De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Grøn bålmad

Bålmad er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Hvis der er én form for madlavning, som i den grad bliver forbundet med danskernes elskede hygge, så er det at lave mad over bål. Bålmad lokker mennesker i alle aldre udenfor, og man kan tilberede meget andet end grillede skumfiduser og ristede pølser over bål. Blandt andet er mulighederne nærmest uendelige for at inddrage grøntsager i bålkøkkenet. Hvilke og hvordan giver kokken Nicolai Tram forslag til i denne bog, der er opfølger til succesen Bogen om bålmad, som blev udgivet i sommeren 2019 og allere­de er udkommet i 3. oplag. Bogen Grøn bålmad giver en introduktion til at lave mad over åben ild med 50 bud på vegetariske bålretter i forskellige sværhedsgrader plus det løse. Lær at bygge og tænde bål, få styr på udstyr, sikkerhed og de tilberedningsmetoder, som egner sig bedst til at tilberede grøntsager på bålet. Her er alt fra klassiske opskrifter på grillede asparges hollandaise og chili sin carne til de mere vovede og kreative som kålroe bagt i ler eller helstegt ananas. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Nicolai Tram og hans hustru, fotograf Eva H. Tram, som har taget bogens smukke billeder. Sammen giver de deres personlige tips til, hvordan de med succes har gjort bålet til en vigtig del af hverdagen og bruger det som omdrejningspunkt for uforglemmelige oplevelser udendørs med deres børn, familie og venner – og bare de to sammen. Om forfatter Eva H. Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde vitalisere sig i billeder også. Nicolai Tram har som kok arbejdet på toprestaurater i ind- og udland, før han forlod restaurationsbranchen for i stedet at lave tv. Med denne bog markerer han en nyfunden kærlighed til maden og ikke mindst ilden. E-bogen er lavet i fixed format

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793951747
  • Udgivet:
  • 3. august 2020
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Grøn bålmad

Bålmad er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Hvis der er én form for madlavning, som i den grad bliver forbundet med danskernes elskede hygge, så er det at lave mad over bål. Bålmad lokker mennesker i alle aldre udenfor, og man kan tilberede meget andet end grillede skumfiduser og ristede pølser over bål. Blandt andet er mulighederne nærmest uendelige for at inddrage grøntsager i bålkøkkenet. Hvilke og hvordan giver kokken Nicolai Tram forslag til i denne bog, der er opfølger til succesen Bogen om bålmad, som blev udgivet i sommeren 2019 og allere­de er udkommet i 3. oplag.
Bogen Grøn bålmad giver en introduktion til at lave mad over åben ild med 50 bud på vegetariske bålretter i forskellige sværhedsgrader plus det løse. Lær at bygge og tænde bål, få styr på udstyr, sikkerhed og de tilberedningsmetoder, som egner sig bedst til at tilberede grøntsager på bålet. Her er alt fra klassiske opskrifter på grillede asparges hollandaise og chili sin carne til de mere vovede og kreative som kålroe bagt i ler eller helstegt ananas.
Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Nicolai Tram og hans hustru, fotograf Eva H. Tram, som har taget bogens smukke billeder. Sammen giver de deres personlige tips til, hvordan de med succes har gjort bålet til en vigtig del af hverdagen og bruger det som omdrejningspunkt for uforglemmelige oplevelser udendørs med deres børn, familie og venner – og bare de to sammen.
Om forfatter
Eva H. Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde vitalisere sig i billeder også.
Nicolai Tram har som kok arbejdet på toprestaurater i ind- og udland, før han forlod restaurationsbranchen for i stedet at lave tv. Med denne bog markerer han en nyfunden kærlighed til maden og ikke mindst ilden.
E-bogen er lavet i fixed format

Brugerbedømmelser af Grøn bålmad

  • Jan H. 20. september 2020

    Sympatisk forfatter, og relativt velskrevet - bidrager dog med intet nyt og bliver meget ensformig, Råvarerne står i skarp kontrast til forfatterens princip om nærmiljø. Megen import og fusion der ikke fører til velkomponerede retter. Smagfuldt og ok, men ikke rigtig godt eller gennemført. En smuk men halvkedelig billedbog, ærgerligt.