De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den katastrofale triumf

- Krigen 1870-1871. Preussens sejr, Frankrigs nederlag og Danmarks held

Bag om Den katastrofale triumf

Den fransk-preussiske krig i 1870-71 er en af de vigtigste krige i Europas historie. Niels Bo Poulsen skriver i Den katastrofale triumf om en konflikt, der den dag i dag er lærebogsmateriale på officersskoler verden over, som politikere gør klogt i at studere, og som med et slag gjorde Tyskland til Europas magtpolitiske krumtap. Krigens centrale slag den 1. september 1870 ændrede stormagtsrollerne og dermed Europa. Fra det tidspunkt og frem til 1945 var Tyskland nøglespilleren i europæisk politik. Preussens sejr blev på sigt katastrofal: det nye Tyskland var autoritært og militaristisk, og de tyske ambitioner om at ville være verdensmagt steg – og de ubalancer og problemer, som den europæiske sikkerhedsarkitektur led af frem til Anden Verdenskrigs slutning, kan i stort omfang føres tilbage til denne krig. Det er en krig med klare danske vinkler. Danmark var fristet til at deltage for på den måde at vinde Slesvig tilbage efter nederlaget i 1864. De dansksindede sønderjyder, som efter 1864 var borgere i Preussen, og som var i den værnedygtige alder, deltog i krigen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702308754
  • Udgivet:
  • 2. september 2021
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Den katastrofale triumf

Den fransk-preussiske krig i 1870-71 er en af de vigtigste krige i Europas historie. Niels Bo Poulsen skriver i Den katastrofale triumf om en konflikt, der den dag i dag er lærebogsmateriale på officersskoler verden over, som politikere gør klogt i at studere, og som med et slag gjorde Tyskland til Europas magtpolitiske krumtap.
Krigens centrale slag den 1. september 1870 ændrede stormagtsrollerne og dermed Europa. Fra det tidspunkt og frem til 1945 var Tyskland nøglespilleren i europæisk politik. Preussens sejr blev på sigt katastrofal: det nye Tyskland var autoritært og militaristisk, og de tyske ambitioner om at ville være verdensmagt steg – og de ubalancer og problemer, som den europæiske sikkerhedsarkitektur led af frem til Anden Verdenskrigs slutning, kan i stort omfang føres tilbage til denne krig.
Det er en krig med klare danske vinkler. Danmark var fristet til at deltage for på den måde at vinde Slesvig tilbage efter nederlaget i 1864. De dansksindede sønderjyder, som efter 1864 var borgere i Preussen, og som var i den værnedygtige alder, deltog i krigen.

Brugerbedømmelser af Den katastrofale triumf