De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Suzanne Krogh

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    253,95 kr.

    Aktionslæring er en metode, der kan bidrage til at understøtte pædagogisk udvikling rettet mod børnenes hverdagsliv og medarbejdernes faglighed. Samtidig kan aktionslæring være med til at sikre, at den pædagogiske udvikling baseres på viden og målformuleringer og bliver omsat til konkret praksis i hverdagen.Denne bog er en praktisk og overskuelig hjælp til institutioner, der arbejder med aktionslæring. I bogen præsenteres den didaktiske aktionslæringsmodel, og modellens ni arbejdspunkter gennemgås.Bogen henvender sig til ledere og medarbejdere i børnehaver og vuggestuer, 0-6-årsinstitutioner, fritidsinstitutioner, klubber, dagplejere og studerende ved grund-, efter- og videreuddannelser på dagtilbudsområdet.

  • af Stig Broström, Martin Blok Johansen, Søren Smidt, mfl.
    438,95 kr.

    Bogen henvender sig særligt til dig, som er studerende på specialiseringsdelen ”Dagtilbudspædagogik” på pædagoguddannelsen. Udgivelsen er komponeret omkring bekendtgørelsens kompetencemål for netop denne specialisering.Du introduceres således til de temaer, der er centrale for denne del af pædagoguddannelsen, og udgivelsens 30 kapitler giver et grundigt og inspirerende afsæt for arbejdet med pædagogik i dagtilbud.Alle bogens kapitler indledes med et abstract, hvor kapitlets hovedpointer skitseres, og de afsluttes med en række refleksionsspørgsmål samt forslag til videre læsning. Ofte vil teorien desuden blive uddybet via eksempler fra praksis, illustrationer og modeller. Med udgivelsen får du et spændende grundlag for at udvikle din faglighed i forhold til dagtilbudspædagogik samt rig mulighed for at studere den evigt relevante forbindelse mellem teori og praksis.

  • af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    386,95 kr.

    Aktionslæring i pædagogisk praksisAktionslæring er en metode, der kan bidrage til at understøtte pædagogisk udvikling rettet mod børnenes hverdagsliv og medarbejdernes faglighed. Samtidig kan aktionslæring være med til at sikre, at den pædagogiske udvikling baseres på viden og målformuleringer og bliver omsat til konkret praksis i hverdagen.Denne bog er en praktisk og overskuelig hjælp til institutioner, der arbejder med aktionslæring. I bogen præsenteres den didaktiske aktionslæringsmodel, og modellens ni arbejdspunkter gennemgås.Bogen henvender sig til ledere og medarbejdere i børnehaver og vuggestuer, 0-6-årsinstitutioner, fritidsinstitutioner, klubber, dagplejere og studerende ved grund-, efter- og videreuddannelser på dagtilbudsområdet.Om forfatterne: Suzanne Krogh er cand.psych. med speciale i børn og unges udvikling og lektor i pædagogik. Hun er privat konsulent, foredragsholder, underviser, familierådgiver og ledelsescoach. Søren Smidt er cand.psych., ph.d., chefkonsulent og forsker i Didaktik og læringsrum, UCC. Han er forfatter til en række artikler og bøger om pædagogik, børn, barndom og institutionalisering. Begge forfattere har ledet og deltaget i en lang række forsknings- og udviklingsprojektersamt aktionslæringsforløb inden for det pædagogiske felt.

  • af Karsten Schnack, Søren Smidt, Martin Bayer, mfl.
    386,95 kr.

    Pædagogik handler om opdragelse, uddannelse og undervisning og gennemsyrer derfor stort set hele vores hverdag. Pædagogik præger også i stigende grad en lang række fag og professioner og er genstand for megen forskning og mange politiske og kulturelle diskussioner. De udtryk, begreber, teorier og tankegange, der knytter sig til pædagogik, lever derfor en ofte omtumlet tilværelse mellem det hverdagsagtige og det videnskabelige, mere præcist beskrivende. Ny pædagogisk opslagsbog består af en lang række introducerende, perspektiverende og begrebsafklarende fremstillinger af aktuelle begreber, fænomener og tankegange i det pædagogiske univers. Bogen giver dermed indsigt i de forskellige begreber og stof til diskussion og eftertanke. Den leverer gennem sine opslag og sammenhængen mellem dem en række bud på, hvordan pædagogiske spørgsmål kan analyseres, reflekteres og foldes ud i en tid, der efterspørger stadig mere dokumentation og begrundelse for pædagogiske handlinger. Pædagogisk opslagsbog udkom første gang i 1978 og er siden blevet en klassiker i den pædagogiske verden, genoptrykt og revideret mange gange. Denne bog er en selvstændig, nyskrevet udgave ud fra den gamle bogs koncept. Bogens artikler er af forskellig længde og er forfattet af forskere og undervisere fra forskellige universiteter og professionshøjskoler. Bogen er velegnet til undervisningen på professionsuddannelserne og andre pædagogiske uddannelser samt til selvstændig brug af de studerende i forbindelse med fx opgaveskrivning.   Lone Bæk Brønsted, Christina Jørgensen og Martha Mottelson er alle undervisere på Professionshøjskolen UCC. Lars Jakob Muschinsky er tidligere rektor for Zahles Seminarium og nuværende udviklingskonsulent ved Professionshøjskolen UCC.

  • - teori og praksis
    af Bo Steffensen, Stig Broström, Hans Vejleskov, mfl.
    398,95 kr.

    Håndbog for sprogvejledere belyser forskellige aspekter ved sprogvejlederfunktionen i forhold til børns sprogtilegnelse og samarbejdet med barnet, forældre og netværkspersoner. Den består af tre dele og introducerer både forsknings- og praksisbaseret viden.Første del: Vejledning og pædagogisk planlægning i forhold til børns sprog omhandler emnerne sprogindsatser, didaktik og læring, kollegial vejledning, forældreinvolvering mv.Anden del: Børns sprogtilegnelse favner emner lige fra sprogteori gennem tiden, forudsætninger for sprog, til tilegnelse af det danske sprog og af dansk som andetsprog.Tredje del: Dokumentation og evaluering af børns sprog og pædagogisk praksis omfatter metoder til udvikling, vurdering og registrering af børns sprog.Forfatterne er udvalgte fagpersoner med solid teoretisk viden og/eller praksiserfaring inden for hvert deres område.

  • af Søren Voxted, Søren Smidt, Dorthe Andersen, mfl.
    153,95 kr.

    Dette nummer af tidsskriftet Ledelse i Morgen indeholder følgende artikler:Faglig ledelse tæt på børnene – small data, evaluering og kvalitetAf Tommy Hansen og Kristian Gylling OlesenDenne artikels udgangspunkt er faglig ledelse set i et børneperspektiv som en ledelseskapacitet, der løbende skal mobiliseres i arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan. Databaseret evaluering er et redskab, der gør det muligt for pædagogiske ledere at udøve faglig ledelse tæt på børnene, og artiklen beskriver, hvordan man indsamler data om børnenes oplevelser og aktivt bruger dem i de faglige samtaler med de pædagogiske medarbejdere.En stærk lærings- og evalueringskultur forudsætter feedback i hverdagenAf Dorthe AndersenDenne artikel handler om, hvordan en læringskultur med fokus på feedback kan være med til at styrke kvaliteten i dagtilbuddene. En evalueringskultur skal sigte mod at være forbedringsorienteret frem for resultatorienteret, og lederens rolle er at være helt tæt på den pædagogiske praksis. Artiklen beskriver, hvad lederen bør fokusere på i en kvalitetsbevidst lærings- og evalueringskultur.Mål og målformuleringer for læringsmiljøerAf Suzanne Krogh og Søren SmidtDenne artikel handler om, hvordan målformulering i forhold til den daglige praksis fremmer refleksion over, hvad arbejdet skal føre til, og hvad ledere og medarbejdere vil opnå med deres daglige praksis. Artiklen fokuserer på, hvordan man oversætter kommunale og nationale mål og knytter dem til den konkrete børnegruppe, og giver konkrete anvisninger til formuleringen af mål.Læreplanen som redskab for faglig ledelse af professionelle læringsfællesskaberAf Stine Elverkilde og Søren VoxtedDenne artikel handler om, hvordan læreplanen skal fungere som et redskab, der understøtter det pædagogiske personale og ledelsens arbejde. Det kræver, at målene konkretiseres, gøres forståelige og tilpasses den lokale kontekst. Artiklen ser professionelle læringsfællesskaber som en måde, hvorpå man kan skærpe et fælles fokus på og sprog for læring og derigennem udvikle læringsmiljøer, der gavner børnene.Anmeldelse af Tænk vildtAf Peter Andersen

  • af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    368,95 kr.

    Hvad enten det er påklædning i den trange garderobe, rugbrødsmadder på små stole eller sanglege i rundkreds, rummer rutiner i dagtilbud et overset pædagogisk potentiale. En stor del af tiden i en daginstitutionshverdag bruges på rutiner, og det pædagogiske arbejde med dem er derfor væsentligt for at skabe dagtilbud af høj kvalitet.I en praksisrettet og konkret tone henvender denne bog sig til pædagogisk personale, ledere i dagtilbud, pædagogiske konsulenter og studerende på pædagoguddannelsen. Bogen giver bud på, hvordan man kan arbejde pædagogisk med og i rutiner og gøre dem til engagerende læringsrum, der kan understøtte børns udvikling, læring, trivsel og dannelse.Bogen kommer blandt andet ind på, hvordan man kan sætte mål for rutinepædagogikken, hvordan den kan organiseres, og hvordan man kan inddrage forældrene i arbejdet med de pædagogiske rutiner.Herudover præsenteres de fem rutinepædagogikker: - Måltidspædagogik- Garderobepædagogik- Modtagelsespædagogik- Legepladspædagogik- Samlingspædagogik.Bag bogen står forfatterduoen Søren Smidt og Suzanne Krogh, der blandt meget andet har skrevet den populære bog Aktionslæring i pædagogisk praksis (2014).

  • - Tidsorganisering i velfærdsprofessionerne
    af Anne Reff Pedersen, Suzanne Krogh, Pia Rose Böwadt, mfl.
    244,95 kr.

    Denne bog handler om tid i velfærdsprofessionerne – dvs. hvordan velfærdsarbejde organiseres i tid, og hvordan det organiseres gennem forskellige konstruktioner af tid.Tid eller mangel på samme er et af de helt store omdrejningspunkter inden for den offentlige sektor. Hvordan kan vi få mere kvalitet ud af tiden, hvordan kan vi speede tiden op eller trække tiden ud eller gøre den mere nærværende eller mere effektiv? Der er kamp om tiden – både velfærdspolitisk, organisatorisk og fagprofessionelt. Således gør spørgsmål om tiden nogle gange tid til en økonomisk ressource, til et teknisk objekt, til en naturlig betingelse, til en arbejdsrytme eller til noget mere eller mindre meningsfuldt for de forskellige aktører, der er involveret i velfærdsinstitutionerne, fx sygehuse, dagtilbud og skoler. Selv når tiden ikke er et eksplicit omdrejningspunkt, så er velfærdsarbejde – og de måder, hvorpå vi organiserer det levede liv i øvrigt – stadig præget af alle mulige mere eller mindre implicitte forståelser og konstruktioner af tid.Selv om tiden er et afgørende omdrejningspunkt i velfærdssamfundet, har vi dog ikke et særligt udviklet sprog til at forholde os aktivt til diverse tids-organiseringer, hvorfor der også nemt opstår tidsmisforståelser.Denne bog bidrager med at sætte ord på nogle af de mange forskellige tidsforståelser og -konstruktioner, som præger organiseringen af velfærdsarbejdet. Hvert kapitel præsenterer et særligt analytisk blik på tid og viser, hvordan man med dette perspektiv kan få øje på bestemte facetter af velfærdsarbejdets tidsorganisering og de måder, hvorpå disse organiseringer præger det levede liv i forskellige velfærdsinstitutioner.Bogens målgruppe er studerende på professionshøjskoler og universiteter samt på lederuddannelser, der retter sig mod velfærdsprofessionerne og den offentlige sektor. Bogen er derudover også relevant for velfærdsmedarbejdere, ledere og beslutningstagere.

  • af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    503,95 kr.

    Pædagogisk personale oplever jævnligt at have børn i institutionen, som udfordrer, giver bekymringer og har en begrænset trivsel. Det kan eksempelvis være børn, som ofte slår, bider, skubber eller græder. Det kan også være børn, hvor personalet oplever, at de har svært ved at fordybe sig eller har svært ved, at der bliver stillet krav, børn med mange konflikter eller begrænsede legerelationer. Alt fra mindre bekymringer til de 'tunge sager'. Hvordan hjælper vi barnet til en bedre trivsel? Dette er den første bog, der på en praksisnær og inspirerende måde går i dybden med, hvordan pædagogisk personale gennem en systematisk refleksionsproces effektivt finder nye forståelser for og enkle handlemuligheder til at hjælpe barnet i trivselsvanskeligheder. Bogen giver helt konkrete metoder og analyseværktøjer, der understøttes af illustrative eksempler fra mere end 25 refleksionsprocesser med stueteam i dagtilbud over hele landet. Et særskilt kapitel beskriver to cases, hvor man følger hele refleksionsprocessen fra stueteamets indledende bekymringer til, hvordan det efterfølgende går for barnet. Systematisk refleksion giver pædagogisk personale mulighed for at få sat deres faglighed i spil på en meningsfuld måde. Ud over at hjælpe det enkelte barn giver bogen væsentlig inspiration til alle dem, der er optaget af inklusion, gode læringsmiljøer, tidlig opsporing, faglig ledelse og styrkelsen af professionelle læringsfællesskaber.

  • af Suzanne Krogh & Søren Laibach Smidt
    208,95 kr.

    Et godt forældresamarbejde er vigtigt, både for børn, forældre og det pædagogiske personale, men hvordan griber man det bedst an og får det prioriteret i en travl hverdag?Denne bog beskriver med udgangspunkt i en undersøgelse af forældreerfaringer, hvordan man kan organisere det gode samarbejde mellem forældre og pædagogisk personale. Forældresamarbejde der virker tager fat på spørgsmål som: Hvordan arbejder man systematisk og reflekteret med at udvikle samarbejdet? Hvad er det, der betyder noget for forældre, og hvad giver det af pejlemærker for det pædagogiske personale i institutionerne? Kort sagt: Hvad virker? Det handler om samarbejdet i hverdagen: start i institution, forældremøder, forældresamtaler, daglig kommunikation, forældredeltagelse, pædagogisk dokumentation, forældreråd og forældrebestyrelse. Hvert kapitel afsluttes med konkrete eksempler på, hvad der virker, og refleksionsspørgsmål målrettet studerende og det pædagogiske personale. Bogen er skrevet til pædagoger i daginstitutioner, studerende på pædagoguddannelsen og forældre i forældreråd og forældrebestyrelser.

  • af Søren Smidt, Suzanne Krogh, Bodil Høyer Damsgaard, mfl.
    323,95 kr.

    Forældresamarbejde om hjemmelæringsmiljøer formidler viden og erfaringer fra både forskning og praksis om, hvorfor hjemmelæringsmiljøer er en væsentlig del af det samlede forældresamarbejde, hvad begrebet dækker over i en professionel kontekst, og hvordan samarbejdet kan gribes an i praksis. Forældresamarbejde har traditionelt set haft fokus på de forældrerettede aktiviteter, der foregår i dagtilbuddet. Forskning viser imidlertid, at det gavner børnene, når samarbejdet udvides til også at omfatte børnenes læring derhjemme. Det handler ikke om at give forældrene lektier for eller blande sig i opdragelsen, men om at inddrage forældrene i børnenes udvikling og læring og vise, hvordan det også kan understøttes derhjemme. Det handler samtidig om at inddrage forældrenes værdifulde input i det pædagogiske arbejde i dagtilbuddet. Bogens formål er at give nogle bud på, hvordan dagtilbud kan skabe et gensidigt, respektfuldt samarbejde med forældre om hjemmelæringsmiljøer på en måde, der hjælper til at fremme alle børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. Bogen er redigeret af Stine Elverkilde med bidrag fra Brenda Taggart, Bodil Høyer Damsgaard, Betina Byriell Larsen, Maibritt Iversen, Kristina Avenstrup og Sine Hudecek, Suzanne Krogh og Søren Smidt samt Justin Markussen-Brown.

  • af Søren Smidt, Suzanne Krogh, Bodil Høyer Damsgaard, mfl.
    398,95 kr.

    Forældresamarbejde om hjemmelæringsmiljøer formidler viden og erfaringer fra både forskning og praksis om, hvorfor hjemmelæringsmiljøer er en væsentlig del af det samlede forældresamarbejde, hvad begrebet dækker over i en professionel kontekst, og hvordan samarbejdet kan gribes an i praksis. Forældresamarbejde har traditionelt set haft fokus på de forældrerettede aktiviteter, der foregår i dagtilbuddet. Forskning viser imidlertid, at det gavner børnene, når samarbejdet udvides til også at omfatte børnenes læring derhjemme. Det handler ikke om at give forældrene lektier for eller blande sig i opdragelsen, men om at inddrage forældrene i børnenes udvikling og læring og vise, hvordan det også kan understøttes derhjemme. Det handler samtidig om at inddrage forældrenes værdifulde input i det pædagogiske arbejde i dagtilbuddet. Bogens formål er at give nogle bud på, hvordan dagtilbud kan skabe et gensidigt, respektfuldt samarbejde med forældre om hjemmelæringsmiljøer på en måde, der hjælper til at fremme alle børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. Bogen er redigeret af Stine Elverkilde med bidrag fra Brenda Taggart, Bodil Høyer Damsgaard, Betina Byriell Larsen, Maibritt Iversen, Kristina Avenstrup og Sine Hudecek, Suzanne Krogh og Søren Smidt samt Justin Markussen-Brown.

  • - Visuel pædagogisk tilrettelæggelse, refleksion og evaluering
    af Stig Broström, Søren Smidt, Suzanne Krogh, mfl.
    440,95 kr.

    Det fælles pædagogiske grundlag danner selve udgangspunktet for arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan og dermed også for det pædagogiske arbejde med børns læring i dagtilbud. Det fælles pædagogiske grundlag udgøres af en række elementer og begreber, som for mange er velkendte – det nye er dog, at disse begreber skal være gennemgående for arbejdet med læreplanens temaer og øvrige pædagogiske praksisser.Denne bog udfolder de enkelte begreber i det pædagogiske grundlag ved hjælp af konkrete cases, praksisfortællinger, dialogspørgsmål og en tilhørende hjemmeside med redskaber.Bogen henvender sig til pædagogisk personale i praksis, pædagogiske ledere, faglige fyrtårne og konsulenter.

  • - Meningsfulde mål for læringsmiljøer i dagtilbud
    af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    248,95 kr.

    Denne lille bog beskriver, hvordan man på meningsfuld og givende vis kan arbejde med pædagogiske mål og målsætninger i dagtilbud. Det belyses, hvordan man kommer fra pædagogisk intention til pædagogisk praksis, og hvordan man kan sikre, at alt det, man gerne vil med børnene, bliver til konkrete handlinger i praksis sammen med børnene. Ved at arbejde kritisk, refleksivt og børneorienteret med pædagogiske målformuleringer styrkes ikke kun sammenhængen mellem intention og praksis, men også dagtilbuddets evalueringskultur, som skal danne grundlag for en stadig udvikling af gode læringsmiljøer og en øget pædagogisk kvalitet.Bogen er bygget op af fem lettilgængelige kapitler, og den giver eksempler på, hvad gode mål er, hvordan man formulerer dem, hvordan og hvorfor man med fordel kan sætte mål for både børnegruppen og det pædagogiske personale, og hvad der kan være udfordrende og svært ved at komme fra intention til praksis.Bag bogen står Søren Smidt og Suzanne Krogh, der også er forfattere til bestsellerne Aktionslæring i pædagogisk praksis (2014) og Pædagogiske rutiner i dagtilbud (2018).

  • - Meningsfulde mål for læringsmiljøer i dagtilbud
    af Søren Smidt & Suzanne Krogh
    323,95 kr.

    Er bogen kun til visning, så kan den bestilles på forlag@dafolo.dk Denne lille bog beskriver, hvordan man på meningsfuld og givende vis kan arbejde medpædagogiske mål og målsætninger i dagtilbud. Det belyses, hvordan man kommer fra pædagogiskintention til pædagogisk praksis, og hvordan man kan sikre, at alt det, man gerne vil med børnene, bliver til konkrete handlinger i praksis sammen med børnene. Ved at arbejde kritisk, refleksivt og børneorienteret med pædagogiske målformuleringer styrkes ikke kun sammenhængen mellem intention og praksis, men også dagtilbuddets evalueringskultur, som skal danne grundlag for en stadig udvikling af gode læringsmiljøer og en øget pædagogisk kvalitet.Bogen er bygget op af fem lettilgængelige kapitler, og den giver eksempler på, hvad gode måler, hvordan man formulerer dem, hvordan og hvorfor man med fordel kan sætte mål for bådebørnegruppen og det pædagogiske personale, og hvad der kan være udfordrende og svært ved at komme fra intention til praksis.Bag bogen står Søren Smidt og Suzanne Krogh, der også er forfattere til bestsellerne Aktionslæring i pædagogisk praksis (2014) og Pædagogiske rutiner i dagtilbud (2018).

  • af Suzanne Krogh
    530,95 kr.

    Examines the meaning of curriculum, discusses curriculum integration, describes how to plan, create, and evaluate a curriculum, and examines how modern literacy, mathematics, social studies, science, and expressive arts curricula evolved into their present forms. Methods of assessing children's progress through the curriculum are integrated throughout.

  • af Søren Smidt, Suzanne Krogh, Unni Lind, mfl.
    323,95 kr.

    Faget pædagogik er alle uddannelsens centrale fag, der forholder sig til uddannelsens øvrige fag og faglige elementer. Bogen består af 10 kapitler, der ud fra forskellige faglige synsvinkler belyser, hvordan pædagogisk praksis kan undersøges, beskrives, analyseres og udvikles. Bogen lægger således op til at betragte pædagogik både som grundlag for institutionernes praksis, og for hvordan teori og praksis kan ses i sammenhæng med udviklingen i velfærdssamfundet og dets institutioner.

  • af Suzanne Krogh & Søren Laibach Smidt
    244,95 kr.

    Et godt forældresamarbejde er vigtigt, både for børn, forældre og det pædagogiske personale, men hvordan griber man det bedst an og får det prioriteret i en travl hverdag? Denne bog beskriver med udgangspunkt i en undersøgelse af forældreerfaringer, hvordan man kan organisere det gode samarbejde mellem forældre og pædagogisk personale. Forældresamarbejde der virker tager fat på spørgsmål som: Hvordan arbejder man systematisk og reflekteret med at udvikle samarbejdet? Hvad er det, der betyder noget for forældre, og hvad giver det af pejlemærker for det pædagogiske personale i institutionerne? Kort sagt: Hvad virker? Det handler om samarbejdet i hverdagen: start i institution, forældremøder, forældresamtaler, daglig kommunikation, forældredeltagelse, pædagogisk dokumentation, forældreråd og forældrebestyrelse. Hvert kapitel afsluttes med konkrete eksempler på, hvad der virker, og refleksionsspørgsmål målrettet studerende og det pædagogiske personale. Bogen er skrevet til pædagoger i daginstitutioner, studerende på pædagoguddannelsen og forældre i forældreråd og forældrebestyrelser.