Bøger af Mikkel Maarbjerg
-
348,95 kr. Grønt grundkøkken er en ny bog med 400 siders inspiration til at få mere grønt ind i sin hverdagsmad.Nogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve at leve vegetarisk. Men uanset hvad har rigtig mange i disse år behov for – og lyst til – at få mere grønt på tallerkenen i hverdagen.Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som i 2010 havde succes med deres store smukke kogebog Grundkøkken, har med denne nye bog ønsket at vise, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem – og jo mere kommer man til at holde af dem.Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager.Bogen har endelig, men ikke mindst en stor leksikal del, hvor man kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan man renser, snitter og tilbereder dem.Et moderne bud på en seriøs grøntsagskogebog for både mænd og kvinder.
- Bog
- 348,95 kr.
-
268,95 kr. Der er noget herligt ved hjemmelavet mad. Noget fantastisk, lidt besværligt og meget tids-krævende over det. Men at koge, stege og braisere, at røre, føle, dufte og følge sæsonerne er til gengæld helt vildt livsbekræftende og en af hjørnestenene i køkkenet (…) I denne bog har vi bestræbt os på at give en verden af smag, duft og sanselige indtryk videre til dig. Grundkøkken er en solid og moderne grundkogebog til nutidens familie. De to kogebogs-forfattere har samlet alt, hvad en moderne grundkogebog skal indeholde af basisviden om råvarer, redskaber og grundteknikker i køkkenet.Grundkøkken indeholder et sandt overflødighedshorn af gode opskrifter, i alt over 280. Op-skrifterne spænder vidt fra supper til kød- og fiskeretter, grønne retter, mad med kød, fisk og vildt samt skønne desserter og bagværk.
- Bog
- 268,95 kr.
-
408,95 kr. Af Tv-værten Nikolaj Kirk (Nak og æd) Michelin kokken Mikkel Maarbjerg lavet opskrifterne – og fotografen & Tv-værten Morten Kirckhoff (Nul Stjerner + Forladte Steder) har taget alle fotografierne. Tre kammarater på tur. To kokke og en fotograf med skovbunden som underlaget og himlen som loftet. I weekender, enkelte dage og uger. Medbrigenden gode råvarer, telte og soveposer. Brænde og et tændt bål. Samvær og noget på hjertet. Tobak i lommen og rom i koppen. Vi har lavet vores retter, lagt fra et køkken og fotostudie. Vi har nydt dagene og den mad vi har lavet – om det har været i regn, sol eller sne. Og mens vi har arbejdet med opskrifterne ude i det fri, har vi dokumenteret vores oplevelser gennem fotografier. Og vi lader dem fylde bogens sider ud som en påmindelse om, hvor smuk og eventyrlig naturen er. Rane Willerslev har skrevet forordet. Jes Stein Pedersen, genbesøgt nogle af litteraturens øjeblikke, hvor forfattere gennem tiderne har givet det skrevne ord et liv – med ilden, naturen og eventyret for øje. Kunstneren John Kørner har generøst givet os et indblik i hans verden, hvor hans kunst kredser om nogle af de følelser, der vækkes, når man er ude i naturen. Der hvor noget uforståeligt, føles simpelt og livsgivende. Bogen kommer hele vejen rundt – fra jordovne, saltdeje og rygning til brugen af mos, blade og skind som kogegrej. Der er opskrifter til 60 retter, hvor hver opskrift har en teknik, en idé til, hvordan man kan gøre. Nogle retter er helt simple. Andre kræver lidt mere. De er mere tænkt som eksempler på teknikker, idéer og løsninger i forhold til råvarer og måltider.
- Bog
- 408,95 kr.
-
- Nem hverdagsmad til travle familier
44,95 kr. MiddagMiddag er til den travle familie, der gerne vil lave god mad hver dag. Makkerparret Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg gør det let at spise sundt og varieret. Bogen indeholder 120 opskrifter på mad i gryde, ovn, wok og på grill eller pande.
- E-bog
- 44,95 kr.