De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Mit år med ro og hvile

Hun har alt. Hun er ung, flot, slank, hun er nyuddannet fra Columbia, lever af en stor arv og har en lejlighed på Manhattan. I New York år 2000 er den moderne verden på sit absolut højeste, alt er tilgængeligt, og døgnets timer skal udnyttes maksimalt. At sove, i stedet for at arbejde eller nyde, betragtes som en svaghed. Men samtidig udskrives sovepiller, som var det slik. Hun beslutter – efter at være blevet fyret for sine time-lange lure på arbejdet – at sove i et år. Måske er en kemisk dvaletilstand den eneste vej ud af en speedet samtid? En ting er sikkert: Hendes psykiater hjælper gerne. Mit år med ro og hvile er en forvrænget sædeskildring, en undersøgelse af dyd og moral på et tidspunkt, hvor alt er tilladt, men der ingen frihed er.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702303537
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 2. april 2020
  • Oplæser:
  • Marie Tourell Søderberg
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Mit år med ro og hvile

Hun har alt. Hun er ung, flot, slank, hun er nyuddannet fra Columbia, lever af en stor arv og har en lejlighed på Manhattan. I New York år 2000 er den moderne verden på sit absolut højeste, alt er tilgængeligt, og døgnets timer skal udnyttes maksimalt. At sove, i stedet for at arbejde eller nyde, betragtes som en svaghed. Men samtidig udskrives sovepiller, som var det slik.
Hun beslutter – efter at være blevet fyret for sine time-lange lure på arbejdet – at sove i et år. Måske er en kemisk dvaletilstand den eneste vej ud af en speedet samtid? En ting er sikkert: Hendes psykiater hjælper gerne.
Mit år med ro og hvile er en forvrænget sædeskildring, en undersøgelse af dyd og moral på et tidspunkt, hvor alt er tilladt, men der ingen frihed er.

Brugerbedømmelser af Mit år med ro og hvile

  • Cecilie B. 4. juni 2020

    Ottessa Moshfeghs fortælling om en navnløs kvinde i 20erne med et mål om at sove året op til 9/11 2001 væk, mindede mig om Michel Houellebecqs mesterlige 'Serotonin' og danske Kaspar Colling Nielsens "Det europæiske forår". Hvor både Houellebecq og Colling Nielsen skriver en skarp samfundskritisk historie om den midaldrende mands totale opløsning, og hans betragtninger af det moderne liv, så bliver det aldrig rigtig klart, hvad Moshfeghs unge kvindes problem egentlig er, ligesom samfundskritikken heller ikke bliver rigtig vedkommende. Jo, vi ved godt, at kunstverdenen er overfladisk, og at mange unge kvinder i et forsøg på "at passe ind" bliver mere eller mindre spiseforstyrrede og småneurotiske, samt selvudslettede overfor mænd, der tilgengæld er overfladiske r********. Intet nyt i det.

    Vores unge fortæller har en traumatisk barndom med fraværende forældre i bagagen (selvfølgelig har hun det), men hendes plan om at bedøve sig med farmaceutika virker kun delvis, da medicinen giver hende black-outs, som hun bruger på at forlade lejligheden og tilføre fortællingen lidt liv udover re-runs af film med Harrison Ford og Whoopy Goldberg, samt veninden Reva, som fortælleren oplyser, at hun slet ikke bryder sig om.

    Bogen er velskrevet og sproget flydende, men den efterlod mig snarere forundret end fanget. At app'en til at læse bogen eletronisk ikke fungerede efter hensigten, trak en lille smule ned i min læseoplevelse.