Mad og drikke
-
116,95 kr. KROPPEN KAN SELV – AKTIVER DINE NATURLIGE VÆGTTABSHOTMONER er fuld af ny og brugbar viden til alle, der ønsker at tabe sig, holde vægttabet – eller bevare en sund vægt i første omgang.Vægttabsmedicin er på kort tid blevet udbredt verden over, og mange betaler i dyre domme for den slanke linje. Men kroppen kan selv! Fra naturens hånd kan vi selv danne vægttabshormoner, fortæller forfatter og lægemiddelforsker Anette Sams i denne populærvidenskabelige faktabog. Bogen giver en grundig indføring i, hvordan de naturlige vægttabshormoner dannes og virker i kroppen, og læseren får praktiske anvisninger på, hvad man skal gøre og spise, herunder hvornår, hvis man vil aktivere dem.Anette Sams ønsker, at vi alle ved, hvor fantastisk vores krop er, og hvordan den fungerer. Kroppens naturlige vægttabshormoner hjælper os ikke blot af med de overflødige kilo, men virker også blodsukkerregulerende og antiinflammatorisk og har gavnlig indvirkning på en lang række udbredte sygdomme og lidelser.De forskellige vægtabshormoner virker forskelligt i kroppen: et af dem regulerer bl.a. vores sukkertrang. Et andet af de naturlige vægttabshormoner dannes, når vi er sultne – noget vi moderne mennesker sjældent er – og dette hormon beskytter vores hjerte. Anette Sams kommer også ind på den måske for mange overraskende viden, at en kalorie ikke bare er en kalorie: Nogle kalorier sætter sig på sidebenene, andre bliver brugt til noget andet i kroppen.
-
- Alt hvad man skal gøre for at leve sundt og godt resten af livet
145,95 kr. Læge og professor Bente Klarlund Pedersen og Kandis-forsanger Johnny Hansen er på en fælles mission: de vil løfte alle danskeres sundhed. KLARLUND OG KANDIS PÅ KUR rummer helt konkrete råd om KRAM & 4xS – altså kost, rygning, alkohol, motion, søvn, stress, samvær og stoffer. Alt er baseret på forskning, og alle kan være med. Som Johnny synger i sin nye sang om sundhed: Velkommen til Kandiskuren – vil du med på turen?Johnny Hansen har i mere end 30 år spillet landet tyndt med bandet Kandis. Han kender til stress, overvægt, for højt blodtryk, højt kolesterol og elendig søvn.Bente Klarlund Pedersen har i årtier forsket i og kæmpet for danskernes sundhed. Hun er kendt fra tv, foredrag og sine avisklummer, og hun har tidligere skrevet bestsellerne Gå-bogen og Yngre med årene. Gyldendal A/S, Klareboderne 3, 1115 København Kwww.gyldendal.dkgyldendal@gyldendal.dk
-
133,95 kr. CHAMPAGNE er et af verdens stærkeste brands. Gennem flere end hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af kongelige, statsmænd, skuespillere og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – ikke mindst i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet.CHAMPAGNE er i dag store huse og big business, men det er også en vin, der ligesom alle andre vine er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværkschampagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt – og meget gerne i forbindelse med mad, også når der ikke lige er østers og kaviar på menuen.SØREN FRANK har i et par år gennemtrawlet Champagne og guider på sin vanlige grundige og medrivende facon læseren gennem regionen.
-
- Dansk gastronomis lille franskmand med det store hjerte
73,95 kr. Den dag, da Francis Cardenau faldt bevidstløs om på restaurant Umami, ændrede hans liv sig. I 45 år havde han stået bag et komfur og gjort det, han er bedst til: at lave mad på allerhøjeste niveau. Først på nogle af verdens førende restauranter i Paris, siden i Danmark, hvor han med sin kompromisløse kogekunst var den første til at hente to michelinstjerner til landet. Han var samtidig også den første til at stå af michelinræset for at starte bistrobølgen, og undervejs har ’den lille store fransker’, som hans kokkekolleger kærligt kalder manden med den smittende latter og den tilsyneladende utrættelige energi, med Umami også introduceret danskerne for moderne japansk gastronomi og været med til at opfinde den succesrige bøfkæde MASH. Med sit store hjerte og aldrig svigtende hjælpsomhed over for generationer af ambitiøse unge kokke har han samtidig en stor del af æren for den succesbølge, som dansk gastronomi har redet på det sidste årti. Men den dag på Umami skete der noget, som – selv om han ikke selv vidste det endnu – skulle ændre hans liv for altid. Denne bog følger Francis Cardenau i det år, hvor han langsomt kommer til erkendelsen af, at han efter 45 år har fået nok. Vi tager med ham på en følelsesladet rejse tilbage til barndommens og ungdommens Sydvestfrankrig i forsøget på at genfinde sine kulinariske rødder – ja, hele sin familiehistorie. Samtidig er bogen historien om de år, hvor dansk gastronomi løftede sig mod stjernerne, fortalt af en af Danmarks mest indflydelsesrige kokke.
-
158,95 kr. Sundhedsrevolutionen - vejen til anti-inflammatorisk livsstil mad * forskning * skønhed * indsigt * harmoni En videnskabelig pageturner, som kan forandre dit liv Jeg har søgt i alle verdenshjørner og afprøvet alt, jeg mødte undervejs. Maria Borelius, prisbelønnet videnskabsjournalist og forfatter, var 52 år, da hun begyndte at føle sig træt, nedtrykt og slidt. Hun havde ondt i ryggen, generende symptomer på overgangsalder og en følelse af, at livet fór hende forbi. Det blev begyndelsen på en fire år lang, oplysende rejse, hvor hun langsomt, men sikkert opdagede en helt ny livsstil – den anti-inflammatoriske, som kom til at forandre hendes liv. Hun fik langsomt stykket ny viden sammen og rejste jorden rundt - til Californien, Toronto, Kerala i Indien, Lund, London, Addis Abeba i Etiopien, København og Stockholm – for at mødes med forskere helt fremme i den videnskabelige frontlinje. Snart begyndte der at danne sig et billede af, hvordan inflammation kan være grunden til aldring og mange af vores folkesygdomme – overvægt, diabetes, hjerte-kar sygdomme, cancer og psykiske lidelser. Men også hvilke muligheder, der er for at forebygge inflammation med mad, træning, yoga, naturoplevelser, solnedgange, nærhed, bakterier og syvendedagsadventisternes langtlivs-filosofi, blå zoner og 2000 år gamle, indiske sundhedskure. Sundhedsrevolutionen er en fascinerende fortælling om en videns- og livsrejse. En rejse, der beskriver, hvordan en anti-inflammatorisk livsstil kan holde dig ung og frisk. Bogen er lige så spændende, som den er anvendelig med masser af aha-oplevelser, enkle og lette kure, opskrifter og tips, som hjælper dig på vej til et nyt og lysere liv.
-
98,95 kr. Bogen vejleder i kostens betydning efter en hjernerystelse. Alle kender til, at man kan få en hjernerystelse, og at det kræver ro og hensyn at komme sig. De færreste ved, at man kan hjælpe og støtte sin hjerne via sin kost. Kostprincipperne gennemgås med begrundelser for, hvorfor det er hensigtsmæssigt at tilpasse sin kost til situationen. Kosten skal være hjernevenlig, dæmpe inflammation, give et stabilt blodsukker, dæmpe de skadelige frie radikaler, der frigives ved ulykken, og støtte fordøjelsen. Hjernerystelsespatienter er udfordret af belastende symptomer, og bogen møder patienten i øjenhøjde med inspiration til og motivation for, hvorledes det kan gribes an på trods af træthed m.v. Pårørende må meget gerne læse med og deltage i projektet. Kosten er sund, så alle kan spise med. Bogen kommer tæt på virkeligheden for hjernerystelsespatienter med information, motivation, casehistorier og opskrifter. Det er aldrig for sent at gå i gang med en hensigtsmæssig kost. Har man gamle skader, kan det stadig godt svare sig at ændre sin kost, og det er muligt at få forbedringer selv efter lang tid. Derfor henvender bogen sig til alle, som har problemer efter en hjerne-rystelse. Hvert år pådrager mindst 25.000 danskere sig en hjernerystelse. Langt de fleste kommer sig uden behandling efter relativt kort tid – men desværre oplever nogle, at vanskelighederne efter ulykken trækker ud. 10-15 procent har fortsat mén efter et år. Kilde: Hjernerystelsesforeningen Om forfatteren Charlotte Lillegaard Petersen er Naturopath, foredragsholder og forfatter til en bog om whiplash. Hun har flere hjernerystelser i bagagen og ved, hvad hun skriver om, både med den faglige viden som naturopath og sine personlige erfaringer. Opskrifter af Sabine Murati.
-
- Gå, så går det nok
123,95 kr. Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå. • Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme. • Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen. • Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask. • Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.
-
94,95 kr. Rigtig mange mennesker har prøvet at være på slankekur op til flere gange. Næsten lige så mange har kunnet konstatere, at det ikke hjælper, men tværtimod kan gøre det hele værre. Selvom forskere for længst har bevist, at simple slankekure ikke virker, og disse heldigvis er på retur i vores samfund, så lever slankekursmentaliteten stadig i bedste velgående.Jette Uhre gør op med myten om, at overvægt skyldes dårlig selvkontrol og manglende viljestyrke. Vejen til en sund og slank krop er ikke at "tage sig sammen" eller nægte sig selv alt det, man elsker, men derimod at lære at forstå ens krops signaler og arbejde med dem – ikke imod dem. Bogen giver en lang række gode råd til, hvordan man får et mere afslappet forhold til sin krop og alligevel smider de nødvendige kilo.Jette Uhre er en dansk forfatter og coach. Hun har en bachelor i ernæring og sundhed fra Professionshøjskolen Metropol og er desuden uddannet som coach og mindfulness-instruktør. Hun har hjulpet mange mennesker med at få et sundere forhold til mad, vægttab og deres egen krop i sit virke som spisepsykologi-coach.
- Lydbog
- 94,95 kr.
-
46,95 kr. Vejen til en antiinflammatorisk livsstil kan godt virke kringlet, men her får du en drejebog, der er lige til at følge, inklusive en 28-dages kostplan, masser af lækre opskrifter og en hel bunke værdifulde redskaber, der tilsammen hjælper dig med at slukke branden i din krop. Bogen er en uundværlig guide for dig, der ønsker at tage livtag med de gængse velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker. Se frem til at blive udfordret på dine nuværende kostvaner, søvnen, motionen og flere andre områder. Og glæd dig til at mærke den enorme vitalitet, som følger med den antiinflammatoriske livsstil.Anne Larsen er succesfuld madskribent, foredragsholder og konceptudvikler. Bag sig har hun en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv.Martin Kreutzer er ernæringskonsulent og en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Han har været ansat ved Institut for Human Ernæring, KU, i 10 år og rådgiver i dag private klienter som selvstændig. Martin Kreutzer har et omfattende forfatterskab, er fast ernærings- og træningsskribent for kendte medier og medvirker jævnligt i landsdækkende aviser, radio- og tv-udsendelser.
- Lydbog
- 46,95 kr.
-
46,95 kr. I "Kærlighed og sexlyst - Stærkere erektion helt naturligt" tager Poul Røpke, som er en erfaren psykolog og forfatter, læseren i hånden og guider ham pædagogisk og letforståeligt gennem et emne, som mange finder det vanskeligt at forholde sig til. Det er befriende, at disse personlige problemstillinger ikke bliver tabubelagt, men bliver beskrevet med konkrete anvisninger på, hvordan især seniormænd kan få et bedre samliv. Med kærlighed og sex befriet for bekymringer og nederlag.Forfatteren forklarer, hvordan du får stærkere erektion og potens. Og du får forslag til, hvad du kan gøre helt enkelt med det samme, og hvad du kan fortsætte med for at blive vital og genvinde glæden ved at være sammen med din kvinde på den lange bane. For bogen handler også om den nyeste og bedst opdaterede viden om kærligheden i parforhold, og hvordan sexlysten bevares og bliver en vigtig del af jeres kærlighedsliv.Poul Røpke (f. 1942) er cand.psych. fra Københavns Universitet, 1980, og godkendt som autoriseret psykolog. Hans efteruddannelse og professionelle indsats har været koncentreret om vores fantastiske hjerne og dens både bevidste og ubevidste muligheder. Forfatteren har tidligere blandt andet udgivet bøger om kommunikation og hjernetræning.
- Lydbog
- 46,95 kr.
-
- Livets ligning
188,95 kr. HVORFOR bliver stadigt flere af os syge, stressede og angste, selvom vi aldrig har haft bedre muligheder for at stortrives, både fysisk og mentalt? Danmarks mest populære sundhedsformidler, humanfysiolog Chris MacDonald, har brugt de seneste 20 år på at grave i menneskets urgamle genetik og moderne videnskab for at finde svaret på dette vigtige spørgsmål. Denne bog er hans bud på en løsning – et monumentalt og meget personligt manifest fyldt med tankevækkende viden, humor og håb. Chris MacDonald forklarer, hvorfor vi gambler med en række naturlige forudsætninger for vores trivsel. Med sit legendariske fortælletalent fører han os langt tilbage i tiden til menneskets grundfjeld og til fjerne egne af kloden, hvor hverdagen er skruet anderledes sammen, og vi følger hans samtaler med verdens førende eksperter for at finde løsninger på de mismatch-problemer, vi har bragt os selv i.Chris MacDonald inspirerer os til at se på os selv og vores tilværelse med helt nye øjne og ruster os til at tænke anderledes. Han giver os mod til at sige fra, når verden omkring os bliver så skør og naturstridig, at den kan skade os, og til at træffe de valg i hverdagen, som er forudsætningen for vores trivsel. Ikke mindst når det gælder søvn, kost og motion.
-
- Et nyt liv med diabetes 2
123,95 kr. I Kristian Ditlev Jensens bog Sukkerchok beskriver han, hvordan han som 45-årig fik et chok, da han stillet diagnosen diabetes type 2. Hele hans liv væltede, men det hele så hurtigt meget lysere ud, da han opdagede, at popcorn faktisk er et fuldkornsprodukt, og at det var den bagte kartoffel og ikke den store, fede bøf, han skulle holde igen med. Flere og flere danskere får type 2-diabetes. Men det behøver ikke at være Jordens undergang. Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen, som selv er ramt af sygdommen, fortæller i denne letlæste bog om, hvordan tilværelsen sagtens kan fortsætte – endda fuld af livsnydelse og med masser af madglæde. Fra at være indlæggelsesparat spiste og drak forfatteren sig ud af sin sukkersyge. Ikke ved at undgå alt det lækre, men tværtimod ved at spise sådan, som man gjorde i gamle dage. Det er først nu, at forskningen er ved at få hold på, at folk med sukkersyge faktisk skal spise på en radikalt anderledes måde, end man har troet tidligere – en måde, som de fleste sjovt nok ofte tror er usund. Bogen er fuld af overraskende tips, ideer og life hacks til dig som lige har fået konstateret sukkersyge.
-
- 9 Trin til at spise dig fri
98,95 kr. Mere end hver 10. dansker har Type 2 diabetes eller har så højt blodsukker, at de er godt på vej til at udvikle sygdommen!Hvorfor rammer denne sygdom, der engang blev kaldt gammelmandssukkersyge, nu også unge mænd, kvinder og børn?Og hvorfor er udbredelsen af sygdommen eksploderet de seneste årtier?Jane Kudsk er ekspert i ernæring og Type 2 diabetes, og i denne bog afslører hun:• Hvorfor forfejlede kostråd og fokus på medicinsk behandling har gjort Type 2 diabetes til en udbredt, kronisk sygdom • Hvordan du kan spise dig til et naturligt, stabilt blodsukker ved at glemme alt du har lært om fedt og forkæle dig selv med nærende og velsmagende madMange vil blive overraskede over bogens budskab: vi skal nemlig spise meget mere fedt.Med udgangspunkt i den nyeste forskning og de mange diabetikere hun har hjulpet fri af sygdommen, gør Jane Kudsk op med myten om, at fedt gør os fede og syge. Ved at spise mere naturligt fedt vil du opleve en helt ny mæthed, og du kan ændre hele balancen i din krop og gå fra diabetiker til ex-diabetiker.Bogen giver dig 9 Trin til at spise dig fri og indeholder et væld af gode råd til at ændre madvaner og få motivation til varig forandring.Om forfatterenJane Kudsk (Cand.techn.al.) har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns universitet (tidl. Den kgl. Veterinær og Landbohøjskole). Hun er stifter af Spis dig fri, hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb. Hun er en aktiv blogger vedrørende den nyeste forskning om ernæring og Type 2 diabetes på spisdigfri.dk.
-
- Fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje
123,95 kr. En rejse gennem cykelsportens største løb, dens historier og personligheder.Professionel cykling er lige så ond, løgnagtig, smuk og sand som livet selv, og derfor er den vores kærlighed værd. Den er meget mere end ”bare sport”. Den handler om historie, kultur, skæbner, kunst, national identitet og mytologier.Bogen fortæller en lang række historier om cykelsportens liv i ord og tegninger. Fra Bolognas hvælvede gader, gennem små bjerglandsbyer og over de mest legendariske bjergpas hele vejen til sæsonens afslutning ved Como-søen. Klassikerne, Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a Espana og VM er alle besøgt og berørt i anderledes og personlig bog om verdens hårdeste og smukkeste sport.
-
188,95 kr. Helt naturlig, vidunderlig mad med et højt indhold af proteinet collagen kan forsinke en lang række af de gener, der melder sig med alderen. Nu kommer den første store guide til, hvordan man skal spise for at forynge kroppen indefra.Mange mennesker snyder sig selv for naturens eget superprotein, collagen, når de er midt i livet, og det er synd. Mad med collagen kan holde led og knogler velkørende og stærke, bevare hudens fasthed og fylde og gavne fordøjelse og vægt. Men mange af os siger nej tak til de dele af madvarerne, der er allermest smækfyldt med collagen. Gennem de seneste år er collagenpulver blevet et kæmpehit verden over, og nu kommer den første store guide til, hvordan man forsyner sin krop med denne vigtige byggesten i form af helt naturlig mad. Nemlig i en ny version af den anti-inflammatoriske kost, som collagen passer perfekt ind i, da det i sig selv er anti-inflammatorisk. Collagen findes bl.a. i fisk, skaldyr, fjerkræ og i ”glemte” dele af kvæg, lam og grise, som vores bedsteforældre var verdensmestre i at trylle lækker mad ud af. I en moderne collagenrig kost bliver alle de værdifulde dele af dyrene udnyttet og kombineret med masser af lækre grøntsager, bælgfrugter, frugt, nødder, bær og fuldkorn. Læge Jerk W. Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager har samlet de bedste råd fra collagenforskningens spydspidser over hele verden i en overskuelig kostplan med masser af køkkentips til, hvordan læseren nemmest håndterer collagenrige råvarer og får maksimal glæde af deres sunde indhold – også i en travl hverdag. Bogens 75 opskrifter er kreeret af kokken Kjeld Sørensen, der har arbejdet med collagen hele sit professionelle liv, bl.a. på den navnkundige fiskerestaurant Den Gyldne Fortun i København.
-
120,95 kr. Den populære bog "Den plantebaserede kost" går i dybden med, hvad forskningen fortæller om sammenhængen mellem kost og sygdom, og gør op med mange forvirrende myter.Målet med bogen er at give danskerne en grundlæggende forståelse for, hvorfor og hvordan livsstilssygdomme udvikles, så det står mere klart, hvad den mest sundhedsfremmende kost er. For ikke alene er det muligt at forebygge sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes, men også at behandle dem – ved at spise en plantebaseret kost.Bogen gennemgår kostmyter, misforståelser omkring inflammation, antioxidanter, mættet fedt, insulinresistens og mange andre vigtige emner og giver svar på alle de hyppigt stillede spørgsmål omkring plantebaseret ernæring. Derudover bringes en grundig guide til, hvordan man kan leve plantebaseret, inkl. opskrifter til at komme i gang.Alle kapitler i denne 2. udgave er opdateret med den nyeste videnskabelige litteratur. Derudover er tilføjet nye kapitler om træning, miljø og klima samt en lang række nye spændende opskrifter."Dette er en ernæringsbibel, jeg som veganer har ventet på i mange år! Der står alt, hvad man behøver at vide om kost og sundhed. Den har motiveret mig til at optimere min egen sundhed, og jeg er sikker på, at den vil motivere mange andre læsere også! Bogen her rummer et stort potentiale til at forbedre folks liv, og den fortjener at komme ud vidt og bredt og gøre en forskel i verden." – Mia Sommer, forfatter til flere kogebøger om vegansk kost, bl.a. "Vegansk velvære""Et vigtigt bidrag til forståelsen af vores fælles sundhed. Menneskets, dyrenes og klodens." – Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune"Denne bog gennemgår grundigt, i øjenhøjde med læseren, den omfattende forskning om fordelene ved en plantebaseret kost. Myter aflives, og vigtig viden om ernæring formidles. Det ville være en stor gevinst for folkesundheden, hvis alle danskere læste den." – Rune Christoffer Bech Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening"Jeg har længe ledt efter en bog om ernæring, der er bygget på fakta, og som formår at give klar besked om, hvad en optimal kost består af. Det har jeg fundet her; viden formidles grundigt og uden at løfte pegefingre – så er resten op til mig selv. Et fantastisk værktøj." – Vicki Berlin, skuespillerMaria Felding er uddannet klinisk diætist og kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies and eCornell.Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Han er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.
- Lydbog
- 120,95 kr.
-
- Sundhed, selvværd og livsglæde
73,95 kr. Efter et års arbejde med kosten, kroppen og selvværdet er Lisbeth Zornig Andersen nu ti kilo lettere og har et større fysisk og mentalt overskud end nogensinde før. Zornigkuren er en overskuelig guide med konkrete og håndholdte tips til alt det, der gør os gladere og sundere, og som fører til mindre mavefedt – på den sjove måde. Du hører om tarmbakterier, antiinflammation, sex, vinterbadning, mormormad, søvn og meget mere af alt det, man kan skrue på for at stimulere sundhed og lykkehormoner.
-
168,95 kr. Du bliver i bogen ‘Madro’ introducerede til et hav af gode råd og effektive strategier, til at kunne håndtere og sikre sunde og naturlige madvaner til dine børn helt uden stress. Hos børnefamilier er der oftest en tendens til, at børnene på ingen måde er enige med forældrene om hvornår, hvordan og hvad der skal spises. Hvad stiller man så op, når børnefamiliers rolige og hyggelige måltider ved middagsbordet udvikler sig til store og unødvendige diskussioner? Når børnene nægter at spise deres grøntsager og i stedet spiser for meget af det, de normalt ikke bør spise for meget af? Og hvis børnene fornemmer, at man forsøger at ændre deres spisning, resulterer det oftest med sure miner eller i uendelige diskussioner. Ifølge Morten Elsøe og Anne Gaardmand lider alt for mange danske børnefamilier af madstress, da der hver dag kræves et stort energiforbrug hos forældrene, som ellers ville kunne være helt unødvendigt. Bogens forfattere har begge en ernæringsfaglig baggrund, men arbejder i dag hovedsageligt med adfærdspsykologi og vaneændringer. Her giver de ud fra også deres egne erfaringer og oplevelser ved at være forældre konkrete og nyttige værktøjer til, hvordan man undgår disse evige kampe og frustrationer som nemt kan opstå hos mange børnefamilier. De fortæller i ‘Madro’ om de mest almindelige madfælder, der kan give madstress og hvilke tips og tricks der kan bruges til at give børnene lyst til at smage og udforske alt slags mad, alt lige fra broccoli og fisk til chokolade gennem legelyst, nysgerrighed og kreativitet.
-
- Få styr på dit blodsukker
188,95 kr. 10 enkle hacks til et sundere blodsukker – og et nyt og bedre liv.Glem alt om at forsage pasta, kartofler, brød, kager og andre dejlige madvarer for at få et mere stabilt blodsukker og et sundere liv. Det er nemlig muligt at ’hacke’ kroppen til at håndtere disse legendariske blodsukkerskurke, så man roligt kan spise dem, uden at blodsukkeret får voldsomme og usunde rutcheture.Gevinsterne ved at få styr på blodsukkeret står i kø: Mere energi, bedre søvn, vægttab, mindre sukkertrang, pænere hud, bedre fertilitet – og lavere risiko for type 2-diabetes og en række andre livsstilssygdomme. Det lover den franskfødte biokemiker Jessie Inchauspé, hvis nye, banebrydende metode til at tæmme blodsukkeret har vakt genlyd over hele verden, hvor millioner og atter millioner af mennesker kæmper med usunde og ubehagelige udsving i deres blodsukker og risikerer at blive alvorligt syge af det.Metoden kræver på ingen måde, at man lægger hele sit liv om. Faktisk kan man koncentrere sin indsats om 10 enkle råd. Det kan f.eks. være rækkefølgen af de madvarer, man spiser, eller hemmelige ingredienser, som gør selv de sødeste desserter markant sundere eller får morgenmaden til at mætte længere. Et ekstra plus ved metoden er, at den virker samme dag, som man går i gang. Jessie har hjulpet titusindvis af mennesker over hele verden til et sundere liv ved at gøre den nyeste videnskab til at forstå og let at bruge for alle.
-
64,91 kr. I ’Veganske kålhydrater’ fortæller forsker Anette Sams, og hendes datter, Celine Sams, hvorfor danskerne kan nyde godt af at droppe kødet og spise (endnu) flere grøntsager.Anette Sams har i flere bøger – blandt andet i bestsellerne ’Sandheden om sukker’ og ’Kålhydrater’ – på basis af forskning forklaret, hvorfor danskerne bør spise flere uforarbejdede fødevarer – både grøntsager og animalske produkter. Men da datteren Celine først blev vegetar og siden veganer, måtte Anette ændre sit syn på både kroppens og jordens sundhed. Resultatet er blevet ’Veganske kålhydrater’, hvor Anette og Celine Sams med et dybdeborende blik på kroppens biologi viser, hvordan raffinerede kulhydrater fra pasta, brød og sukker skaber en krop i ubalance.Vejen til en stærk(ere) og sund(ere) krop går derimod ifølge forfatterne og videnskaben gennem at spise masser af uforarbejdede grøntsager, der skaber et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem. Ved enten helt at droppe eller blot skære ned på de animalske produkter giver vi samtidig vores klode bedre muligheder for at skabe en så sund og mangfoldig natur, der kan eksistere for de kommende generationer. Sammen med videnskaben får læseren 35 lækre, velsmagende veganske opskrifter, udviklet af kokken Morten Fenger. Opskrifter, der kan kombineres med animalske fødevarer, skulle læseren ønske det.
-
- og jagten på den tynde krop
123,95 kr. I Min fede hjerne tager journalist, dokumentarist og forfatter Mette Korsgaard på en personlig, humoristisk og ærlig rejse med slidsomme slankekure, der viser sig at være håbløse på den lange bane. Igennem et år fører hun dagbog, og vi er med, når nætter med sult bliver alenlange, når alt, hun kan koncentrere sig om i en dramatisk italiensk mafiafilm, er en pastaret, og når lægen ihærdigt prøver at holde hendes mod oppe til endnu en måned på slankemedicin.Løbende konsulterer hun videnskaben, hvor nogle af de tungeste vægtforskere bidrager med forklaringen på, hvorfor verdens befolkning bliver tykkere og tykkere, når de fleste af os helst vil være tynde. Og hvorfor hun selv gør det, trods diæter og løbebånd.Mette Korsgaard sætter til sidst spørgsmålstegn ved samfundets definition på den sunde krop, og vi bliver klogere på, hvorfor det sundeste vil være at melde sig ud af verdens slankecirkus.
-
78,95 kr. Danskernes mad er historien om et køkken, der i stigende grad er baseret på nemme og hurtige måltidsløsninger, hvor sund kost ikke fylder alverden for flertallet, og hvor vi hygger os med kage, slik og sodavand, hver gang lysten melder sig. Bogen fortæller også historien bag nogle af de mest ærkedanske og mest populære produkter som 3-Stjernet salami, Stryhns leverpostej og KiMs ostepops. Undervejs kan du blive klogere på, hvorfor det er lige præcis er de varer, der ryger i indkøbskurven, og dykke ned i de overraskende regionale forskelle i vores lille madnation.
-
91,95 kr. -
181,95 kr. Danskerne har i den grad taget faste til sig: Hver fjerde springer ofte et hovedmåltid over, og hver tiende faster.Mange går i gang med at faste for at tabe sig, men opdager hurtigt, at de også får større mentalt overskud og bliver stærkere og sundere på et utal af måder. I denne bog fortæller Jerk W. Langer, hvordan man får sin faste til at virke endnu bedre. ”Igen og igen bliver jeg imponeret over alt det positive, et menneske kan opnå ved at begynde at faste,” siger han.Glæd dig til:· Videnskabens nyeste forklaringer på, hvordan faste kan styrke og forynge hver en celle i din krop· Lægens værktøjer til, hvordan du kan indrette din faste, hvis du har særlige ønsker og behov· Inspirerende erfaringer fra masser af fasteglade danskereDitte Ingemann har skræddersyet 49 opskrifter fyldt med velsmag, antiinflammatorisk sundhed og alle de næringsstoffer, som er ekstra vigtige at få nok af, når man faster. Ditte Ingemann har kreeret 40 nye antiinflammatoriske opskrifter, der sikrer alle de næringsstoffer, som er ekstra vigtige at få med i måltiderne, når man spiser sjældnere.Læs bl.a. om:· Find den bedste fasterytme· Bevar muskelmassen· Faste ved stofskifteproblemer og andre kroniske tilstande· Faste og hormoner· Faste og træning· Sundere vægt· Myter om faste· Nye måder at faste på
-
- Sådan kan de redde verden
181,95 kr. Svampeeksperten Lene Lange har skrevet en bog, der vil revolutionere vores syn på svamperiget og så viser den, hvordan vi selv kan bruge svampe på nye måder.I disse år har forskerne mere fokus på svamperiget end nogensinde. Svampe rummer nemlig en lang række værdifulde kvaliteter, der kan gøre os sundere og gladere, berige vores måltider på helt nye måder, skåne klimaet og være med til at løse flere af de andre kriser, vi kæmper med.Lene Lange, en af verdens absolut førende svampekapaciteter, indvier læseren i nye sider af svampenes fascinerende verden og alt det, de kan gøre for os. Bl.a. kan svampestoffer beskytte os mod livstruende sygdomme, øge vores psykiske velvære og føre til bedre behandlinger af lidelser i hjernen. De kan blive til nye former for antibiotika, der bekæmper problemet med resistens, og de kan producere mere klimavenlig mad.Suveræne svampe er en helt ny type svampebog, fyldt med overraskende facts og visioner – og masser af gode råd til, hvordan man selv får glæde af svampenes superkræfter. To af Danmarks pionerer inden for bæredygtig gastronomi, Matt Orlando og Kim Wejendorp, har udviklet bogens 36 vidunderlige opskrifter med svampe i hovedrollen.Johan Olsen, biolog, forsker og børnebogsforfatter, har skrevet forord.
-
116,95 kr. Vi lever i et samfund, hvor mad ikke bare er lettilgængeligt, men hvor vi konstant bombarderes af madreklamer. Vi skal hele tiden forholde os til, hvad vi skal spise, hvor meget og hvornår.Mange forsøger slankekure, og de fleste af dem lover store vægttab på kort tid. Fælles for de slankekure er, at de forsøger at minimere vores kalorieindtag. Det er en forsimplet måde at se vægttab på. Ligningen tager nemlig ikke hensyn til alt det, der kan forhindre os i at holde kalorieindtaget nede på sigt, og den tager helt bestemt ikke hensyn til alt det, der sker i hjernen.Hvis operationer og symptombehandlinger er de bedste løsninger på svær overvægt, fortæller det os, at der må være noget på spil, der hverken omhandler dårlig rygrad, dovenskab, elendig timing, eller hvad vi ellers kan finde på at fortælle os selv, når slankekurene fejler. Det er det, denne bog handler om: Hvordan hjernen ændrer sig, når vi indtager kalorierig mad, og hvordan disse ændringer gør deres bedste for at få os til at opsøge de søde sager og fede retter, også selvom vi forsøger at piske os selv til noget andet.
-
- Opbyg et stærkt tarmmikrobiom og hold dig rask
148,95 kr. En stor portion grøntsager, en blender og et tryk. Det er det enkle koncept bag Professorens grønne energigrød, og det kan vise sig at blive en af de bedste investeringer, du kan gøre i din sundhed. Hvorfor bliver du klogere på i denne bog. I Professorens grønne energigrød får du indblik i videnskaben bag dit forunderlige mikrobiom. Du lærer, hvorfor det er afgørende at tilføre dine tarmbakterier den rigtige næring, så de kan give dig den bedste beskyttelse mod sygdom og medvirke til et sundt og energifyldt liv. Du får også en praktisk anvisning til at komme i gang med den grønne energigrød samt hjælp til at få det gjort, selv om du normalt ikke har meget tid om morgenen. Og så finder du 16 energifyldte recepter på den grønne energigrød, der følger de skiftende sæsoner. Det tager kort tid hver dag, men det kan blive en livsforandrende vane.
-
105,95 kr. Am Vorabend noch strahlende Siegerin, findet man die fränkische Weinkönigin tot in einer Würzburger Diskothek. So hatte sich Nicolas Hollmann, Besitzer eines Weinguts am Rio Douro, seinen Urlaub in Franken eigentlich nicht vorgestellt: Er wird nun von verschiedenen Seiten bedrängt, bei seinen Winzerbesuchen Hintergründe des Falls zu recherchieren. Und tatsächlich stößt er auf alte Feindschaften ...
- Lydbog
- 105,95 kr.
-
- Sænk blodsukkeret ved at glemme alt du har lært om fedt
98,95 kr. Mere end hver 10. dansker har type 2-diabetes eller har så højt blodsukker, at de er godt på vej til at udvikle sygdommen!Hvorfor rammer denne sygdom, der engang blev kaldt gammelmandssukkersyge, nu også unge mænd, kvinder og børn?Og hvorfor er udbredelsen af sygdommen eksploderet de seneste årtier?Jane Kudsk er ekspert i ernæring og type 2-diabetes, og i denne bog afslører hun:• Hvorfor forfejlede kostråd og fokus på medicinsk behandling har gjort type 2-diabetes til en udbredt, kronisk sygdom• Hvordan du kan spise dig til et naturligt, stabilt blodsukker ved at glemme alt du har lært om fedt og forkæle dig selv med nærende og velsmagende madMange vil blive overraskede over bogens budskab: vi skal nemlig slippe fedtforskrækkelsen.Med udgangspunkt i den nyeste forskning og de mange diabetikere hun har hjulpet fri af sygdommen, gør Jane Kudsk op med myten om, at fedt gør os fede og syge.Ved at spise mere naturligt fedt vil du opleve en helt ny mæthed, og du kan ændre hele balancen i din krop og gå fra diabetiker til ex-diabetiker.Bogen giver dig 9 Trin til at spise dig fri og indeholder et væld af goderåd til at ændre madvaner og få motivation til varig forandring. Bogen indeholder 18 nemme opskrifter, så du kan gå i gang med det samme.Om forfatterenJane Kudsk (Cand.techn.al.) har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns universitet (tidl. Den kgl. Veterinær og Landbohøjskole). Hun er stifter af Spis dig fri, hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb. Hun er en aktiv blogger vedrørende den nyeste forskning om ernæring og Type 2 diabetes på spisdigfri.dk.
- Lydbog
- 98,95 kr.
-
- Kriminalroman
105,95 kr. Gefahr in der RiojaMitten in die Auseinandersetzungen einer spanischen Großkellerei und einer jungen, engagierten Kooperative platzt der deutsche Reporter Henry Meyenbeeker. Als sein Informant Jaime Toledo, der Önologe der Kooperative, bei einem Autounfall ums Leben kommt, ist Henry alarmiert. Doch ein Motiv für ein mögliches Verbrechen ist nicht zu finden. Je tiefer Meyenbeeker gräbt, desto mehr Akteure bringt er gegen sich auf. Freunde werden zu Feinden, und Fremde helfen plötzlich weiter. Geht es um Wein oder Bodegas? Geht es um Macht oder um ganz andere Dinge?Als Reporter in Südamerika entdeckte Paul Grote sein Interesse für Wein und Weinbau. Seitdem hat er die wichtigsten europäischen Weinbaugebiete bereist und jedes Jahr einen neuen Krimi veröffentlicht.
- Lydbog
- 105,95 kr.