De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Torsten Iversen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Torsten Iversen
    648,95 kr.

    Det samlede overblik over obligationsretten får du med Obligationsret del 1, 2, 3 og 4. 1. del omhandler misligholdelsens former, denne 2. del beskriver misligholdelsesbeføjelserne, 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør, og 4. del omhandler solidariske skyldforhold.Fremstillingens samlede formål er at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret og at give en redegørelse for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret. Herved opnås også, at fremstillingen giver et grundlag for senere fordybelse i specialområder. Skønt formålet er at redegøre for gældende dansk ret, indeholder fremstillingen en række henvisninger til norsk, svensk, tysk, engelsk, fransk ret og US-amerikansk ret.Nu foreligger en ny udgave af 2. del, som behandler misligholdelse som et særskilt område inden for obligationsretten. Denne 5. udgave af Obligationsretten del 2 er nu ajourført med de nyeste love og lovændringer.

  • af Torsten Iversen
    648,95 kr.

    Denne fremstilling udgør en del af værket ”Obligationsret”, som blev grundlagt af professor Bernhard Gomard. Værket er opdelt i 4 bøger, hvor denne 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør.Som Obligationsret 1., 2. og 4. Del har Obligationsret 3. Del til formål at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret, gøre rede for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret og at illustrere samspillet mellem forskellige regler. Skønt formålet er at redegøre for gældende dansk ret, indeholder fremstillingen en række henvisninger til norsk, svensk, tysk, engelsk, fransk ret og US-amerikansk ret. Der henvises i fremstillingen også til de lovgivningsovervejelser, der er kommet til udtryk i nogle nyere europæiske »privatkodifikationer«, nemlig DCFR (Draft Common Frame of Reference), PECL (Principles of European Contract Law) og UPICC (Uniform Principles of International Commercial Contracts).Sammenligner man den nu foreliggende udgave af Obligationsret 3. Del med førsteudgaven fra 1993, vil man se, at der reelt er tale om en ny bog. Størstedelen af teksten er om- eller nyskrevet. Som følge af ændringerne i lovgivningen siden 1993 – bl.a. nye regler om digital tinglysning i 2006, om forældelse i 2007, om rekonstruktion i 2011 og om meget andet (herunder om betalinger, hvidvask og kapitalmarkeder) – og tilkomsten af mange nye retsafgørelser og litterære bidrag er det begrænset, hvad der står tilbage af den oprindelige tekst, der blev trykt for 25 år siden.Der er i almindelighed ikke taget hensyn til materiale, der er fremkommet efter den 3. januar 2018.

  • af Torsten Iversen & Bernhard Gomard
    584,95 kr.

    Denne 5. udgave af 1. del af Obligationsret er søgt ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur. Teksten er ikke gennemskrevet på ny, men der er foretaget adskillige tekstmæssige ændringer, bl.a. som følge af ajourføringen af fremstillingen samt elimeringen af fodnoterne. Der er ikke taget hensyn til materiale fremkommet efter den 1. juni 2016. IndholdsoversigtForord AFSNIT I Kapitel 1. Grundbegreber og grundregler AFSNIT. II Indholdet af hovedforpligtelsen Kapitel 2. Risikoen for vederlag og ydelse Kapitel 3. Tiden og stedet for opfyldelsen. Forsinkelse Kapitel 4. Faktiske mangler Kapitel 5. Vanhjemmel og andre retsmangler Litteraturfortegnelse Domsregister Lovregister Stikordsregister

  • af Torsten Iversen
    1.213,95 kr.

    Entrepriseretten er en helt ny fremstilling, som på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer de regler, principper og afgørelser, der angår retsforholdet mellem bygherre og entreprenør.Hovedvægten i fremstillingen ligger på en gennemgang af reglerne i aB 92 og aBT 93, men også rådgivning på grundlag af aBr 89 er inddraget. Blandt de emner, der tages op til behandling, er byggeriets organisationsformer, udbud af bygge- og anlægsopgaver, entreprenørens, bygherrens og rådgiverens ydelser, risiko- og forsikringsspørgsmål, sikkerhedsstillelse samt ekstraarbejder og ændringer.Centralt i fremstillingen står de forskellige former for misligholdelse af entreprise- og rådgivningskontrakter, navnlig i form af forsinkelse med eller mangler ved ydelsen, samt de misligholdelsesbeføjelser, der kan komme på tale i den anledning (herunder naturalopfyldelse, tilbageholdelse af egen ydelse, ophævelse, erstatning, dagbod, udbedringsgodtgørelse eller afslag). Fremstillingen afsluttes med et kapitel om tvistløsning i byggeriet, med særlig vægt på afgørelse ved voldgift ved voldgiftsnævnet, Byggeri og anlæg.IndholdsfortegnelseForord Kapitel 1. Begreb, historie og afgrænsning Kapitel 2. Retskilder om entrepriseforhold Kapitel 3. Byggeriets organisationsformer Kapitel 4. Udbud af bygge- og anlægsopgaver Kapitel 5. Udbud, tilbud, aftale og pris Kapitel 6. Entreprenørens ydelse Kapitel 7. Bygherrens ydelse Kapitel 8. Rådgiverens og klientens ydelse Kapitel 9. Risiko og aflevering Kapitel 10. Forsikring Kapitel 11. Sikkerhedsstillelse Kapitel 12. Ekstraarbejder og ændringer Kapitel 13. Entreprenørens indsigelsespligt Kapitel 14. Entreprenørens projekteringspligt Kapitel 15. Forsinkelse og tidsfristforlængelse Kapitel 16. Bygherrens beføjelser ved forsinkelse Kapitel 17. Dagbøder Kapitel 18. Forsinkelse fra bygherrens side Kapitel 19. Entreprenørens beføjelser ved bygherreforsinkelse Kapitel 20. Forcering Kapitel 21. Mangelsbegrebet Kapitel 22. Bygherrens mangelsbeføjelser Kapitel 23. Bortfald af bygherrens mangelsbeføjelser Kapitel 24. Produktansvar og (andre) direkte krav Kapitel 25. OphævelseKapitel 26. Insolvens i entrepriseforhold Kapitel 27. Personskifte i entrepriseforhold Kapitel 28. Rådgiverens ansvar Kapitel 29. Totalentreprise Kapitel 30. Tvisteløsning i entrepriseforhold Forkortelsesliste Litteraturliste Lovregister Afgørelsesregister Stikordsregister

  • af Torsten Iversen
    539,95 kr.

    Det samlede overblik over obligationsretten får du med Obligationsret del 1, 2, 3 og 4. Denne 1. del er ført a jour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur og omhandler misligholdelsens former. 2. del beskriver misligholdelsesbeføjelserne. 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør. 4. del omhandler solidariske skyldforhold. Det samlede formål med Obligationsret 1.-4. del er at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret og at give en redegørelse for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret. Det er vigtigere end nogensinde at fastholde en dybtgående behandling af almindelige obligationsretlige regler.

  • af Ole Hansen & Torsten Iversen
    678,95 kr.

    Antologien indeholder en række artikler, der går i dybden med entreprenørers og rådgiveres ansvar og pligter ved byggeprojekter – med fokus på AB og de nye aftaleformer.Fælles for artiklerne er, at de søger at afklare de juridiske problemstillinger og udfordringer, der opstår ved store byggeprojekter, som f.eks. spørgsmål om forsikring, tidsfrister, system-leverancer, projekteringsansvar og indsigelsespligt.Artiklerne er skrevet af forskere og specialister med praktisk-juridisk baggrund og udspringer af forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet” ved CEVIA, Københavns Universitet.Bogen indeholder følgende artikler:Om entreprenørens produktansvar i dansk entrepriseretEntreprenørens indsigelsespligt ved projektmanglerEntreprenørens projekteringsansvarSystemleverancerIndividuelle aftaler om totalentreprenørens ydelse og ansvarDen projekterende entreprenørs forsikringsmulighederRådgiverens ansvar for kvaliteten af bygherrens udbudsmaterialePraksisudviklede begrænsninger af den tekniske rådgivers ansvar for fejl og forsømmelserTidsstyring i byggerietFormkrav og frister i entreprisekontrakterReaktionskrav ved overskridelse af tidsfrister i entrepriseforholdStaten som bygherre og AB.Om redaktørerneOle Hansen, Professor, dr.jur., er redaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Københavns Universitet og er bl.a. hovedmanden bag forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet”, der i perioden 2008-2012 blev støttet af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Energistyrelsen) og fonden Realdania.Torsten Iversen er medredaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Aarhus Universitet og er bl.a. redaktør af entrepriseretlige afgørelser og artikler ved Tidsskrift for Bolig- og Byggeret (T:BB).Hovedparten af artiklerne har tidligere været bragt i T:BB og UfR, men er nu samlet i denne antologi, så de kan læses i sammenhæng.

  • af Lars Hedegaard Kristensen, Torsten Iversen & Anne-Dorte Bruun Nielsen
    597,95 kr.

    Denne 4. udgave af Lærebog i dansk og international køberet indeholder nye domme og ny litteratur siden 3. udgaven. De ændringer af købeloven der er foretaget ved lov nr. 523 af 6. juni 2007 (om forældelse) og lov nr. 718 af 25. juni 2010 (om rekonstruktion) er naturligvis også medtaget.Fremstillingen er en decideret lærebog og er i omfang tilpasset det timetal, der er til rådighed for undervisningen i faget køberet på bacheloruddannelsen i jura på universitetet.

  • af Torsten Iversen & Bernhard Gomard
    208,95 kr.

    "Obligationsret. 4. del" om fordringer med flere kreditorer og flere debitorer udgør sidste del af fremstillingen af Obligationsret. Denne 2. udgave er ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur, siden 1. udgaven udkom for mere end 20 år siden.Bogen giver et overblik over obligationsretten, og gør rede for retskilderne på området. Specielt fokuserer bogen på regler af generel karakter i lovgivning og retspraksis, som har betydning mellem erhvervsdrivende eller i kunderelationer. Samtidig lægger bogen vægt på at illustrere samspillet mellem forskellige regler.Juridisk metode fører ikke altid til ét bestemt resultat. De frihedsgrader, som tolerancerne i juridisk metode giver, er udnyttet i fremstillingen af Obligationsret både ved udvælgelsen af domme, hvis opfattelse følges, og ved kritik eller fravigelse af retsopfattelsen i domme, som vel er illustrerende, men ikke er fundet optimal, i hvert fald ikke for nutidens og den nære fremtids behov.Bogen gør det klart, hvilke mål lovgiver har haft for øje, og med hvilke midler lovgiver har søgt at realisere disse mål, som led i beskrivelsen af en regel at gøre rede for reglens funktion i en markedsøkonomi under offentlig kvalitetskontrol og at overveje, hvilke ændringer, der burde komme på tale.Materialet er ført ajour frem til 1. november 2016. Indholdsoversigt: ForordAFSNIT 4.Kapitel. 24. Fordringer med flere kreditorer og flere debitorerForkortelserLitteraturfortegnelseLovregisterDomsregisterSagregister

  • - et bidrag til undersøgelsen af de i dansk ret gældende principper for erstatningsberegning i kontraktsforhold med særligt henblik på ikke-opfyldelse af aftaler om køb, leje og enterprise
    af Torsten Iversen
    1.484,95 kr.

    Professor Torsten Iversen analyserer i sin afhandling dansk rets gældende principper for erstatningsberegning i kontraktsforhold særligt vedrørende ikke-opfyldelse af aftaler om køb, leje og entreprise. Spørgsmålet om erstatningens udmåling rummer en lang række vanskelige og uafklarede juridiske problemer, der ikke tidligere har været særlig dyrket i dansk retslitteratur.Afhandlingen er opdelt i en række selvstændige afsnit om erstatningsudmåling ved køb, leje og entreprise, men behandler også tværgående problemstillinger som tabsbegrænsningspligt, compensatio lucri cum damno og konkurrerende skadesårsager i kontraktsforhold.

  • af Susanne Karstoft, Lars Hedegaard Kristensen, Torsten Iversen, mfl.
    798,95 kr.

    FORMUERETLIGE EMNER foreligger hermed i en revideret og ajourført 10. udgave. Bogen rummer et udvalg af specielle formueretlige og formue-retsrelaterede emner og er primært skrevet til brug for undervisningen på ju-rastudiets bacheloruddannelse. Forhåbentlig kan bogen også være til nytte for andre, som ønsker at skaffe sig et hurtigt overblik over et af de behandlede emner.Emnevalget er dikteret af behovet for pensumlitteratur på den juridiske bacheloruddannelse, dels til supplering af pensum i de obligatoriske fag, dels som grundlag for de valgfag, som kan indgå i uddannelsen. De enkelte kapitler er skrevet af jurister ansat på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet. Et enkelt kapitel er dog skrevet af en tidligere ansat på instituttet. De respektive forfattere er hver især ansvarlige for deres egne bidrag. I denne 10. udgave er Astrid Millung-Christoffersen indtrådt i forfatter-kredsen.

  • af Susanne Karstoft, Lars Hedegaard Kristensen & Torsten Iversen
    597,95 kr.

    ForordDen foreliggende bog indeholder en fremstilling af dansk og internationalkøberet, udarbejdet i overensstemmelse med almindeligt anerkendt retsvidenskabeligmetode og praksis. Fremstillingen er opdateret med indarbejdelse afden nyeste retspraksis og litteratur samt med en gennemgang og analyse afkøbelovens nyeste regler om forbrugerkøb, bl.a. hvad angår aftaler vedrørendedigitalt indhold og digitale tjenester.Vi hæfter hver især for vores del af fremstillingen.Materiale, som er fremkommet efter den 1. december 2021, har kun undtagelsesviskunnet medtages.

  • af Susanne Karstoft, Torsten Iversen, Birgit Liin & mfl.
    489,95 kr.

    Den 2. december 2021 fylder professor, lic.jur. Palle Bo Madsen 70 år.Gennem sit omfattende forfatterskab og øvrige virke i og uden for universitetsverdenenhar Palle ydet meget væsentlige bidrag på en lang række retsområder,og det vil vi gerne markere med dette festskrift.

  • af Susanne Karstoft, Lars Hedegaard Kristensen & Torsten Iversen
    629,95 kr.

    Den foreliggende bog indeholder en fremstilling af dansk og international køberet, udarbejdet i overensstemmelse med almindeligt anerkendt retsvidenskabelig metode og praksis. Fremstillingen er opdateret med indarbejdelse af den nyeste retspraksis og litteratur samt med en gennemgang og analyse af købelovens nyeste regler om forbrugerkøb, bl.a. hvad angår aftaler vedrørende digitalt indhold og digitale tjenester.

  • af Torsten Iversen
    489,95 kr.

    Bent Iversen er især kendt for sit langvarige virke som universitetslærer og for sit omfattende forfatterskab. Tager vi det sidste først, blev grunden til forfatterskabet lagt allerede i de tidlige 1970’ere, og siden er det bestandig blevet udvidet og udviklet. I dag fremstår det som en selvfølge, at Bent Iversen – med sit udprægede pædagogiske talent og med sin betydelige forskertrang – valgte universitetskarrieren.Dette festskrift er skrevet i anledning af hans 80 års fødselsdag og rummer bidrag fra en række tidligere studerende, kolleger, fagfæller og venner fra ind- og udland.

  • af Susanne Karstoft, Lars Hedegaard Kristensen, Torsten Iversen, mfl.
    669,95 - 828,95 kr.

    Denne reviderede og ajourførte 7. udgave rummer et udvalg af specielle formueretlige og formueretsrelaterede emner og er primært skrevet til brug for undervisningen på jurastudiets bacheloruddannelse. Men bogen kan ligeledes anvendes af andre, der ønsker at skaffe sig et hurtigt overblik over et af de behandlede emner.

  • af Torsten Iversen
    680,95 kr.

    Det samlede overblik over obligationsretten får du med Obligationsret del 1, 2, 3 og 4. 1. del omhandler misligholdelsens former, denne 2. del beskriver misligholdelsesbeføjelserne, 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør, og 4. del omhandler solidariske skyldforhold.Fremstillingens samlede formål er at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret og at give en redegørelse for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret. Herved opnås også, at fremstillingen giver et grundlag for senere fordybelse i specialområder. Skønt formålet er at redegøre for gældende dansk ret, indeholder fremstillingen en række henvisninger til norsk, svensk, tysk, engelsk, fransk ret og US-amerikansk ret.Nu foreligger en ny udgave af 2. del, som behandler misligholdelse som et særskilt område inden for obligationsretten. Denne 5. udgave af Obligationsretten del 2 er nu ajourført med de nyeste love og lovændringer.

  • af Henrik Udsen, Torsten Iversen, Linda Nielsen, mfl.
    489,95 kr.

    Med dette festskrift hylder en række kolleger inden for den akademiske og praktiske juridiske verden professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen i anledning af hans 60 års fødselsdag den 25. september 2018.Hyldesten tilfalder en person ud over det sædvanlige. Allerede doktordisputatsen »Edb & ansvar« fra 1989, skrevet på lidt over to år, dokumenterede de kvalifikationer, der kendetegner Mads: fremragende analytiske evner, en enorm arbejdskapacitet, stor intellektuel nysgerrighed og en evne til ny og original juridisk tænkning. Disse evner har gjort Mads til en af sin generations mest markante jurister og har resulteret i et omfattende forfatterskab og praktisk virke.

  • af Henrik Udsen, Torsten Iversen, Linda Nielsen, mfl.
    498,95 kr.

    Med dette festskrift hylder en række kolleger inden for den akademiske og praktiske juridiske verden professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen i anledning af hans 60 års fødselsdag den 25. september 2018.Hyldesten tilfalder en person ud over det sædvanlige. Allerede doktordisputatsen »Edb & ansvar« fra 1989, skrevet på lidt over to år, dokumenterede de kvalifikationer, der kendetegner Mads: fremragende analytiske evner, en enorm arbejdskapacitet, stor intellektuel nysgerrighed og en evne til ny og original juridisk tænkning. Disse evner har gjort Mads til en af sin generations mest markante jurister og har resulteret i et omfattende forfatterskab og praktisk virke.

  • af Torsten Iversen
    636,95 kr.

    Denne fremstilling udgør en del af værket ”Obligationsret”, som blev grundlagt af professor Bernhard Gomard. Værket er opdelt i 4 bøger, hvor denne 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør.Som Obligationsret 1., 2. og 4. Del har Obligationsret 3. Del til formål at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret, gøre rede for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret og at illustrere samspillet mellem forskellige regler. Skønt formålet er at redegøre for gældende dansk ret, indeholder fremstillingen en række henvisninger til norsk, svensk, tysk, engelsk, fransk ret og US-amerikansk ret. Der henvises i fremstillingen også til de lovgivningsovervejelser, der er kommet til udtryk i nogle nyere europæiske »privatkodifikationer«, nemlig DCFR (Draft Common Frame of Reference), PECL (Principles of European Contract Law) og UPICC (Uniform Principles of International Commercial Contracts).Sammenligner man den nu foreliggende udgave af Obligationsret 3. Del med førsteudgaven fra 1993, vil man se, at der reelt er tale om en ny bog. Størstedelen af teksten er om- eller nyskrevet. Som følge af ændringerne i lovgivningen siden 1993 – bl.a. nye regler om digital tinglysning i 2006, om forældelse i 2007, om rekonstruktion i 2011 og om meget andet (herunder om betalinger, hvidvask og kapitalmarkeder) – og tilkomsten af mange nye retsafgørelser og litterære bidrag er det begrænset, hvad der står tilbage af den oprindelige tekst, der blev trykt for 25 år siden.Der er i almindelighed ikke taget hensyn til materiale, der er fremkommet efter den 3. januar 2018.

  • af Torsten Iversen & Bernhard Gomard
    228,95 kr.

    "Obligationsret. 4. del" om fordringer med flere kreditorer og flere debitorer udgør sidste del af fremstillingen af Obligationsret. Denne 2. udgave er ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur, siden 1. udgaven udkom for mere end 20 år siden.Bogen giver et overblik over obligationsretten, og gør rede for retskilderne på området. Specielt fokuserer bogen på regler af generel karakter i lovgivning og retspraksis, som har betydning mellem erhvervsdrivende eller i kunderelationer. Samtidig lægger bogen vægt på at illustrere samspillet mellem forskellige regler.Juridisk metode fører ikke altid til ét bestemt resultat. De frihedsgrader, som tolerancerne i juridisk metode giver, er udnyttet i fremstillingen af Obligationsret både ved udvælgelsen af domme, hvis opfattelse følges, og ved kritik eller fravigelse af retsopfattelsen i domme, som vel er illustrerende, men ikke er fundet optimal, i hvert fald ikke for nutidens og den nære fremtids behov.Bogen gør det klart, hvilke mål lovgiver har haft for øje, og med hvilke midler lovgiver har søgt at realisere disse mål, som led i beskrivelsen af en regel at gøre rede for reglens funktion i en markedsøkonomi under offentlig kvalitetskontrol og at overveje, hvilke ændringer, der burde komme på tale.Materialet er ført ajour frem til 1. november 2016

  • af Torsten Iversen
    929,95 kr.

    Entrepriseretten er en helt ny fremstilling, som på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer de regler, principper og afgørelser, der angår retsforholdet mellem bygherre og entreprenør.Hovedvægten i fremstillingen ligger på en gennemgang af reglerne i aB 92 og aBT 93, men også rådgivning på grundlag af aBr 89 er inddraget. Blandt de emner, der tages op til behandling, er byggeriets organisationsformer, udbud af bygge- og anlægsopgaver, entreprenørens, bygherrens og rådgiverens ydelser, risiko- og forsikringsspørgsmål, sikkerhedsstillelse samt ekstraarbejder og ændringer.Centralt i fremstillingen står de forskellige former for misligholdelse af entreprise- og rådgivningskontrakter, navnlig i form af forsinkelse med eller mangler ved ydelsen, samt de misligholdelsesbeføjelser, der kan komme på tale i den anledning (herunder naturalopfyldelse, tilbageholdelse af egen ydelse, ophævelse, erstatning, dagbod, udbedringsgodtgørelse eller afslag). Fremstillingen afsluttes med et kapitel om tvistløsning i byggeriet, med særlig vægt på afgørelse ved voldgift ved voldgiftsnævnet, Byggeri og anlæg. NB! Entrepriseretten erstatter den tidligere Entrepriseret, 4. udgave.

  • - Lærebog i formueret med særligt henblik på finansieringsret
    af Bent Iversen, Lars Hedegaard Kristensen, Hans Helge Beck-Thomsen & mfl.
    734,95 kr.

    Bogen er skrevet med henblik på undervisningen i disciplinen "Erhvervsjura" ved den i september 2003 påbegyndte Akademiuddannelse i finansiel rådgivning. Fremstillingen henvender sig primært til medarbejdere i den finansielle sektor, men den beskrevne kreds af emner af såvel obligationsretlig som tingsretlig karakter mv. er dog så omfattende og dybtgående, at den med fordel tillige vil kunne indgå i undervisningen i erhvervsjura på bl.a. handelshøjskolerne og andre uddannelsesinstitutioner.  Til den trykte udgave: http://www.djoef-forlag.dk/vare/8757410534