De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Det store samfund og den lille stat

- Hvordan det borgerlige Danmark tabte fællesskabet og hvordan det kan vindes tilbage igen

Bag om Det store samfund og den lille stat

Folketingsvalget i november 2022 var en katastrofe for de fleste borgerlige partier. For Venstre-manden Jens-Kristian Lütken er en stor del af forklaringen, at det borgerligt liberale Danmark har ladet sig lulle ind i fortællingen om nødvendighedens politik og forestillingen om politik som en krisestyring, hvor altings mål er mere velfærd og mere stat. Der er ifølge Jens-Kristian Lütken brug for en ny vækkelse, hvor det borgerlige Danmark atter besinder sig på de folkelige og forpligtende fællesskaber – folkeskolen, højskolebevægelsen, frivilligt arbejde, andelsbevægelsen – som man udsprang af, men som man med tiden overlod til venstrefløjen. Gennem en række nedslag og eksempler fra eget arbejde og erfaring som borgmester i København viser Jens-Kristian Lütken, hvordan en borgerlig liberal politik kan vise nye veje inden for eksempelvis skole-, social- og beskæftigelsespolitikken, og argumenterer for, at mere stat langt fra er svaret på de mange udfordringer, som trænger sig på i det danske velfærdssamfund. Bogen indeholder forord af Søren Pind.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788794464475
  • Udgivet:
  • 22. august 2024
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Det store samfund og den lille stat

Folketingsvalget i november 2022 var en katastrofe for de fleste borgerlige partier. For Venstre-manden Jens-Kristian Lütken er en stor del af forklaringen, at det borgerligt liberale Danmark har ladet sig lulle ind i fortællingen om nødvendighedens politik og forestillingen om politik som en krisestyring, hvor altings mål er mere velfærd og mere stat.
Der er ifølge Jens-Kristian Lütken brug for en ny vækkelse, hvor det borgerlige Danmark atter besinder sig på de folkelige og forpligtende fællesskaber – folkeskolen, højskolebevægelsen, frivilligt arbejde, andelsbevægelsen – som man udsprang af, men som man med tiden overlod til venstrefløjen.
Gennem en række nedslag og eksempler fra eget arbejde og erfaring som borgmester i København viser Jens-Kristian Lütken, hvordan en borgerlig liberal politik kan vise nye veje inden for eksempelvis skole-, social- og beskæftigelsespolitikken, og argumenterer for, at mere stat langt fra er svaret på de mange udfordringer, som trænger sig på i det danske velfærdssamfund. Bogen indeholder forord af Søren Pind.

Brugerbedømmelser af Det store samfund og den lille stat