De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Muusmann' Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Anne Larsen & Martin Kreutzer
    198,95 - 298,95 kr.

    Slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop. Bogen giver svaret på det meste. Vejen til en antiinflammatorisk livsstil kan godt virke kringlet, men her er drejebogen, der er lige til at følge, inklusive fire ugers kostplan, masser af lækre opskrifter og en hel bunke værdifulde redskaber, der tilsammen hjælper med at slukke branden i kroppen. Bogen er en uundværlig guide for alle, der ønsker at tage livtag med de gængse velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker. Læseren bliver udfordret på sine nuværende kostvaner, søvnen, motionen og flere andre områder. Ny vitalitet og livsglæde følger med den antiinflammatoriske livsstil. Om forfatterneMartin Kreutzer er ernæringskonsulent, EH, og en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Har været ansat ved Institut for Human Ernæring, KU, i 10 år. Har et omfattende forfatterskab og er fast skribent ved flere forskellige medier. Martin står for bogens teori og råvarernes sundhedsvinkel. Anne Larsen er gennem en lang årrække succesfuld madskribent og foredragsholder. Forfatter til rigtig mange inspirerende og populære kogebøger. Fast skribent ved flere forskellige medier. Anne står for alle bogens mange velsmagende opskrifter.

  • - Spis dig sund og stærk med 100+ anti-inflammatoriske og lækre opskrifter
    af Anne Larsen
    198,95 - 258,95 kr.

    ”Anti-inflammatorisk livsstil er min hemmelige ingrediens, når det handler om at føle mig godt tilpas og fuld af energi. At min krop fungerer godt. Fordi jeg har gjort en indsats, uden at det kammer over. Balance. I mit køkken, i mine valg – i min krop. De opskrifter, jeg bringer her i bogen, er min tilgang. Mit madliv.” Ordene er Anne Larsens, og hun ved om nogen, hvad hun taler om, når det kommer til den anti--inflammatoriske kost og livsstil: ”Det handler om at styrke smagen og dermed nydelsen. Så den velsmagende og sunde mad er min bedste og eneste medicin. Uden dikkedarer. Hvor der er masser af plads til livets glæder. Smidige led, klar hud, velfungerende fordøjelse, bedre søvn og med vægttab som sidegevinst. Hvad enten du lider af kronisk inflammation eller blot er generelt sundhedsorienteret, så er den anti-inflammatoriske livsstil en god stil. Til et generelt velbefindende. Til at bekæmpe en tilstand, ikke en sygdom. Men sygdommen ligger lige i pipelinen, hvis du ikke tager livtag med din livsstil og går i køkkenet og fylder gryderne med anti-inflammatoriske ingredienser og skruer op for smagen. Jeg håber, at bogens 100 opskrifter vil inspirere dig til at finde din egen perfekte balance. Alt imens du nyder.” Om forfatteren Anne Larsen er en succesfuld madskribent, fore-dragsholder og konceptudvikler. Bag sig har Anne en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv.

  • - Inspiration til livet og maden efter operationen
    af Den Skaldede Kok Olsen & Stine Junge Albrechtsen
    178,95 kr.

    Mere end 15.000 danskere har gennemgået en gastric bypass-operation, og rigtig mange overvejer eller venter på en operation. Det er helt afgørende at være i stand til at træffe det rigtige valg. Spørgsmålene er mange, og valget er svært. Men en ting er helt sikker. Uanset hvad man vælger, så vil det få afgørende indflydelse på, hvordan livet efterfølgende vil forme sig. Har man først sagt ja, er det derfor vigtigt at vide, hvordan man får et godt og velfungerende liv efter en operation. Man kan kort og godt kalde denne bog; ”Grundbogen – for alle der har fået, eller overvejer at få en gastric bypass-operation”. Hvilke spørgsmål presser sig på før og efter operationen, og hvordan klarer man den efterfølgende tid, hvor livsstil og madvaner lægges ind i helt nye rammer. En bog, der også kan være en god vejleder og hjælp for pårørende. Carsten Olsen (Den Skaldede Kok) fortæller om sine personlige oplevelser efter sin gastric bypass-operation og kommer med en lang række gode råd og anvisninger. Diætist Stine Junge Albrechtsen har udarbejdet modellen til bogens kostplaner og kostsammensætning. Sammen giver de en række gode råd om, hvordan en gastric bypassoperation kan blive en god oplevelse for både krop og sjæl. Bogen fortæller på en overskuelig måde, hvordan kosten sammensættes i de forskellige perioder efter operationen, så man har det godt og samtidig får en sund og varieret kost. Velsmagende opskrifter, som alle kan finde ud af at tilberede – illustreret med informative og smukke billeder.

  • - Sådan kommer du ud i naturen med dine små børn
    af Julie Pio Kragelund
    198,95 kr.

    Der er et væld af gode grunde til at komme ud og blive mudret, beskidt, lugte af bål og makrel­ madder, fjerne burrer fra flyverdragter, lufte soveposer, fange flåter og tømme småsten i hobetal fra termojakkens dybe gab. Friluftsliv giver børn viden og indsigt om natur og lærer dem at passe på vores natur. De får rygsækken pakket med bedre selvværd, psykisk robusthed, balance, kropsbevidsthed, motorisk udvikling og ikke mindst jord under neglene og i munden som giver et sundere og stærkere immunforsvar. Og så giver det os mulighed for at træde ud af den daglige trummerum, alt det digitale og være til stede sammen i nuet.Det kræver en ekstra indsats at komme ud i naturen med små børn. Det ved du nok godt i forvejen, hvis du har små børn. Alting tager længere tid og er lidt mere besværligt. Men du kan sagtens dyrke friluftsliv og få skønne naturoplevelser, mens dine børn er under skolealderen. Det handler om at tilpasse forventninger og tempo til realistiske mål og vælge aktiviteter, som passer til dine børn. Og om at vide, at det allersværeste ofte er at komme ud over dørtærsklen. Når først I er ude, går det hele meget nemmere.Friluftsliv er alt det, der foregår udendørs - mikro såvel som makro. Åen 100 meter væk, bålet i haven, klatretræet hos naboen, hindbærkrattet på den anden side af vejen, skyerne, der suser hen over himlen, mens du ligger på græsset, eller bakken, du kælker ned ad med kriller i maven og susen for ørerne. Friluftsliv handler om at være udendørs og opleve naturen. Og familiefriluftsliv er at gøre det sammen.Denne bog er en guide til småbørnsforældre, der gerne vil dyrke familiefriluftsliv. Måske har du tænkt på det og taget tilløb flere gange, måske synes du det er svært og uoverskueligt med små rollinger, måske mangler du bare et lille kærligt skub og nogle konkrete råd. Måske har du allerede været ude med dine unger, men har lyst til inspiration og gode råd til at gøre det lidt lettere.Bogen giver dig konkrete råd og vejledninger til børneegnede aktiviteter og udflugter i Danmark, som eksempelvis vandring, orienteringsløb, cykling, overnatning i det fri, bål, fiskeri og kanopadling. Bogen guider dig også til, hvilke årstider og børnealdre der passer godt til aktiviteterne.Du får inspiration og råd til motivation af børn, førstehjælp, fællesskab og soloture, børn i forskellige aldre, lege og underholdning i det fri, madlavning, udstyr og turplanlægning. Alt, hvad du behøver for at komme ud over dørtrinnet med dine egne rollinger.Om forfatterenJulie Pio Kragelund arbejder til dagligt som dyrlæge og har dyrket friluftsliv siden barnsben og er en aktiv friluftsmor sammen med sin mand og familiens tre drenge fra 2012, 2015 og 2017. Julies tilgang til friluftsliv er bogstavelig talt nede på jorden og i øjenhøjde med børnene. Det skal være hyggeligt at være ude sammen. Julie har skrevet artikler om friluftsliv for småbørn, og hun afholder foredrag, kurser og events, ture og mikroeventyr for familier med småbørn. Hun driver hjemmesiden www.friluftsrollinger.dk.

  • - 100 år efter genforeningen
    af Morten Skærved
    178,95 kr.

    15. juni 2020 er det 100 år siden, at Nordslesvig – det vi i dag kender som Sønderjylland – blev dansk igen. Sønderjylland havde været tysk siden krigen mellem Danmark og Tyskland i 1864, men der boede stadig mange danskere i området, som var tvunget til at gå stille med dørene med deres danske sindelag.Kaffebordet blev et fristed – et sted, hvor de danske sønderjyder kunne mødes og føle sig danske trods den tyske undertrykkelse, både i private hjem og i forsamlingshusene. Efter Første Verdenskrig stemte befolkningen i Sønderjylland sig tilbage til Danmark, og det bliver fejret i hele 2020.Mange har hørt om det sønderjyske kaffebord, men de færreste ved præcis, hvad det er. Her er muligheden for at lære det at kende på den allerbedste måde – nemlig ved at spise sig igennem det.Denne bog samler opskrifterne på det traditionelle kaffebords kager. Over 40 opskrifter – alt fra boller og kringler til skærekager og lagkager samt småkager med navne som Gode råd, Knepkager og Ingenting – og som en bonus med alle navne i lydskrift, så du kan præsentere dit bagværk på sønderjysk.Nogle af kagerne kender du måske allerede – andre af dem er unikke for Sønderjylland og end- nu andre inspireret af tyske kager. Tre af de originale kager er endda glutenfri. Alle opskrifterne er gennemarbejdet, så de passer til i dag med supermarkedsråvarer, bagepapir og moderne køkkener og ovne.På det traditionelle sønderjyske kaffebord skal serveres minimum syv slags bløde og syv slags hårde kager – og meget gerne flere. Bløde kager er alt fra boller og gærkager over skærekager til lagkager – de lægger bunden, så man har stillet den værste sult, når man kommer til de hårde kager – småkagerne – og ikke spiser sig mæt i dem. Der skal gerne flere slags kager på tallerke- nen samtidig, og alle kagerne på kaffebordet skal prøves, så man ikke fornærmer værtinden.Bodil Jørgensen, som kommer fra Sønderjylland, og Inge Adriansen, som var museumsinspektør på Sønderborg Slot, har begge skrevet et forord til bogen.Om forfatterenMorten Skærved er ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium og har været vært og lavet mad i TV3-programmet De Fantastiske 5. Han har arbejdet for både producenter og detailhandlen, herunder med udvikling af opskrifter og produkter. Morten har skrevet om egnsretter i Ud&Se, lavet undervisningsmateriale for Madkulturen og Irma og skrevet adskillige koge- og bagebøger.

  • - Nem og lækker mad i ét fad
    af Anne van der Merwede
    138,95 - 228,95 kr.

    Hele retten tilbereder sig selv i ovnen i ét fad, og al saft, kraft og smag bliver i fadet. Man står ikke tilbage med en kæmpe opvask – højst en kniv, et bræt, en skål og et ovnfast fad. Bogen indeholder nemme opskrifter på velsmagende, sund og hjemmela­vet mad til alle, der sætter pris på god mad. De flere end 60 opskrifter om­fatter morgenmad/brunch, hovedretter (fisk, fjerkræ, kød eller vegetariske og veganske retter) samt desserter. Maden er næringsrig og farvestrålende, den appellerer til sanserne og er nem at lave i en travl hverdag. Hver opskrift ledsages af foto, praktisk info til alternative ingredienser og sundhedstips om råvarerne. Alle retter – undtagen desserterne, er fuldgyl­dige måltider, som både indeholder fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Desuden masser af grøntsager, der giver energi til kroppen og skønne farver på tallerkenen. Formålet med bogen er, at det skal være overkommeligt for alle at tilbere­de et godt måltid. Om forfatteren Anne van der Merwede er uddannet ernæring­sterapeut og har i mere end 20 år arbejdet med kost og ernæring. Hun har fingeren på pulsen omkring de nyeste råvarer, nye trends, og hvilke råvarer der er nemme at få fat i. Anne har tidlige­re skrevet En sund kvindekrop, også udgivet på Muusmann Forlag.

  • - Hjemmelavede og personlige gaver - til dig selv og dem du holder af
    af Katharina Kjeldgaard
    168,95 - 248,95 kr.

    Spiselige gaver er en kogebog, hvor man får en masse skønne opskrifter på hjemmelavede, spiselige gaver og samtidig en række ideer til, hvordan man kan pakke dem fint ind. Bogen indeholder ca. 60 opskrifter, som spænder bredt, men alle er egnede som gaver. Julegaver, værtindegaver, gaver til fars dag osv. Der er opskrifter på eksempelvis hjemmelavet chai-sirup, cookiemix-blandinger, karameller, nøddeblandinger, saftevand og mange andre lækre sager i samme dur. Fokus er blandt andet på holdbarhed, og at den spiselige gave kan pakkes fint ind. Tid er blevet noget af det mest dyrebare, vi kan give andre, så med en hjemmelavet gave bliver det ikke meget mere kærligt og personligt. Madgaver taler også godt ind i det store fokus, der lige nu er på bæredygtighed og overforbrug. Det er gaven til ham eller hende, der har alt. Gaven, du tager med, når du ikke vil komme tomhændet. Gaven, der viser, at du har taget dig tid og lagt kærlighed i den. Om forfatteren Katharina Kjeldgaard driver madbloggen Beet­rootbakery.dk, hvor hun i mange år har delt opskrifter på grøn hverdagsmad og inspiration til hjemmelavede madgaver. Ofte har hun foræret overskydende mad væk til venner og bekendte, og sådan startede hendes passion for spiselige gaver. Hun interesserer sig meget for bæredygtighed og forbrug og vil gerne være med til at vise, at man selv kan lave de fineste hjemme- lavede gaver. Hun elsker at lave krea-projekter, så derfor er indpakningen også vigtig. Ofte er hendes to små børn med i køkkenet, så det er opskrifter, hvor alle kan være med, og man kan hygge sig sammen.

  • - Grundbog med opskrifter
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    198,95 kr.

    Hvad er en irriteret tyktarm? Det er en meget hyppig, ikke-livstruende mavetarmsygdom lokaliseret til den sidste del af tarmen, tyktarmen. Har flere forskellige navne som irriteret eller nervøs tyktarm. Sygdommen er kendetegnet ved en række symptomer, som mavesmerter, rumlen samt ophobet luft i tarmen og vekslende afføringsvaner. Cirka halvdelen af alle danskere oplever mindst en periode i livet med symptomer på irritabel tarm. Sygdommen kan forekomme i alle aldre, men starter hos de fleste i det tidlige voksenliv.Den er tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd.Årsagen til sygdommen kendes ikke og derfor findes der heller ingen behandling, der kan helbrede sygdommen.Kosten kan være en afgørende faktor for hvor slemt symptomerne udvikler sig. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i, hvad man må spise og hvad man ikke må spise.En low FODMAP diet er en kost, der udelukker en række kulhydrater (laktose, fruktose, fruktaner, polyoler, galactooligosaccharider). Det er den australske diætist Sue Shepherd og læge Peter Gibson, Monash University der i fællesskab har udviklet og dokumenteret diæten, der indtil dato har vist fantastiske resultater og givet symptomlindring til ca. 75% af de patienterne der anvender den.Bogen er fyldt med gode råd og vejledninger kombineret med en lang række herlige opskrifter og nemme kostplaner. Man får udførligt at vide hvorfor low FODMAP diæt lindrer symptomerne. Henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få en mere normal hverdag og samtidigt spise sundt og godt.Pårørende, og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen, kan også med fordel bruge bogen.Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister. Yderligere har Stine, Mette, Lisbeth og Marianna en tillægsudannelse fra King’s College London i low FODMAP diæten.e-bogen er lavet i fixed layout

  • - Vild mad fra hav og kyst
    af Svend Hamann
    198,95 kr.

    De danske kyster er et veritabelt overflødighedshorn af spændende vilde råvarer både til vands og til lands. Urter, bær, fisk, skaldyr og tang er lige til at høste i naturen og tage med hjem i køkkenet, hvor der kan trylles med unikke smage, som man ellers skal besøge Michelin-restauranter for at opleve.Svend Hamann har mere end 30 års erfaring med outdoor-aktiviteter ved havet og har specialiseret sig i naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer. Han guider her enhver med interesse i mad, natur, bæredygtighed, naturlige råvarer og afstressning i naturen til at sanke og fange alle herlighederne og tilberede dem ude i naturen eller derhjemme. Opdelt i de fire årstider præsenteres i alt 27 forskellige strandurter, fisk og skaldyr med alt, hvad der er værd at vide om leve- eller voksesteder, kendetegn, fangstmetoder, sæson samt smag og anvendelse.Havet og kysten er populære udflugts- og feriemål i Danmark, og bogen tilføjer nye dimensioner og muligheder til livet i kystlandet. Strandhøst kombinerer således lystfiskeri, sankning, undervandsjagt, rejestrygning, østersjagt og madlavning i et samlet værk. En oplagt bog til sommerhusejeren og alle andre, der færdes ved vandet.Om forfatterenSvend Hamann har beskæftiget sig professionelt med friluftsliv, naturterapi og vild mad igennem mange år. Han er en aktiv outdoornørd, der dyrker lystfiskeri, ror havkajak, samler urter, laver mad over bål og undervandsjager med harpun. Svend har 40 års erfaring med outdooraktiviteter ved havet og har med årene specialiseret sig i naturens gastronomi og de vildtlevende råvarer. Han driver virksomheden Strandhøst, der laver sanketure, mad over bålarrangementer, østersture, firmaevents og andre aktiviteter med fokus på naturoplevelser, vild mad og ro i sindet.

  • - Uendelige outfitideer til tøjet i skabet
    af Laura Lava
    130,95 - 178,95 kr.

    Bugner dit klædeskab – men alligevel har du ikke noget at tage på? Keder du dig i det samme tøj og jagter nyt? Har du svært ved at skille dig af med tøj? Hader du at købe tøj – eller har du bare alt for meget af det? Så er du ikke alene. Vi bruger kun 30 procent af det tøj, vi har. Men betyder det, at de 70 procent, vi ikke bruger, så skal ud? Nej! Vi skal i stedet lære at bruge det. Men ligesom man ikke udleverer mel og vand og forventer, at alle kan bage godt brød, kræver det en opskrift, når man skal lære at bruge sit tøj.Bogens metoder klæder dig på til at se på dit tøj med nye øjne og til at sammensætte lækre outfits til alle anledninger. På den måde flyttes fokus fra forbrug til brug, så tøjinvesteringerne fremover bliver færre – og så du til gengæld lærer at investere i tøj, du mangler, og som fornyer.Gennem viden, inspiration og en række nemme metoder lærer du at style tøj, sammensætte outfits og kombinere farver af tøj, du allerede har – uafhængigt af smag og stil.Det bliver til uendelige outfits af tøjet i skabet for nul kroner og med nul procent CO2- aftryk.Med Genopdag din garderobe får du go’ stil og go’ samvittighed.Om forfatterLaura Lava er selvstændig garderobeekspert, uddannet designer fra Danmarks Designskole med sideløbende modestudier på Københavns Universitet og har arbejdet med tøj og mennesker i mere end 20 år. Hun har Facebook-gruppen ”Genopdag din Garderobe”, hvor tusindvis af kvinder inspirerer hinanden til at bruge tøjet i skabet.E-bogen er lavet i fixed format

  • af David Kallestrup Pedersen
    130,95 - 178,95 kr.

    Som titlen på bogen antyder, er omdrejningspunktet pissegod mad.Bogen her skal ses som en samling af de mest populære og lækre retter fra mine platforme. Det er en forlængelse af mit populære univers på de sociale medier ’’Pissegodmad’’.Bogen indeholder en masse nemme, hurtige og velsmagende måltider, som passer perfekt ind i en travl hverdag.Bogen skal bruges som inspiration til aftensmaden, både for dig, som vil have det hurtigt overstået, men også for dig, som gerne vil bruge lidt ekstra tid.Mit håb er, at I vil bruge bogen, når I gerne vil lave et velsmagende og lækkert måltid til dem, I elsker, uden at skulle byen rundt for at finde krydderierne.Om forfatterDavid Kallestrup Pedersen er tidligere politibetjent ved Nordjyllands Politi. Her har han primært været operativ på gadeplan. Udover det, har han undervist i magtanvendelse, konflikthåndtering og førstehjælp. Han er pt. på orlov fra politiet. På nuværende tidspunkt er han selvstændig influencer, madblogger og kogebogsforfatter. Han er medejer af virksomheden Novus, som sælger miljøvenlige alternativer til opvaskemaskinen og vaskemaskinen. Davids kærlighed til de simple, lækre og hurtige retter kommer virkelig til udtryk i denne bog. Specielt de kreative og lækre pastaretter.E-bogen er lavet i fixed format

  • af Nicolai Tram & Eva Helbæk Tram
    198,95 - 298,95 kr.

    I lang tid har det at lave mad over bål været noget, spejdere og elitesoldater har haft patent på, mens vi andre har været henstillet til at grille pølser i bar mave på terrassen. Men mad over åben ild er for alle og ikke kun for friluftsentusiaster. Det er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Bogen om bålmad giver dig forslag til bålretter i forskellig sværhedsgrad, den lærer dig at bygge og tænde bål, giver dig et indblik i ildens ni liv samt alt, hvad du har brug for at lære for at tæmme ilden. Du finder klassiske opskrifter som chili con carne og ristede kastanjer, men også mere udfordrende retter som kræver koncentration og overskud – og det er en god ting. For hvis der er én ting, bogens forfattere vil opnå med denne bog, så er det at give læseren friheden til med god samvittighed at sætte sig ved bålet og med maden som påskud se på flammerne og lade roen falde over sig. På den måde er dette måske den første kogebog, hvor maden er det næstvigtigste. Det vigtigste er dig. Bålmad er nemlig også åndelig næring, og den ro, der følger med, når man ser ind i flammerne, finder man ingen andre steder. Om forfatterne Eva Helbæk Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde vitalisere sig i billeder også. Nicolai Tram har som kok arbejdet på toprestaurater i ind- og udland, før han forlod restaurationsbranchen for i stedet at lave tv. Med denne bog markerer han en nyfunden kærlighed til maden og ikke mindst ilden.

  • af Mette Holm
    168,95 - 218,95 kr.

    Mette Holm har igennem de seneste 3 år guidet sig selv og tusindvis af kvinder til at lære at stille sig OPPE. Hvad det det vil sige, og hvad koden bag ”oppe­teorien” er, afsløres i denne længe ven­tede bog. Med baggrund i den kognitive metode omsættes teori til billeder og redskaber, model­ler og anvisninger, der gør, at man ikke kan undgå at forandre sig, når man arbejder med bogen. Den giver et dybt indblik i, hvad der sker, når din tanker aktiverer dine følelser, som derefter udmønter sig i handlinger. Hele omdrejningspunktet er at afkode modstand og flytte sig mentalt. Bogen er enestående i sin dybde, da den på simpel vis gør svært tilgængeligt stof til noget, alle kan forstå og bruge. Når du først forstår, hvordan oppe-teorien virker, og hvilke elementer der er i den, kan du pludselig handle dér, hvor du tidligere var låst fast, og gøre dig fri af negative tankemønstre. OP giver dig et helt nyt billede af dine muligheder og den magt, vi alle besidder. Når du lærer dine tankers kraft at kende, vil du aldrig tænke en nedadgående tanke igen, og effekten vil sprede sig til alle områder af dit liv. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hun driver desuden den succesrige livsstilsblog MettesUnivers samt uddannelse af skyggevejledere. Mettes omdrejnings- punkt er at flytte kvinder ud af offerrollen og ind i et mere meningsfyldt liv. I 2015 var hun med- forfatter til bogen Elsker mig for evigt, og i 2016 udkom hun med Boost din selvkærlighed – en samling af små positive og opbyggelige tekster. Mette sender hver dag et selvkærligt boost til 55.000 følgere. Se mere på Mettesunivers.dk.

  • - Grundbog
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    258,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv.Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.Ny opdateret udgave med bl.a. energiberegninger på alle opskrifter.Om forfatterne:Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand.scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl.a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.

  • - En grundbog i skyggearbejde
    af Mette Holm
    118,95 - 178,95 kr.

    Alle mennesker bærer rundt på skygger – sider af os selv, som vi ikke vil være ved. Hver gang du oplever at bliver irriteret på andre, når du undskylder for dig selv, når du føler, at du ikke er det sted i dit liv, du gerne vil være – så står der altid en skygge i vejen.En skygge er en projektion, dvs. en side af din personlighed, som du ikke vil kendes ved og derfor kaster over på andre. Hvis du oplever at: – du er træt af ikke at være det sted i dit liv, hvor du gerne vil være – du føler dig låst fast i en bestemt rolle – du bliver let dømmende over for andre eller dig selv – du længes efter mere personlig power og mere balance og ro i dit liv. Så vil skyggearbejde være oplagt, da det hjælper dig til at finde: Mod, ro, balance, øget selvværd og en større karisma. Bogen indeholder en grundlæggende introduktion til, hvad skyggearbejde er, og en præsentation af psykolog Mette Holms unikke SKYGGE-model, som du lynhurtigt vil kunne anvende i dit eget liv. Du vil blive introduceret til begreberne projektion og integration. Du vil lære forskellige typer skygger at kende, og du vil få inspiration til, hvordan du kan arbejde videre med dine egne skyggesider. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hendes arbejde omkring skyggerne kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring skyggearbejde.

  • - Ren besked om, hvordan mad påvirker din sundhed, og hvad du kan opnå med en optimal kost
    af Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen
    248,95 - 298,95 kr.

    Siden ”Den plantebaseret kost” udkom i 2016 har den været en grundbog for dem, som ønsker at spise grønnere. På baggrund af 800 videnskabelige studier og rapporter, gennemgik bogen alle de væsentlige aspekter af hvordan, man sikrer sig både at få optimal beskyttelse mod livsstilssygdomme og hvordan det sikres at få alle de nødvendige næringsstoffer på en plantebaseret kost. Efter første udgave af bogen udkom, er den blevet trykt i 6 oplag, og siden da er der kommet meget ny forskning omkring kost og sundhed. Derfor har forfatterne klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen opdateret alle bogens kapitler med den nyeste forskning og udvidet den med flere relevante kapitler om bl.a sportsernæring og global sundhed, ligesom alle bogens opskrifter er nye. Med den reviderede udgave af ”Den plantebaserede kost” får alle, der ønsker spise en grønnere kost dermed forsat den nyeste opdaterede viden om, hvad det vil betyde at spise en plantebaseret kost. Om forfatterne Maria Felding er uddannet klinisk diætist og er kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Stu- dies and eCornell. Hun er dernæst certificeret i Low Fodmap-diæten til behandling af irritabel tyktarm. Maria er privatpraktiserende diætist og har klinik i Rungsted og København Ø. Dernæst foredragsholder og skribent for flere magasiner, heriblandt Lægemagasinet. Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge og arbejder til daglig på en kræftafdeling. Han er der- udover patientrådgiver i Scleroseforeningen samt skribent og foredragsholder. Tobias har igen- nem mange år indgående beskæftiget sig med kost og naturmedicin og har bl.a taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.

  • af Jesper Hede
    168,95 - 258,95 kr.

    Bushcraft er viden og færdigheder. Viden om naturens ressourcer på bæredygtig vis og færdigheder til at kunne tage på tur i vildmarken og klare sig med relativt lidt udstyr og bruge sine omgivelser til at opretholde en god levestandard i kortere eller længere tid. Bushcraft ser ofte tilbage på gamle traditioner og håndværk, helt tilbage til stenalderen, og blander moderne viden med disse gamle veldokumenterede metoder. Disse nære naturoplevelser og forståelsen for naturen i det hele taget giver ikke bare færdigheder til at kunne klare sig i vildmarken, men indvirker også positivt på vores ellers travle og stressede hverdag. Bogen giver læseren et dybdegående indblik i, hvordan man kan klare sig i naturen, og kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltændning til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, hvordan man finder en god lejrplads, sikkerhed, primitiv førstehjælp og masser af projekter som fx at bygge en stol, snitte en ske, lave en rammesav og meget mere. Bogen henvender sig til såvel nye i bushcraftverdenen som til erfarne, som ønsker inspiration til kommende ture. Den er lavet, så den kan bruges som opslagsværk i en han- dy størrelse til rygsækken, og er fyldt med stemningsfulde og inspirerende turbilleder, ’how to’-skitser og forklaringer, som giver læseren mulighed for selv at tage på tur og udleve vildmarkseventyret, uanset om det er i baghaven eller Canadas ødemark. Om forfatteren Jesper Hede er friluftsvejleder og ejer kursusvirksomheden og outdoorbutikken Bus- hcraft Danmark. Han underviser på skov- skolen (KU) og i DGI, er konsulent for diverse tv-produktioner, instruktør i det amerikanske selskab Pathfinder School Scandinavia, skribent i Danmarks største outdoormagasin og stifter af Danmarks største bushcraftforum. Jesper har igennem de seneste +20 år arbejdet og interesseret sig for bushcraft, primitivt håndværk og naturens ressourcer og lever i dag af at undervise andre i vildmarksfærdigheder og som turleder på ekspeditioner og ture rundt om i verden.

  • af Mette Holm
    168,95 - 218,95 kr.

    Nogle gange er det de korteste og mest enkle udsagn, der giver de største resultater. Små livskloge ord og sætninger, der kan så et frø i dit sind og lede dine tanker i retningen af, hvad det gode liv er for dig, og hvordan du får fokus på det, der er vigtigst. Denne bog kan hjælpe dig godt i gang med processen. Psykolog Mette Holm udsender hver dag ’boost-mails’ til over 50.000 danskere, der finder stor glæde og inspiration i hendes små opbyggelige udsagn. Succesen er nu overført til denne bog, en ’omsorgsgave’ til læseren, der indeholder 100 af hendes bedste ’boosts’, og sider til noter, dagbog, eller hvad man nu har på hjerte. Budskabet er, at det gode liv skaber du selv, dag for dag, uge for uge, år for år. Det handler om at tage ansvar for sit eget liv, at være sin egen bedste ven og at vælge at præge sit liv med positive tanker. ”Når du har tillid til dig selv og ved, at du kan skabe gode dag for dig, er der intet, der kan vælte dig. Det er et af de stærkeste steder, du kan stille dig som menneske. At tage din plads og hver dag skabe det, der er vigtigt for dig. Et liv, hvor den tillærte hjælpeløshed skæres væk, og hvor ansvaret for at skabe det, du ved, du fortjener, står først. Egoistisk? Nej, det er yderst næstekærligt. For når du skaber skønne dage for dig selv, skaber du på magisk vis også skønne dage for dem omkring dig.” – Mette Holm Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog, forfatter og foredragsholder. Hendes arbejde omkring selvkærlighedsarbejdet, og det at stå stærkt som kvinde i sit eget liv, kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring kvindeliv og udvikling af de potentialer, vi som menneske allerede besidder.

  • af Steen Larsen
    138,95 - 198,95 kr.

    Der findes ikke et måltid, der er mere genialt end en hotdog. Et måltid bestående af en pølse i et brød, toppet op med forskelligt tilbehør, som kan holdes i én hånd og med god balance spises stående på ét ben, siddende, gående eller løbende – det er da smart! Hotdog er desuden en af de få spiser, der er elsket i alle aldre. Hotdogbogen viser med inspiration fra hele verden, hvordan man selv kan bygge spændende hotdogs med smagfulde toppings. Bogen har 40 gode forslag: lige fra den klassiske hotdog med det hele, den mexi-canske med guacamole, toppet med ristede græshopper, den australske med terøget pølse og papaja-remoulade til den anderledes amerikanske, grillede gulerodsdog med mangorelish. Dertil kommer over 100 opskrifter på overraskende tilbehør, brød og pølser (også hjemmelavede) med mange smagskombinationer, også til vegetaren. Der er fx rabarberketchup, avocadoremoulade, figensennep, stikkelsbærrelish, persillepesto, chilisalsa, limeagurkesalat og rødbedehummus. Det sprøde er med som rosmarinløg, friteret persillerod, crispy grønkål, østerscrackers og parmesanflager. Og det hele serveres i fx speltbrød, boghvedepandekager, glutenfrit brød, dampede boller eller blot i et salatblad. Verdens bedste hotdogs giver kort sagt uanede muligheder for at rykke hotdogs ind på middagsbordet – til både hverdag og fest. Om forfatteren Steen Larsen er kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over med sit “Hotdog-cirkus”. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger med inspiration fra hele verden, bl.a. Pølsebogen, Rent vegetarisk, Gå hjem og wok, Lev stærkt, Eksotisk mad, Mad med krudt i, Kom i kog og Kogebog for grønne kødspisere.

  • - En opvækst med alkoholproblemer
    af Kristina Hermann
    198,95 - 258,95 kr.

    Forældres alkoholmisbrug har både en omfattende og ødelæggende virkning på børns udvikling og på et godt familieliv. Der bør derfor være langt højere fokus på, hvad det betyder for et menneske at vokse op i et alkoholikerhjem. I Danmark er der en meget stor gruppe voksne, der i denne sammenhæng mere eller mindre er blevet forbigået og glemt. Sundhedsstyrelsen antager, at i alt 510.000 personer i alderen 19 år og opefter er vokset op med mindst én forælder med et alkoholproblem, og det antages, at tallet er ca. 200.000 for børn under 18 år. Mennesker, der har oplevet en sådan opvækst, kæmper dagligt med at få tingene til at hænge sammen i deres voksenliv. De har ofte et lavt selvværd, problemer med at sætte grænser, følelsesmæssige overreaktioner, tendens til overbekymring, en høj grad af selvkritik, overansvarlighed over for andre og manglende selvomsorg m.m. De kommer hurtigt til kort i nære relationer, de oplever flere skilsmisser/brudte parforhold samt ringere kvalitet i par-, forældre- og familieforhold. Bogen ”Du er ikke alene” er en letlæst selvhjælpsbog, der gennem øvelser og grundige forklaringer sætter læseren i stand til at finde forståelse med sig selv, og til at forandre og frigøre sig fra følgerne af forældrenes alkoholmisbrug. Bogen er vejen til at blive et trygt, frit og selvsikkert menneske på trods af en fortid med alvorlige tab, traumer og svigt.

  • af Kondo Sasaki
    198,95 - 258,95 kr.

    Japansk mad er i en klasse for sig. Det er enkelt, det er sundt, og det er rene smagsoplevelser med masser af grøntsager, fisk, bælgfrugter og ris. Og så er det frem for alt slet ikke svært, som man ellers kan have en tendens til at tro. Kondo Sasaki nærer en dyb fascination for det japanske køkken, som han er opvokset med og har lært at kende hjemme i sin japanske kokkefars køkken, i køkkenhaven med de mange japanske urter og grøntsager og på utallige rejser til solens rige. I denne kogebog har Kondo, der selv er uddannet kok, samlet en række af sine yndlingsopskrifter på japansk mad garneret med oplysninger om råvarer, det japanske måltid, spændende fortællinger om skik og brug samt egne oplevelser fra rejser til Japan og arbejde på en restaurant i det pulserende Tokyo. Opskrifterne er bevaret i deres originale og ærlige form, men er nøje udvalgt, så de kan laves i et dansk køkken ved hjælp af få ingredienser. Foruden opskrifter på enkel og velsmagende mad i forskellige kategorier, fx grillet, dampet, friturestegt og sammenkogt, løfter Kondo sløret for, hvordan man laver sin egen tofu, miso, ramen og andre grundsten i det japanske køkken. Bogen giver læseren inspiration til selv at prøve kræfter med det japanske køkken. Til at bladre og vælge nogle gode retter ud – måske blot som tilbehør, eller måske som et fuldt og varieret japansk måltid. Kondo Sasaki har i samarbejde med fotografen Martin Kaufmann skabt en kunstnerisk kogebog, der ud over at være en inspirerende samling opskrifter også er en kulturoplevelse og en stor visuel nydelse. Om forfatteren Kondo Sasaki er halvt japaner og halvt dansker. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Kadeau, Restaurant Herman, Nimb og Pony. Kondo har lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark, har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef og står for en lang række japanske pop-up-events. Om fotografen Martin Kaufmann og Kondo har i en årrække arbejdet sammen om forskellige madprojekter. Martin har desuden fotograferet kogebog med Meyers samt leveret billeder til en lang række danske og internationale madmagasiner.

  • - Sluk branden der hærger kroppen indefra
    af Anne Larsen & Martin Kreutzer
    138,95 kr.

    Guiden introducerer læseren til hele inflammationsbegrebet. Hvad gør inflammationen ved os, hvorfor skal vi kere os om den og frem for alt: Hvordan kan vi gennem intelligente kostjusteringer slukke den indre ild, der truer med at give os alverdens dårligdomme? Introduktionen til konkrete råvarer efterfølges af 25 lækre opskrifter, som inspirerer læseren til at ændre sine kostvaner.Temaer: Hvad er inflammation, hvad skal du spise for at slå den ned, hvad kan du ellers gøre og hvordan omsætter du rådene til konkrete, velsmagende opskrifter?Ernæringsteorien og råvareguiden er skrevet af Martin Kreutzer, en af landets mest kendte specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Martin Kreutzer har et omfattende forfatterskab bag sig og har udgivet bøger på kendte forlag, heraf er flere forfattet i samarbejde med Anne Larsen. Opskrifterne er komponeret af Anne Larsen, succesfuld foredragsholder og forfatter til en lang stribe kostbøger. Fotograf Stine Heilmann har mange års erfaring med at fotografere mad til store magasiner. Hendes interesse for sund og spændende mad formidles gennem smukke og appetitlige fotos.Om serien: Omfattende teori, en inspirerende råvareguide og fantastiske opskrifter giver læseren masser af konkrete redskaber, som kan bruges til at skabe sunde forandringer i hverdagen. Temaerne varierer fra bog til bog, således at seriens enkelte eksemplarer kan læses for sig selv.

  • af Søren Gericke, Hans Beck Thomsen, Erwin Lauterbach & mfl.
    198,95 - 258,95 kr.

    Den danske kokkescenes ‘grand old men’ samles igen, omkring deres store passion for at tilberede fantastiske retter med østers. Fire af vore mest velrenommerede mesterkokke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen, fortæller i denne smukke og indbydende bog, hvorfor de holder af østers, og om hvordan de tilbereder deres personlige ynglingsretter med østers. Det hele krydrer de med personlige anekdoter om deres oplevelser med det luksuriøse skaldyr. Østers er en kongelig spise, der har været elsket af høj og lav i årtusinder. Vi får den fascinerende historie om, hvorfor verdens ældste østersbestand i Limfjorden altid har været så eftertragtet og højt elsket en spise. Her er masser af faglig viden og en gennemgang af forskellige typer østers. Bogen er fyldt med flotte, velkomponerede opskrifter. Her er noget for enhver smag, også for dem, der endnu ikke er helt klar over, at de elsker østers. Forfatterne er ikke blot mesterkokke på hver deres måde, de har alle fire en fælles passion som østers­elskere – en passion, som de i rigt mål deler ud af her. Det hele er krydret med smukke fotos af de mange herlige retter. Et uundværligt værk og must for alle, der holder af østers. Om forfatterne Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen. Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet. Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye, danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har mod­taget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke. Hans Beck Thomsen har gennem mere end 25 år, som tredje generation, været ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og har forandret den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskille prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag også Restaurant Stranden i Henne.

  • - Nem og lækker syltning - 1 opskrift hver uge året rundt
    af André Spange Nabulsi
    233,95 kr.

    Måske havde du en mormor, der syltede, eller måske en oldemor. Desværre glemte mange af os at spørge ind til opskrifter og teknikker, så hvordan er det nu, man gør? Syltningen er kommet stærkt tilbage, og heldigvis er det meget nemmere, end du tror. Bogen giver dig kyndig vejledning og inspiration til både at sylte, safte og snapse. Med ganske få grundprincipper og remedier ved hånden er du snart i gang med at fremtrylle lækkerier på glas og flaske, som langt overgår færdigkøbte produkter.Bogen følger årets gang og bringer en opskrift for hver uge baseret på sæsonens gode råvarer – købt i din lokale butik, på et marked eller måske plukket i skoven. Det handler om at gemme det, der er godt lige nu, til senere nydelse. De mange fine smagsoplevelser akkompagneres af gode historier, du kan fortælle til dem, du senere deler de skønne sager med. Historier, der opstår undervejs i dit eget sylteeventyr, men også gode anekdoter, som bogens forfatter strør rundhåndet med som optakt til de mange opskrifter. En uformel og ukompliceret bog til alle, der holder af det autentiske køkken!Om forfatteren:André Spange Nabulsi er opvokset i køkkenet mellem potter og pander i forældrenes nærvær. Gik selv i lære som kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København. Udlært i 2007. Har arbejdet på diverse af Københavns og Nordsjællands finere restauranter og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en mere teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne.

  • - Basiskøkkenet og flere opskrifter
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    258,95 kr.

    En inspirerende efterfølger til succes bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven. Hvor den første bog er en grundbog der beskriver principperne bag Low FODMAP diet, og kombinerer disse med en række opskrifter, så er bog 2 en guide til basiskøkkenet med mange spændende ideer og forslag til, hvordan hverdagen enkelt og nemt kan implementeres og følges i diæten. Det hele er garneret med en række velsmagende opskrifter med få ingredienser, som gør det nemt at bruge Low FODMAP diet. Bogen henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få et bedre helbred og en lettere hverdag ved at spise rigtigt, sundt og godt. Bogen kan også med fordel anvendes af pårørende og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen.Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College London.

  • - Giver ro i maven. Lev godt med IBS.
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen & mfl.
    258,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (irritable bowel syndrome eller IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling.Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres, og i hvilke mængder.Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.

  • af Nina Lynggaard Jørgensen
    98,95 - 138,95 kr.

    Jeg er sååååååå træt af at høre på alle de forældre, der brokker sig over, at deres børn er kommet i teenagefasen. For hvad nu, hvis det i virkeligheden er omvendt? Altså at det ikke er teen- ageren, der kommer ind i en svær fase – men i virkeligheden ens forældre? Den tanke slog ned i hovedet på mig for et par år siden. Så besluttede jeg mig for at skrive mine tanker ned. Jeg fandt på et begreb, jeg kalder “Parentyfasen”. Jeg har lagt mærke til, at der efterhånden er mange voksne, der først får børn, når de kommer i 30’erne. Det vil sige, at når forælderene rammer overgangsalderen, sker der det uheldige, at barnet samtidig bliver teenager. Overgangsalderen hænger sammen med hormonforstyrrelser, tendens til humørsvingninger, søvnbesvær og meget mere. Lyder det ikke lidt som de samme symptomer, man ynder at hæfte på os teenagere? Ordet teenager bruges oftest negativt – og det vil jeg gerne ændre på. I Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre kan du læse mine tanker om, hvordan man kommer igennem teenageårene uden alt for store skrammer. Og hvordan man kan lære at håndtere de forældre, der er hårdest ramt af de udfordringer, de står med i voksenlivet. Forældre er velkomne til at læse med. Bogen giver glimrende eksempler fra livet med en voksen i overgangsalderen (eller “Parentyfasen” – og som man kan læse, er der nok af situationer at referere til! Bogen er egnet som en kærlig gave til børn, forældre, bedsteforældre, lærere, konfirmander – og andre, som forsøger at forstå, hvorfor det indimellem slår gnister mellem to generationer under samme tag. Om forfatteren Nina Lynggaard Jørgensen (nu 16 år) har skrevet denne letlæselige, sjove og anderledes bog, hvor hun vender begreberne “teenagefase møder overgangsalder” lidt på hovedet i et underholdende sprog.

  • - På personlighed, adfærd og relationer
    af Ditte Young
    218,95 kr.

    En fagbog af equi-coach Ditte Young – fyldt med erfaringer og gode råd til alle hesteejere og ryttere. Bogen er baseret på Ditte Youngs mange års erfaringer og arbejde med heste og ryttere, alt fra skovtursryttere til eliterytterne, som både har vundet DM, EM, VM og deltaget i OL.De fleste mennesker, som har med heste at gøre, har tænkt tanken: ”Gad vide, hvad der går igennem hovedet på min hest? Er den fræk, eller fejler den mon noget?” I bogen vil du finde nøje beskrivelser af de adfærdsproblemer, som du kan have med din hest, samt situationer, hvor du kan komme i tvivl om, hvad der ligger til grund for, at din hest gør, som den gør.Baseret på fingerspidsfornemmelser, erfaringer og terapeutiske råd får du konkrete værktøjer til at løse mange adfærdsproblemer omkring din hest. Du vil også få et større indblik i, hvad der ligger til grund for din hests opførsel – enten når den er i flok eller blandt os mennesker og i dens arbejde, som kan være spring, trav, dressur og meget mere.I bogen finder du beskrivelsen af Ditte Youngs 6 heste-personlighedsprofiler, og hvorfor hun personliggør hestene for at give en øget forståelse for, hvad den enkelte hest har brug for. Som noget helt nyt vil du kunne læse om relationsarbejdet, når I er en ekvipage, og få gode råd til, hvordan du opnår et stærkt samarbejde med din hest – uanset om du er en ung ponyrytter, seniorrytter, der rider på et højt plan, eller elsker at være sammen med din hest i liberty.Forstå din hest er desuden fyldt med casehistorier fra Ditte Youngs arbejde med nogle af Skandinaviens mest anerkendte eliteryttere op til de større konkurrencer såsom DM og OL, hvor hun beskriver, hvilken personlighedsprofil hver enkelt hest har, og giver forklaringer på, hvorfor hestene reagerede, som de gjorde i de forskellige tilfælde. Blandt eliterytterne er de danske landsholdsryttere Cathrine Dufour og Thomas Sandgaard samt den norske landsholdsrytter Ellen Birgitte Farbrot.Bogens formål er at skabe en øget forståelse for hestens væsen og samtidig give dig nogle brugbare og håndgribelige værktøjer til en øget hestevelfærd. Bogen er skrevet til ære for de mange heste, som stiller sig til rådighed for deres mennesker hver eneste dag.Om forfatterenDitte Young er uddannet psykoterapeut, clairvoyant, kranio-sakral-terapeut og healer, og så er hun kendt som en af Danmarks mest anerkendte dyretelepatører. Hun holder foredrag, konsultationer, kurser og uddannelse både i ind- og udland. Hun arbejder med alle typer af hesteejere både fritidsryttere og eliteryttere fra landsholdet, inden for dressur, spring, military, western og meget mere og over det meste af verden.

  • af Mette Holm
    258,95 kr.

    Mit år – 2024 er en indbydende kalender med fokus på selvindsigt, selvkærlighed og selvudvikling. Med den i hånden får læseren redskaberne til dag for dag at skabe det bedst mulige år for sig selv.Dette er den syvende i rækken af Mette Holms populære kalenderbøger. Den første udkom i 2017 og blev så stor en succes, at den var udsolgt på ganske kort tid. Siden er kalenderbøgerne udkommet i større og større oplag hvert år og er blevet et musthave blandt Mettes over 80.000 følgere.Kalenderen er fuld af værktøjer, som læseren kan bruge til at skabe en reel forandring i sit eget liv. For hver uge er der et særligt tema og en konkret opgave, og for hver dag er der et spørgsmål, som får læseren til at reflektere over sig selv og opdage mønstre og vaner, der trænger til at blive udfordret – alt sammen for at skabe rum for kærlighed og udvikling. Kalenderen rummer desuden forord og efterskrift af Mette Holm.Kalenderen er til alle, der for alvor er klar til at tage nye skridt i det nye år. Kærligt og konkret hjælper Mette med sin coachende tilgang læseren til at tage ansvar for sit eget liv og styre det i den ønskede retning.Om forfatterenMette Holm er psykolog, forfatter og foredragsholder. Mette kombinerer egne erfaringer med sin dybe faglige interesse for at udvikle de potentialer, vi som mennesker allerede besidder, men skjuler i et misforstået forsøg på at passe på os selv. Hun er succesrig udgiver af en stribe bøger bl.a. ELSK (2023). Mette er klummeskribent og optræder i diverse magasiner og som parterapeut på morgen-tv. Sideløbende kører hun skyggevejlederuddannelsen samt onlineuniverserne Mettes Univers og OPuniverset og sender hver dag et selvkærligt boost til over 80.000 følgere. Læs mere på www.mettesunivers.dk.

  • - Alt i én gryde – Din genvej til nem hverdagsmad
    af Mette Mølbak
    138,95 - 178,95 kr.

    Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.