Toscana
- Om mad og mennesker fra uopdagede dale
- Indbinding:
- Hardback
- Sideantal:
- 201
- Udgivet:
- 15. februar 2021
- Udgave:
- 2
- Størrelse:
- 175x248x18 mm.
- Vægt:
- 640 g.
- 1-2 hverdage.
- 25. november 2024
På lager
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Toscana
Efter Helle og Alfredo Tesios stemningsfulde bog om Rom – Evig mad fra den evige stad – om maden, menneskerne, passionen og historien i den italienske hovedstad og verdensby – kommer nu bogen om Toscana. Med mere af alt det, som gode historier er skabt af – naturen, landsbyen og dens indbyggere, maden og vinen, de stolte traditioner og de mange små hændelser, der giver livet kulør.
Således begynder denne fortælling:
”Vi har et hus i Toscana. Med den smukkeste udsigt til olivenlunde. Der bor vi, når vi ikke er i Rom eller i Danmark. Huset ligger i Trequanda, en middelalderby med 1390 indbyggere. Byen ligger i 460 meters højde over havet midt mellem de to dale Val di Chiana og Val d’Orcia. Tilstrækkeligt langt væk fra Siena og endnu længere væk fra Chianti og Firenze. Vi bilder os ind, at kun ganske få kender noget til disse kanter. Det er her på de kanter, vi har lært gode mennesker at kende og lyttet med på deres fantastiske fortællinger, overværet og gennemlevet komedier og tragedier med dem og lært enkle og fornemme madretter, der efter vores mening har enorm historisk værdi. Her har vi fået bekræftet, at madlavningen genspejler en civilisations kultur. Her har vi også lært, hvordan de mest ydmyge råvarer kan forvandles til superbe retter. I disse to dale har Helle set, duftet, lært og arbejdet med denne enestående madkultur. Og Alfredo har lyttet til og indsamlet ældre og nyere historier, der har bekræftet vores opfattelse af dette utrolige land. Det er denne rigdom, vi vil forsøge at fortælle om.”
Som sin forgænger vil denne bog være spækket med farverige anekdoter og beretninger samt et væld af dejlige opskrifter på autentisk italiensk mad – det hele krydret med den særlige stemning, der kendetegner Toscana.
Om forfatterne
Alfredo Tesio er journalist og forfatter. Han var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen. Han har skrevet en lang række bøger om Italien og italiensk madkultur og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.
Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har gennem en lang årrække levet i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun holder også madkurser i Toscana og på Sicilien. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om det italienske køkken.
Således begynder denne fortælling:
”Vi har et hus i Toscana. Med den smukkeste udsigt til olivenlunde. Der bor vi, når vi ikke er i Rom eller i Danmark. Huset ligger i Trequanda, en middelalderby med 1390 indbyggere. Byen ligger i 460 meters højde over havet midt mellem de to dale Val di Chiana og Val d’Orcia. Tilstrækkeligt langt væk fra Siena og endnu længere væk fra Chianti og Firenze. Vi bilder os ind, at kun ganske få kender noget til disse kanter. Det er her på de kanter, vi har lært gode mennesker at kende og lyttet med på deres fantastiske fortællinger, overværet og gennemlevet komedier og tragedier med dem og lært enkle og fornemme madretter, der efter vores mening har enorm historisk værdi. Her har vi fået bekræftet, at madlavningen genspejler en civilisations kultur. Her har vi også lært, hvordan de mest ydmyge råvarer kan forvandles til superbe retter. I disse to dale har Helle set, duftet, lært og arbejdet med denne enestående madkultur. Og Alfredo har lyttet til og indsamlet ældre og nyere historier, der har bekræftet vores opfattelse af dette utrolige land. Det er denne rigdom, vi vil forsøge at fortælle om.”
Som sin forgænger vil denne bog være spækket med farverige anekdoter og beretninger samt et væld af dejlige opskrifter på autentisk italiensk mad – det hele krydret med den særlige stemning, der kendetegner Toscana.
Om forfatterne
Alfredo Tesio er journalist og forfatter. Han var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen. Han har skrevet en lang række bøger om Italien og italiensk madkultur og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom.
Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har gennem en lang årrække levet i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun holder også madkurser i Toscana og på Sicilien. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om det italienske køkken.
Brugerbedømmelser af Toscana
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Toscana findes i følgende kategorier:
- Mad og drikke > Kogebøger
- Rejsebøger > Rejseguides
- Livsstil, hobby og fritid > Mad og drikke osv. > Generel madlavning og opskrifter
- Livsstil, hobby og fritid > Rejser og ferie > Rejser: råd og tips: generelt
- Livsstil, hobby og fritid > Rejser og ferie > Rejsebøger og rejseguides > Rejsebøger og rejseguides: Madproducerende og drikkeproducerende regioner
- Livsstil, hobby og fritid > Rejser og ferie > Rejsebøger og rejseguides > Rejsebøger og rejseguides: Restauranter, cafeer, værtshuse, barer
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621