De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Menneskenære grundbegreber

Bag om Menneskenære grundbegreber

Det danske social- og sundhedsvæsen har længe været tynget af standardiseringer, procedurer, regler, målinger og kontrol. Helt modsat hensigten har dette i mange tilfælde betydet ringere udbytte for borgeren. Og for de professionelle, som skal løfte opgaverne, har dette bibragt manglende arbejdsglæde, frustrationer, stress og psykisk nedslidning. Udviklingen har været kritiseret længe, og meget tyder på, at tiden er ved at rinde ud for denne måde at indrette velfærdssamfundet på. Denne bog istemmer kritikken, men går også skridtet videre og afsøger et nyt grundlag for mødet imellem den professionelle og borgeren. Som et alternativ til bureaukratisering og topstyring spejder bogen efter de kvaliteter, der udgør eller bør udgøre kernen i arbejdet med mennesker. Det er dels kvaliteter, der handler om, hvad den professionelle skal have fokus på: dygtighed, omsorg, empati, kontakt og barmhjertighed, og det er dels kvaliteter, som er vigtige for borgeren: anerkendelse, mening, modstandskraft, værdighed, frihed og taknemmelighed. Disse kvaliteter bliver hver for sig dybtgående beskrevet, teoretisk analyseret og belyst med praksiseksempler i Menneskenære grundbegreber. Bogen er på den måde en praksisnær psykologisk, filosofisk og sociologisk indføring i centrale problemstillinger omkring det professionelle møde, beregnet for både studerende og praktikere inden for omsorg, sundhedsarbejde, socialt arbejde og socialpædagogik.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788759326374
  • Beskyttelse:
  • DRM
  • Udgivet:
  • 22. april 2016
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Menneskenære grundbegreber

Det danske social- og sundhedsvæsen har længe været tynget af standardiseringer, procedurer, regler, målinger og kontrol. Helt modsat hensigten har dette i mange tilfælde betydet ringere udbytte for borgeren. Og for de professionelle, som skal løfte opgaverne, har dette bibragt manglende arbejdsglæde, frustrationer, stress og psykisk nedslidning. Udviklingen har været kritiseret længe, og meget tyder på, at tiden er ved at rinde ud for denne måde at indrette velfærdssamfundet på.
Denne bog istemmer kritikken, men går også skridtet videre og afsøger et nyt grundlag for mødet imellem den professionelle og borgeren. Som et alternativ til bureaukratisering og topstyring spejder bogen efter de kvaliteter, der udgør eller bør udgøre kernen i arbejdet med mennesker. Det er dels kvaliteter, der handler om, hvad den professionelle skal have fokus på: dygtighed, omsorg, empati, kontakt og barmhjertighed, og det er dels kvaliteter, som er vigtige for borgeren: anerkendelse, mening, modstandskraft, værdighed, frihed og taknemmelighed. Disse kvaliteter bliver hver for sig dybtgående beskrevet, teoretisk analyseret og belyst med praksiseksempler i Menneskenære grundbegreber. Bogen er på den måde en praksisnær psykologisk, filosofisk og sociologisk indføring i centrale problemstillinger omkring det professionelle møde, beregnet for både studerende og praktikere inden for omsorg, sundhedsarbejde, socialt arbejde og socialpædagogik.

Brugerbedømmelser af Menneskenære grundbegreber



Find lignende bøger
Bogen Menneskenære grundbegreber findes i følgende kategorier: