Den skaldede kok
- I medgang og misbrug
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 184
- Udgivet:
- 20. november 2020
- Udgave:
- 1
- Størrelse:
- 200x320x20 mm.
- Vægt:
- 400 g.
- 1-3 hverdage.
- 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Den skaldede kok
Den skaldede kok alias Carsten Olsen har levet et liv i overhalingsbanen. Alt har været i overflod – både druk, kvinder og mad.
”I alt for mange år var kvinder mit misbrug. Da det var værst, så jeg 11 på én gang, hvor mange af dem troede, at de var den eneste ene. (...) I den periode måtte jeg have to telefoner for at kunne dække over mine løgne.”
Allerede som elleveårig pjækkede han fra skole og søgte læreplads på Hotel d’Angleterre, som han startede på fem år senere. Siden blev han uddannet tjener på Hotel Plaza. Det var tiden, hvor eleverne gerne fik en lussing eller to, hvis de ikke gjorde, som der blev sagt, men der var også særlige oplevelser, fx med Victor Borge, Dalai Lama og ikke mindst Simon Spies:
”Han formåede altid at gøre sin entre. Det var ikke et sjældent syn at se ham komme kørende i sin store Rolls Royce – og lige meget om det var sommer eller vinter, så var han iført en kæmpe pels, som han smed bagover, når han steg ud af bilen. Han havde også altid rent tøj liggende i bagagerummet, hvis nu han blev for fuld og kom til at spilde ned ad sig selv eller brække sig.”
I bogen Den skaldede kok – i medgang og misbrug løfter Carsten Olsen for første gang sløret for, hvad der forgik bag kulisserne – både før, under og efter tv-lamperne var slukket. Hvordan det var pludselig at blive et kendt ansigt, og hvad der fulgte i kølevandet på det. Og om at have et temperament, der i de yngre dage bød ham gavmildt at dele håndmadder ud og aldrig gå af vejen for en god slåskamp.
...”og i det samme han gjorde det, knyttede jeg min næve og hakkede ham en lige midt på tuden! Som en ko, der blev skudt med en boltpistol, faldt han pladask ned på jorden.”
Han fortæller med ærlighed og humor om et hårdt liv – hvor han altid har gjort tingene på sin helt anden måde, og hvorfor bikermiljøet – på godt og ondt – tiltrak ham. Han beskriver sig selv som en misbruger i enhver henseende, og hans indre dæmoner har gang på gang været ved at tage livet af ham. Han har været igennem det hele; offentlig nedtur, depression, fedmeoperation, konkurs. Bogen kommer også ind på, hvordan det var at gå fra at drive restaurant Perlen i Tivoli med 47 ansatte til at miste alt – og lade sig indlægge på psykiatrisk afdeling og modtage kontanthjælp. Dette er Carsten Olsens egen fortælling – helt uden filter.
Om forfatterne
Olsen den skaldede kok er uddannet fra Hotel d’Angleterre og har en lang karriere med egen restaurant, catering, flere kogebøger, utallige tv-programmer og i flere omgange også titlen som køkkenchef. Samtidig har han i mere end 20 år givet den gas på den danske rock’n’roll-scene.
Pia Brixved er tidligere tv-tilrettelægger igennem 11 år, hvor hun bl.a. skabte fænomenet Den skaldede kok sammen med fotograf Carsten Ringholm. Hun driver i dag tarmskylningsklinikken Colonic, hvor hun brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtigt det er at passe på fordøjelsen.
”I alt for mange år var kvinder mit misbrug. Da det var værst, så jeg 11 på én gang, hvor mange af dem troede, at de var den eneste ene. (...) I den periode måtte jeg have to telefoner for at kunne dække over mine løgne.”
Allerede som elleveårig pjækkede han fra skole og søgte læreplads på Hotel d’Angleterre, som han startede på fem år senere. Siden blev han uddannet tjener på Hotel Plaza. Det var tiden, hvor eleverne gerne fik en lussing eller to, hvis de ikke gjorde, som der blev sagt, men der var også særlige oplevelser, fx med Victor Borge, Dalai Lama og ikke mindst Simon Spies:
”Han formåede altid at gøre sin entre. Det var ikke et sjældent syn at se ham komme kørende i sin store Rolls Royce – og lige meget om det var sommer eller vinter, så var han iført en kæmpe pels, som han smed bagover, når han steg ud af bilen. Han havde også altid rent tøj liggende i bagagerummet, hvis nu han blev for fuld og kom til at spilde ned ad sig selv eller brække sig.”
I bogen Den skaldede kok – i medgang og misbrug løfter Carsten Olsen for første gang sløret for, hvad der forgik bag kulisserne – både før, under og efter tv-lamperne var slukket. Hvordan det var pludselig at blive et kendt ansigt, og hvad der fulgte i kølevandet på det. Og om at have et temperament, der i de yngre dage bød ham gavmildt at dele håndmadder ud og aldrig gå af vejen for en god slåskamp.
...”og i det samme han gjorde det, knyttede jeg min næve og hakkede ham en lige midt på tuden! Som en ko, der blev skudt med en boltpistol, faldt han pladask ned på jorden.”
Han fortæller med ærlighed og humor om et hårdt liv – hvor han altid har gjort tingene på sin helt anden måde, og hvorfor bikermiljøet – på godt og ondt – tiltrak ham. Han beskriver sig selv som en misbruger i enhver henseende, og hans indre dæmoner har gang på gang været ved at tage livet af ham. Han har været igennem det hele; offentlig nedtur, depression, fedmeoperation, konkurs. Bogen kommer også ind på, hvordan det var at gå fra at drive restaurant Perlen i Tivoli med 47 ansatte til at miste alt – og lade sig indlægge på psykiatrisk afdeling og modtage kontanthjælp. Dette er Carsten Olsens egen fortælling – helt uden filter.
Om forfatterne
Olsen den skaldede kok er uddannet fra Hotel d’Angleterre og har en lang karriere med egen restaurant, catering, flere kogebøger, utallige tv-programmer og i flere omgange også titlen som køkkenchef. Samtidig har han i mere end 20 år givet den gas på den danske rock’n’roll-scene.
Pia Brixved er tidligere tv-tilrettelægger igennem 11 år, hvor hun bl.a. skabte fænomenet Den skaldede kok sammen med fotograf Carsten Ringholm. Hun driver i dag tarmskylningsklinikken Colonic, hvor hun brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtigt det er at passe på fordøjelsen.
Brugerbedømmelser af Den skaldede kok
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Den skaldede kok findes i følgende kategorier:
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621