De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ma(d)skulinitet

- Kønskamp i tv-køkkenet

Bag om Ma(d)skulinitet

Når tv-kokke som Jamie Oliver, Gordon Ramsay og brødrene Price toner frem på skærmen, laver de ikke kun mad. De mixer også maskulinitet. For når en mand laver mad, laver maden også manden. Det mener madkulturforsker Jonatan Leer, der i Ma(d)skulinitet. Kønskamp i tv-køkkenet viser, hvordan og hvorfor celebrity chefs siden 90'erne har udfordret og fornyet den traditionelle maskuline identitet. Når mænd laver mad på tv, ser vi i dag ikke kun den professionelle uniformerede kok eller den frankofile levemand. Vi møder også drengerøven, der gør det cool at lave mad derhjemme, gastronomen, der kobler mad med nationale fortællinger og madaktivisten på mission for sundere madvaner og maddannelse. Det viser sig imidlertid, at når kokkene konstruerer køn, identitet og idealer, lægger de sig overraskende ofte op ad en traditionel, patriarkalsk mandefigur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771249323
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 189
  • Udgivet:
  • 2. februar 2017
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 143x210x15 mm.
  • Vægt:
  • 370 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Ma(d)skulinitet

Når tv-kokke som Jamie Oliver, Gordon Ramsay og brødrene Price toner frem på skærmen, laver de ikke kun mad. De mixer også maskulinitet. For når en mand laver mad, laver maden også manden. Det mener madkulturforsker Jonatan Leer, der i Ma(d)skulinitet. Kønskamp i tv-køkkenet viser, hvordan og hvorfor celebrity chefs siden 90'erne har udfordret og fornyet den traditionelle maskuline identitet. Når mænd laver mad på tv, ser vi i dag ikke kun den professionelle uniformerede kok eller den frankofile levemand. Vi møder også drengerøven, der gør det cool at lave mad derhjemme, gastronomen, der kobler mad med nationale fortællinger og madaktivisten på mission for sundere madvaner og maddannelse. Det viser sig imidlertid, at når kokkene konstruerer køn, identitet og idealer, lægger de sig overraskende ofte op ad en traditionel, patriarkalsk mandefigur.

Brugerbedømmelser af Ma(d)skulinitet



Find lignende bøger