Korsblomstrede grøntsager
- De helbredende grøntsager, der afgifter og beskytter kroppen
- Straks på e-mail.
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Korsblomstrede grøntsager
Broccoli, blomkål, rosenkål. Det er måske de grøntsager, du hadede som barn på grund af deres bitre smag, men det viser sig, at det er nogle af de bedste grøntsager til at forebygge og bekæmpe sygdom. De tilhører gruppen af korsblomstrede grøntsager.
Hvis vi kun kunne tage én grøntsag med på en øde ø, burde valget klart falde på en af de korsblomstrede. For der er nok ingen gruppe af grøntsager, som kan det, de korsblomstrede grøntsager kan. De er gode kilder til vitaminer, de er fiber- og proteinrige, og så er de på vej mod ægte stjernestatus inden for planteverdenen pga. de efterhånden mange veldokumenterede sundhedsregulerende egenskaber.
En af de mest kendte fordele er deres anti-cancer-egenskaber pga. indholdet af glucosinolater, som kan reducere risikoen for flere typer kræft. Andre stoffer i kål har vist sig at være beskyttende for nerveceller og støttende for at skaffe sig af med hormonaffaldsstoffer. Herudover er de ofte fiberrige og dermed stabiliserende for den vigtige tarmflora.
Bogens opskrifter er ikke kun med kål, men også med gode lokale korsblomstrede grøntsager som kålrabi, kinaradise, ræddiker, peberrod og karse. Alle har de været kendt og prist i århundreder – men først nu begynder vi at forstå, hvor vigtige næringsemner de faktisk er.
Hvis vi kun kunne tage én grøntsag med på en øde ø, burde valget klart falde på en af de korsblomstrede. For der er nok ingen gruppe af grøntsager, som kan det, de korsblomstrede grøntsager kan. De er gode kilder til vitaminer, de er fiber- og proteinrige, og så er de på vej mod ægte stjernestatus inden for planteverdenen pga. de efterhånden mange veldokumenterede sundhedsregulerende egenskaber.
En af de mest kendte fordele er deres anti-cancer-egenskaber pga. indholdet af glucosinolater, som kan reducere risikoen for flere typer kræft. Andre stoffer i kål har vist sig at være beskyttende for nerveceller og støttende for at skaffe sig af med hormonaffaldsstoffer. Herudover er de ofte fiberrige og dermed stabiliserende for den vigtige tarmflora.
Bogens opskrifter er ikke kun med kål, men også med gode lokale korsblomstrede grøntsager som kålrabi, kinaradise, ræddiker, peberrod og karse. Alle har de været kendt og prist i århundreder – men først nu begynder vi at forstå, hvor vigtige næringsemner de faktisk er.
Brugerbedømmelser af Korsblomstrede grøntsager
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Korsblomstrede grøntsager findes i følgende kategorier:
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621