De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fra Kvindelig husgerning over Hjemkundskab til Madkundskab

- Historie, filosofi og didaktik

Bag om Fra Kvindelig husgerning over Hjemkundskab til Madkundskab

”Kvindelig husgerning” eller ”Madkundskab”. Skal man uddanne husholdere, håndværkere, hyggespredere eller gastronomer? Faget har været på skoleskemaet i mere end 100 år, og undervisningens form, indhold, teknik og metode har ændret sig radikalt undervejs. I dag er husmødrenes skåneærmer lagt på hylden. Madkundskab er både for piger og drenge, faget opleves med hånden og munden gennem praktiske og teoretiske øvelser, stimulerer til erkendelse om ernæring, forbrug, ressourcer og miljø. I den grad et fag, der er værdigt for et skoleprojekt og en længerevarende uddannelse. Jette Benn yder det første betydelige forskningsbidrag til madundervisningens danske historie. Bogen kan læses samlet, bruges som opslagsværk over fagets udvikling, åbne døre til andre kilder til viden i og uden for Danmark og danne baggrund for faglige tiltag og nydannelser i fremtiden.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793060494
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 308
  • Udgivet:
  • 14. december 2016
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 164x247x24 mm.
  • Vægt:
  • 647 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 25. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Fra Kvindelig husgerning over Hjemkundskab til Madkundskab

”Kvindelig husgerning” eller ”Madkundskab”. Skal man uddanne husholdere, håndværkere, hyggespredere eller gastronomer? Faget har været på skoleskemaet i mere end 100 år, og undervisningens form, indhold, teknik og metode har ændret sig radikalt undervejs. I dag er husmødrenes skåneærmer lagt på hylden.
Madkundskab er både for piger og drenge, faget opleves med hånden og munden gennem praktiske og teoretiske øvelser, stimulerer til erkendelse om ernæring, forbrug, ressourcer og miljø. I den grad et fag, der er værdigt for et skoleprojekt og en længerevarende uddannelse.
Jette Benn yder det første betydelige forskningsbidrag til madundervisningens danske historie. Bogen kan læses samlet, bruges som opslagsværk over fagets udvikling, åbne døre til andre kilder til viden i og uden for Danmark og danne baggrund for faglige tiltag og nydannelser i fremtiden.

Brugerbedømmelser af Fra Kvindelig husgerning over Hjemkundskab til Madkundskab