De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Majestæten og statsministeren 1914-20. Påskekrisens 'statskup' i et nyt lys

Bag om Majestæten og statsministeren 1914-20. Påskekrisens 'statskup' i et nyt lys

I 1920 blev Danmark kastet ud i en politisk krise, da kong Christian X afskedigede den radikal-socialdemokratiske regering Zahle. Krisen er gået over i historien som påskekrisen og er fortolket forskelligt i eftertiden. Kristian Hvidt beretter i denne artikel om årene, der ledte op til krisen, og betragter den som fremprovokeret af statsministeren for at standse kongens indblanding i politik. Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende. Han er ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726603224
  • Udgivet:
  • 13. oktober 2021
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Majestæten og statsministeren 1914-20. Påskekrisens 'statskup' i et nyt lys

I 1920 blev Danmark kastet ud i en politisk krise, da kong Christian X afskedigede den radikal-socialdemokratiske regering Zahle. Krisen er gået over i historien som påskekrisen og er fortolket forskelligt i eftertiden. Kristian Hvidt beretter i denne artikel om årene, der ledte op til krisen, og betragter den som fremprovokeret af statsministeren for at standse kongens indblanding i politik.
Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende. Han er ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

Brugerbedømmelser af Majestæten og statsministeren 1914-20. Påskekrisens 'statskup' i et nyt lys