De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lederskam i fyringer

- Tabuer og tanker, når ledere og topchefer ufrivilligt forlader arbejdspladsen

Bag om Lederskam i fyringer

En leder fortæller: ”Vi taler for lidt om fyringer. Et fattigt sprog. Det er, som om man skal undskylde. Skamme sig lidt. Der vælder for mange følelser frem, som hverken jeg og den, der lytter, kan tåle at høre på. Det rammer ind i min frygt for eksistens, økonomi og identitet. Vi taler ikke dybt, kun overfladisk. Vi taler om at søge nyt. Men vi taler ikke om, hvad fyringen betyder for en, og hvordan man har det”. Denne bog handler om tabuer i forbindelse med ledere, der fyres, afskediges, opsiges, indgår aftale om fratrædelse eller andre måder, det omtales på, når en leder ufrivilligt forlader arbejdspladsen. Den handler om følelser, handlinger, tanker og fordomme om ledere, der bliver fyret. Den handler om identitet, selvopfattelse, ensomhed, selvbedrag, og den handler om skammen over at blive ufrivilligt udstødt. Formålet med bogen er at styrke din ledelsesmæssige autenticitet ved at udforske skyggesider, double binds og forsvarsmekanismer. Gennem ledernes fortællinger får både du, der har oplevet en fyring på egen krop, eller du, der kender en, der er blevet fyret, adgang til de tanker, følelser og mekanismer, der kan opstå, men som desværre stadig opleves som et tabu, og derfor ikke deles med andre. Bogen giver ligeledes forslag til, hvordan man som ledergruppe kan tale om fyringer, så den autentiske ledelse får mere ægthed og skaber adgang til flere udviklende og værdifulde samtaler om tabuer i ledelse. For hvem skal gå forrest hen mod en mere åben og ærlig kultur? Det skal du, der er leder, naturligvis. _____________________ Elsebeth Hauge (f. 1977) Cand. Merc. og master i psykologi, er ledelsesrådgiver og debattør. Hun har flere ledelsesposter bag sig fra både private og offentlige arbejdspladser. I 2020 udgav hun sin første bog ”Lederskam”, der handler om den ledelsesadfærd, som ledere ikke ønsker, at andre skal få øje på. Elsebeth har et solidt praktisk og teoretisk kendskab til de processer, magtkampe og korridorsnakke, der huserer på ledelsesgangene i store danske organisationer. Hendes mission er at skabe mod i ledergruppen. Mod til at dele frygt, skam, fejl, tvivl og de personlige utilstrækkeligheder, som alle ledere har, hvad enten de er kendte eller gemt væk. Summen af denne åbenhed skaber ledere og ledergrupper, der lykkes med retning og resultater, bl.a. fordi medarbejdere trives i forandringer, når ledere arbejder tæt sammen og går forrest med åben og ærlig ledelse.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788797228517
  • Udgivet:
  • 21. november 2024
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Lederskam i fyringer

En leder fortæller:
”Vi taler for lidt om fyringer. Et fattigt sprog. Det er, som om man skal undskylde. Skamme sig lidt. Der vælder for mange følelser frem, som hverken jeg og den, der lytter, kan tåle at høre på. Det rammer ind i min frygt for eksistens, økonomi og identitet. Vi taler ikke dybt, kun overfladisk. Vi taler om at søge nyt. Men vi taler ikke om, hvad fyringen betyder for en, og hvordan man har det”.
Denne bog handler om tabuer i forbindelse med ledere, der fyres, afskediges, opsiges, indgår aftale om fratrædelse eller andre måder, det omtales på, når en leder ufrivilligt forlader arbejdspladsen. Den handler om følelser, handlinger, tanker og fordomme om ledere, der bliver fyret. Den handler om identitet, selvopfattelse, ensomhed, selvbedrag, og den handler om skammen over at blive ufrivilligt udstødt.
Formålet med bogen er at styrke din ledelsesmæssige autenticitet ved at udforske skyggesider, double binds og forsvarsmekanismer. Gennem ledernes fortællinger får både du, der har oplevet en fyring på egen krop, eller du, der kender en, der er blevet fyret, adgang til de tanker, følelser og mekanismer, der kan opstå, men som desværre stadig opleves som et tabu, og derfor ikke deles med andre.
Bogen giver ligeledes forslag til, hvordan man som ledergruppe kan tale om fyringer, så den autentiske ledelse får mere ægthed og skaber adgang til flere udviklende og værdifulde samtaler om tabuer i ledelse.
For hvem skal gå forrest hen mod en mere åben og ærlig kultur?
Det skal du, der er leder, naturligvis.
_____________________
Elsebeth Hauge (f. 1977) Cand. Merc. og master i psykologi, er ledelsesrådgiver og debattør. Hun har flere ledelsesposter bag sig fra både private og offentlige arbejdspladser. I 2020 udgav hun sin første bog ”Lederskam”, der handler om den ledelsesadfærd, som ledere ikke ønsker, at andre skal få øje på.
Elsebeth har et solidt praktisk og teoretisk kendskab til de processer, magtkampe og korridorsnakke, der huserer på ledelsesgangene i store danske organisationer. Hendes mission er at skabe mod i ledergruppen. Mod til at dele frygt, skam, fejl, tvivl og de personlige utilstrækkeligheder, som alle ledere har, hvad enten de er kendte eller gemt væk.
Summen af denne åbenhed skaber ledere og ledergrupper, der lykkes med retning og resultater, bl.a. fordi medarbejdere trives i forandringer, når ledere arbejder tæt sammen og går forrest med åben og ærlig ledelse.

Brugerbedømmelser af Lederskam i fyringer