De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kunst og kultur

Find de mest spændende bøger om kunst og kultur omhandlende alt lige fra musik, arkitektur og design til foto. Herunder kunstbøger og bøger om kultur indenfor mode, grafisk design, graffiti og streetart til tatoveringer, kunst behandlinger og meget andet.
Kunst og kultur dækker bredt, så hvis du i stedet interesserer dig for teater, så finder du også alt inden for dette. Med vores udvalg er vi sikre på, at der er én eller flere bøger om kunst eller kultur, som helt sikkert falder i din smag. Bliv inspireret og find din næste yndlingsbog om f. eks abstrakt kunst eller om dansk kultur her.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Klaverarrangementer til sangene i Højskolesangbogens 19. udgave
   
  599,45 kr.

  Ny udgave fås på ISBN 9788787627375

 • af Andreas Beck, Oliver Bodh Larsen, Cathrine Ertmann, mfl.
  549,45 kr.

  En hyldest til Kongerigets brune værtshuse "Bodegabibel" med røverhistorier og fotos fra 120 af de vildeste værtshuse i hele Kongeriget – fra Tønder til Thorshavn – samlet i en stor, dekorativ coffee table book.Værtshuse i Danmark, Færøerne og Grønland bliver i KONGERIGETS STAMSTEDER portrætteret af en række fotografer og skribenter, der har en tilknytning til de forskellige områder bogen skåler sig igennem. Det er på den måde lokalhistorie fortalt af lokale.Bogens indhold er skabt af Cathrine Ertmann, Astrid Dalum, Karina Lodberg, Thomas Lund Hansen, Tobias Nicolai, Iben Gad, Signe Bøtzau Paulsen, Adam Bouttai, Line Svindt, chris1million, Tanja Brinks Toubro, Andreas Beck, Oliver Bodh Larsen, Valdemar Ren, Lasse Bak Mejlvang, Rólant Waag Dam, Tróndur Dalsgarð, Julia Aka Wille og Nina Sikkersoq.KONGERIGETS STAMSTEDER er efterfølgeren til STAMSTEDER (der skildrer samtlige værtshuse i København og på Frederiksberg), der også er udgivet af Salvador Books.

 • - 19. udgave
   
  379,45 kr.

 • af Anna Aslaug Lund & Jeppe Sengupta Carstensen
  331,46 kr.

  Critical Coast is a cross-disciplinary reader that explores the ecologies and spaces of coastal landscapes, the urgencies of contemporary coastlands and diachronic ideas about coastal futures. In continuation of the exhibition Coastal Imaginaries curated by Josephine Michau in the Danish Pavilion at the Biennale Architettura di Venezia 2023, Critical Coast presents a series of artistic representations, essays, poetry, found material, visual suites, fairy tales and empirical conversations with numerous international voices such as Dipesh Chakrabarty, Emanuele Coccia, Rebecca Solnit, Susannah Drake, Inuuteq Storch, Virginia Woolf, Amitav Ghosh, Jane da Mosto, Katherine Richardson, Superflex, Theodor Storm, Julia Watson, Billy Fleming, Bathsheba Demuth, Hans Christian Andersen, Amalie Smith, Rakel Haslund-Gjerrild, Lars Skinnebach, Melody Jue, Juliana Spahr, Kim Stanley Robinson and many others. Critical Coast comes in the format of a handbook made in a durable hardcover that readers can bring along into the field – into imaginary coastal landscapes as well as those at risk of disappearing today.

 • - Hvordan vi omgaas
  af Emma Gad
  44,95 - 249,45 kr.

  Høflighed, hensynstagen, hjælpsomhed. Dannelsens tre h'er blev lanceret af Emma Gad (1852 - 1921), da hun i 1918 udgav Takt og tone - Hvordan vi omgaas. Bogen blev en succes, en klassiker, og gjorde sin forfatter til et begreb snarere end til en person i eftertiden.

 • - Om sangene i Højskolesangbogens 19. udgave
   
  299,45 kr.

 • af Aksel Blaabjerg
  249,45 kr.

  Der er ikke ret meget, der kan kalde svundne minder frem, som de sange, man er vokset op med i sin barndom og ungdom. Det er årsagen til den massive succes, som Blaabjergs Forlag i mere end 12 år haft med sangbøgerne De grå synger.Nu er manden bag projektet, Aksel Blaabjerg selv blevet grå, og det er med stolthed at Turbine – i samarbejde med Aksel Blaabjerg –viderefører serien.De grå synger 1950erne, 1960erne og 1970erne er sangbøger med populære sange fra det årti, hvor de udkom. Det er sange ikke blot hele generationen af de grå og halvgrå kan synge med på, mange af sangene er blevet evergreens kendt af flere generationer. Som de hidtidige udgivelser i serien er de nye også udstyret med noder bagerst i bøgerne.

 • af Lars Dybdahl
  349,45 kr.

  101 danske designikoner samler de mest betydningsfulde eksempler på dansk design, når det er bedst: fra PH-lampen og Post Danmarks røde postkasser over Margretheskålen og Arne Jacobsens Ægget til Nørgaards ribstrikkede T-shirt og de gule Nettoposer med skottehunden. Alle har de fået status af ikoner, fordi de er blevet kendt, købt, brugt og elsket gennem generationer – både i Danmark og i udlandet.101 danske designikoner er en højaktuel designbibel, skrevet af 32 af Danmarks bedste designforskere og -formidlere og redigeret af designforskeren Lars Dybdahl. I 101 veloplagte og rigt illustrerede tekster præsenteres ikoner, som vi møder overalt i vores dagligdag – porcelæn og bestik, møbelklassikere, tøj og sko, telefoner og vindmøller. 101 danske designikoner fortæller historien om unikt design, som har indskrevet dansk formgivningskultur i den globale designhistorie.Bogen, der første gang udkom i 2014, er trykt i talrige oplag i dansk og engelsk udgave.

 • af Shahin Aakjær
  159,45 kr.

  Rap er et håndværk, og du kan lære det. Med denne bog i hånden vil du blive introduceret for kunsten at rime, skrive raptekster og lægge dem på et beat. “RapTilHjernen - Sådan lærer du at rappe” er fyldt med tips, tricks og tyvekoster, der kan gøre dig til en bedre rapper.Bogen indeholder citater og gode råd fra nogle af dansk raps mest erfarne stemmer. Du vil blive klædt på til din videre rejse med rap. For hvordan indspiller man? Hvordan bliver man god til at optræde? Hvad skal man gøre med sin sceneskræk? Her kan du finde svar på det meste.Den egner sig til både klasselokalet og teenageværelset. Er du nysgerrig på, hvad en raptekst består af og hvordan du selv kan skrive en, så kan du her starte det helt rigtige sted.Bogen er skrevet af Shahin Aakjær, der lavede sin første rap som 11-årig og ikke har kunnet stoppe siden. Han har siden da lavet mere end ti pladeudgivelser og spillet i hele landet. Han lever som kreativ altmuligmand, er musiker, underviser, foredragsholder, rejseleder og gespenstskribent.

 • af Christopher Egeberg
  539,45 kr.

  Bag værkerne i denne bog finder du en fri fugl. En kunstner, en konstant søgende sjæl. En gadepoet, romantiker, rebel. Lige dele gal og genial. En skæv eksistens på jagt efter mening i verden og afsatser i byen at lande på. SPYO er navnet. Scenen er København. Malingplettede joggingbukser, cykel og malergear er midlerne. Målet er at iklæde byen de tanker, følelser, monologer og ord.I flere måneder har fotografen Flip cyklet København tynd, men sit kamera i tasken. På jagt efter SPYO’s værker. Gennem fotografi og interview skaber han et portræt af gadekunstneren SPYO. En af de sidste frie fugle, der basker løs med vingerne, og som har frækheden til at skræppe os alle sammen i ansigtet: “I har jo ikke noget tøj på.” For SPYO’s by er ikke Wonderful, Wonderful Copenhagen eller Michelin-restauranter. Den er ikke barer med naturvin, designertøj, luksuslejligheder, glamourøse shoppingcentre eller dyrt brød bagt på surdej. SPYO’s by er et modsvar til netop dette. En påmindelse om, at der også er en anden side af medaljen, og at vi måske langsomt er ved at miste noget, vi ikke kan købe tilbage for alverdens friværdi. En nerve, en sjæl, en tidsånd, en følelse, en tilstand.Håbet er, at du, kære læser, med denne bog i hånden vil få lyst til at udforske din by på ny. Ikke brænde lortet ned, starte en revolution eller male byen rød (bevares, du skal da være så velkommen), men derimod gå ud og se din by. Stå ansigt til ansigt med den. Gå ind, hvor du ikke har været før, kig op, tag en masse omveje. Forelsk dig på ny eller i noget nyt, og husk dette; om lidt kan det være væk – måske nedrevet eller overmalet – så kram det hele en ekstra gang. Men vid, at når først du har set dig blind på SPYO, ser du ham over det hele. Både rent praktisk oppe på væggene, hvor han har syet sine budskaber fast, men også som en fri fugl, der flyver på tværs af tiden og er med til at forme vores forståelse af det at være københavnere.Indbinding: Schweizerbind (hardcover) med foliepræg og serigrafiPapir: 130 gr. Arctic Volume White

 • af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
  449,45 kr.

  Næsten tre millioner mennesker kiggede med hver uge når beboerne i Amagergade 7-9 - Flyttemand Olsen og frue, dyrehandler Clausen og fru Clausen, Larsen, Tue, Rikke, Egon, Karla, Meyer og Emma fra Rottehullet overfor - sloges med tilværelsens og tidens store og små problemer i komedieserien Huset på Christianshavn.I alt 14 sæsoner og 84 afsnit blev der produceret af den populære serie i årene 1970-77.Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard dykker ned i historien om Danmarks første sitcom. De har endevendt arkiverne og talt med mere end 40 mennesker, der arbejdede på Huset på Christianshavn. Resultatet er en unik fortælling om det første store samarbejde mellem tv- og filmbranchen - spækket med fyldige portrætter af skuespillerne, instruktørerne og forfatterne, sjældne fotos fra tilblivelsen af serien samt aldrig før offentliggjorte breve, kontrakter og skitser.Indbinding: Hardcover med stofryg og folieprægPapir: 140 gr. amber graphic

 • af Thomas Dickson & Henrik Lund-Larsen
  499,45 kr.

  Værket Designeren Arne Jacobsen er den komplette historie om Arne Jacobsens virke som industriel designer. Med afsæt i værkerne, ikke-realiserede projekter, korrespondance og andre kilder beskrives hans vigtige arbejde på dette område.Projektet er ambitiøst idet, der ligger et stort forudgående researcharbejde bag. Forfatterne har været langt nede i arkiverne for at finde tegninger, fotos og breve, der tilsammen skaber billedet af Arne Jacobsen som en af Danmarks største designere. Bogen er rigt illustreret og udkommer i et generøst grafisk udstyr.Arne Jacobsens møbler, lamper, tekstiler, ure, tabletop og bygningsapteringer står som markante fyrtårne i international designhistorie.

 • af Aksel Blaabjerg
  249,45 kr.

  Der er ikke ret meget, der kan kalde svundne minder frem, som de sange, man er vokset op med i sin barndom og ungdom. Det er årsagen til den massive succes, som Blaabjergs Forlag i mere end 12 år haft med sangbøgerne De grå synger.Nu er manden bag projektet, Aksel Blaabjerg selv blevet grå, og det er med stolthed at Turbine – i samarbejde med Aksel Blaabjerg –viderefører serien.De grå synger 1950erne, 1960erne og 1970erne er sangbøger med populære sange fra det årti, hvor de udkom. Det er sange ikke blot hele generationen af de grå og halvgrå kan synge med på, mange af sangene er blevet evergreens kendt af flere generationer. Som de hidtidige udgivelser i serien er de nye også udstyret med noder bagerst i bøgerne.

 • - Arkitekten Martin Nyrops samlede værk
  af Mirjam Gelfer-Jørgensen
  399,45 kr.

  DIALOG MED SAMTIDEN er det første samlede værk om arkitekten Martin Nyrop (1849-1921). Nyrop er især kendt for at have tegnet Københavns Rådhus, men han arbejdede med alle arkitekturens genrer, fra slotte, hospitaler og kirker til skoler, villaer, husmandshuse og pladser, og desuden alle former for inventar.Nyrops tanker om inddragelse af natur i byen, brug af danske materialer, lysets betydning, byggeri med hensyn til miljøet og genbrug er også i dag yderst aktuelle. Bogen er rigt illustreret med tegninger og fotos, hvoraf en stor del er nye optagelser, bl.a. af ikke tidligere publicerede bygningsværker.Dr.phil. Mirjam Gelfer-Jørgensen har været lektor ved Københavns Universitet, overbibliotekar og souschef på Kunstindustrimuseet, nu Danmarks Designmuseum, og er medlem af Videnskabernes Selskab. Hun har udgivet talrige bøger og artikler om dansk kunsthåndværk, design og arkitektur, bl.a. Japanisme på dansk. Kunst og design 1870-2010, Thorvald Bindesbøll – stærk form og frit spil og senest Kunstarternes forbrødring. Skønvirke – en kalejdoskopisk periode.

 • af Maria Hellesøe Mikkelsen
  229,45 kr.

  Lerjord I en sund dansk byggekultur Denne bog viser konkrete eksempler på, hvordan man kan bygge med lerjord i en sund arkitektur, uden giftige stoffer og med et lavt energiforbrug. I tegning, tekst og billede præsenterer bogens forfattere nutidige og historiske danske huse og supplerer med eksempler på industrialiseret byggeri af lerjord fra udlandet. De viste skitseprojekter og 1:1 materialestudier peger frem imod en ny dansk arkitektur bygget af naturlige materialer, som kredser om materialernes iboende egenskaber: strå, halm, træværk, den rå stampede lerjord, de mat pudsede lerjordsoverflader og det blanke lerjordsgulv. Bogen demonstrerer det store potentiale, der ligger i at anvende den lerjord, som er et restprodukt fra byggeindustrien, til at reducere byggeriets co2-udledning.

 • - Urbane designprincipper
  af Karsten Pålsson
  294,45 kr.

  Bogen peger på karréstrukturen som den bebyggelsesform, der bedst fremmer udviklingen af bæredygtige bebyggelser og byer. Med åbenhed, tryghed og mulighed for socialt samvær. I første del præsenteres nogle af de bykvaliteter, der er skabt med karréen som grundelement i København og andre europæiske storbyer. I bogens anden del beskrives karrébyens potentioaler og elementer og 10 principper præsenteres som grundlag for transformation af ældre byområder og af planlægning af nye.Udkommer desuden på engelsk og ukrainsk.

 • - for børn og barnlige sjæle
  af Marie Hugsted
  249,45 kr.

  Hvad tænkte PH, da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?'Den lille bog om dansk design' formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk, kærligheden til materialet og med PH's ord "at turde og at lege".Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgiver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagen stel og Kay Bojesen aben. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med.Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design i indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.

 • af Ane Gudrun
  199,45 kr.

  Denne bog indeholder tegneøvelser og tegnelege, som både gør dig dygtigere til at tegne, men som især også gør dig mere kreativt tænkende. Derudover vil du opleve en afstressende effekt. Både øvede og nye tegnere kommer let til at tegne det samme igen og igen. At tegne det samme hele tiden gør, at folk ikke rigtig rykker sig tegnefagligt. Derfor er der mange opgaver i denne bog, som omhandler at trække dig væk fra det vante og ind i at tænke nyt. Bogen kan bruges af både børn og voksne, som gerne vil arbejde med deres kreativitet. Den kan også bruges af børn og voksne til at styrke deres tegnefærdigheder på en spændende og fabulerende måde. Øvelserne kan laves fra 7 år til 100+ år

 • af Jan Grarup & Adam Holm
  494,45 kr.

  Den henvises til den engelske version. ISBN: 9788794091206 Krigen i Ukraine er den største i Europa siden 1945. Krigsfotograf Jan Grarup og journalist og historiker Adam Holm har dokumenteret ukrainernes blodige kamp både i baglandet og ved frontlinjerne i det østlige Ukraine (Zaporizjzja, Donbas og Kharkiv). Gennem fotografier og reportage tegner de med bogen While we bleed et billede af krigen i et land, hvor døden dagligt gør sin høst. Et land, hvor frygten for en kommende atomkrig er reel, og hvor en generation af børn og unge udstyres med jodtabletter og modtager undervisning i kældre og bunkers. Jan Grarup (f. 1968), fotograf og forfatter. Jan har flere gange vundet såvel danske som internationale fotopriser, bl.a. Årets Pressefotograf og World Press Photo of the Year. Han har desuden udgivet en række bøger, bl.a. Hvor jernkorsene gror – en krigsfotografs erindringer (2018), And Then There Was Silence (2017) og Shadowland (2006). Jan har kontinuerligt dækket krigen i Ukraine for både Politiken og forskellige medier i Italien, Tyskland, Sverige og Norge. Han har tilbragt flere end tre måneder i de krigsramte egne af Ukraine.Adam Holm (f. 1969), forfatter, journalist, Ph.d. i historie. Adam er vært på P1 og DR2 og skriver kommentarer i Berlingske og anmeldelser i Weekendavisen. Han var i mange år vært på Deadline (2005-2016), han har lavet dokumentarfilm for DR2 fra krigene i Libyen (Generation Gadaffi, 2011) og Syrien (Rejsen tilbage, 2016). Han har skrevet flere bøger, bl.a. Endestation Europa (Gyldendal, 2017), En by i krig (Kristeligt Dagblads Forlag, 2017) og Diktatoren i Damaskus (Gyldendal, 2020). Adam har været i Ukraine tre gange siden 24. februar 2022 og har skrevet om krigen for Weekendavisen og Berlingske.Indbinding: hardcover med stofovertræk og folieprægPapir: 150 gr. fedrigoni tatami white, 100 gr. Tauro offset

 • - En kvinde i tiden
  af Karsten Jørgensen
  299,45 kr.

  I mere end femten år er fænomenet Taylor Swift bare vokset og vokset, og både på hitlisterne og ved prisuddelinger har hun slået den ene rekord efter den anden med sine alsidige, genre¬overskridende og iørefaldende sange.Taylor Swift – en kvinde i tiden er bogen, som fortæller historien om, hvordan en lille pige med store drømme fra Pennsylvania udlevede sine ambitioner og blev en af verdens rigeste og mest feterede kvinder – og hvordan hun gjorde det, uden at miste hverken sin personlighed eller selvstændighed undervejs.Forfatteren Karsten Jørgensen, som tidligere har skrevet biografier om blandt andre John Lennon, Paul McCartney, Bruce Springsteen og Elvis Costello, tegner et detaljeret portræt af musik-, mode- og stilikonet Taylor Swift, som appellerer til et bredt publikum i alle aldre og har vendt op og ned på alle de gængse regler i en mandsdomineret musikbranche.

 • af Lisbeth Smedegaard Andersen
  339,45 kr.

  Bibelen er gjort af den slags ord, der bliver stående. Dens fortællinger har formet vores samfund, vores sprog, vores måder at tænke på – og vores kunst. Men gælder inspirationen også den anden vej? Kan kunsten berige bibelteksten? I allerhøjeste grad. I denne bog udvælger Lisbeth Smedegaard Andersen mere end 80 centrale bibeltekster og parrer dem med værker fra den danske kunstskat. Tekstudvalget er lavet kronologisk efter den rækkefølge, de præsenteres i i Bibelen, sådan at læseren får en fornemmelse af sammenhængene i Bibelens store historie – fra de berømte ord om altings skabelse, over dommere, konger og harmdirrende profeter til Jesu lignelser og visionen for en nyskabt jord. Resultatet er en enestående rute gennem to centrale dele af den danske kulturarv: bibelfortællingen og kunsten, hvor ord og billeder belyser hinanden gensidigt. Samlingen af kunstværker har fokus på nyere og helt aktuel samtidskunst. Dermed får værker af kunstnere som Kirsten Klein, Anna Syberg, Kaspar Bonnén og John Kørner lov at tale sammen med bibelhistorien.Bibelen i ord og billeder er en moderne kunstbibel, der samler de største fortællinger med den store danske kunst og viser, at den helt særlige kraft, der strømmer fra Bibelen, bliver ved at være aktuel.

 • af Søren Vadstrup
  459,45 kr.

  Engang var husene på Mors rødkalkede, på Østbornholm var de gule, mens fugerne på Vestfyen var blå, og bindingsværket på Sjælland var kalket over med hvidt. Hver dansk egn sine farver. Generation efter generation. I dag skeler de færreste til vores kulturhistorie, når de skal male nye eller renovere gamle huse. Men der er mange fordele ved at kende til de klassiske pigmenter og den historiske brug af dem i både land og by. Dels har de klassiske pigmenter gennem 200 år vist sig mere bæredygtige og langtidsholdbare som overfladebehandling på murværk, puds og træ end de fleste moderne malingtyper. Dels stammer de klassiske pigmenter fra naturen. De harmonerer smukt med omgivelsernes farver, med hinanden indbyrdes, og ikke mindst ældes de med ynde. Æstetiske kvaliteter som har stor betydning for husenes og også landskabets fremtræden. Med denne bog i hånden bliver du klædt på til at forholde dig til farven på dit hus ud fra dets alder, arkitektur, materialer og ikke mindst geografiske placering. Men du vil også blive i stand til at arbejde med de klassiske pigmenter i praksis og genetablere den immaterielle kulturhistorie ved netop dit hus. For hvad enten den oprindelige maling er bevaret, ligger skjult under nyere farvelag eller helt er forsvundet, indeholder arbejdet med de klassiske pigmenter et yderst interessant historisk og bæredygtigt potentiale, og et håb om flere huse i farver.

 •  
  248,46 kr.

 • af Jan Grarup and Adam Holm
  494,45 kr.

  The war in Ukraine is the largest war Europe has seen since 1945. War photographer Jan Grarup and journalist/historian Adam Holm have documented the bloody struggle of the Ukrainians, in both the hinterland and on the front lines of eastern Ukraine (Zaporizjza, Donbas and Kharkiv). Through photography and reportage, they paint a picture of a country where death reaps its harvest daily. A country in which the fear of impending nuclear war is real and where an entire generation of children and adolescents carry iodine tablets and receive schooling inside basements and bunkers.Paper: 150 gr. fedrigoni tatami white, 100 gr. Tauro offsetBinding: clothbound and foil stamped hardback

 • af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
  999,45 kr.

  Denne bog er én ud af kun 300 eksemplarer af MATADOR LIMITED EDITION. Den er produceret i en særlig farve, nummereret, signeret af forfatterne og udgivet i en særlig specialdesignet kassette.Lise Nørgaard fik ideen. Erik Balling forløste den. Danmarks Radio udsendte den til de danske tv-seere i årene 1978-1982 – og har gjort det adskillige gange siden. Matador er ikke alene en fantastisk tv-serie. Den er også blevet en uomgængelig del af den kollektive fortælling om Danmark i tiden før og under Anden Verdenskrig.På baggrund af mere end 40 nye interview med menneskene foran og bag kameraet, avisartikler, arkivmateriale og brevvekslinger fortæller Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen nu den definitive historie om skabelsen af ’verdens bedste tv-serie’. Rigt illustreret med velkendte stillfotografier fra serien og sjældent sete billeder fra optagelserne, fotografier af rekvisitter, produktionstegninger og kostumeskitser.indbinding: hardcover med stofovertræk. serigrafisk tryk og foliepræg. ilagt en specialdesignet boks med popup illustrationpapir: 140 gr. amber graphic

 • - Restaurering, Ombygning, Kunstnerisk udsmykning
   
  248,46 kr.

 • - Notater langs idrættens spalte(n)de veje
  af Torben Ulrich
  299,45 kr.

  Boldens øjne, værens ben: Notater langs idrættens spalte(n)de veje består af et langt nyskrevet essay og et parallelt spor med sanglinjer. I bogen kommer Torben Ulrich for første gang med et samlet, om end flerstemmigt bud på en fremstilling af de emner, der har optaget ham i adskillige årtier: perspektiverne for en overskridelse af idrættens grundfæstede resultatorientering og tvedeling i vindere og tabere – samt ikke mindst alt dét, der i virkeligheden er på spil: Når bolden kommer …Torben Ulrich har i en menneskealder bidraget til at udvide og berige opfattelsen af idrættens verden, først og fremmest som tennisspiller, men også på en række andre måder. I de senere år, efter at have trukket sig tilbage fra aktiv deltagelse i idrættens kredsløb, har han søgt at udtrykke sine tanker og erfaringer fra et langt liv med kropslig udfoldelse og filosofiske studier i en række forskellige medier: Jazz & Poetry, performance/danseteater, film, billedkunst og skrift (essays og såkaldte songlines).

 • af Kasper Holten
  73,95 - 249,45 kr.

  "Opera er en slags følelsernes fitnesscenter. Her kan vi træne både vores kærlighedsmuskel og vores angstmuskel. Ligesom vi går i fitnesscentret for at træne vores fysiske muskler, så vi er i form til at møde tilværelsen. Men det er ligesom nede i fitnesscentret: Det nytter ikke noget at stå og kigge på maskinerne. Man skal selv gøre arbejdet." Kasper Holten er en eksperimenterende og ofte kontroversiel instruktør og operachef. Hans bog er ikke en operaguide. Det er hans personlige fortælling om opera: Om hvordan han selv som barn blev grebet af kunstarten; om stemmerne; om koret; om arierne; om 6 operamesterværker (Carmen, Orfeo, Figaros bryllup, Wozzeck, Valkyrien, La traviata); om de store operahuse, hvor han har instrueret (Operaen på Holmen, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, La Scala); om instruktørens, dirigentens og scenografens rolle; om hvordan en operaopsætning bliver til. Alt er krydret med hans egne refleksioner, anekdoter, eksempler og fotos. Playliste med 43 indspilninger af arier, kor etc.

 • af Peter Vuust
  134,45 - 299,45 kr.

  Hvorfor har vi musik? Vi har altid haft musik. Det ældste kendte musikinstrument er omkring40.000 år gammelt. Det peger på, at musik ikke kun har en æstetiskfunktion – ellers ville evolutionen have fjernet den undervejs. Vi spiserfor at overleve, har sex for at opretholde arten, indsamler viden for at udvikle os og optimere vores overlevelsesmuligheder – men hvorfor musikken? Når vi foretager os noget godt for vores overlevelse, udløses der et stof i vores hjerner, som vækker en følelse af nydelse – og vi ved, at oplevelsen af musik gør det samme. Musikken er altså vigtig for os, men på hvilken måde? I Musik på hjernen undersøger Peter Vuust, hvad der sker i hjernen, når vi lytter til og spiller musik. Bliver vi klogere? Mere opmærksomme eller følsomme over for andre? Og hvad med sproget –hvordan hænger det sammen med vores opfattelse af musik? Ved at undersøge forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner, om der findes et særligt gen for musik, nærmer vi os et svar på, hvorfor vi alle– i større eller mindre grad – har musik på hjernen.

 • af Steen Kaargaard Nielsen
  49,45 - 59,45 kr.

  De fleste af os er lutter øren, når musikken spiller. I hvert fald så længe den falder i vores smag. Hvis ikke vil vi prøve at vende det døve øre til. Men oftere og oftere uden held. For på grund af den digitale udvikling minder musik mere og mere om vand. Begge dele trænger ind overalt – især i ørene. Ifølge Steen Kaargaard Nielsen, musikforsker ved Aarhus Universitet, er der to sider af sagen: Enten er vores opskruede forbrug af vellyd beviset på musiks livsvigtige betydning for os. Eller også får sød musik 24/7 os til at miste evnen til at høre ordentligt efter.