Mit liv i gastronomiens tjeneste
- Og mine 50 bedste opskrifter
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 221
- Udgivet:
- 10. december 2016
- Udgave:
- 1
- Størrelse:
- 222x279x22 mm.
- Vægt:
- 1128 g.
- 1-3 hverdage.
- 21. november 2024
På lager
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Mit liv i gastronomiens tjeneste
”Mit livs eventyr tog muligvis sin begyndelse allerede i
1672, da min forfader Henrik Christopher Glahn blev født i Hasle i Tyskland.
Han indvandrede til Danmark, som den første i slægten. Han blev kok i det
kongelige køkken under fire konger. Christian V, Frederik IV, Christian VI og
Frederik V. Han døde i 1757 efter at have tjent i det kongelige køkken i hele
sit arbejdsliv. Da han gik på pension, blev han tilkendt en pension på 100
Rigsdaler årligt. Slægten er stadig i besiddelse af hans smageske i sølv.”
Bogen er dels Marianne Stürup Egede Glahns erindringer
igennem et langt liv i gastronomiens tjeneste, dels en kogebog. De to ting
hænger uløseligt sammen. Opskrifterne er hendes bedste 50 opskrifter; klassisk
borgerligt køkken fra Frankrig, hvis køkken er moderkøkken for Europa, og fra
Tyrkiet, hvor køkkenet er moderkøkken for den nære orient, samt nogle få danske
klassikere.
Erindringerne betegner hun som sit livs
gastronomiske eventyr, idet mødet med nogle af Danmarks største kokke, bl.a. Ejler
Jørgensen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Petersen, men også franske og
tyrkiske kokke, har været en berigelse for hende både professionelt og
menneskeligt.
1672, da min forfader Henrik Christopher Glahn blev født i Hasle i Tyskland.
Han indvandrede til Danmark, som den første i slægten. Han blev kok i det
kongelige køkken under fire konger. Christian V, Frederik IV, Christian VI og
Frederik V. Han døde i 1757 efter at have tjent i det kongelige køkken i hele
sit arbejdsliv. Da han gik på pension, blev han tilkendt en pension på 100
Rigsdaler årligt. Slægten er stadig i besiddelse af hans smageske i sølv.”
Bogen er dels Marianne Stürup Egede Glahns erindringer
igennem et langt liv i gastronomiens tjeneste, dels en kogebog. De to ting
hænger uløseligt sammen. Opskrifterne er hendes bedste 50 opskrifter; klassisk
borgerligt køkken fra Frankrig, hvis køkken er moderkøkken for Europa, og fra
Tyrkiet, hvor køkkenet er moderkøkken for den nære orient, samt nogle få danske
klassikere.
Erindringerne betegner hun som sit livs
gastronomiske eventyr, idet mødet med nogle af Danmarks største kokke, bl.a. Ejler
Jørgensen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Petersen, men også franske og
tyrkiske kokke, har været en berigelse for hende både professionelt og
menneskeligt.
Brugerbedømmelser af Mit liv i gastronomiens tjeneste
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Mit liv i gastronomiens tjeneste findes i følgende kategorier:
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621