De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

SPIS

- En bog om mad og oplevelser

Bag om SPIS

Har du nogensinde tænkt over, hvordan den mad vi spiser, og hvordan vi spiser den, påvirker vores hverdag? Både bevidst og ubevidst spiller mad og det at spise en stor rolle i vores liv. Denne bog giver dig en dybere forståelse for madens og ikke mindst spisningens betydning nu og tilbage til de første cirkler om de første bål. Når vi spiser, er det en oplevelse. Uanset om det gælder et storslået arrangement, eller om det er en hurtig snack på farten. Vi kan kalde det en spiseoplevelse. For mange er det synonymt med madens smag. Men smagen er langt fra det eneste forhold, som har indflydelse på oplevelsen. Det handler i høj grad også om tid, sted, stemning, timing, sult, relationer og meget mere. Dette er ikke en kogebog. Det er en spisebog med gode råd, teori, kulturhistorie og madsociologi til alle, der gerne vil vide mere om, hvordan og hvad man kan bruge mad og måltider til. Både privat og professionelt. Bogen indeholder viden og rejser spørgsmål til læseren, fortæller historier fra virkeligheden og hverdagen og giver konkrete eksempler på, hvordan vores forhold til mad og det at spise kan ændre sig gennem relationer, rum, erfaringer, viden og fortællinger. Om forfatterne Mikkel Jacobsen er Ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han bl.a. forsker og underviser i mad og måltider. Mikkel Jacobsen har tidligere arbejdet i Københavns Madhus, i Madkulturen og været gæsteforsker ved UC Berkeley. Simon Milwertz Philipsen er kok og har arbejdet på flere ambitiøse restauranter, med og uden Michelinstjerner, i Danmark og Frankrig. Efter mange år som kok, eddikebrygger og underviser i Simons Kogeskole, hvor han har været en fast del af forskning med KU og AU, Meyers Madhus og Madkulturen, debuterede han som forfatter i 2020 med bogen SANS – en bog om mad og smag.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788794441179
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 96
  • Udgivet:
  • 15. december 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 150x212x9 mm.
  • Vægt:
  • 193 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 27. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af SPIS

Har du nogensinde tænkt over, hvordan den mad vi spiser, og hvordan vi spiser den, påvirker vores hverdag? Både bevidst og ubevidst spiller mad og det at spise en stor rolle i vores liv. Denne bog giver dig en dybere forståelse for madens og ikke mindst spisningens betydning nu og tilbage til de første cirkler om de første bål.

Når vi spiser, er det en oplevelse. Uanset om det gælder et storslået arrangement, eller om det er en hurtig snack på farten. Vi kan kalde det en spiseoplevelse. For mange er det synonymt med madens smag. Men smagen er langt fra det eneste forhold, som har indflydelse på oplevelsen. Det handler i høj grad også om tid, sted, stemning, timing, sult, relationer og meget mere.

Dette er ikke en kogebog. Det er en spisebog med gode råd, teori, kulturhistorie og madsociologi til alle, der gerne vil vide mere om, hvordan og hvad man kan bruge mad og måltider til. Både privat og professionelt. Bogen indeholder viden og rejser spørgsmål til læseren, fortæller historier fra virkeligheden og hverdagen og giver konkrete eksempler på, hvordan vores forhold til mad og det at spise kan ændre sig gennem relationer, rum, erfaringer, viden og fortællinger.

Om forfatterne
Mikkel Jacobsen er Ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han bl.a. forsker og underviser i mad og måltider. Mikkel Jacobsen har tidligere arbejdet i Københavns Madhus, i Madkulturen og været gæsteforsker ved UC Berkeley.

Simon Milwertz Philipsen er kok og har arbejdet på flere ambitiøse restauranter, med og uden Michelinstjerner, i Danmark og Frankrig. Efter mange år som kok, eddikebrygger og underviser i Simons Kogeskole, hvor han har været en fast del af forskning med KU og AU, Meyers Madhus og Madkulturen, debuterede han som forfatter i 2020 med bogen SANS – en bog om mad og smag.

Brugerbedømmelser af SPIS