Grønt grundkøkken
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 432
- Udgivet:
- 14. juni 2012
- Udgave:
- 1
- Størrelse:
- 218x286x45 mm.
- Vægt:
- 1724 g.
- 1-3 hverdage.
- 25. november 2024
Normalpris
Abonnementspris
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Grønt grundkøkken
Nogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve at leve vegetarisk. Men uanset hvad har rigtig mange i disse år behov for – og lyst til – at få mere grønt på tallerkenen i hverdagen.
Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som i 2010 havde succes med deres store smukke kogebog Grundkøkken, har med denne nye bog ønsket at vise, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem – og jo mere kommer man til at holde af dem.
Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager.
Bogen har endelig, men ikke mindst en stor leksikal del, hvor man kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan man renser, snitter og tilbereder dem.
Et moderne bud på en seriøs grøntsagskogebog for både mænd og kvinder.
Brugerbedømmelser af Grønt grundkøkken
-
Fantastiske vegetarretter som inspirerer og udfordrer.
-
Grundbog og grundbog. De fleste opskrifter er ikke så enkle at gå til. Der er ofte rigtig mange processer og mange ingredienser, man skal igennem, så det tager sin tid at tilberede mange af retterne. Og så er der ingredienserne. Fine beskrivelser i de indledende afsnit, men ak, så er der ikke navne på billederne af de forskellige grøntsager og krydderurter m.m.m., som der fortælles om. Hvad er hvad? Og for alle os, der bor langt fra forhandlere af de spændende råvarer, vil det være ret krævende at skaffe mange af ingredienserne. Men bor man på Nørre Bronx og har oceaner af tid, så er der ideer til mange hyggetimer og gode middage. Vandkantsdanmark må nøjes med at lade sig inspirere lidt.
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621