De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ost, yoghurt og cremefraiche

- - uden mælk og med glutenfrie muligheder

Bag om Ost, yoghurt og cremefraiche

Vi danskere holder meget af mejeriprodukter, fordi vi er vokset op med dem. Vi elsker ost og spiser yoghurt, smør og fløde. Men når man så ikke kan tåle dette mere, hvad gør man så? Jeg har i denne bog forsøgt at give mine bud på forskellige oste, yoghurter, cremefraiche og syrnede produkter, så man forhåbentlig kan lave noget, der kunne minde om det, man savner. I alt 94 opskrifter fordelt på 154 sider. Med flotte billeder og gennemførlig gennemgang af, hvordan man syrner og fermenterer ost, yoghurt og cremefraiche. Indhold Gæring og fermentering 8 Udstyr 9 Kom godt i gang 10 Umami smag 10 Nødder og frø 12 Syrning af ost og yoghurt 13 Fortykningsmidler 14 Andre specielle ingredienser 16 Produkter med kokos 16 Diverse pulvere og meltyper 16 Tørrede bær 17 Frø og nødder 17 Kakao 17 Sødemidler 18 Erstatning af sødemidler 19 Mælkeerstatninger 20 Vegetabilsk ’mælk’ 22 Et hav af muligheder 22 Vegetabilsk ’ost’ og erstatninger 23 Cashew-/hampefrødrik 24 ’Smør’ 26 Smagstilsætninger 26 Hjemmelavet ghee 28 Lidt om kokosmælk 30 Vegetabilsk ’fløde’ 31 ’Flødeskum’ 31 ’Fløde’ 31 Kokosflødeskum 32 Jordbærflødeskum 32 Vaniljecreme 34 Cashewcreme 34 Nødde’fløde’ 36 Kaffe’fløde’ med vanilje 36 Kaffe’fløde’ med hasselnødder 37 Ristede hasselnødder 37 Madlavnings’fløde’ 38 Kondenseret kokosmælk 39 ’Kærnemælk’ 39 Starterkultur korn 40 Starterkultur mælkesyrebakterier 40 ’Yoghurt’ med husblas 42 Mælkesyrebakterier 42 ’Yoghurt’ med agar agar 44 ’Yoghurt’ med fortykningsmidler 45 Cremefraiche 45 Cashew’yoghurt’ 46 Drikke’yoghurt’ 48 Hurtiglavet frisk ’yoghurt’ 50 Hurtiglavet syrlig ’yoghurt’ 52 Tzatziki 52 ’Cremefraiche’ på tre måder 54 Kold kartoffelsalat 56 Skære’ost’ 58 Nødde’ost’ 60 Cashewsmøre’ost’ 62 Mascarpone til Tiramiso 62 Fastere smøre’ost’ 62 Solsikkesmøre’ost’ 63 Blød Gruyére 64 Gruyére ’ost’ i skiver 65 ’Oste’ fondue 66 Basis cashewnødde’ost’ 68 Blød ’ost’ a la gedeost 70 Dild og hvidløgs’ost’ 72 Urte’ost’ 73 Figen og valnødde’ost’ 74 Jule’ost’ 75 Cashew-’oste’creme 76 Skæreost 76 Mild smelte’ost’ 78 Mozzarella med yoghurt 80 Mozzarella med starterkultur 82 Smeltemozzarella 84 Tomat-’Mozzarella’-salat 86 ’Feta’ 87 Ristede cashewnødder 87 Græskarkerne-’parmesan’-drys 88 Ricotta’ost’ . 88 Mandel ’ricotta’ 90 Smuttede mandler 90 Pesto 91 Macaroni & Cashew ’Cheese’ 92 Glutenfri pasta 94 Glutenfri lasagneplader 95 Grøntsagsnudelsalat 96 Pasta med cremet spinatsauce 97 Fettuccine Alfredo 98 Mormorsalat 99 Glutenfri melblandinger 100 Færdige bageblandinger 101 Glutenfri pizza 102 Glutenfri pizzatips 102 Spelt pizza 103 Fyld til Pizza 103 Forslag til pizzafyld 104 Hjemmelavet mayonnaise 106 Guacamole 108 Squash-avocado creme 108 Dip til grøntsagsstænger 110 Rød surkål 112 Grundsovs 114 Persillesovs 114 Bechamelsauce 116 Blomkålsbechamelsauce 117 Kyllingelasagne med karry 118 Vegetarlasagne 120 Fransk kartoffelgratin 122 Quiche med cremet broccoli 124 Cheesy grønkål 126 Sød crispy grønkål 128 Popcorn 130 Yoghurt-banan-is 132 Cheesecake med bærtopping 134 Mango Panna Cotta 136 Chia-chokolade-mousse 138 Hvid chia-mousse 140 ‘Ris’alamande med chiafrø 142 Kaffedessert a la Tiramisu 144 Tiramisu 146 Ladyfingers/Savoiardi 148 Blåbærmuffins 150 Forhandlere 152 Inspiration 154

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788799781843
  • Udgivet:
  • 4. marts 2016
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Ost, yoghurt og cremefraiche

Vi danskere holder meget af mejeriprodukter, fordi vi er vokset op med dem. Vi elsker ost og spiser yoghurt, smør og fløde.
Men når man så ikke kan tåle dette mere, hvad gør man så?
Jeg har i denne bog forsøgt at give mine bud på forskellige oste, yoghurter, cremefraiche og syrnede produkter, så man forhåbentlig kan lave noget, der kunne minde om det, man savner.
I alt 94 opskrifter fordelt på 154 sider. Med flotte billeder og gennemførlig gennemgang af, hvordan man syrner og fermenterer ost, yoghurt og cremefraiche.
Indhold
Gæring og fermentering 8
Udstyr 9
Kom godt i gang 10
Umami smag 10
Nødder og frø 12
Syrning af ost og yoghurt 13
Fortykningsmidler 14
Andre specielle ingredienser 16
Produkter med kokos 16
Diverse pulvere og meltyper 16
Tørrede bær 17
Frø og nødder 17
Kakao 17
Sødemidler 18
Erstatning af sødemidler 19
Mælkeerstatninger 20
Vegetabilsk ’mælk’ 22
Et hav af muligheder 22
Vegetabilsk ’ost’ og erstatninger 23
Cashew-/hampefrødrik 24
’Smør’ 26
Smagstilsætninger 26
Hjemmelavet ghee 28
Lidt om kokosmælk 30
Vegetabilsk ’fløde’ 31
’Flødeskum’ 31
’Fløde’ 31
Kokosflødeskum 32
Jordbærflødeskum 32
Vaniljecreme 34
Cashewcreme 34
Nødde’fløde’ 36
Kaffe’fløde’ med vanilje 36
Kaffe’fløde’ med hasselnødder 37
Ristede hasselnødder 37
Madlavnings’fløde’ 38
Kondenseret kokosmælk 39
’Kærnemælk’ 39
Starterkultur korn 40
Starterkultur mælkesyrebakterier 40
’Yoghurt’ med husblas 42
Mælkesyrebakterier 42
’Yoghurt’ med agar agar 44
’Yoghurt’ med fortykningsmidler 45
Cremefraiche 45
Cashew’yoghurt’ 46
Drikke’yoghurt’ 48
Hurtiglavet frisk ’yoghurt’ 50
Hurtiglavet syrlig ’yoghurt’ 52
Tzatziki 52
’Cremefraiche’ på tre måder 54
Kold kartoffelsalat 56
Skære’ost’ 58
Nødde’ost’ 60
Cashewsmøre’ost’ 62
Mascarpone til Tiramiso 62
Fastere smøre’ost’ 62
Solsikkesmøre’ost’ 63
Blød Gruyére 64
Gruyére ’ost’ i skiver 65
’Oste’ fondue 66
Basis cashewnødde’ost’ 68
Blød ’ost’ a la gedeost 70
Dild og hvidløgs’ost’ 72
Urte’ost’ 73
Figen og valnødde’ost’ 74
Jule’ost’ 75
Cashew-’oste’creme 76
Skæreost 76
Mild smelte’ost’ 78
Mozzarella med yoghurt 80
Mozzarella med starterkultur 82
Smeltemozzarella 84
Tomat-’Mozzarella’-salat 86
’Feta’ 87
Ristede cashewnødder 87
Græskarkerne-’parmesan’-drys 88
Ricotta’ost’ . 88
Mandel ’ricotta’ 90
Smuttede mandler 90
Pesto 91
Macaroni & Cashew ’Cheese’ 92
Glutenfri pasta 94
Glutenfri lasagneplader 95
Grøntsagsnudelsalat 96
Pasta med cremet spinatsauce 97
Fettuccine Alfredo 98
Mormorsalat 99
Glutenfri melblandinger 100
Færdige bageblandinger 101
Glutenfri pizza 102
Glutenfri pizzatips 102
Spelt pizza 103
Fyld til Pizza 103
Forslag til pizzafyld 104
Hjemmelavet mayonnaise 106
Guacamole 108
Squash-avocado creme 108
Dip til grøntsagsstænger 110
Rød surkål 112
Grundsovs 114
Persillesovs 114
Bechamelsauce 116
Blomkålsbechamelsauce 117
Kyllingelasagne med karry 118
Vegetarlasagne 120
Fransk kartoffelgratin 122
Quiche med cremet broccoli 124
Cheesy grønkål 126
Sød crispy grønkål 128
Popcorn 130
Yoghurt-banan-is 132
Cheesecake med bærtopping 134
Mango Panna Cotta 136
Chia-chokolade-mousse 138
Hvid chia-mousse 140
‘Ris’alamande med chiafrø 142
Kaffedessert a la Tiramisu 144
Tiramisu 146
Ladyfingers/Savoiardi 148
Blåbærmuffins 150
Forhandlere 152
Inspiration 154

Brugerbedømmelser af Ost, yoghurt og cremefraiche



Find lignende bøger
Bogen Ost, yoghurt og cremefraiche findes i følgende kategorier: