De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Organisatorisk læring og forandring

- Individer, grupper og processer

Bag om Organisatorisk læring og forandring

Organisatorisk læring og forandring – Individer, grupper og processer præsenterer perspektiver på, hvordan man som leder kan fremme læring og forandringer i organisationer. Bogen er opdelt i fire dele og består af følgende kapitler: Første del fokuserer på teoretiske perspektiver på organisatorisk læring. Kapitel 1, Organisatorisk læring – en introduktion, af Magnus Rahbæk Finderup Andersen, Nikolaj Klee og Jakob NørlemKapitel 2, Organisatorisk læring i et relationelt perspektiv, af Lone HerstedKapitel 3, Intersubjektivitet og læring i en organisatorisk kontekst, af Mogens Sparre og Magnus Rahbæk Finderup AndersenAnden del giver en række praksiseksempler. Kapitel 4, Social kapital på arbejdspladsen som ramme for organisatorisk læring, af Louise Møller PedersenKapitel 5, Organisatorisk læring gennem aktionsforskning, af Søren Frimann, Lone Hersted og Anne SøbyeKapitel 6, Dynamisk onboarding og newcomer innovation, af Line RevsbækKapitel 7, Organisatorisk læring som emergerende meningsskabelse i komplekse strømme af samtaler, af Karina Solsø og Jannie RasmussenTredje del handler om, hvordan data og information som grundlag for organisatorisk læring. Kapitel 8, Datafantasi: Fra styring til læring i en verden af vilde problemer, af Anders Koed Madsen, Johan Irving Søltoft og Ann-Sofie KlitgaardKapitel 9, Organisatorisk læring og liv med varme data, af Marianne Gottschalk Zeuthen, Jakob Nørlem og Nora BatesonKapitel 10, Den sociale kontekst og forholdet mellem information, læring og viden, af Mia Thyregod Rasmussen og Peter KastbergFjerde del handler om, hvordan fortællinger og narrativer kan danne grundlag for organisatorisk læring. Kapitel 11, Autoetnografi i arbejdet med organisatorisk læring indefra, af Karina Solsø, Lone Hersted og Søren FrimannKapitel 12, På rejse med organisatorisk læring: Hvordan jeg blev den, jeg er, af Kenneth Mølbjerg JørgensenAntologien er først og fremmest skrevet som en lærebog til bachelor-, diplom- og masterstuderende på uddannelser, som fokuserer på organisationer, ledelse og forandring. Ydermere indeholder antologien en række bidrag henvendt til praktikeren eller konsulenten, som har brug for nye værktøjer.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788759345023
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 340
  • Udgivet:
  • 6. maj 2025
  • Udgave:
  • 1
  • 1-3 hverdage efter udgivelsesdato.
  • 8. maj 2025
  • 6. maj 2025
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Organisatorisk læring og forandring

Organisatorisk læring og forandring – Individer, grupper og processer præsenterer perspektiver på, hvordan man som leder kan fremme læring og forandringer i organisationer. Bogen er opdelt i fire dele og består af følgende kapitler:
Første del fokuserer på teoretiske perspektiver på organisatorisk læring.
Kapitel 1, Organisatorisk læring – en introduktion, af Magnus Rahbæk Finderup Andersen, Nikolaj Klee og Jakob NørlemKapitel 2, Organisatorisk læring i et relationelt perspektiv, af Lone HerstedKapitel 3, Intersubjektivitet og læring i en organisatorisk kontekst, af Mogens Sparre og Magnus Rahbæk Finderup AndersenAnden del giver en række praksiseksempler.
Kapitel 4, Social kapital på arbejdspladsen som ramme for organisatorisk læring, af Louise Møller PedersenKapitel 5, Organisatorisk læring gennem aktionsforskning, af Søren Frimann, Lone Hersted og Anne SøbyeKapitel 6, Dynamisk onboarding og newcomer innovation, af Line RevsbækKapitel 7, Organisatorisk læring som emergerende meningsskabelse i komplekse strømme af samtaler, af Karina Solsø og Jannie RasmussenTredje del handler om, hvordan data og information som grundlag for organisatorisk læring.
Kapitel 8, Datafantasi: Fra styring til læring i en verden af vilde problemer, af Anders Koed Madsen, Johan Irving Søltoft og Ann-Sofie KlitgaardKapitel 9, Organisatorisk læring og liv med varme data, af Marianne Gottschalk Zeuthen, Jakob Nørlem og Nora BatesonKapitel 10, Den sociale kontekst og forholdet mellem information, læring og viden, af Mia Thyregod Rasmussen og Peter KastbergFjerde del handler om, hvordan fortællinger og narrativer kan danne grundlag for organisatorisk læring.
Kapitel 11, Autoetnografi i arbejdet med organisatorisk læring indefra, af Karina Solsø, Lone Hersted og Søren FrimannKapitel 12, På rejse med organisatorisk læring: Hvordan jeg blev den, jeg er, af Kenneth Mølbjerg JørgensenAntologien er først og fremmest skrevet som en lærebog til bachelor-, diplom- og masterstuderende på uddannelser, som fokuserer på organisationer, ledelse og forandring. Ydermere indeholder antologien en række bidrag henvendt til praktikeren eller konsulenten, som har brug for nye værktøjer.

Brugerbedømmelser af Organisatorisk læring og forandring



Find lignende bøger