De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Praxis Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Dennis Grynnerup
    198,95 kr.

    Bliv klar til Prøve i Dansk 3 øvebog er en helt ny udgivelse, der med opgaver og ressourcer støtter op om forberedelserne til både den skriftlige og mundtlige Prøve i dansk 3. Med adækvat sprogbrug som omdrejningspunkt er øvebogens røde tråd at forstå, opbygge og øve prøvens delelementer skriftligt, som mundtligt. Gennem bogens ressourcer, små spil, samt individuelle og par- og gruppeøvelser trænes fokus på tekstsammenhæng, argumentation, sætningsstruktur og ordforråd. Øvebogen er til kursister, der skal til Prøve i dansk 3, og som går på et prøveforberedende hold, eller skal til prøven som selvstuderende. Opgaverne kan løses sammen med Bliv klar til Prøve i dansk 3 – revideret udgave, eller selvstændigt. Bliv klar til Prøve i Dansk 3 består af: Grundbog – revideret udgaveTeksthæfte med informationer om prøven samt strategier – revideret udgaveØvebogNye videoer med prøvesituationerOrdliste til læseforståelse 3 print/downloadLytte/skelneopgaver online kommer efterår 23Lærervejledning til print/download med ordforråds aktiviteterRettenøgle til print/downloadVideoer, lærervejledning og ekstramateriale finder du frit tilgængeligt på praxisOnline HER.

  • af Ole G. Mouritsen, Morten Christensen, Louise Beck Brønnum, mfl.
    818,95 kr.

    Det har til alle tider været kokkens ambition og udfordring at lave mad, der stimulerer sanserne og vækker appetitten. Derfor er det et smagshåndværk, vi hver dag praktiserer, når vi laver mad. Smagshåndværket er summen af viden, håndelag, tradition og nytænkning i den professionelle gastronomi og i vores fælles madkultur. Gastrofysik er videnskaben bag smagen. Et nyere vidensfelt om madens fysiske og kemiske processer, som giver os forklaringer på, hvad der sker under tilberedningen. I dag står vores madvaner over for store forandringer frem mod et mere grønt og planterigt køkken. Her har kokke og andre madprofessionelle en unik mulighed for at gå forrest og vise vej i den grønne omstilling. Med indsigt i gastrofysikken kan kokken skærpe sit smagshåndværk og finde nye svar på, hvad vi skal spise i fremtiden med smag, bæredygtighed og nydelse i behold. Gennem praktiske øvelser og opskrifter samt videnskabelige forklaringer og illustrationer af gastrofysiske processer giver denne bog en dybdegående forståelse af de mange muligheder, vi har for at fremme madens smag. Det gælder såvel de præcise, klassiske tilberedninger som helt nye, innovative retter. Med viden fra gastrofysikken og skarphed i smagshåndværket kan vi slippe kreativiteten løs såvel i daglige måltider som i udviklingen af en bæredygtig madkultur. Gastrofysik og smagshåndværk er til alle madlavende og spisende mennesker og i særdeleshed til elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Alle kan få glæde, indsigt og inspiration fra bogen, hvad enten man arbejder med gastronomi professionelt eller laver mad i sit hjemmekøkken.Anmeldelse:... et fremragende supplement til gastronombogen, som giver forståelse for processer og teknikker bag gastrofysikken i køkkenet. ... Bogen giver en kæmpe indsigt i, hvad der sker ... Bogen burde være obligatorisk læsning for alle gastronomelever, og stå i ethvert køkken som opslagsværk.Af Thomas Riis, præsident for Kokkeforeningen Danmark

  • - Teknikker til vokalarrangement
    af Merete Wendler & Niels Bundgaard
    206,95 kr.

    Satser på sange henvender sig til sangglade elever på Musik A på stx og til alle med interesse for arrangement for 3- og 4-stemmigt blandet kor. Vha. lydeksempler og letlæste instruktioner giver bogen en indføring i grundlæggende stemmeføringsteknikker samt 2+1-princippet, som garanterer en sangbar og afvekslende sats. Til hvert kapitel hører et antal opgaver, og til hver opgave er der et løsningsforslag, der kan bruges som rettesnor og inspiration.Satser på sange dækker stoffet til den skriftlige disciplin Vokalarrangement på Musik A. Det musikhold, der med klaverstøtte synger bogens nodeeksempler og ikke mindst egne arrangementer, får i tilgift en god portion hørelære og kendskab til musikalsk frasering, med andre ord en solid sammenhæng mellem teori og praksis i musikfaget.

  • af Mie Lykke Nielsen
    397,95 kr.

    Grundbogen Begrib idræt C rummer en bred palet af teoretisk kernestof; fra natur- og sundhedsvidenskab til humaniora og samfundsvidenskab. Formålet er at introducere elever fra idræt C for et basalt begrebsapparat, som kan understøtte og give faglig fordybelse til fagets fysiske aktiviteter. Bogens fagtekster er kortfattede og skrevet i et let forståeligt sprog, som gør det let at koble kernestoffet til praksis. I bogen præsenteres eleverne bl.a. for de grundlæggende principper for træning og samarbejde samt for videnskabelige metoder af relevans for undervisningen. Undervejs tilbydes eleverne forskellige opgaver, suppleret med relevante figurer, tabeller og fotos samt eksempler fra idrættens verden. Alt sammen for at skabe forståelse for de teoretiske begreber og deres anvendelse i praksis.Alle kapitler afsluttes med en række opsummerende spørgsmål, der skal sikre, at eleverne har tilegnet sig de vigtigste begreber. Bogen er målrettet elever fra stx og hf, men kan læses af alle, der interesserer sig for idræt og ønsker indblik i fagets teoretiske områder.Bogen er skrevet af en række erfarne undervisere og fagpersoner i idræt: Pelle Bøgild, Mie Lykke Nielsen (red.), Preben Kærsgaard Philipson, Søren Solberg Sigvard, Cilie & Martin Lindner, Martin Walsted Lauridsen og Torben Rhe Skibelund.Husk, at du med unilogin altid har adgang til bogen på online.praxis.dk.

  • af Suzanne Gudbjerg-Hansen
    338,95 kr.

    Hvad er det egentlig for en verden at være ung i? Klimakrise, fake news, krig, og udbredt mistrivsel blandt unge. Det er nemt at miste pusten. Men er det rigtigt, at den både er gal med verden og med ungdommen? Og hvis det er rigtigt, hvad er så baggrunden for disse tendenser?Denne bog præsenterer eleverne for grundlæggende samfundsfaglig teori, som de kan bruge til at undersøge verden omkring sig. Bogen er udarbejdet til samfundsfag på C-niveau på stx og HF. For at gøre teorien mere vedkommende har vi i bogen bestræbt os på at anvende teorien på emner, der er vigtige for eller omhandler unge. Bogen.er tilrettelagt, så den imødekommer forskellige måder at lære på:Enkle tekster om samfundsfaglig teoriDe svære ord er forklaret og kan findes bagerst i bogenAktiverende læsespørgsmål: "Mens du læser"Fokus på centrale begreberSamfCinema, enkle film, der forklarer teorien

  • af Sine Zambach
    354,95 kr.

    AI i gymnasiet er et øjebliksbillede af, hvordan en ny teknologi lander i en praksis, og hvad det afføder af tanker. Men AI i gymnasiet er også en praktisk guide, der introducerer og udforsker anvendelsen af kunstig intelligens (artificial intelligence, AI) i den danske gymnasieskole i et 360-graders perspektiv set med leder-, forsker-, forlags- og især underviserbriller.Gennem konkrete eksempler fra 11 danske gymnasielærere inviteres læseren med inden for i såvel humanistiske som samfunds- og naturvidenskabelige fag og kommer helt tæt på, hvordan AI anvendes i blandt andet dansk, matematik, filosofi, engelsk og billedkunst.Bogens forfatter har desuden interviewet centrale fagpersoner på området, blandt andre professorerne Vincent F. Hendricks, Ane Qvortrup, Jan Damsgaard og Ole Winther, strategidirektør Lisbeth Knudsen, forlagsdirektør Morten Blichfeldt Andersen samt forsker Jens Ulrik Hansen, der er medforfatter på kapitel 7. Disse interviews kan tilgås via QR-koder i bogen.AI i gymnasiet henvender sig til og er et must for alle med interesse for den danske gymnasieskole. ”AI er kommet for at blive, og derfor er det afgørende at ruste kommende generationer til at forstå og udnytte teknologien på en ansvarlig og innovativ måde”. Sine Zambach

  • af Mischa Sloth Carlsen
    258,95 kr.

    Sociale medier og virkelighedsopfattelser sætter spot på vores sociale medievirkelighed og det digitale vilkår, der er forbundet med menneskets forståelse af sig selv som en del af den teknologiske udvikling.Bogen kommer omkring emner som multimodalitet, algoritmer, facework og tonen på sociale medier, overvågning, TikTok og tilgangen til nye medier, fake news og journalistik. Den indeholder didaktiske tilgange fra medieanalyse og sproganalyse til ChatGPT og kreativ skrivning med inddragelse af de skønlitterære tekster fra bogens antologidel undervejs.Sociale medier og virkelighedsopfattelser arbejder med højaktuelle emner inden for den digitale dannelse. Eleverne kan blive klogere på de digitale betingelser for livet online, og hvordan de, i et demokratisk samfund, kan være med til at skabe normerne for måden at omgås hinanden online.Sociale medier og virkelighedsopfattelser er til faget dansk og målrettet alle de gymnasiale uddannelser.Om forfatterenMischa Sloth Carlsen er lektor på Aurehøj Gymnasium. Master i gymnasiepædagogik, cand.mag. i litteraturhistorie og idehistorie og exam.art. i dramaturgi. Foruden denne bog er hun forfatter til en række bøger, artikler og læremidler som fx Med tiden - et litteraturhistorisk overblik (2023), Fortællingens spejl (2017) og bidragyder til den fagdidaktiske antologi Dansk didaktisk set (2019).

  • af Sten Porse
    198,95 kr.

    Er naturen en ressource, vi frit kan bruge, eller skal den beskyttes? Hvilket hensyn vejer tungest, og er det landområde, som udgør Danmark, i det hele taget stort nok til at kunne rumme alle ønsker og behov?Denne diskussion, som fylder så meget i disse år, trækker tråde langt tilbage i historien – til middelalderen, hvor bondens mål var at kunne forsyne sig og sine, til landboreformerne i slutningen af 1700-tallet, hvor overskudsproduktion og eksport af korn både ændrede landskaberne og selve samfundets indretning, og til industrialiseringen, der var præget af urbanisering, store infrastrukturelle anlægsarbejder og intensiv landbrugsdrift.Mennesket i landskabet følger denne udvikling med fokus på samspillet mellem mennesket, teknologi, produktion og levevilkår. Særligt de store ryk mellem perioderne, forudsætningerne for dem og deres konsekvenser for både landskab og befolkning bliver undersøgt.Mennesket i landskabet er en temabog, der kan bruges i historieundervisningen på stx, hf samt idéhistorie på htx. Til bogens kapitler er der knyttet kildemateriale, som tematisk hænger sammen med teksten, og opgaver; nogle kan løses individuelt, mens andre lægger op til gruppe- og klassearbejde.Derudover har bogen berøringsflader med geografi, biologi, samfundsfag, dansk og billedkunst, og den kan derfor indgå i tværfaglige projekter. Den vil også kunne benyttes i forbindelse med SRO og SRP.

  • af Mathias Strand
    348,95 kr.

    Hvordan kom nationer, der i slutningen af 2. verdenskrig i fællesskab bekæmpede og besejrede det nazistiske Tyskland, til at stå på hver sin side af det, Winston Churchill i 1946 kaldte et jerntæppe? Hvorfor fik kommunismen ikke et menneskeligt ansigt i Tjekkoslovakiet i 1968? Hvad var fodnotepolitikken i dansk udenrigspolitik i 1980’erne? Og ikke mindst hvordan hænger afslutningen på Den kolde krig og Berlinmurens fald i 1991 sammen med Ruslands angreb på Ukraine i februar 2022?Dyk ned i de forskellige faser af Den kolde krig i Europa i 10 velskrevne kapitler, der har fokus på konflikten i Europa i perioden 1945-1991.Bogen er lige til at gå til: Samlet udgør den et let tilgængeligt undervisningsforløb, og hvert kapitel indeholder materiale til ét undervisningsmodul med tekst og kilder. I begyndelsen af hvert kapitel er der forslag til, hvordan eleverne kan forberede sig hjemmefra.I et afsnit for sig er det muligt for eleverne at arbejde med eksamensforberedelse, hvor de afprøver forskellige roller i forbindelse med en eksamen.Til slut præsenteres også en rig variation af opgaver og idéer til, hvordan man kan arbejde videre med alle kapitlerne, herunder forslag til forløbsplan.

  • af Mia Irene Kristensen
    688,95 kr.

    Fødevarelære giver den grundlæggende viden om de fødevarer, der forarbejdes og tilberedes i køkkenet, så brugerne kan spise en ernæringsrigtig mad, der er en fryd for både gane og øje. Den gennemgår systematisk de enkelte fødevarer i grupper, herunder deres opbygning, næringsstofindhold, indhold af kemiske stoffer, opbevaring og anvendelse.Bogen indeholder følgende kapitler:GrøntsagerKartoflenSaftige frugterFedtrige frugter og frøBælgfrugterKornStivelse og stivelsesprodukterÆg og ægprodukterFedtstofferKød og vildtFisk og skaldyrFjerkræMejeriprodukterKrydderierDet bæredygtige køkkenMærkning – en vigtig detaljeOveralt er teksten krydret med eksempler og illustrationer.

  • - BasisKemi A
    af Ole Vesterlund Nielsen & Vibeke Axelsen
    408,95 kr.

    Basiskemi A giver sammen med Basiskemi C og B en grundig indføring i kernestoffet til kemi A. Der er i et vist omfang medtaget supplerende stof. Hvert kapitel afsluttes med en opsamling af vigtige kemiske begreber, som den studerende kan arbejde aktivt og selvstændigt med ved hjælp af notatark, der kan downloades fra forlagets hjemmeside. Denne 2. udgave har fået tilføjet flere eksempler, nye opgaver og illustrationer samt et nyt kapitel om fordelingsligevægt.Bogens syv kapitler er:TermodynamikReaktionskinetikKemisk bindingsteoriSpektroskopiProteiner. EnzymerEt indblik i cellernes kemiFordelingsligevægt. I Basiskemi Ekstra findes figurer, facit og notatark til Basiskemi C, B og A. Adgang er gratis, hvis du opretter dig som bruger på praxisonline.dk.

  • af Lone Iserhorst Markussen
    588,95 kr.