De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Tilsyn i forvaltningen (ph.d.)

- Den ulovbestemte tilsynspligt i over-/underordnelsesforhold samt på tværs i ministerialsystemet

Bag om Tilsyn i forvaltningen (ph.d.)

Tilsyn i forvaltningenDen ulovbestemte tilsynspligt i over-/underordnelsesforhold samt på tværs i ministerialsystemet Denne bog er en lettere revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen. Tilsynspligt forstås her som en pligt til at foretage visse handlinger for at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være. I bogen beskrives dels tilsynspligten i over-/underordnelsesforhold, dels en eventuel tilsynspligt på tværs i ministerialsystemet. Målet med bogen er at beskrive følgende: hvad og hvem der på et mere generelt plan skal føres tilsyn med og hvorfor; hvad det egentlig vil sige at føre tilsyn; og især hvilke hensyn der er afgørende for, hvor tæt et tilsyn der kan stilles krav om i den konkrete situation. Nogle af de spørgsmål, der besvares i bogen, er: Hvor meget tilsyn skal chefen føre med sine medarbejdere? Hvor meget tilsyn skal departementet føre med sine styrelser? Hvornår skal den overordnede reagere på mistanke om, at underordnedes forvaltningsarbejde ikke lever op til lovgivningens krav? Har man – når man samarbejder på kryds og tværs af organisatoriske strukturer i statsadministrationen – pligt til at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være? Dette spørgsmål er navnlig relevant efter Tibet-sagen og mink-sagen. Målgruppe Bogen er relevant for mange, især offentlige myndigheder, chefer i forvaltningen og andre, der praktisk eller teoretisk beskæftiger sig med forvaltningsretlige problemstillinger. Om forfatteren Morten Fristrup Schou er ansat på Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet, hvor han underviser og forsker primært i forvaltningsret. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet i 2021, hvor han bl.a. fik en guldmedalje for sin besvarelse af Max Sørensen-prisopgaven 2020. Efterfølgende skrev Morten ph.d. om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen, som denne bog er en lettere revideret udgave af. Desuden er Morten redaktør på Karnovs lovredaktion.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788761945419
  • Indbinding:
  • Hardback
  • Sideantal:
  • 475
  • Udgivet:
  • 10. september 2024
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 165x236x35 mm.
  • Vægt:
  • 791 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 25. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Tilsyn i forvaltningen (ph.d.)

Tilsyn i forvaltningenDen ulovbestemte tilsynspligt i over-/underordnelsesforhold samt på tværs i ministerialsystemet Denne bog er en lettere revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen. Tilsynspligt forstås her som en pligt til at foretage visse handlinger for at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være. I bogen beskrives dels tilsynspligten i over-/underordnelsesforhold, dels en eventuel tilsynspligt på tværs i ministerialsystemet.
Målet med bogen er at beskrive følgende: hvad og hvem der på et mere generelt plan skal føres tilsyn med og hvorfor; hvad det egentlig vil sige at føre tilsyn; og især hvilke hensyn der er afgørende for, hvor tæt et tilsyn der kan stilles krav om i den konkrete situation.

Nogle af de spørgsmål, der besvares i bogen, er:
Hvor meget tilsyn skal chefen føre med sine medarbejdere?
Hvor meget tilsyn skal departementet føre med sine styrelser?
Hvornår skal den overordnede reagere på mistanke om, at underordnedes forvaltningsarbejde ikke lever op til lovgivningens krav?
Har man – når man samarbejder på kryds og tværs af organisatoriske strukturer i statsadministrationen – pligt til at sikre, at andres forvaltningsarbejde er, som det skal være? Dette spørgsmål er navnlig relevant efter Tibet-sagen og mink-sagen.

Målgruppe

Bogen er relevant for mange, især offentlige myndigheder, chefer i forvaltningen og andre, der praktisk eller teoretisk beskæftiger sig med forvaltningsretlige problemstillinger.

Om forfatteren

Morten Fristrup Schou er ansat på Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet, hvor han underviser og forsker primært i forvaltningsret. Han er uddannet cand.jur. ved Aarhus Universitet i 2021, hvor han bl.a. fik en guldmedalje for sin besvarelse af Max Sørensen-prisopgaven 2020. Efterfølgende skrev Morten ph.d. om den ulovbestemte tilsynspligt i forvaltningen, som denne bog er en lettere revideret udgave af. Desuden er Morten redaktør på Karnovs lovredaktion.

Brugerbedømmelser af Tilsyn i forvaltningen (ph.d.)



Find lignende bøger
Bogen Tilsyn i forvaltningen (ph.d.) findes i følgende kategorier: