De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Entrepriseretten

Bag om Entrepriseretten

Entrepriseretten er en helt ny fremstilling, som på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer de regler, principper og afgørelser, der angår retsforholdet mellem bygherre og entreprenør. Hovedvægten i fremstillingen ligger på en gennemgang af reglerne i aB 92 og aBT 93, men også rådgivning på grundlag af aBr 89 er inddraget. Blandt de emner, der tages op til behandling, er byggeriets organisationsformer, udbud af bygge- og anlægsopgaver, entreprenørens, bygherrens og rådgiverens ydelser, risiko- og forsikringsspørgsmål, sikkerhedsstillelse samt ekstraarbejder og ændringer. Centralt i fremstillingen står de forskellige former for misligholdelse af entreprise- og rådgivningskontrakter, navnlig i form af forsinkelse med eller mangler ved ydelsen, samt de misligholdelsesbeføjelser, der kan komme på tale i den anledning (herunder naturalopfyldelse, tilbageholdelse af egen ydelse, ophævelse, erstatning, dagbod, udbedringsgodtgørelse eller afslag). Fremstillingen afsluttes med et kapitel om tvistløsning i byggeriet, med særlig vægt på afgørelse ved voldgift ved voldgiftsnævnet, Byggeri og anlæg. Indholdsfortegnelse Forord Kapitel 1. Begreb, historie og afgrænsning Kapitel 2. Retskilder om entrepriseforhold Kapitel 3. Byggeriets organisationsformer Kapitel 4. Udbud af bygge- og anlægsopgaver Kapitel 5. Udbud, tilbud, aftale og pris Kapitel 6. Entreprenørens ydelse Kapitel 7. Bygherrens ydelse Kapitel 8. Rådgiverens og klientens ydelse Kapitel 9. Risiko og aflevering Kapitel 10. Forsikring Kapitel 11. Sikkerhedsstillelse Kapitel 12. Ekstraarbejder og ændringer Kapitel 13. Entreprenørens indsigelsespligt Kapitel 14. Entreprenørens projekteringspligt Kapitel 15. Forsinkelse og tidsfristforlængelse Kapitel 16. Bygherrens beføjelser ved forsinkelse Kapitel 17. Dagbøder Kapitel 18. Forsinkelse fra bygherrens side Kapitel 19. Entreprenørens beføjelser ved bygherreforsinkelse Kapitel 20. Forcering Kapitel 21. Mangelsbegrebet Kapitel 22. Bygherrens mangelsbeføjelser Kapitel 23. Bortfald af bygherrens mangelsbeføjelser Kapitel 24. Produktansvar og (andre) direkte krav Kapitel 25. Ophævelse Kapitel 26. Insolvens i entrepriseforhold Kapitel 27. Personskifte i entrepriseforhold Kapitel 28. Rådgiverens ansvar Kapitel 29. Totalentreprise Kapitel 30. Tvisteløsning i entrepriseforhold Forkortelsesliste Litteraturliste Lovregister Afgørelsesregister Stikordsregister

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788757417098
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 600
  • Udgivet:
  • 13. september 2016
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 173x238x64 mm.
  • Vægt:
  • 1679 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Entrepriseretten

Entrepriseretten er en helt ny fremstilling, som på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer de regler, principper og afgørelser, der angår retsforholdet mellem bygherre og entreprenør.
Hovedvægten i fremstillingen ligger på en gennemgang af reglerne i aB 92 og aBT 93, men også rådgivning på grundlag af aBr 89 er inddraget. Blandt de emner, der tages op til behandling, er byggeriets organisationsformer, udbud af bygge- og anlægsopgaver, entreprenørens, bygherrens og rådgiverens ydelser, risiko- og forsikringsspørgsmål, sikkerhedsstillelse samt ekstraarbejder og ændringer.
Centralt i fremstillingen står de forskellige former for misligholdelse af entreprise- og rådgivningskontrakter, navnlig i form af forsinkelse med eller mangler ved ydelsen, samt de misligholdelsesbeføjelser, der kan komme på tale i den anledning (herunder naturalopfyldelse, tilbageholdelse af egen ydelse, ophævelse, erstatning, dagbod, udbedringsgodtgørelse eller afslag). Fremstillingen afsluttes med et kapitel om tvistløsning i byggeriet, med særlig vægt på afgørelse ved voldgift ved voldgiftsnævnet, Byggeri og anlæg.
Indholdsfortegnelse
Forord
Kapitel 1. Begreb, historie og afgrænsning
Kapitel 2. Retskilder om entrepriseforhold
Kapitel 3. Byggeriets organisationsformer
Kapitel 4. Udbud af bygge- og anlægsopgaver
Kapitel 5. Udbud, tilbud, aftale og pris
Kapitel 6. Entreprenørens ydelse
Kapitel 7. Bygherrens ydelse
Kapitel 8. Rådgiverens og klientens ydelse
Kapitel 9. Risiko og aflevering
Kapitel 10. Forsikring
Kapitel 11. Sikkerhedsstillelse
Kapitel 12. Ekstraarbejder og ændringer
Kapitel 13. Entreprenørens indsigelsespligt
Kapitel 14. Entreprenørens projekteringspligt
Kapitel 15. Forsinkelse og tidsfristforlængelse
Kapitel 16. Bygherrens beføjelser ved forsinkelse
Kapitel 17. Dagbøder
Kapitel 18. Forsinkelse fra bygherrens side
Kapitel 19. Entreprenørens beføjelser ved bygherreforsinkelse
Kapitel 20. Forcering
Kapitel 21. Mangelsbegrebet
Kapitel 22. Bygherrens mangelsbeføjelser
Kapitel 23. Bortfald af bygherrens mangelsbeføjelser
Kapitel 24. Produktansvar og (andre) direkte krav
Kapitel 25. Ophævelse
Kapitel 26. Insolvens i entrepriseforhold
Kapitel 27. Personskifte i entrepriseforhold
Kapitel 28. Rådgiverens ansvar
Kapitel 29. Totalentreprise
Kapitel 30. Tvisteløsning i entrepriseforhold
Forkortelsesliste
Litteraturliste
Lovregister
Afgørelsesregister
Stikordsregister

Brugerbedømmelser af Entrepriseretten



Find lignende bøger