De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Mikkel Venborg Pedersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 17%
    - Mænd, stil og idealer i verden af i går
    af Mikkel Venborg Pedersen
    289,95 kr.

    En gentleman har været et ideal for mænd i Europa gennem tusind år. Ordet anvendes stadigvæk positivt som en norm både inden for herremoden og sporten, og når det kommer til børneopdragelse og kønnenes omgang. I 1800-tallet fik den engelske gentleman en form, som blev styrende for mænd i hele Europa, således også i Danmark. Fra midten af århundredet til det store sammenbrud for den gamle verden i Første Verdenskrig, var den velklædte, høflige, dannede, selvbevidste, uafhængige mand af eliten et efterstræbt højdepunkt for en mand.Den perfekte gentleman tager læseren med på rejse i denne maskuline verden. Bogen handler om, hvordan danske mænd, der efterstræbte gentlemanidealet, så sig selv, hvordan de levede deres liv i byer og på herregårde og, ikke mindst, hvordan de klædte sig. Offentlig fremtræden og indre kvaliteter hang nemlig nøje sammen, påklædningen og de gode manerer blev set som et spejl af ens moralske standard, ofte styret af solide konservative værdier. Det var en tid, hvor forandring var en tilstand. Også manden blev en bevidst forbruger i de nyopståede stormagasiner og skrædderforretninger, og de gamle idealer skulle nu forbindes med nye fænomener som sport og ferieliv, kontorarbejde og kvindefrigørelse, industrialisering og modernisering, politisk røre og udfordrende kunstretninger.Den perfekte gentleman er en rigt illustreret pragtudgivelse, som giver et kulturhistorisk billede af en tid, hvor mænd skulle finde deres ben i en foranderlig verden, ikke ulig manges oplevelse i dag.

  • - Bind I og II
    af Mikkel Venborg Pedersen & Marie Riegels Melchior
    758,95 kr.

    Kan købes samlet eller enkeltvis: Bind I (1660-1900 | Status – Luksus – Velklædt): 9788712067221Bind II (1900-2000 | Chik – Smart – Moderne): 9788712067238ISBN samlet: 9788712061090Moden i Danmark er en ny dansk modehistorie. Over to bind fortæller værkets forfattere om klædedragtens kultur- og designhistorie i Danmark og om, hvordan 400 års danskere har klædt sig, når de ville være med på moden – og hvorfor. Forfatterne giver et forrygende indblik i tøj og tilbehør til hverdag og fest blandt høj og lav – fra 1600-tallets adelsmode til de almindelige tøjforbrugere i dag. Værket giver en bred kultur- og stilhistorisk indføring i modens Danmark og viser, hvad det til forskellige tider for forskellige befolkningsgrupper har betydet at følge moden, og hvordan man har brugt mode til at udtrykke rang, stand og identitet eller forfølge drømme og idealer. I det første bind fortæller Mikkel Venborg Pedersen om perioden fra 1600-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Moden var endnu ikke blevet et massefænomen, og det var især samfundets eliter, som havde mulighed for at følge de internationale forbilleder. Men andre grupper i samfundet udtrykte sig også gennem klædedragten.Marie Riegels Melchior fortæller i det andet bind om vores egen tid, fra begyndelsen af 1900-tallet til i dag, hvor moden er blevet et almindeligt forbrugsfænomen, og der opstår en dansk modeindustri. I dag er danskernes tilgang til mode mangfoldig, og forbrug med omtanke er blevet en dyd, mere end en økonomisk nødvendighed. Mikkel Venborg Pedersen (f. 1970) er ph.d., dr.phil. og seniorforsker på Nationalmuseet med speciale i dansk og europæisk kultur – ikke mindst dragt og mode – i 1600-1900-tallet. Forfatter til bl.a. Luksus. Forbrug og kolonier i Danmark i det 18. århundrede (2013) og Den perfekte gentleman – Mænd, stil og idealer i verden af i går (2018). Marie Riegels Melchior (f. 1974) er ph.d. og lektor i europæisk etnologi ved Københavns Universitet med speciale i dansk kulturhistorie i 1900-2000-tallet med særlig fokus på mode- og beklædningskultur. Forfatter til bl.a. Dansk på mode. Fortællinger om design, identitet og historie i og omkring dansk modeindustri (2013).

  • af Mikkel Venborg Pedersen
    206,95 kr.

  • - Forbrug og kolonier i Danmark
    af Mikkel Venborg Pedersen
    331,95 kr.

    I takt med at europæerne fra omkring år 1600 og de næste århundreder frem begyndte at dominere store dele af kloden gennem handel og kolonisering, fyldtes de europæiske hjem af flere genstande, ting og sager, der blev bragt hjem fra den store verden. Eksotiske varer som silke og bomuld, te, kaffe og chokolade, indigo og rødtræ, mahogni og palisander, ananas og mango, sukker, vanilje og meget mere fandt i løbet af det 18. århundrede vej ind i europæernes – og dermed også danskernes – hverdagsliv. Med kolonier i Tranquebar og Serampore i Indien, handelsstation i det kinesiske Canton, forter på Guldkysten af Afrika og De Vestindiske øer i Caribien samt de gamle bilande mod nord: Island, Færøerne og Grønland tog også Danmark del i den europæiske ekspansion. Det dansk-norske rige var en væsentlig spiller på handelsområdet, og København blev en handelsby med verdensformat. I denne bog undersøger Mikkel Venborg Pedersen, hvad den europæiske ekspansions varer og vaner samt forbrug af luksusvarer betød i det daglige liv hos fem familier – i byen og på landet. Blandt de fem hjem, der af forfatteren sættes under lup, er Brede Hovedbygning nord for København, hvor man omkring år 1800 kunne få serveret ægte skildpaddesuppe importeret fra Vestindien og drikke te i det kinesisk indrettede lysthus. Det omfattende billedmateriale udgør en selvstændig del af fortællingen. Illustrationerne åbner med et billede af verden og slutter med et punchgilde. Luksus er en unik kulturhistorie og samtidig en undersøgelse af, hvor væsentlige træk i vores nutidige, internationaliserede verden egentlig stammer fra. Mikkel Venborg Pedersen er en fremragende formidler af kulturhistorie og giver i sine bøger læseren indblik i livet, som det tog sig ud førhen for høj som lav. Venborg Pedersen er i det daglige museumsinspektør og seniorforsker ved Nationalmuseet, Danmarks Nyere Tid og har tidligere på Museum Tusculanums Forlag udgivet Hertuger. At synes og at være i Augustenborg 1700-1850 og I Søvnens favn. Om søvn og sovevaner på landet 1600-1850.

  • Spar 16%
    - 1660-1900 | Status – Luksus – Velklædt
    af Mikkel Venborg Pedersen
    337,95 kr.

    Kan købes samlet eller enkeltvis: Bind I (1660-1900 | Status – Luksus – Velklædt): 9788712067221Bind II (1900-2000 | Chik – Smart – Moderne): 9788712067238ISBN samlet: 9788712061090Moden i Danmark er en ny dansk modehistorie. Over to bind fortæller værkets forfattere om klædedragtens kultur- og designhistorie i Danmark og om, hvordan 400 års danskere har klædt sig, når de ville være med på moden – og hvorfor. Forfatterne giver et forrygende indblik i tøj og tilbehør til hverdag og fest blandt høj og lav – fra 1600-tallets adelsmode til de almindelige tøjforbrugere i dag. Værket giver en bred kultur- og stilhistorisk indføring i modens Danmark og viser, hvad det til forskellige tider for forskellige befolkningsgrupper har betydet at følge moden, og hvordan man har brugt mode til at udtrykke rang, stand og identitet eller forfølge drømme og idealer.I dette bind fortæller Mikkel Venborg Pedersen om perioden fra 1600-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Moden var endnu ikke blevet et massefænomen, og det var især samfundets eliter, som havde mulighed for at følge de internationale forbilleder. Men andre grupper i samfundet udtrykte sig også gennem klædedragten. Mikkel Venborg Pedersen (f. 1970) er ph.d., dr.phil. og seniorforsker på Nationalmuseet med speciale i dansk og europæisk kultur – ikke mindst dragt og mode – i 1600-1900-tallet. Forfatter til bl.a. Luksus. Forbrug og kolonier i Danmark i det 18. århundrede (2013) og Den perfekte gentleman – Mænd, stil og idealer i verden af i går (2018).

  • af Sebastian Olden-Jørgensen, Jes Fabricius Møller, Karen Skovgaard-Petersen, mfl.
    14,95 kr.

    Anmeldelser fra Historisk Tidsskrift 24:1

  • - At synes og at være i Augustenborg 1700-1850
    af Mikkel Venborg Pedersen
    253,96 kr.

    På Augustenborg udfoldedes i 17-1800-tallet et hofliv efter tidens standarder. Hertugerne, prinserne og prinsesserne var ikke blot født hertugelige. De måtte også fremstå som sådanne for at opretholde den høje position.Bogen handler om selve det at være hertug og om den aristokratiske kultur. Hvordan bragte man de unge i den rette aristokratiske karakter? Hvordan så de fysiske omgivelser ud? Hvad betød slottene, hestene, møblerne, sølvtøjet og malerierne? Hvordan var forholdene mellem herskaberne og undersåtterne? På hvilken måde udøvede hertugen magt og nåde? Hvilken betydning havde de storslåede fester og indviklede ceremonier - og hvad foregik der egentlig? Hvilke forbindelser var der til kongen i Danmark og til andre europæiske aristokrater?