De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Pseudoarbejde

- Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting

Bag om Pseudoarbejde

For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder sta­dig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer. Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702267761
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 20. april 2018
  • Oplæser:
  • Dennis Nørmark, Anders Fogh Jensen
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Pseudoarbejde

For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder sta­dig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer.
Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.

Brugerbedømmelser af Pseudoarbejde

  • John K. 3. juni 2020

    Særdeles relevant bog og dens indhold.
    Virkeligt påkrævet, at der sættes fokus på pseudo-arbejde.
    Det er stærke kræfter bogen er oppe i mod - akademikervældet.
    Det er fint, at samfundet uddanner godt og grundigt og mange kan tage en længerevarende uddannelser.
    Men de skal være relevante.
    Ledelsesmæssigt er der en generel tendens til, at chefer (ikke ledere) gemmer sig bag en hær af akademikere uden at tage ansvar for sit eget område. Den lette løsning vælges.
    Og der er i særdeleshed begrænset til den off. sektor. Bogens aspekter gælder særligt også store private virksomheder.
    Og i særdeleshed er Danske Bank - Danmarks største finansielle institut gået i totalt selvsving med pseudoarbejde. Forretninger og udbytte til aktionerne er blevet meget meget sekundært. Kun gælder det om at please systmer og excl.ark. Der er 22.000 ansatte og kun ca. 4.000 medarbejder arbejder direkte med kunder i frontline. Hvad laver resten ?
    Man vil digitalisere. Men sandheden er, at kun en ting er digitaliseret: kunders underskrift på dokumenter. Alt andet er håndholdt i et sindrigt system af kontroller, processer o.s.v. hvor ekspeditionstiderne for kunderne bliver længere og længere - Værst af alt : ingen tager ansvar for noget som helst - så hellere ansætte en hær mere af akademiske medarbejdere, som reelt kan ingenting - som i 0 - finansielt og forretningsmæssigt.