KRYDDERURTER
- Bogen for urteelskere
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 384
- Udgivet:
- 11. april 2024
- Udgave:
- 3
- Størrelse:
- 222x289x35 mm.
- Vægt:
- 1932 g.
- 1-3 hverdage.
- 25. november 2024
På lager
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af KRYDDERURTER
BOGEN FOR URTEELSKERE – 3. UDVIDEDE UDGAVE
Denne bog beskriver over 300 forskellige arter og sorter af krydderurter, herunder også vilde kryd- derurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholds- stoffer.For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter fra kokkene Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse dejlige aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som læge- planter, men hvad er det, de kan bruges til udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til inden for moderne helse.Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Maria Juul, urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.
I denne 3. udgave er bogen opdateret og har medtaget nye sorter og arter som Lakrids, Shiso, Sevenseas, Ingefær og Kardemomme samt nye vegetarretter af Kirsten Skaarup.
Denne bog beskriver over 300 forskellige arter og sorter af krydderurter, herunder også vilde kryd- derurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholds- stoffer.For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter fra kokkene Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse dejlige aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som læge- planter, men hvad er det, de kan bruges til udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til inden for moderne helse.Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Maria Juul, urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.
I denne 3. udgave er bogen opdateret og har medtaget nye sorter og arter som Lakrids, Shiso, Sevenseas, Ingefær og Kardemomme samt nye vegetarretter af Kirsten Skaarup.
Brugerbedømmelser af KRYDDERURTER
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen KRYDDERURTER findes i følgende kategorier:
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621