Cider og frugtvin
- En håndbog i mikrobrygning
- Indbinding:
- Indbundet
- Sideantal:
- 160
- Udgivet:
- 26. marts 2021
- Udgave:
- 1
- Størrelse:
- 175x247x12 mm.
- Vægt:
- 546 g.
- 1-2 hverdage.
- 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
Normalpris
Abonnementspris
- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding
Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.
Beskrivelse af Cider og frugtvin
Bogen dykker ned i processen, hvor der først laves en helt enkel og klassisk cider, og derefter brygges mere avancerede varianter, hvor æblemosten blandes med frugtsaft. Der brygges også helt uden æblemost. En del af bogens mission er at vise, at det slet ikke er svært at gære eller fermentere most og saft.
Klassisk cider har en masse dogmer påhæftet sig. Noget må man, andet må man ikke. I denne bog må man alt. Bogen skaber bro mellem de klassiske, tekniske bryggebøger og en moderne kogebog.
Udgangspunktet er mikrobrygning forstået således, at der arbejdes med små portioner, typisk 5-10 liter. På den måde lægges der op til eksperimenteren og variation, og processen kræver mindre plads og kan også klares i en lejlighed.
Bogen er skrevet som en ’læs og bryg’-bog. Hvert afsnit hænger sammen med et trin i bryggeprocessen. De er sat kronologisk op, så første del af bogen tager dig igennem hele processen fra æble til cider. Anden del af bogen er opskrifter på cider og frugtvine, som benytter samme bryggeproces, med få afvigelser. Til slut er der et afsnit om alternative måder at bruge cider på i maden. Og du finder helt sikkert på dine egne sammensætninger undervejs.
Opskrifterne i bogen kan fint skaleres op og ned, og du må gerne variere lidt fra de angivne mængder. Opskrifterne er generelt skrevet lidt løsere, end man ville gøre i en traditionel kogebog. Det gør selve processen en hel del mere intuitiv, men læseren bliver stadig holdt i hånden helt fra æble til cider, og inden du ved af det, sidder du og nyder en iskold hjemmebrygget cider.
Om forfatteren
André Spange Nabulsi er udlært kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København i 2007. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne. Hans store interesse for at brygge cider opstod, da det var det sidste, der skulle til for at fuldende det hjemmelavede måltid. André har udgivet kagebogen Eventyrlige kager i 2016 i samarbejde med sin mor, Randi Nabulsi, og syltebogen På glas og flasker i 2018.
Klassisk cider har en masse dogmer påhæftet sig. Noget må man, andet må man ikke. I denne bog må man alt. Bogen skaber bro mellem de klassiske, tekniske bryggebøger og en moderne kogebog.
Udgangspunktet er mikrobrygning forstået således, at der arbejdes med små portioner, typisk 5-10 liter. På den måde lægges der op til eksperimenteren og variation, og processen kræver mindre plads og kan også klares i en lejlighed.
Bogen er skrevet som en ’læs og bryg’-bog. Hvert afsnit hænger sammen med et trin i bryggeprocessen. De er sat kronologisk op, så første del af bogen tager dig igennem hele processen fra æble til cider. Anden del af bogen er opskrifter på cider og frugtvine, som benytter samme bryggeproces, med få afvigelser. Til slut er der et afsnit om alternative måder at bruge cider på i maden. Og du finder helt sikkert på dine egne sammensætninger undervejs.
Opskrifterne i bogen kan fint skaleres op og ned, og du må gerne variere lidt fra de angivne mængder. Opskrifterne er generelt skrevet lidt løsere, end man ville gøre i en traditionel kogebog. Det gør selve processen en hel del mere intuitiv, men læseren bliver stadig holdt i hånden helt fra æble til cider, og inden du ved af det, sidder du og nyder en iskold hjemmebrygget cider.
Om forfatteren
André Spange Nabulsi er udlært kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København i 2007. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne. Hans store interesse for at brygge cider opstod, da det var det sidste, der skulle til for at fuldende det hjemmelavede måltid. André har udgivet kagebogen Eventyrlige kager i 2016 i samarbejde med sin mor, Randi Nabulsi, og syltebogen På glas og flasker i 2018.
Brugerbedømmelser af Cider og frugtvin
Giv din bedømmelse
For at bedømme denne bog, skal du være logget ind.Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Cider og frugtvin findes i følgende kategorier:
© 2024 Pling BØGER Registered company number: DK43351621