De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Filosofi og socialt håb

Bag om Filosofi og socialt håb

Richard Rorty (1930-2007) var en af de mest provokerende skikkelser i nyere tids filosofi. I disse veloplagte essays, artikler og forelæsninger fra 1990’erne præsenteres en bred vifte af hans filosofiske, politiske og kulturelle overbevisninger. Rortys forfatterskab blev til i et opgør dels med den analytiske tradition, han selv kom ud af, og dels med platonisk og kantiansk filosofi. Siden Platon har filosofien grundlæggende forsøgt at nå frem til sand erkendelse ved at trænge bag om tilsynekomsterne til en underliggende virkelighed. Men for Rorty handler det ikke om, hvorvidt vores forestillinger stemmer overens med en fundamental virkelighed, men om hvorvidt de kan bidrage til at udføre praktiske formål og skabe et mere egalitært og demokratisk samfund. I den pragmatiske ånd fra John Dewey forsøges det platoniske mål om at kopiere virkeligheden bedre og bedre erstattet med et socialt håb om at skabe en bedre fremtid bestående af et globalt, kosmopolitisk, demokratisk, egalitært, klasseløst verdenssamfund. Bogen er forsynet med et efterskrift af Michael Vernersen, som også har oversat.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771299557
  • Udgivet:
  • 3. oktober 2016
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Filosofi og socialt håb

Richard Rorty (1930-2007) var en af de mest provokerende skikkelser i nyere tids filosofi. I disse veloplagte essays, artikler og forelæsninger fra 1990’erne præsenteres en bred vifte af hans filosofiske, politiske og kulturelle overbevisninger.
Rortys forfatterskab blev til i et opgør dels med den analytiske tradition, han selv kom ud af, og dels med platonisk og kantiansk filosofi. Siden Platon har filosofien grundlæggende forsøgt at nå frem til sand erkendelse ved at trænge bag om tilsynekomsterne til en underliggende virkelighed. Men for Rorty handler det ikke om, hvorvidt vores forestillinger stemmer overens med en fundamental virkelighed, men om hvorvidt de kan bidrage til at udføre praktiske formål og skabe et mere egalitært og demokratisk samfund. I den pragmatiske ånd fra John Dewey forsøges det platoniske mål om at kopiere virkeligheden bedre og bedre erstattet med et socialt håb om at skabe en bedre fremtid bestående af et globalt, kosmopolitisk, demokratisk, egalitært, klasseløst verdenssamfund.
Bogen er forsynet med et efterskrift af Michael Vernersen, som også har oversat.

Brugerbedømmelser af Filosofi og socialt håb