Ren nydelse.
- Nyrevenlig hverdagsmad
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 232
- Udgivet:
- 25. april 2023
- Udgave:
- 1
- Størrelse:
- 185x248x28 mm.
- Vægt:
- 832 g.
- 1-3 hverdage.
- 12. november 2024
På lager
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Ren nydelse.
78 opskrifter, som dine nyrer og dit hjerte vil elske - udviklet i samarbejde med Meyers Madhus.
Almindelig dansk hverdagsmad kan være hård kost for nyrerne. Især hvis man spiser mange færdigretter, saltet og røget pålæg, kød fra okse og svin og er flittig med saltbøssen. Det kan få affaldsstoffer til at hobe sig op i blodet og sætte skub i udviklingen af nyresygdomme, som rammer 10-15 procent af os.
Heldigvis findes der en dejlig måde at spise på, som kan reducere mængden af affaldsstoff er. Først og fremmest gælder det om at spise flere grøntsager, mere frugt og flere kostfibre. De råd kender de fleste, men desuden skal man holde et vågent øje med madens indhold af proteiner og salte, fx fosfat, der kan gemme sig i ellers sunde råvarer som ost, mælk og brød.
Louise Havkrog Salomo, læge og ph.d., og Nikita Misella Hansen, ph.d.-studerende, cand.scient. og klinisk diætist, er begge ansat på Rigshospitalets nyreafdeling, og de har lige dokumenteret i et videnskabeligt langtidsstudie, at deres bud på en ny, nyrevenlig hverdagsmad rent faktisk virker. I Ren nydelse afslører de principperne og præsenterer 78 herlige madopskrifter, som kan hjælpe alle, der ønsker at hjælpe deres nyrer. Måske også blodtrykket. Opskrifterne kan nemlig sænke et forhøjet blodtryk, fordi blodtryk og nyrer påvirker hinanden: Et forhøjet blodtryk kan skade nyrerne, og en nedsat nyrefunktion kan føre til højt blodtryk og udvikling af hjerte-kar-sygdomme.
”Kosten er en meget vigtig medaktør, hvis man vil forebygge eller undgå at forværre en nyresygdom. Men det er vigtigt at sammensætte den rigtigt. I stedet for lave restriktioner og begrænsninger har vi tænkt Nyrevenlig Hverdagsmad som et ”whole food approach”, som kan spises af alle. Som en helt ny kost, som smager godt, er nem at lave og følger årstiderne – og føles som et naturligt tilvalg,” siger forfatterne. Bogens opskrift er er udviklet i samarbejde med kokke fra Meyers Madhus.
Almindelig dansk hverdagsmad kan være hård kost for nyrerne. Især hvis man spiser mange færdigretter, saltet og røget pålæg, kød fra okse og svin og er flittig med saltbøssen. Det kan få affaldsstoffer til at hobe sig op i blodet og sætte skub i udviklingen af nyresygdomme, som rammer 10-15 procent af os.
Heldigvis findes der en dejlig måde at spise på, som kan reducere mængden af affaldsstoff er. Først og fremmest gælder det om at spise flere grøntsager, mere frugt og flere kostfibre. De råd kender de fleste, men desuden skal man holde et vågent øje med madens indhold af proteiner og salte, fx fosfat, der kan gemme sig i ellers sunde råvarer som ost, mælk og brød.
Louise Havkrog Salomo, læge og ph.d., og Nikita Misella Hansen, ph.d.-studerende, cand.scient. og klinisk diætist, er begge ansat på Rigshospitalets nyreafdeling, og de har lige dokumenteret i et videnskabeligt langtidsstudie, at deres bud på en ny, nyrevenlig hverdagsmad rent faktisk virker. I Ren nydelse afslører de principperne og præsenterer 78 herlige madopskrifter, som kan hjælpe alle, der ønsker at hjælpe deres nyrer. Måske også blodtrykket. Opskrifterne kan nemlig sænke et forhøjet blodtryk, fordi blodtryk og nyrer påvirker hinanden: Et forhøjet blodtryk kan skade nyrerne, og en nedsat nyrefunktion kan føre til højt blodtryk og udvikling af hjerte-kar-sygdomme.
”Kosten er en meget vigtig medaktør, hvis man vil forebygge eller undgå at forværre en nyresygdom. Men det er vigtigt at sammensætte den rigtigt. I stedet for lave restriktioner og begrænsninger har vi tænkt Nyrevenlig Hverdagsmad som et ”whole food approach”, som kan spises af alle. Som en helt ny kost, som smager godt, er nem at lave og følger årstiderne – og føles som et naturligt tilvalg,” siger forfatterne. Bogens opskrift er er udviklet i samarbejde med kokke fra Meyers Madhus.
Brugerbedømmelser af Ren nydelse.
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Ren nydelse. findes i følgende kategorier:
- Business og læring > Videnskab
- Mad og drikke > Slankebøger
- Mad og drikke > Kogebøger
- Krop og sind
- Lægevidenskab og sygepleje > Lægevidenskab: generelle emner > Folkesundhed og sygdomsforebyggelse > Folkesundhedsvidenskab > Diæt og ernæring
- Sundhed, relationer og personlig udvikling > Familie og sundhed
- Livsstil, hobby og fritid > Mad og drikke osv. > Sund mad og helsekost > Specielle diæter
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621