De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mellem ledere

- uddannelsesledelse som problem eller svar?

Bag om Mellem ledere

Ledelse af uddannelse italesættes, tematiseres og problematiseres som aldrig før. Vi ser en lang række nye, konfliktuerende krav og forventninger, der knytter sig til ledelse i almindelighed og mellemledelse i særdeleshed. For at den øverste uddannelsesledelse kan fungere, er den tilsyneladende afhængig af nye former for mellemledelse i uddannelsesinstitutionerne. Dermed er der snart ikke den proces, den praksis, det subjekt og det sagsforhold, der ikke skal gøres til genstand for konstant ledelsesmæssig bevågenhed. Spørgsmålet er, hvad det betyder for kerneydelsen uddannelse? Hvilken betydning får det, at særligt mellemledelsen i tiltagende grad både skal tage ansvar for og stå til ansvar for kerneydelsen? Hvilke tidstypiske spørgsmål er ledelse svaret på, og hvilke problemer antages ledelsen at kunne løse? Hvad betyder ændrede ledelsesformer for forholdet til de professionelle? Hvilke konsekvenser kan den omsiggribende ledelse få for uddannelsesmæssige forhold såsom demokrati, frihed og kritik? Denne antologi diskuterer disse spørgsmål gennem bidrag fra forskere inden for feltet. Bogen giver ikke entydige svar, men peger på en række afgørende udfordringer, dilemmaer og paradokser, som ledere i uddannelsesinstitutioner – og særligt den stadig voksende gruppe af mellemledere – må forholde sig til. Bogen indeholder følgende bidrag: Stat, professioner og ledelse af Jakob Ditlev Bøje & Dion Rüsselbæk Hansen Send mere ledelse – er der alternativer til Ledersamfundet? af Finn Wiedemann Mellem hvad? Hvad er op og ned i hierarkiet? af Lars Frode Frederiksen Galskab eller genialitet? Aktionsforskning som ny mellemledelse af Jakob Ditlev Bøje Ledelse – en intellektuel eller ‘fordummende’ affære? af Dion Rüsselbæk Hansen Effektive mellemledere – når effektivitetskrav møder gymnasiet af Peter Henrik Raae Frihed til at vælge, men ikke frit valg – frihed og liberal styring af Marianne Abrahamsen og Katrin Hjort Forventninger til folkeskoleledelse – op til implementeringen af den ny reform og Lov 409 af Malan Zachariassen & Jørgen Gleerup Medarbejderdeltagelse – kritik og magtudøvelse i fusionssammenhæng af Niels Mandøe Glæsner Mellem etiske perspektivskift og intervention – om ledelsesmæssig håndteringskompetence og uddannelsesforskning af Bjørn Ribers

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771299397
  • Udgivet:
  • 15. august 2016
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Mellem ledere

Ledelse af uddannelse italesættes, tematiseres og problematiseres som aldrig før. Vi ser en lang række nye, konfliktuerende krav og forventninger, der knytter sig til ledelse i almindelighed og mellemledelse i særdeleshed. For at den øverste uddannelsesledelse kan fungere, er den tilsyneladende afhængig af nye former for mellemledelse i uddannelsesinstitutionerne. Dermed er der snart ikke den proces, den praksis, det subjekt og det sagsforhold, der ikke skal gøres til genstand for konstant ledelsesmæssig bevågenhed. Spørgsmålet er, hvad det betyder for kerneydelsen uddannelse? Hvilken betydning får det, at særligt mellemledelsen i tiltagende grad både skal tage ansvar for og stå til ansvar for kerneydelsen? Hvilke tidstypiske spørgsmål er ledelse svaret på, og hvilke problemer antages ledelsen at kunne løse? Hvad betyder ændrede ledelsesformer for forholdet til de professionelle? Hvilke konsekvenser kan den omsiggribende ledelse få for uddannelsesmæssige forhold såsom demokrati, frihed og kritik?
Denne antologi diskuterer disse spørgsmål gennem bidrag fra forskere inden for feltet. Bogen giver ikke entydige svar, men peger på en række afgørende udfordringer, dilemmaer og paradokser, som ledere i uddannelsesinstitutioner – og særligt den stadig voksende gruppe af mellemledere – må forholde sig til.
Bogen indeholder følgende bidrag:
Stat, professioner og ledelse
af Jakob Ditlev Bøje & Dion Rüsselbæk Hansen
Send mere ledelse – er der alternativer til Ledersamfundet?
af Finn Wiedemann
Mellem hvad? Hvad er op og ned i hierarkiet?
af Lars Frode Frederiksen
Galskab eller genialitet? Aktionsforskning som ny mellemledelse
af Jakob Ditlev Bøje
Ledelse – en intellektuel eller ‘fordummende’ affære?
af Dion Rüsselbæk Hansen
Effektive mellemledere – når effektivitetskrav møder gymnasiet
af Peter Henrik Raae
Frihed til at vælge, men ikke frit valg – frihed og liberal styring
af Marianne Abrahamsen og Katrin Hjort
Forventninger til folkeskoleledelse – op til implementeringen af den ny reform og Lov 409
af Malan Zachariassen & Jørgen Gleerup
Medarbejderdeltagelse – kritik og magtudøvelse i fusionssammenhæng
af Niels Mandøe Glæsner
Mellem etiske perspektivskift og intervention – om ledelsesmæssig håndteringskompetence og uddannelsesforskning
af Bjørn Ribers

Brugerbedømmelser af Mellem ledere