De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Kort & godt om spiseforstyrrelser

Hvad er spiseforstyrrelser? Hvorfor udvikler man en spiseforstyrrelse? Hvordan foregår behandlingen? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er tæt på et menneske med spiseforstyrrelse? Mange har prøvet at være utilfreds med deres krop, ændre på kosten eller dyrke mere motion for at tabe sig. Men for nogle bliver forholdet til mad, vægt og spisning forstyrret eller ligefrem skadeligt, hvilket tærer på både krop, sind og omgivelser. KORT & GODT OM SPISEFORSTYRRELSER giver viden om de forskellige former for spiseforstyrrelser, behandlingen, og hvordan man skelner den almindelige utilfredshed med krop, kost og motion fra det, der er tegn på en alvorlig lidelse. Man får viden om ernæringens vigtige rolle for at få det bedre, og hvordan man håndterer kulturens kropsidealer, f.eks. på sociale medier. Bogen er skrevet til lærere, pædagoger, behandlere og andre, der i deres arbejde er i kontakt med mennesker med spiseforstyrrelser. Den er også til pårørende og til dig, der har en spiseforstyrrelse. Om forfatterne: Birgitte Hartvig Schousboe, autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Har arbejdet med spiseforstyrrelser i over 20 år og været leder af Rigshospitalets anoreksiklinik. Har været med til at udvikle den første BED-behandling i Danmark og de første motivationsgrupper til patienter med anoreksi. Er nu partner og ledende psykolog i BEDklinikken. Loa Clausen, autoriseret psykolog og seniorforsker. Har arbejdet klinisk og forskningsmæssigt med spiseforstyrrelser hos både unge og voksne i 20 år med fokus på bedringsprocessen og at sikre den bedst mulige udredning og behandling. Har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser. René Klinkby Støving, speciallæge i hormonsygdomme, overlæge og professor ved Center for Spiseforstyrrelser, Odense Universitetshospital. Har stor forskningsmæssig og klinisk erfaring i behandling af patienter med svær anoreksi og har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser. Lene Kiib Hecht, afsnitsleder og ledende klinisk diætist i Psykoterapeutisk Ambulatorium for Spiseforstyrrelser, Psykiatrisk Center Ballerup. Har siden 2003 arbejdet med udvikling af flersporet behandling for spiseforstyrrelser. Har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser i 10 år og er partner og ledende diætist i BEDklinikken.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771586886
  • Udgivet:
  • 30. marts 2020
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Kort & godt om spiseforstyrrelser

Hvad er spiseforstyrrelser? Hvorfor udvikler man en spiseforstyrrelse? Hvordan foregår behandlingen? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er tæt på et menneske med spiseforstyrrelse?
Mange har prøvet at være utilfreds med deres krop, ændre på kosten eller dyrke mere motion for at tabe sig. Men for nogle bliver forholdet til mad, vægt og spisning forstyrret eller ligefrem skadeligt, hvilket tærer på både krop, sind og omgivelser.

KORT & GODT OM SPISEFORSTYRRELSER giver viden om de forskellige former for spiseforstyrrelser, behandlingen, og hvordan man skelner den almindelige utilfredshed med krop, kost og motion fra det, der er tegn på en alvorlig lidelse. Man får viden om ernæringens vigtige rolle for at få det bedre, og hvordan man håndterer kulturens kropsidealer, f.eks. på sociale medier.

Bogen er skrevet til lærere, pædagoger, behandlere og andre, der i deres arbejde er i kontakt med mennesker med spiseforstyrrelser. Den er også til pårørende og til dig, der har en spiseforstyrrelse.

Om forfatterne:
Birgitte Hartvig Schousboe, autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Har arbejdet med spiseforstyrrelser i over 20 år og været leder af Rigshospitalets anoreksiklinik. Har været med til at udvikle den første BED-behandling i Danmark og de første motivationsgrupper til patienter med anoreksi. Er nu partner og ledende psykolog i BEDklinikken.
Loa Clausen, autoriseret psykolog og seniorforsker. Har arbejdet klinisk og forskningsmæssigt med spiseforstyrrelser hos både unge og voksne i 20 år med fokus på bedringsprocessen og at sikre den bedst mulige udredning og behandling. Har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser.
René Klinkby Støving, speciallæge i hormonsygdomme, overlæge og professor ved Center for Spiseforstyrrelser, Odense Universitetshospital. Har stor forskningsmæssig og klinisk erfaring i behandling af patienter med svær anoreksi og har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser.
Lene Kiib Hecht, afsnitsleder og ledende klinisk diætist i Psykoterapeutisk Ambulatorium for Spiseforstyrrelser, Psykiatrisk Center Ballerup. Har siden 2003 arbejdet med udvikling af flersporet behandling for spiseforstyrrelser. Har siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser i 10 år og er partner og ledende diætist i BEDklinikken.

Brugerbedømmelser af Kort & godt om spiseforstyrrelser



Find lignende bøger
Bogen Kort & godt om spiseforstyrrelser findes i følgende kategorier: