Bøger i Pædagogik til tiden serien i rækkefølge
-
98,95 kr. 'Grundbog i pædagogik til lærerfaget' består af tekster om pædagogik og er direkte målrettet mod lærerfaget. Bogen leverer en sammenhængende, men selvfølgelig ikke udtømmende indføring i det, der er grundlæggende og basalt væsentligt inden for pædagogik i relation til lærergerningen i det 21. århundrede. Den er aktuel – ikke i forhold til, hvad der rører sig lige nu, men snarere i forhold til det senmoderne vilkår, vi skal bedrive skole under, hvor lærerne skal undervise eleverne og fremme og understøtte elevernes læreprocesser. De overordnede temaer i bogen er: Pædagogiske grundsyn, Dannelse, Pædagogik og professionalitet, Lærerrollen og Folkeskolens historiske grundlag. 'Grundbog i pædagogik til lærerfaget' henvender sig først og fremmest til studerende og undervisere ved læreruddannelsen og sekundært til erfarne (uddannede) lærere, der ønsker at kvalificere deres professionelle virke yderligere. Omdrejningspunktet er pædagogik i den danske folkeskole. Bogen er skrevet både som et læseværk og et arbejdsredskab og er også velegnet til læsere/studerende, der er nyorienterede mod pædagogikken som lærerfagligt felt. Som arbejdsredskab giver bogen anledning til refleksiv tænkning.
- E-bog
- 98,95 kr.
-
229,50 kr. Stilladsbegrebet går tilbage til L.S. Vygotskys arbejder, men fremstår i dag som et selvstændigt begreb. I denne bog relateres stilladstænkningen til teori og forskning om så vidt forskellige områder som motiv- og sprogudvikling, selvet og tilværelseskompetence, kommunikation, læring af praktiske færdigheder samt undervisning i matematik og dansk.Inden for pædagogisk tænkning er man i stigende grad blevet opmærksom på, at læring er socialt baseret, og at det lærende menneske har brug for en passende form for støtte fra omgivelserne, hvis dets læring skal optimeres. Stilladsbegrebet ikke blot fastholder denne synsvinkel, men giver også mulighed for at sammentænke forskellige vinkler på læring og udvikling i en praksisnær helhedsforståelse. Stilladsbegrebet går tilbage til L.S. Vygotskys arbejder, men fremstår i dag som et selvstændigt begreb. I denne bog relateres stilladstænkningen til teori og forskning om så forskellige områder som motiv- og sprogudvikling, selvet og tilværelseskompetence, kommunikation, læring af praktiske færdigheder samt undervisning i matematik og dansk.Bogens artikler er forankret i nyere teoretisk og empirisk forskning og henvender sig til studerende ved pædagog- og lærerseminarier, universiteter, pædagog- og lærerhøjskoler samt alle med professionsinteresse for, hvorledes man pædagogisk kan støtte op om børn og unges læring og udvikling.
- Bog
- 229,50 kr.
-
- Wolfgang Klafki i teori og praksis
298,95 kr. Med Fylde og form - Wolfgang Klafki i teori og praksis, foreligger der for første gang i Danmark en introduktion til Wolfgang Klafkis teori i sammenhæng med en række eksempler på teoriens anvendelsesmuligheder i læreruddannelsen og folkeskolen. Bogen belyser det ofte uovervejede forhold mellem almen didaktik og fagdidaktik. Ærindet er at demonstrere, hvad der med udgangspunkt i en række fag kan ske i mødet mellem den almene og den faglige didaktik.Samtidig har bogen et uddannelsespolitisk sigte, idet den forsøger at finde - og eksemplificere - en tredje vej i den standende og ofte stærkt polariserede debat, hvor modsætningerne imellem en børne- og en indholdscentreret fløj undertiden synes uforenelige. Forfatternes budskab er, at en tidssvarende didaktik må insistere på den dynamiske vekselvirkning mellem elevernes udvikling og det kundskabsmæssige indhold.
- Bog
- 298,95 kr.
-
- observation, vurdering og udvikling i undervisning og vejledning
228,95 kr. Hvordan kan jeg blive en bedre lærer og vejleder? Det er et spørgsmål, som de fleste lærere og studerende givetvis ofte er optaget af. I læreruddannelsen bliver der lagt vægt på teoristudier, træning og refleksion, og disse elementer er alle nødvendige for at udvikle professionalitet som lærer. Hvis man ønsker at reflektere over egen praksis, kan der imidlertid rejses et vigtigt spørgsmål: Hvor godt et overblik har jeg egentlig over, hvad der sker i praksis? Hvor godt er jeg i stand til faktisk at se mine elever, studerende og kommunikere mine iagttagelser? Hvor godt ser jeg min undervisning eller min vejledning? Det er det, denne bog handler om – hvordan man som lærer eller studerende kan gå frem for bedre at se sin praksis. Forfatteren giver en grundig indføring i observation som fænomen og metode og redegør for blandt andet logskrivning, interview og spørgeskema. Bogen indeholder desuden et kapitel om audio-/videoobservation. Derudover drøftes valg af metode, analyse af information og konstruktiv brug af information som grundlag for pædagogisk udviklingsarbejde. Etiske overvejelser i observationsarbejde belyses også. 'Det vurderende øje' er skrevet i en konkret og direkte form og indeholder mange eksempler på observations- og evalueringsarbejde i undervisning og vejledning. Hvert kapitel afsluttes med øvelser og refleksionsopgaver. Formålet med bogen er at give lærerstuderende, lærere og praktikvejledere en indføring i observation og vurdering som et redskab til at udvikle pædagogisk professionalitet. Bogen kan derfor blive et vigtigt værktøj for lærerteam, i lærerstuderendes praktik og arbejde med empiri i studier og opgaveskrivning.
- Bog
- 228,95 kr.
-
- faglig skrivning i de videregående uddannelser
228,95 kr. Skrive for at lære giver en indføring i skrivning som proces fra den første idé til den sidste reference, og bogen viser, at skrivning er et vigtigt redskab til læring og tankeudvikling.Det at skrive godt kræver mere end færdigheder og teknik; man må også kunne tænke fagligt. At lære at skrive fagtekster indebærer derfor at skrive sig ind i en fagkultur. Skrivning er ikke blot en nødvendig studiekompetence og en væsentlig erhvervskompetence. Skrivning er også en meget vigtig læringsstrategi.Skrive for at lære giver en indføring i skrivning som proces fra den første idé til den sidste reference, og bogen viser, at skrivning er et vigtigt redskab til læring og tankeudvikling. Læseren bliver præsenteret for forskellige måder at læse og tage notater på, forskellige skrivestrategier og forskellige fremgangsmåder med hensyn til strukturering af en faglig tekst. Logskrivning, knyttet til feltarbejde og praksis, bliver udførligt behandlet. Bogen giver praktiske råd om individuel skrivning, om arbejde i skrivegrupper, om fællesskrivning af tekster og brug af elektroniske kommunikationsmidler og Internet.Bogen giver råd om at starte skrive- og responsgrupper og vejledning i skrivning, og den drøfter nye arbejds- og vurderingsformer, knyttet til portefølje- eller mappevurdering. Den giver også råd om, hvordan det enkelte fagmiljø kan organisere og integrere skriveoplæring i studiet, for eksempel gennem skriveværksted.Skrive for at lærehenvender sig primært til de studerende på de videregående uddannelser, men bogen er relevant for alle, som på en eller anden måde er engageret i faglig skrivning. Den vil også være af interesse for lærere, vejledere, kursusholdere og andre, som arbejder med studiekvalitet.
- Bog
- 228,95 kr.
-
288,95 kr. Erling Lars Dale mener, at professionel udøvelse af lærerfaget kræver mere end kundskaber i de fag, man underviser i. Det er heller ikke tilstrækkeligt at have et repertoire af teknikker og fremgangsmåder, som erfaringsmæssigt har vist sig nyttige. Professionel udøvelse af faget forudsætter, at lærerne kan planlægge, forstå, analysere og vurdere såvel læreplanerne som undervisningen og elevernes læreprocesser.
- Bog
- 288,95 kr.
-
- Nye studier
263,95 - 314,95 kr. Den tyske professor i opdragelsesteori og pædagogik Wolfgang Klafki har skrevet en sammenhængende didaktisk teori i moderne dannelsesteoretisk forstand. Bogen udfolder Klafkis grundsynspunkt: At al didaktisk udvikling nødvendigvis må bygge på dannelsesteori. Bogen rummer desuden helt nye didaktiske og metodiske overvejelser om undervisningens gennemførelse i skolehverdagen. Wolfgang Klafki har i danske pædagogiske kredse fået en lidt usædvanlig status. Han har i levende live med sin teori om den kategoriale dannelse opnået klassikerstatus på linje med Rousseau, Pestalozzi, Fröbel og andre store navne i pædagogikkens historie. Selv om Klafkis værk bygger på den klassiske åndsvidenskabelige teori, har han indkorporeret centrale aspekter fra nyere pædagogiske retninger i sin kritisk-konstruktive teori. Med de senere års tilbagevenden til en mere kulturorienteret undervisning og den fornyede fokusering på fagligheden er Klafki efter flere år ´i kulden´ igen kommet ind i varmen. Klafki støtter imidlertid ikke de nykonservative tendenser med den ensidige fokusering på fagene og fagligheden. Han er ikke fagdidaktiker, men almen didaktiker. I sin videreudvikling af den kategoriale dannelsesteori viser han, hvordan erfaringer har en vigtig placering i al læring, men det er netop på baggrund af værdiorienteringer, der udspringer af etiske normer. Undervisning, der ikke vedkender sig en bagvedliggende dannelsesteori, er for Klafki meningsløs.
-
- om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker
238,95 - 248,95 kr. De centrale retninger inden for vejledning præsenteres, og deres pædagogiske konsekvenser diskuteres. Vejledningsstrategier og -teknikker formidles i en form, hvor læreren, afhængigt af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig. Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik. Lærerens opgave i skolen ændrer sig. Undervisningens traditionelle hierarkiske kommunikation er under nedbrydning, og lærerarbejde stiller krav til nye, faglige kompetencer. For lærere er det blevet vigtigt at kunne vejlede og samtale kompetent og professionelt med elever og forældre, kollegaer og lærerstuderende. Vejledningens mål er at hjælpe den vejledte til at finde sin vej til læring og udvikling. Denne bog sætter fokus på læreren som vejleder og på de faglige forudsætninger, som læreren skal magte for at kunne give god vejledning. Forfatteren præsenterer de centrale retninger inden for vejledning og åbner samtidig for deres pædagogiske konsekvenser. Vejledningsstrategier og -teknikker bliver diskuteret og gjort tilgængelige i en form, hvor læreren, afhængig af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig. Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik. Forfatteren diskuterer desuden de etiske dilemmaer, som læreren ofte vil møde i sit vejledningsarbejde. Lærer og vejleder henvender sig både til lærere i skolen og studerende ved lærerseminarierne. Bogen vil blandt andet med fordel kunne anvendes i det felt, hvor lærere og studerende mødes - i faget praktik i læreruddannelsen.