De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lydbøger

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
Mad og drikke
  • Spar 13%
    - Gå, så går det nok
    af Bente Klarlund Pedersen
    123,95 kr.

    Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå. • Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme. • Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen. • Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask. • Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.

  • af Anne Larsen & Martin Kreutzer
    46,95 kr.

    Vejen til en antiinflammatorisk livsstil kan godt virke kringlet, men her får du en drejebog, der er lige til at følge, inklusive en 28-dages kostplan, masser af lækre opskrifter og en hel bunke værdifulde redskaber, der tilsammen hjælper dig med at slukke branden i din krop. Bogen er en uundværlig guide for dig, der ønsker at tage livtag med de gængse velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker. Se frem til at blive udfordret på dine nuværende kostvaner, søvnen, motionen og flere andre områder. Og glæd dig til at mærke den enorme vitalitet, som følger med den antiinflammatoriske livsstil.Anne Larsen er succesfuld madskribent, foredragsholder og konceptudvikler. Bag sig har hun en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv.Martin Kreutzer er ernæringskonsulent og en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Han har været ansat ved Institut for Human Ernæring, KU, i 10 år og rådgiver i dag private klienter som selvstændig. Martin Kreutzer har et omfattende forfatterskab, er fast ernærings- og træningsskribent for kendte medier og medvirker jævnligt i landsdækkende aviser, radio- og tv-udsendelser.

  • - Livets ligning
    af Chris MacDonald
    188,95 kr.

    HVORFOR bliver stadigt flere af os syge, stressede og angste, selvom vi aldrig har haft bedre muligheder for at stortrives, både fysisk og mentalt? Danmarks mest populære sundhedsformidler, humanfysiolog Chris MacDonald, har brugt de seneste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på dette vigtige spørgsmål. Denne bog er hans bud på en løsning – et monumentalt og meget personligt manifest fyldt med tankevækkende viden, humor og håb. Chris MacDonald forklarer, hvorfor vi gambler med en række naturlige forudsætninger for vores trivsel. Med sit legendariske fortælletalent fører han os langt tilbage i tiden til menneskets grundfjeld og til fjerne egne af kloden, hvor hverdagen er skruet anderledes sammen, og vi følger hans samtaler med verdens førende eksperter for at finde løsninger på de mismatch-problemer, vi har bragt os selv i.Chris MacDonald inspirerer os til at se på os selv og vores tilværelse med helt nye øjne og ruster os til at tænke anderledes. Han giver os mod til at sige fra, når verden omkring os bliver så skør og naturstridig, at den kan skade os, og til at træffe de valg i hverdagen, som er forudsætningen for vores trivsel. Ikke mindst når det gælder søvn, kost og motion.

  • af Morten Elsøe & Anne Gaardmand
    168,95 kr.

    Du bliver i bogen ‘Madro’ introducerede til et hav af gode råd og effektive strategier, til at kunne håndtere og sikre sunde og naturlige madvaner til dine børn helt uden stress. Hos børnefamilier er der oftest en tendens til, at børnene på ingen måde er enige med forældrene om hvornår, hvordan og hvad der skal spises. Hvad stiller man så op, når børnefamiliers rolige og hyggelige måltider ved middagsbordet udvikler sig til store og unødvendige diskussioner? Når børnene nægter at spise deres grøntsager og i stedet spiser for meget af det, de normalt ikke bør spise for meget af? Og hvis børnene fornemmer, at man forsøger at ændre deres spisning, resulterer det oftest med sure miner eller i uendelige diskussioner. Ifølge Morten Elsøe og Anne Gaardmand lider alt for mange danske børnefamilier af madstress, da der hver dag kræves et stort energiforbrug hos forældrene, som ellers ville kunne være helt unødvendigt. Bogens forfattere har begge en ernæringsfaglig baggrund, men arbejder i dag hovedsageligt med adfærdspsykologi og vaneændringer. Her giver de ud fra også deres egne erfaringer og oplevelser ved at være forældre konkrete og nyttige værktøjer til, hvordan man undgår disse evige kampe og frustrationer som nemt kan opstå hos mange børnefamilier. De fortæller i ‘Madro’ om de mest almindelige madfælder, der kan give madstress og hvilke tips og tricks der kan bruges til at give børnene lyst til at smage og udforske alt slags mad, alt lige fra broccoli og fisk til chokolade gennem legelyst, nysgerrighed og kreativitet. 

  • Spar 17%
    - Sundhed, selvværd og livsglæde
    af Lisbeth Zornig Andersen
    73,95 kr.

    Efter et års arbejde med kosten, kroppen og selvværdet er Lisbeth Zornig Andersen nu ti kilo lettere og har et større fysisk og mentalt overskud end nogensinde før. Zornigkuren er en overskuelig guide med konkrete og håndholdte tips til alt det, der gør os gladere og sundere, og som fører til mindre mavefedt – på den sjove måde. Du hører om tarmbakterier, antiinflammation, sex, vinterbadning, mormormad, søvn og meget mere af alt det, man kan skrue på for at stimulere sundhed og lykkehormoner.

  • Spar 17%
    - En selvhjælpsbog der kan hjælpe dig til at hjælpe dig selv - med selvhjælp
    af Anders Matthesen
    148,95 kr.

    Du KAN blive lykkelig. JA! Det kan du. Og her er guiden. En af vor tids største og mest indflydelsesrige livsstilseksperter A. Matthesen deler for første gang generøst ud af sin helt unikke hverdagsspiritualitet. Her kan ALLE være med. Livsstilscoach, firstmover, selvhjælpsguru, ernæringsekspert, krystalhealer, hestehvisker, åndemaner, lykkejæger, regnbuefanger, vægtvogter, stifinder, flottenheimer med baggårdspuma i ascendanten samt autodidakt indretningsarkitekt A. Matthesen tager dig, i denne perle af et værk, under sine kærlige favnende vinger, og deler generøst ud af sine kompetencer, værktøjer og stedsegrønne guldkorn.Åh nej! – tænker du måske. Endnu en af disse frygtelige selvhjælpsbøger skrevet af endnu en af de mange selvudnævnte profeter, der oversvømmer boghandlere, tv og internettet med deres helt unikke og personlige bud på, hvordan man opnår lykke, en sund krop, det perfekte parforhold eller økonomisk uafhængighed.Denne bog er dog anderledes. Den er skrevet af en af vor tids største og mest indflydelsesrige personligheder. En livsstilsekspert, der har formået at gøre sin hobby til en blomstrende forretning og forvandle selve livet til sin legeplads.Hvis du mod forventning ikke finder inspirationen og modet til at ændre dit liv i denne bog, er det nok temmelig sikkert, at du ikke vil finde det NOGEN steder.”Jeg siger ikke, at du ukritisk skal bruge denne bog som din eneste rettesnor i livet og tage alle mine sandheder for gode varer. Jeg SKRIVER det!”A. Matthesen

  • Spar 13%
    - Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang
    af Jane Faerber & Anette Sams
    123,95 kr.

    BLANDT ALLE VERDENS GRØNTSAGER LØBER KÅL MED GULDET.VIL DU GERNE VIDE HVORFOR? OG VIL DU INSPIRERES TIL AT FÅ FLERE KÅLHYDRATER IND I DIT LIV? Med et nytænkende indblik i både kålens og kroppens biologi viser Anette Sams dig, hvorfor kulhydrat fra kål har den diametralt modsatte virkning på kroppen end de raffinerede kulhydrater i fx pasta, brød og sukker.Kål er suveræn på alle måder, og ved at erstatte forarbejdede kulhydrater med kålhydrater fodrer du mikroorganismerne hele vejen igennem dit tarmsystem, så du får et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem.Kort sagt: Udskift raffinerede kulhydrater med kålhydrater, og opbyg en vital og modstandsdygtig krop. Det er samtidig opskriften, der vrister dig fri af insulinresistens, overvægt og livsstilssygdomme.Som hjælp til at få flere kålhydrater i dit liv får du 50 lækre, nemme og velsmagende opskrifter udviklet af Jane Faerber. For kål er ikke bare sund, den er også en mester i et køkken: Den kan være sprød, blød, cremet, skarp, smagfuld. Den kan koges, hakkes, steges, blendes. Uden at miste sine fantastiske evner.Og så er kål bæredygtig, fordi den kan dyrkes herhjemme.

  • Spar 17%
    af Dr Michael Greger
    73,95 kr.

  • af Jerk W. Langer & Karen Lyager
    188,95 kr.

    Helt naturlig, vidunderlig mad med et højt indhold af proteinet collagen kan forsinke en lang række af de gener, der melder sig med alderen. Nu kommer den første store guide til, hvordan man skal spise for at forynge kroppen indefra.Mange mennesker snyder sig selv for naturens eget superprotein, collagen, når de er midt i livet, og det er synd. Mad med collagen kan holde led og knogler velkørende og stærke, bevare hudens fasthed og fylde og gavne fordøjelse og vægt. Men mange af os siger nej tak til de dele af madvarerne, der er allermest smækfyldt med collagen. Gennem de seneste år er collagenpulver blevet et kæmpehit verden over, og nu kommer den første store guide til, hvordan man forsyner sin krop med denne vigtige byggesten i form af helt naturlig mad. Nemlig i en ny version af den anti-inflammatoriske kost, som collagen passer perfekt ind i, da det i sig selv er anti-inflammatorisk. Collagen findes bl.a. i fisk, skaldyr, fjerkræ og i ”glemte” dele af kvæg, lam og grise, som vores bedsteforældre var verdensmestre i at trylle lækker mad ud af. I en moderne collagenrig kost bliver alle de værdifulde dele af dyrene udnyttet og kombineret med masser af lækre grøntsager, bælgfrugter, frugt, nødder, bær og fuldkorn. Læge Jerk W. Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager har samlet de bedste råd fra collagenforskningens spydspidser over hele verden i en overskuelig kostplan med masser af køkkentips til, hvordan læseren nemmest håndterer collagenrige råvarer og får maksimal glæde af deres sunde indhold – også i en travl hverdag. Bogens 75 opskrifter er kreeret af kokken Kjeld Sørensen, der har arbejdet med collagen hele sit professionelle liv, bl.a. på den navnkundige fiskerestaurant Den Gyldne Fortun i København.

  • Spar 13%
    - De danske tvillinger, som erobrede ølverdenen, men mistede hinanden
    af Rasmus Emborg
    123,95 kr.

    Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø blev født med halvandet minuts mellemrum. Lige siden har de enæggede tvillinger konkurreret om at komme først og være bedst. I dag kæmper de om at lave verdens bedste øl. I syv år har de ikke talt sammen. Men i denne bog fortæller de for første gang den fulde historie om deres liv. Det gør de til journalist Rasmus Emborg, der har fulgt brødrene igennem næsten et år. Det er blevet en historie om øl og iværksætteri. Om to brødre, der med deres bryggerier, Evil Twin (Jeppe) og Mikkeller (Mikkel), har sat nye internationale standarder for mikrobrygget øl. Og en historie om at se sig selv i en anden – og ikke altid at kunne lide det, man ser.

  • Spar 13%
    - Fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje
    af Erik A. Frandsen & Brian Nygaard
    123,95 kr.

    En rejse gennem cykelsportens største løb, dens historier og personligheder.Professionel cykling er lige så ond, løgnagtig, smuk og sand som livet selv, og derfor er den vores kærlighed værd. Den er meget mere end ”bare sport”. Den handler om historie, kultur, skæbner, kunst, national identitet og mytologier.Bogen fortæller en lang række historier om cykelsportens liv i ord og tegninger. Fra Bolognas hvælvede gader, gennem små bjerglandsbyer og over de mest legendariske bjergpas hele vejen til sæsonens afslutning ved Como-søen. Klassikerne, Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a Espana og VM er alle besøgt og berørt i anderledes og personlig bog om verdens hårdeste og smukkeste sport.

  • - 30 dage med ekstra hjertevenlig antiinflammatorisk kost
    af Jerk W. Langer & Jens Linnet
    188,95 kr.

    Få den nyeste viden om forhøjet kolesterol og lægernes egen, helt nye opskrift på en både nem og kolesterolvenlig kost.”Hvad kan jeg selv gøre?” Det spørgsmål stiller rigtig mange mennesker helt spontant, når deres læge fortæller dem, at deres kolesteroltal er krøbet så meget i vejret, at de har øget risiko for at blive ramt af en blodprop, hvis de ikke gør noget ved det. Og det drejer sig om rigtig mange mennesker. Mere end to millioner danskere har et højt kolesteroltal.Nu har de to læger Jerk W. Langer og Jens Linnet samlet videnskabens nyeste anbefalinger om alt det, vi hver især selv kan gøre for at få et sundere kolesteroltal, bl.a. ved at følge en helt enkel kostplan til 30 dage med masser af lækker mad på menuen.Olivenolie, laks, avocado, svampe, havregryn og bær er blot nogle af de dejlige madvarer, der indgår i denne kostplan, som er en ekstra hjertevenlig fortolkning af antiinflammatorisk kost.Forfatterne har hentet inspiration de steder i verden, hvor befolkningerne har et særlig sundt kolesteroltal på grund af deres kost, men læseren behøver bare bevæge sig hen til det nærmeste supermarked.Det er nemlig muligt at opnå samme gode effekt med helt almindelige danske madvarer.Bogen giver også en letforståelig opdatering af, hvad kolesterol er, og hvad man ellers kan gøre for at styre sine tal i en sundere retning. Bl.a. fortæller forfatterne, hvornår kolesterolsænkende medicin er helt uundværlig – og hvorfor nye sunde kostvaner kan være det perfekte supplement til medicin. De punkterer også alle de forældede myter om, hvilke madvarer mennesker med forhøjet kolesterol skal holde sig fra. De mange appetitvækkende opskrift er i bogen er et bevis på, at kolesterolvenlig mad på ingen måde behøver at være kedeligt eller præget af afsavn.

  • - Få styr på dit blodsukker
    af Jessie Inchauspé
    188,95 kr.

    10 enkle hacks til et sundere blodsukker – og et nyt og bedre liv.Glem alt om at forsage pasta, kartofler, brød, kager og andre dejlige madvarer for at få et mere stabilt blodsukker og et sundere liv. Det er nemlig muligt at ’hacke’ kroppen til at håndtere disse legendariske blodsukkerskurke, så man roligt kan spise dem, uden at blodsukkeret får voldsomme og usunde rutcheture.Gevinsterne ved at få styr på blodsukkeret står i kø: Mere energi, bedre søvn, vægttab, mindre sukkertrang, pænere hud, bedre fertilitet – og lavere risiko for type 2-diabetes og en række andre livsstilssygdomme. Det lover den franskfødte biokemiker Jessie Inchauspé, hvis nye, banebrydende metode til at tæmme blodsukkeret har vakt genlyd over hele verden, hvor millioner og atter millioner af mennesker kæmper med usunde og ubehagelige udsving i deres blodsukker og risikerer at blive alvorligt syge af det.Metoden kræver på ingen måde, at man lægger hele sit liv om. Faktisk kan man koncentrere sin indsats om 10 enkle råd. Det kan f.eks. være rækkefølgen af de madvarer, man spiser, eller hemmelige ingredienser, som gør selv de sødeste desserter markant sundere eller får morgenmaden til at mætte længere. Et ekstra plus ved metoden er, at den virker samme dag, som man går i gang. Jessie har hjulpet titusindvis af mennesker over hele verden til et sundere liv ved at gøre den nyeste videnskab til at forstå og let at bruge for alle.

  • Spar 17%
    - Opbyg et stærkt tarmmikrobiom og hold dig rask
    af Oluf Borbye Pedersen & Mette Mølbak
    148,95 kr.

    En stor portion grøntsager, en blender og et tryk. Det er det enkle koncept bag Professorens grønne energigrød, og det kan vise sig at blive en af de bedste investeringer, du kan gøre i din sundhed. Hvorfor bliver du klogere på i denne bog. I Professorens grønne energigrød får du indblik i videnskaben bag dit forunderlige mikrobiom. Du lærer, hvorfor det er afgørende at tilføre dine tarmbakterier den rigtige næring, så de kan give dig den bedste beskyttelse mod sygdom og medvirke til et sundt og energifyldt liv. Du får også en praktisk anvisning til at komme i gang med den grønne energigrød samt hjælp til at få det gjort, selv om du normalt ikke har meget tid om morgenen. Og så finder du 16 energifyldte recepter på den grønne energigrød, der følger de skiftende sæsoner. Det tager kort tid hver dag, men det kan blive en livsforandrende vane.

  • af René Langdahl & Jonas Landin
    248,95 kr.

    Den suveræne og populære vinpodcast udkommer endelig med en vinbog, der er til og for alle.Står du også i det lokale supermarked fredag eftermiddag og stirrer dig blind på endeløse rækker af vin. Normalt kan du godt lide spansk vin. Eller er det italiensk...? Fransk vin er vistnok lidt for surt. Men så igen – du fik jo også en lækker fransk vin engang. Men hvad var det nu, den hed?Denne bog er til dig, der gerne vil blive bedre til at kende din personlige smag og lære om vin, så du nemmere kan vælge rigtigt, når vinen skal på bordet. Hvordan smager de forskellige druer? Hvordan udtrykker vin sig i forskellige lande? Hvad betyder terroir, og hvordan bliver man skarpere på duft og smag? Find ud af, hvorfor vin er så forskelligt, og hvor man kan ty til, hvis man vil udfordre sine smagsløg. Jonas Landin er TV-vært og journalist. René Langdahl er en af Danmarks stærkeste vinkendere og forfatter til flere bøger om emnet. Sammen står de bag den populære podcast VIN FOR BEGYNDERE, som er blevet hørt over 2 millioner gange.

  • af Stine Buje
    133,95 kr.

    Femten danskere fortæller, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkraft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter, som vi alle kan lære noget af.Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.

  • af Søren Lange & Mette Bender
    139,95 kr.

    En nem og overskuelig guide til en bedre bakteriebalance i tarmene. Du får over 40 opskrifter på dejlig mad, der indeholder masser af præbiotika og en lynkur, som på bare fire dage forbedrer din tarmflora markant.En god bakteriebalance er nemlig uhyr vigtig for dit helbred. Den har betydning for humør, immunforsvar, forbrænding og vægttab. Og du fremmer en god god bakteriekultur ved at spise mad, der indeholder store mængder præbiotika. Præbiotika er en slags fibre, der findes i bestemte madvarer. I denne bog kan du læse meget mere om både præbiotika, bakteriebalance og råvarer, som er rige på præbiotika.Søren Lange er ernæringsrådgiver og Mette Bender er videnskabsjournalist.

  • af Charlotte Lillegaard Petersen
    98,95 kr.

    Bogen vejleder i kostens betydning efter en hjernerystelse. Alle kender til, at man kan få en hjernerystelse, og at det kræver ro og hensyn at komme sig. De færreste ved, at man kan hjælpe og støtte sin hjerne via sin kost. Kostprincipperne gennemgås med begrundelser for, hvorfor det er hensigtsmæssigt at tilpasse sin kost til situationen. Kosten skal være hjernevenlig, dæmpe inflammation, give et stabilt blodsukker, dæmpe de skadelige frie radikaler, der frigives ved ulykken, og støtte fordøjelsen. Hjernerystelsespatienter er udfordret af belastende symptomer, og bogen møder patienten i øjenhøjde med inspiration til og motivation for, hvorledes det kan gribes an på trods af træthed m.v. Pårørende må meget gerne læse med og deltage i projektet. Kosten er sund, så alle kan spise med. Bogen kommer tæt på virkeligheden for hjernerystelsespatienter med information, motivation, casehistorier og opskrifter. Det er aldrig for sent at gå i gang med en hensigtsmæssig kost. Har man gamle skader, kan det stadig godt svare sig at ændre sin kost, og det er muligt at få forbedringer selv efter lang tid. Derfor henvender bogen sig til alle, som har problemer efter en hjerne-rystelse. Hvert år pådrager mindst 25.000 danskere sig en hjernerystelse. Langt de fleste kommer sig uden behandling efter relativt kort tid – men desværre oplever nogle, at vanskelighederne efter ulykken trækker ud. 10-15 procent har fortsat mén efter et år. Kilde: Hjernerystelsesforeningen Om forfatteren Charlotte Lillegaard Petersen er Naturopath, foredragsholder og forfatter til en bog om whiplash. Hun har flere hjernerystelser i bagagen og ved, hvad hun skriver om, både med den faglige viden som naturopath og sine personlige erfaringer. Opskrifter af Sabine Murati.

  • Spar 17%
    - Dansk gastronomis lille franskmand med det store hjerte
    af Svend Rasmussen & Francis Cardenau
    73,95 kr.

    Den dag, da Francis Cardenau faldt bevidstløs om på restaurant Umami, ændrede hans liv sig. I 45 år havde han stået bag et komfur og gjort det, han er bedst til: at lave mad på allerhøjeste niveau. Først på nogle af verdens førende restauranter i Paris, siden i Danmark, hvor han med sin kompromisløse kogekunst var den første til at hente to michelinstjerner til landet. Han var samtidig også den første til at stå af michelinræset for at starte bistrobølgen, og undervejs har ’den lille store fransker’, som hans kokkekolleger kærligt kalder manden med den smittende latter og den tilsyneladende utrættelige energi, med Umami også introduceret danskerne for moderne japansk gastronomi og været med til at opfinde den succesrige bøfkæde MASH. Med sit store hjerte og aldrig svigtende hjælpsomhed over for generationer af ambitiøse unge kokke har han samtidig en stor del af æren for den succesbølge, som dansk gastronomi har redet på det sidste årti. Men den dag på Umami skete der noget, som – selv om han ikke selv vidste det endnu – skulle ændre hans liv for altid. Denne bog følger Francis Cardenau i det år, hvor han langsomt kommer til erkendelsen af, at han efter 45 år har fået nok. Vi tager med ham på en følelsesladet rejse tilbage til barndommens og ungdommens Sydvestfrankrig i forsøget på at genfinde sine kulinariske rødder – ja, hele sin familiehistorie. Samtidig er bogen historien om de år, hvor dansk gastronomi løftede sig mod stjernerne, fortalt af en af Danmarks mest indflydelsesrige kokke.

  • af Claus Meyer & Peter Nicolai Gudme Christensen
    218,95 kr.

    I sin erindringsbog fortæller den nyere Danmarkshistories mest betydningsfulde madmand om sit begivenhedsrige liv – mere personligt end nogensinde før.Claus Meyer åbner op for en bevægende fortælling om sin barndom i Nykøbing Falster. Han var klassens tykke dreng, der kastede sig ind på scenen og blev en kær og vellidt klovn, mens familielivet sank i grus omkring ham. Et sultent hjerte bragte ham til Frankrig, hvor han oplevede rigtig mad og ægte kærlighed, og hvorfra han vendte hjem med en mission.I Drømmer fortæller Claus Meyer for første gang hele historien om sit liv som dansk madentreprenør. Om tv-debuten på Meyers Køkken og om en vild og pludselig berømmelse. Om åbningen af Noma og drømmen om at skabe et helt nyt nordisk køkken – og slås for det. Om at åbne danskernes øjne med kaffe, chokolade og surdej. Om at sætte Danmark på verdenskortet og om at satse i ­Amerika. Om den helt ­store forelskelse, om at score kassen og om at kæmpe sig på benene efter karrierens ­hårdeste nederlag.Bogen er skrevet i samarbejde med journalist og redaktør Peter Nicolai Gudme Christensen, født i 1979, der har skrevet om kultur, historie og gastronomi i Euroman og Ud & Se.

  • Spar 12%
    af Andreas Munk Petersen & Sofie Ingdam Halkjær
    218,95 kr.

    Man bliver, hvad man spiser – eller gør man nu også det? Følg Sofie Ingdam Halkjær og Andreas Munk Petersen, når de afslører de 100 mest modstandsdygtige myter om tarmbakterier og kostens indflydelse på fordøjelsen. Kan det passe, at maven knurrer, fordi man er sulten? Og giver moderne mad virkelig dårlig tarmflora? Bogen er med andre ord fuld af varm luft, men aldrig har luftafgang været mere oplysende og morsomt at læse om. Andreas Munk Petersen er Speciallæge i intern medicin og ekstern klinisk lektor ved Københavns Universitet. Sofie Ingdam Halkjær er ph.d.-studerende på Gastroenheden Hvidovre Hospital og forskningsassistent på Aleris-Hamlet Hospitaler, København. "100 myter om fordøjelse og kost" er den femte tilføjelse til serien "100 myter om..." fra FADL's Forlag. Andre udgivelser i serien er: "100 myter om sundhed og sygdom" "100 myter om motion og vægttab" "100 myter om dyr" "100 myter om hjernen"

  • af Jerk W. Langer & Ditte Ingemann
    188,95 kr.

    Få succes med periodisk faste. Her er lægens guide til, hvordan man skal faste for at opnå de bedste resultater. Regelmæssig faste, hvor man f.eks. typisk ikke spiser morgenmad, men får dagens første måltid ved frokosttid, kan give et boost af sundhed og energi og gøre det lettere at opnå en sund vægt, uden at man er plaget af sult.Men de gode resultater afhænger meget af, om kroppen får det rigtige brændstof til de måltider, man spiser. Griber man dem rigtigt an, kan man opleve større mentalt overskud og velvære og undgå at blive drænet for energi og muskelkraft."Når man faster, er det ekstra vigtigt at pakke sine få måltider med sundhed, så man ikke kommer i underskud på vigtige næringsstoffer. Med antiinflammatoriske fastemåltider står gevinsterne i kø," siger læge, foredragsholder og forfatter Jerk W. Langer. Han har selv fastet i årevis ved at springe morgenmaden over.Med afsæt i videnskab og årelang erfaring med klienter giver han i sin nye bog et opdateret overblik over den periodiske fastes mange muligheder, uanset om man drømmer om mere overskud i hverdagen, vægttab eller et sundere og længere liv. En række fasteglade danskere fortæller om deres gode resultater.Madskribent og kogebogsforfatter Ditte Ingemann har lavet alle bogens skønne antiinflammatoriske opskrifter, der dækker kroppen ind med alt, den har brug for, når man faster.

  • Spar 13%
    - En køkkenchefs bekendelser
    af Anthony Bourdain
    123,95 kr.

    Anthony Bourdain startede helt fra bunden - som opvasker. En skål kold porresuppe på Queen Mary vækker ham, men det er en rå østers taget lige fra havbunden ved Archachon, der tænder hans lidenskab for mad. Herfra går det slag i slag over Cape Cod til New York og Tokyo, før han til slut havner som chef på Brasserie Les Halles i New York, hvor han stadig huserer. Denne mand ved altså, hvad han taler om. Og han disker i den grad op med afsløringer om branchen: om druk, sex og stoffer, om uappetitlig omgang med fødevarer og om alle tænkelige fejltagelser, man kan begå under opfyldelsen af drømmen om at blive restauratør. Bogen filmatiseres af David Fincher, manden bag Seven og Fight Club. Oversat fra engelsk efter Kitchen Confidential af Susanne Staun

  • Spar 13%
    - Et nyt liv med diabetes 2
    af Kristian Ditlev Jensen
    123,95 kr.

    I Kristian Ditlev Jensens bog Sukkerchok beskriver han, hvordan han som 45-årig fik et chok, da han stillet diagnosen diabetes type 2. Hele hans liv væltede, men det hele så hurtigt meget lysere ud, da han opdagede, at popcorn faktisk er et fuldkornsprodukt, og at det var den bagte kartoffel og ikke den store, fede bøf, han skulle holde igen med. Flere og flere danskere får type 2-diabetes. Men det behøver ikke at være Jordens undergang. Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen, som selv er ramt af sygdommen, fortæller i denne letlæste bog om, hvordan tilværelsen sagtens kan fortsætte – endda fuld af livsnydelse og med masser af madglæde. Fra at være indlæggelsesparat spiste og drak forfatteren sig ud af sin sukkersyge. Ikke ved at undgå alt det lækre, men tværtimod ved at spise sådan, som man gjorde i gamle dage. Det er først nu, at forskningen er ved at få hold på, at folk med sukkersyge faktisk skal spise på en radikalt anderledes måde, end man har troet tidligere – en måde, som de fleste sjovt nok ofte tror er usund. Bogen er fuld af overraskende tips, ideer og life hacks til dig som lige har fået konstateret sukkersyge.

  • af Anne Glad
    78,95 kr.

    Danskernes mad er historien om et køkken, der i stigende grad er baseret på nemme og hurtige måltidsløsninger, hvor sund kost ikke fylder alverden for flertallet, og hvor vi hygger os med kage, slik og sodavand, hver gang lysten melder sig. Bogen fortæller også historien bag nogle af de mest ærkedanske og mest populære produkter som 3-Stjernet salami, Stryhns leverpostej og KiMs ostepops. Undervejs kan du blive klogere på, hvorfor det er lige præcis er de varer, der ryger i indkøbskurven, og dykke ned i de overraskende regionale forskelle i vores lille madnation.

  • af James Price & Anette Price
    138,95 kr.

    Det er med en vis modvilje, at Eva Sonne flytter tilbage til Bornholm. Det er ikke kun solskinsminder, hun har fra sin barndom på øen. Men hendes kæreste, køkkenchefen Anders, har fået mulighed for at åbne sin egen restaurant, Rub & Stub, finansieret af den lokale matador Hans-Jørgen Becker. Men Becker blander sig i alt – og vil have karrysilden tilbage på menukortet.Da Becker bliver fundet myrdet i Gudhjem Røgeri, er efterforskerholdet fra København, den madglade Michael Bjørnholt og hans kollega Anna Lind, på bar bund. Det skorter dog ikke på mulige motiver; Becker har trådt mange over tæerne i årenes løb.Om forfatteren:Anette Price er uddannet kommunikationsrådgiver med mange års erfaring fra hotel- og restaurantbranchen. Hun driver i dag sit eget kommunikationsbureau. James Price, som mange af os kender fra ’’Spise med Price’’, er komponist, kapelmester og restauratør. James’ familie havde i næsten 20 år sommerhus i Gudhjem. Anette og James har begge en stor kærlighed til krimier, gastronomi og Bornholm.

  • Spar 12%
    af Marianne Zangenberg Lynggaard & Sara Juul Østergaard
    218,95 kr.

    Du må ikke genopvarme persille... Der findes et væld af husmorråd om madvarer, og du bruger måske flere af disse råd i dit eget køkken. Men kan man nu stole på dem alle sammen? I denne bog går to ernæringseksperter bag om 100 af de mest udbredte myter om tilberedning og smag af fødevarer, hygiejne og økologi og undersøger, om de har hold i virkeligheden. Du finder blandt andet svar på, om økologiske fødevarer er sundere end konventionelle, og om det er sandt, at honning kan holde sig for evigt. Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører – så gør som forfatterne, og spis brød til! Om forfatterneMarianne Zangenberg Lynggaard er cand.scient. i human ernæring og lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen, VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen. Hun er oplægsholder, skriver på bloggen Ernæringskommentaren på folkeskolen.dk og arbejder for bedre rammer for mad i folkeskolen. Sara Juul Østergaard er klinisk diætist og cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi.Hun arbejder som lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen,VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen, holder foredrag og er inkarneret madentusiast.

  • - En guide til dine gode bakterier
    af Helle Forum
    133,95 kr.

    Probiotika handler om at styrke de velgørende bakterier, som bor i og på dig. Alle dine bakterier tilsammen er mere talrige end dine egne celler, og de seneste års forskning har vist, at de har stor betydning for at holde dig sund og i balance, fysisk som psykisk. Her får du et overblik over det vigtige samarbejde mellem dig og dine mikrober, ligesom du vil lære, både hvordan du gør noget godt for dem – og hvorfor det er sådan en god idé.

  • Spar 13%
    - Slip for oppustet mave, inflammation og træthed
    af Mette Bender & Louise Rindel Gudbergsen
    123,95 kr.

    Suveræn fordøjelse giver dig en 6-ugers kur, der helbreder ubalancer og mærkbart forbedrer fordøjelsen og dit generelle velvære. Gennem ugerne vil du få mere energi og bedre humør. Efter de 6 uger vil du være godt i gang med at helbrede eventuelle tarmsygdomme og forebygge andre sygdomme.Bogen er inddelt i fire dele: Bogens første del klæder dig på til at forstå din fordøjelse ved at beskrive fordøjelsens mange trin og de problemer, der hyppigst opstår i fordøjelsens mange delfunktioner. Anden del er en test, der hjælper dig med at afklare, hvor i fordøjelsessystemet dine mavetarmproblemer kommer fra, og hvilke sammenhænge der er i forhold til kroppens øvrige funktioner. Bogens tredje del er selve kuren, der forvandler din fordøjelse, så du opnår optimal trivsel og suveræn fordøjelse. Fjerde del er opskrifter, gode råd, inspiration og eksempler på, hvordan du kan spise efter kurens anvisninger.Kuren eliminerer mad og kemi, der belaster. Den tilfører vigtig næring, genopretter tarmens mikrobiom og barrierefunktion og forbedrer kroppens samlede stressrespons og restitutionsevne, så du kan vågne hver morgen med følelsen af en stærk og smertefri krop.

  • af Camilla Lindemann & Rosa Kildahl
    133,95 kr.

    ”Tag ikke livet for tungt. Du slipper alligevel ikke levende fra det.” er et af Rosas mottoer. Rosa Kildahl blev landskendt, da hun i 2017 deltog i DR programmet "Den store bagedyst", hvor hun gik lige i hjertet på danskerne med humor og bramfrihed. Denne bog om hendes liv handler om at bevare sindet åbent og holde fast i evnen til at glædes over både store og små ting i hverdagen. Det smitter at være positiv, og Rosas udfordringer i livet har ført hende på nye veje og lukket op for nye muligheder. Rosa fortæller om pludselig at miste sin mand, at finde sine rødder på Grønland, bage sig ind i danskernes hjerter og blive landskendt og meget mere.