De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

SPIS

- Om dansk madkultur (og manglen på samme)

Bag om SPIS

Jesper Uhrup Jensen har været restaurantanmelder i 30 år og chefredaktør for magasinet gastro i 20 af dem. Han har set, hvordan Danmark, ledt an af Noma og det nye nordiske køkken, i de årtier er blevet en gastronomisk supermagt. Det har aldrig været bedre – nogle af verdens bedste restauranter ligger i København, danske kokke vinder Bocuse d’Or-mesterskaber og det regner med Michelinstjerner. Det har heller aldrig været værre. For et meget stort antal danskere, hverken kan eller vil lave mad. Den står ofte på rugbrødsmadder eller takeaway. Hvordan blev det så godt og samtidig så skidt? I SPIS øser Jesper Uhrup Jensen generøst af sin viden om dansk madkultur – og manglen på samme. Bevæbnet med en skarp pen, deler han sine iagttagelser, anekdoter og erfaringer. Alt fra de bedste og værste serveringer (der er noget med et fiskehoved på en pind) over kokkene (både de krukkede og de dygtige) til mormorkøkkenet (hvis mormor taler vi egentlig om?) En bog om det vi spiser og dem vi er.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793982833
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 256
  • Udgivet:
  • 10. Oktober 2024
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 140x220x1 mm.
  • Vægt:
  • 1 g.
Leveringstid: 1-2 hverdage efter udgivelsesdato
Forventet levering: 10. Oktober 2024
  • Bogen kan først forudbestilles 2 måneder før udgivelsesdatoen

Beskrivelse af SPIS

Jesper Uhrup Jensen har været restaurantanmelder i 30 år og chefredaktør for magasinet gastro i 20 af dem. Han har set, hvordan Danmark, ledt an af Noma og det nye nordiske køkken, i de årtier er blevet en gastronomisk supermagt.

Det har aldrig været bedre – nogle af verdens bedste restauranter ligger i København, danske kokke vinder Bocuse d’Or-mesterskaber og det regner med Michelinstjerner.

Det har heller aldrig været værre. For et meget stort antal danskere, hverken kan eller vil lave mad. Den står ofte på rugbrødsmadder eller takeaway. Hvordan blev det så godt og samtidig så skidt?

I SPIS øser Jesper Uhrup Jensen generøst af sin viden om dansk madkultur – og manglen på samme. Bevæbnet med en skarp pen, deler han sine iagttagelser, anekdoter og erfaringer. Alt fra de bedste og værste serveringer (der er noget med et fiskehoved på en pind) over kokkene (både de krukkede og de dygtige) til mormorkøkkenet (hvis mormor taler vi egentlig om?)

En bog om det vi spiser og dem vi er.

Brugerbedømmelser af SPIS