De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Virksomhedens Grønne Omstilling

- Toplederens guide til ESG-ledelse i lyset af den finansielle regulering

Bag om Virksomhedens Grønne Omstilling

Med FN’s 17 verdensmål som ledestjerne er hele verden sat på en rejse i grøn og bæredygtig omstilling.EU har besluttet at være foregangsregion og Danmark foregangsland, og de har givet stafetten videre til erhvervslivet. Det betyder, at virksomheder skal tænke bæredygtighed i forhold til værdiskabelse og integrere bæredygtighed i strategi og klimamål, ligesom der skal tænkes i grønne pengestrømme, investeringer og risikostyring. For med EU’s Green Deal og sustainable finance-dagsorden står virksomhederne over for en regulering af deres aktiviteter, som rækker ganske vidt. Det samme gør finanssektoren – herunder bankerne. Virksomhederne vil blive mødt af krav fra investorer og andre interessenter – blandt andet kunder, medarbejdere, forbrugere, leverandører og politikere – om at tænke, planlægge og agere grønt og bæredygtigt i hele værdikæden. Bæredygtig omstilling indebærer også en bredere ESG-dagsorden – lige fra EU’s forslag om bæredygtig selskabsledelse til samfundets stadig voksende forventninger til, at virksomhederne bidrager positivt til væsentlige samfundsudfordringer.Hvordan topledere, bestyrelser og ejere bedst ruster sig til den opgave, og hvordan den mere præcist kan gribes an, er fokus for denne bog. Det gælder blandt andet, hvordan arbejdet med grøn omstilling kan organiseres i bestyrelsen og organisationen, og hvilke kompetencer der vil være behov for. Virksomhedens grønne omstilling er tænkt som en guide til topledelser, nu hvor grøn omstilling og regulering for alvor tager fart. I bogen deler 15 bestyrelsesformænd og CEO’s i toneangivende finans- og erhvervsvirksomheder nogle af deres overvejelser og erfaringer, blandt andet A.P. Møller Holding, Danfoss Foundation, Lars Larsen Group, COWI-koncernen, Torm, SP Group, SimCorp, Axcel, Nordea, Jyske Bank, BankInvest, PensionDanmark og BlackRock Europa. Og Finanstilsynet sætter ord på deres rolle i omstillingen. Marianne Philip, bestyrelsesformand, adjungeret professor på CBS, partner samt formand for Komitéen for god Fondsledelse, har skrevet forord.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788757453904
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 204
  • Udgivet:
  • 21. juni 2022
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 158x230x13 mm.
  • Vægt:
  • 449 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Virksomhedens Grønne Omstilling

Med FN’s 17 verdensmål som ledestjerne er hele verden sat på en rejse i grøn og bæredygtig omstilling.EU har besluttet at være foregangsregion og Danmark foregangsland, og de har givet stafetten videre til erhvervslivet. Det betyder, at virksomheder skal tænke bæredygtighed i forhold til værdiskabelse og integrere bæredygtighed i strategi og klimamål, ligesom der skal tænkes i grønne pengestrømme, investeringer og risikostyring.
For med EU’s Green Deal og sustainable finance-dagsorden står virksomhederne over for en regulering af deres aktiviteter, som rækker ganske vidt. Det samme gør finanssektoren – herunder bankerne.
Virksomhederne vil blive mødt af krav fra investorer og andre interessenter – blandt andet kunder, medarbejdere, forbrugere, leverandører og politikere – om at tænke, planlægge og agere grønt og bæredygtigt i hele værdikæden. Bæredygtig omstilling indebærer også en bredere ESG-dagsorden – lige fra EU’s forslag om bæredygtig selskabsledelse til samfundets stadig voksende forventninger til, at virksomhederne bidrager positivt til væsentlige samfundsudfordringer.Hvordan topledere, bestyrelser og ejere bedst ruster sig til den opgave, og hvordan den mere præcist kan gribes an, er fokus for denne bog. Det gælder blandt andet, hvordan arbejdet med grøn omstilling kan organiseres i bestyrelsen og organisationen, og hvilke kompetencer der vil være behov for.
Virksomhedens grønne omstilling er tænkt som en guide til topledelser, nu hvor grøn omstilling og regulering for alvor tager fart.
I bogen deler 15 bestyrelsesformænd og CEO’s i toneangivende finans- og erhvervsvirksomheder nogle af deres overvejelser og erfaringer, blandt andet A.P. Møller Holding, Danfoss Foundation, Lars Larsen Group, COWI-koncernen, Torm, SP Group, SimCorp, Axcel, Nordea, Jyske Bank, BankInvest, PensionDanmark og BlackRock Europa. Og Finanstilsynet sætter ord på deres rolle i omstillingen.
Marianne Philip, bestyrelsesformand, adjungeret professor på CBS, partner samt formand for Komitéen for god Fondsledelse, har skrevet forord.

Brugerbedømmelser af Virksomhedens Grønne Omstilling