De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jørn Henrik Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Sorgkultur i forandring
    af Esben Kjær, Annette Erlangsen, Stine Bagger, mfl.
    341,95 kr.

    Giv sorgen ord kaster med et tværfagligt perspektiv lys over nogle af de forandringer, der er sket med sorgkulturen i Danmark i de senere år; både i forhold til professionel praksis, videnskabelige tilgange og den måde, som almindelige mennesker opfatter, oplever og praktiserer sorgen på i deres hverdagsliv. Bogen opsummerer den eksisterende viden om sorg i Danmark på det kulturelle og faglige område, og den giver et indblik i forskernes arbejde, praktikernes klinik og de efterladtes vigtige budskaber.Bogen er organiseret i tre overordnede temaer: Kulturelle sorgforståelser indkredser en række historiske og samfundsmæssige facetter af døden og sorgen og ritualer i forbindelse hermed. Sorgforståelser i faggrupper indeholder bidrag fra psykologer, sygeplejersker, læger og teologer og viser forskellige faglige vinkler på sorg. Sorgforståelser baseret på fagligt, fænomenologisk og personligt sorgarbejde har fokus på tabet for dem, der mister enten en nær person eller livet selv.Giv sorgen ord henvender sig til fagpersoner og studerende, som i deres faglige og private liv møder sørgende, fx sygeplejersker, læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter, psykologer, socialrådgivere, præster og kirkelige medarbejdere, terapeuter og frivillige, der arbejder med netværk for efterlevende.

  • - Ensomhedens længsel og skønhedens smerte
    af Jørn Henrik Olsen
    223,95 kr.

    Den blå ild: Ensomhedens længsel og skønhedens smerte indeholder 10 essays og 5 malerier af forfatteren Jørn Henrik Olsen. Den kalder på fordybelse, repetition og spejling. En inspirationsbog med fokus på de oplevede følelser, det erfaringsnære. Den repræsenterer en stærk eksistentiel røst ind i tidens krævende menneskeliv, der ofte er knyttet til en lidt ubestemmelig og uforløst smerte. Alt er indføjet i det allersmukkeste kvalitetsdesign.Bogens temaer er:Længsel I/II – en kraft til forandringEnsomhed I/II – et lysbryd i det tavse mørkeKedsomhed I/II – en forløber for kreativitetVemod I/II – et råb efter håb, liv og skønhedLangsomhed I/II – en glemsel skifter til erindringMørket kan i strejf opleves meget tæt, næsten uudholdeligt. Men for nogle mennesker kan disse tunneler i livet også rumme lys – et skær fra en anden virkelighed. Midt i livets skrøbelige udsathed rører den søgende længsel på sig. Nattens mørke slår lange skygger, men de er ikke nødvendigvis farlige. Det kan være menneskets vej til livet. Det kan være en forudanelse af svaret på dybe længsler. Det kan være indgangen til fornyelse, kreativitet og nyt håb. Bogen lukker op til denne indgang - og udvej.

  • - Om at søge fodfæste efter svær sygdom
    af Jørn Henrik Olsen & Peter V. Legarth
    165,95 kr.

    Hvad sker der, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet? I fire meget personlige essays i bogen Efter styrtet svarer professor Peter V. Legarth på spørgsmålet. Læserne inviteres ind i tankemylderets svære og tyngende erfaringer. Bogen åbner ind til syge mørketanker og perspektiver på livet i de vanskeligste sårbarhedszoner. Så gennemsigtigt, så åbent. Troen på Gud kommer på en slags overarbejde i livets grænseområder. Men afgørelsens livsforvandlende kraft lurer heldigvis også - til forløsning, fornyelse og forvandling. Håbets lys midt i skyggelivet skinner trods de vanskelige odds. Fem smukkke malerier ved billedkunstner Jørn Henrik Olsen er en farvelagt kommentar til bogens indhold.

  • af Jørn Henrik Olsen
    165,95 kr.

    Dens grafiske design er stramt og smukt. Bogens 58 tværfaglige essays er også skarptskårne. De er skrevet af forfatter og forsker, cand.theol., ph.d. Jørn Henrik Olsen. En kort karakteristik af bogens fokus eller indhold: Forskellen mellem at leve et liv med og uden mellemrum er stor. For der sker noget med mellemrum. Denne bogs essays er tænkt som mellemrum. Bogen er som et smukt adgangstegn til fordybelse og indsigt – derude i det eksistentielle felt. Den er således en kreativ platform med megen livfuld plads til eksistentiel eftertanke og genklang. Den inspirerer eller understøtter fordybelsen og øger den eksistentielle klangbund. Resonansen også kaldet. Et mulighedernes tryllespejl rejser sig for læserne, hvorved de kan blive sig selv nærværende. Noget quick-fix er ikke gemt i udgivelsen. Dørene til læserne dirkes op på skæve og overraskende måder. Blandt andet møder der læseren en alvorlig undsigelse af den bløde mellemvares tyranni, skærmens afskærmende virkning og den stundesløses magt. Væredygtighedens trivsel i langsomheden og erfaringsrummet med de fortryllede øjeblikke får modsat pæne ord med på vejen. En særlig gavmildhed gennemlyser teksterne. De giver oplevelsen af at komme ind i ’levende pauser’. Især fordi de inspirerer til gennemtænkning af de mest påtrængende spørgsmål og udfordringer i den menneskelige eksistens i vores egen tids tid.

  • af Christian Jensen, Jørn Henrik Olsen, Anne Hjælmsø, mfl.
    110,95 kr.

    Når vi taler om sproget i lyst og nød, tænker vi på sproget, når vi er glade, og sproget, når vi er kede af det, plus alle de nuancer, der er inden for de to udtryk. Men sproget kan også være i direkte nød – selve sproget – fordi det ikke bliver anvendt så godt, som det fortjener; det bliver ikke ordrigt, og det bliver ikke nuanceret, hvis vi sjusker og fortrinsvis bruger vanesætninger. Vi skal huske at komme rundt i hjørnerne. Sproget har en detaljerigdom, som ikke skal stå i skyggen af nye friske slangudtryk, som er knap så detaljerede, men rappe og lyder kvikke. Det vil jo sige, at der står en masse til rådighed, som ikke bliver brugt, mens andet bliver brugt igen og igen, til det er udpint. Et sprog i nød kan sammenlignes med en fisk, der snapper efter vejret og kun med besvær får sit iltbehov dækket. Sådan står sproget der i vandskorpen og vånder sig, og den sprogglade og -øvede bruger føler sig snydt. Der tales og gestikuleres, men der mangler noget.Indhold»Følsomhed og forståelse« af Anne Hjælmsø (s. 17-27)»Litteraturen gav mig en tryghed, jeg aldrig vil svigte« af Christian Jensen (s. 29-36)»Dansk som sproglig dannelse« af Mischa Sloth Carlsen (s. 37-44)»Sprogmusik« af Ebbe Preisler (s. 45-58)»Når døden har talt« af Jesper Stange (s. 59-66)»Sprogets terapeutiske indfarvning« af Jørn Henrik Olsen (s. 67-72)»Sproget i lyst og nød« af Jørgen Christian Wind Nielsen (s. 73-77)»Tonen og melodien« af Knud Lindholm Lau (s. 79-105)»Kærlig fyring i sorgens flow« af Niels Åkerstrøm Andersen (s. 107-118)

  • - Essays om sorg, ensomhed og livsmod
    af Jørn Henrik Olsen
    179,95 kr.

    Bogens 20 essays er som et fordybelses- og refleksionsrum om tab, sorg og ensomhed - men også om livsmod. Teksterne kan bruges af den enkelte til at spejle dét, som læseren helt personligt udfordres af i sorgens og ensomhedens landskab. De kan også danne udgangspunkt for samtaler i en studiekreds eller lignende. Ensomhedens sorg præges ofte af gennemgribende og livsforandrende – og tunge - følelser. Et lille lys eller måske blot et omrids af lys kan betyde alverden i et mørke. Når det eksistentielle mørke breder sig på grund af sorg, ensomhed eller andre smertefulde følelser, er der måske endda mere brug for ”Lystid i mørket”. Den smukt designede udgivelse indeholder også 20 kunstfotos af Camilla Engrob. Bogen er den oplagte gave til for eksempel sørgende - og måske deres ligeså sårbare hjælpere.

  • - Essays om sorg, melankoli og kunst
    af Jørn Henrik Olsen
    189,95 kr.

    Bogen Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst rummer seks essays, der er skrevet af forfatter og forsker, ph.d. Jørn Henrik Olsen. Den indeholder også gengivelsen af syv smukke kunstværker af billedhugger og maler Bente Polano. Bogens grafiske design og udtryk er hentet ned fra øverste kvalitetshylde. En overmåde smuk udgivelse taler vi om. Bogen kalder på fordybelse og lukker op til indsigter om højst levende sammenhænge mellem sorg, melankoli og kunst. Nu og da prikker livet hul på trygheden. Denne menneskelige erfaring forsøger bogens tekster at spejle. Det sker med tanke på kunstens og dens tilblivelse – og ikke mindst med blik for brudfladerne i den æstetiske skønhed. Det underbygges af eller integreres på en smuk og stærk måde ved hjælp af bogens billeder af kunstværkerne. Bogen tør beskrive kunsten i lyset fra livets mørke sider og smertepunkter. Den redegør for måderne, hvorpå kunsten er en eksistentiel aktivitet, herunder hvordan kunstens forgrenede udtryk har en særlig evne til at forbinde sig med menneskers vidt forskellige oplevelser af tab og sorg. Bogen indfanger også eksempler på kunst (fx billedkunst, litteratur og musik), som dokumenterer de dybe forbindelser mellem værker og deres skabere. På den led udvider kunsten vores bevidsthed om verden og menneskelivet.

  • af Jørn Henrik Olsen & Debora Cornelia Sommer
    149,50 kr.

    Bogen Longing - Sehnsucht - Længsel præsenterer 6 smukke og stærkt ekspressive malerier af Jørn Henrik Olsen og 6 digte skrevet af Debora Cornelia Sommer om følgende temaer: længsel, vemod, ensomhed, natskygger, dæmring og horisont. Den reflekterer over nogle af livets dybe erfaringer. Det lidelsesfyldte er knyttet til livets skyggemørke. Længslen og vemodssmerten hører til det uudgrundelige i den menneskelige eksistens, men alligevel hænder det, at længslens håb bryder igennem. Bogen inviterer til at standse op for at give plads til livets eller sjælens dybe følelsesrum, så den næste vejstrækning under hjemlængslens horisont kan følges med vores hjerte.