De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kostlære og -vurdering

Bag om Kostlære og -vurdering

Ernæringsassistentens arbejdspladser er mangfoldige, og det er meget forskellige mennesker der skal planlægges og produceres mad til. Det er derfor vigtigt at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker og velsmagende mad. Hensynet til klima og bæredygtighed fylder mere og mere i de professionelle køkkener og skal dermed også tænkes ind i den daglige madproduktion. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde. Bogen indeholder følgende kapitler: ? Introduktion til kostlære og -vurdering ? Madvaner og spisekultur ? Mad-og måltidspolitik - den røde tråd i hverdagen ? Normalkost ? Sygehuskost ? Kost til småtspisende ? Vegetarkost og andre planterige kostformer ? Målgrupper ? Det bæredygtige køkken - økologisk og klimavenlig produktion ? Måltidsfordeling og portionsstørrelser ? Menusammensætning ? Menuplanlægning i praksis ? Menuplanen - et vigtigt kommunikationsredskab ? Menuvalg ? Rammerne omkring måltidet ? Næringsstofberegning ? Vurdering af madens sammensætning ? Kost-og brugerundersøgelser Overalt er teksten krydret med eksempler og illustrationer.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788729005889
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 248
  • Udgivet:
  • 23. juni 2022
  • Udgave:
  • 7
  • Størrelse:
  • 170x241x15 mm.
  • Vægt:
  • 611 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 26. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Kostlære og -vurdering

Ernæringsassistentens arbejdspladser er mangfoldige, og det er meget forskellige mennesker der skal planlægges og produceres mad til. Det er derfor vigtigt at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker og velsmagende mad. Hensynet til klima og bæredygtighed fylder mere og mere i de professionelle køkkener og skal dermed også tænkes ind i den daglige madproduktion. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde.
Bogen indeholder følgende kapitler:
? Introduktion til kostlære og -vurdering
? Madvaner og spisekultur
? Mad-og måltidspolitik - den røde tråd i hverdagen
? Normalkost
? Sygehuskost
? Kost til småtspisende
? Vegetarkost og andre planterige kostformer
? Målgrupper
? Det bæredygtige køkken - økologisk og klimavenlig produktion
? Måltidsfordeling og portionsstørrelser
? Menusammensætning
? Menuplanlægning i praksis
? Menuplanen - et vigtigt kommunikationsredskab
? Menuvalg
? Rammerne omkring måltidet
? Næringsstofberegning
? Vurdering af madens sammensætning
? Kost-og brugerundersøgelser
Overalt er teksten krydret med eksempler og illustrationer.

Brugerbedømmelser af Kostlære og -vurdering



Find lignende bøger
Bogen Kostlære og -vurdering findes i følgende kategorier: