Bøger i KORT & GODT serien
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er didaktik egentlig? Hvilke tanker er den danske folkeskole og tænkningen om undervisning og læring rundet af? Og hvor kommer det fra, når vi taler PISA-resultater, dannelse, færdigheder og læringsfællesskaber? Hvad er lærerens rolle? Og hvad er elevens? Didaktikken omhandler ikke bare undervisningsmetoder, men er altid bundet op på en argumentation om undervisningens hvorfor. Hvorfor gør du, som du gør i undervisningen? Hvad er rationalerne for planlægningen? Hvad er din intention som underviser? Kort & godt om DIDAKTIK giver overblik over begrebet ’didaktik’ – både teoretisk, historisk og praktisk – og bogen bugner af viden om didaktikkens grundlæggende fokus på både undervisning og læring. Bogen henvender sig til alle, der underviser i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på de mellemlange og videregående uddannelser – og til dem, der arbejder didaktisk på den ene eller anden måde. Om forfatteren: Lea Lund, ph.d. i uddannelsesforskning, uddannet lærer og kandidat i generel pædagogik. Hendes forskningsfelt er særligt rundet af almendidaktikken i relation til lærerprofessionen. Har gennem 12 år været forsker på Aarhus Universitet tilknyttet Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, Nationalt Center for Kompetenceudvikling samt Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Har undervist i didaktik, curriculum og læring på Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse samt forsket i og skrevet om lærertænkning og didaktisk refleksion. Lea Lund har desuden stor erfaring med ledelse af didaktiske udviklingsprojekter i gymnasie- og ungdomsuddannelsesregi. Hun er både nationalt og internationalt tilknyttet forskellige forsknings- og udviklingsmiljøer. Er i dag leder af eftervidereuddannelsesafdelingen Pædagogik & Læring på University College Lillebælt.
-
149,95 - 198,95 kr. Hvad er demens? Hvad sker der i hjernen, og er der noget, man kan gøre for at undgå at få demens?Flere og flere danskere bliver på et tidspunkt i livet berørt af demens. De fleste kender eller er tæt på nogen med demens – i den nærmeste familie, i vennekredsen eller på jobbet. Demens rammer ikke kun den, der har sygdommen, men i særlig grad familien og hele netværket omkring personen.KORT & GODT OM DEMENS giver viden om, hvad der sker, når man bliver ramt af demens, og hvordan sygdommen kan udvikle sig og behandles. Bogen giver også gode råd til pårørende om, hvordan man håndterer hverdagen med demens tæt inde på livet.Bogen er til dig, der lever med demens, til pårørende og fagfolk, der ønsker en letlæst og overskuelig gennemgang af de forskellige former for demens, der findes blandt de næsten 100.000 mennesker, som lever med demens i Danmark.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er samskabelse? Hvad sker der med samskabelse, når den møder virkeligheden og hverdagen? Kan samskabelse indfri de store ambitioner om fremtidens velfærdssamfund? I begrebet samskabelse ligger visionen om et velfærdssamfund, hvor borgere og lokalsamfund indtager en stærk og aktiv rolle. Et samfund, hvor offentlige organisationer, civilsamfundet og private virksomheder arbejder sammen på tværs og finder løsninger på genstridige samfundsproblemer som ensomhed, klimaudfordringer og integration. I disse år forsøger mange ledere, medarbejdere og folkevalgte at forme samskabelsesambitionerne og føre dem ud i livet. Men ambitionerne støder ofte på grund, når de rammer hverdagens forhindringer og paradokser. KORT & GODT OM SAMSKABELSE I PRAKSIS handler om, hvordan organisationerne bliver bedre gearet til at arbejde samskabende. Forfatterne har mange års erfaring inden for borgerinddragelse og samskabelse, og de sammenfatter her deres viden og fører læseren mod de vigtigste pejlemærker i det samskabende landskab.Om forfatterne:ANNE TORTZEN er cand. scient.pol., journalist og proceskonsulent. Hun er ph.d. fra RUC med afhandlingen Samskabelse i kommunale rammer. Grundlægger og leder af virksomheden Center for Borgerdialog (www.centerforborgerdialog), som rådgiver offentlige organisationer om borgerinddragelse og samskabelse og formidler forskningsmæssig viden om feltet. MANON DE JONGH er chefkonsulent i UKON A/S og arbejder med ledelses- og organisationsudvikling, især i offentlige organisationer. Hun er ph.d. i organisationspsykologi fra Utrecht Universitet i Holland og er systemisk og psykodynamisk efteruddannet.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er tilknytning? Hvordan skaber man tryg tilknytning hos børn?Små børn har behov for tæt og vedvarende kontakt til få, stabile voksne. Det lægger grunden til, at børn udvikler sig til livsduelige voksne med gode og trygge relationer til andre mennesker.Alligevel er der brug for større fokus på, hvordan vi som forældre og samfund giver tilknytningen og vores børn bedre vilkår. Særligt i en hverdag, hvor børn kommer i institution tidligere og tidligere, hvor der er få voksne – og hvor alle er mere stressede end nogensinde før.Tilknytningsteorien er omdrejningspunktet i stort set al international forskning om børn og unge. KORT & GODT OM TILKNYTNING handler om, hvordan man kan omsætte denne forskning til praksis. Bogen gennemgår tilknytningsteorien og dens udvikling – og giver læseren vigtig viden og konkrete redskaber til at fremme børns trygge tilknytning i hverdagen.Bogen henvender sig til alle, der har med børn at gøre: forældre og familie, pædagoger, lærere og alle de andre professionelle, der arbejder med børn.Om forfatterne:Niels Peter Rygaard er psykolog og underviser og rådgiver professionelle, forvaltninger og beslutningstagere i arbejdet med anbragte og adopterede børn og unge. Pernille Darling Rasmussen er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri og er tilknyttet Center for Evidensbaseret Psykiatri som seniorforsker.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er grafisk facilitering for en størrelse? Hvordan griber man det an? Skal man kunne tegne perfekt på forhånd? I en verden med flere og flere informationer, større kompleksitet og et konstant fokus på at udnytte de knappe ressourcer effektivt er der brug for tydelig kommunikation. Navnlig når mennesker med forskellige baggrunde, uddannelser, holdninger og perspektiver skal samarbejde. Her kan grafisk facilitering være en støtte til at reducere kompleksiteten og forstå hinanden. Ikke mindst fordi grafisk facilitering giver et godt afsæt for den videre dialog. KORT & GODT OM GRAFISK FACILITERING tilbyder ny viden og praktiske råd, så du kan komme godt i gang med at visualisere dine idéer og projekter. KORT & GODT OM GRAFISK FACILITERING kan bruges i mange forskellige typer jobs, roller og anledninger, og bogen retter sig fx mod undervisere, projekt- og programledere, konsulenter, socialrådgivere, pædagoger, psykologer, præster, læger, klinisk personale, ingeniører og arkitekter, designere og grafikere – og alle andre, der har brug for ny inspiration til at formidle deres budskab.IA BRIX OHMANN og JOHANNE BRIX KIRKEGAARD er begge humanistisk uddannet i henholdsvis antropologi/social innovation og kommunikation/pædagogik. Udover at have samarbejdet i over ti år er de søstre.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er tics – og hvordan opstår de? Hvad er forskellen mellem tics og Tourettes syndrom? Hvordan håndterer og behandler man tics? Tics er en lidelse, der ofte begynder i den tidlige barndom og derefter har et svingende forløb, hvor symptomerne i perioder kan være meget belastende og hæmmende. Tics kan være både motoriske og vokale – dvs. bevæge-tics og lydtics – og de kan være forbigående eller af mere kronisk karakter. Man kalder det Tourettes syndrom, når man både har motoriske og vokale tics i længere tid end et år.Kort & godt om TICS & TOURETTES SYNDROM giver grundlæggende viden og konkrete råd om lidelsen. Blandt andet afliver den 10 udbredte myter om tics og Tourettes syndrom. Den indeholder også et skema med en opgørelse over motoriske og vokale tics, som læseren selv kan udfylde, for at få et overblik over symptomerne.KORT & GODT OM TICS & TOURETTES SYNDROM er skrevet til unge og voksne med tics og deres forældre, lærere, pædagoger og andre tæt på. Den henvender sig også til psykologer, læger og alle andre faggrupper, der arbejder med børn og unge med tics.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er seksualitet? Hvad er et godt sexliv? Hvad gør vi, når sexlysten forsvinder?Seksualitet berører os alle, unge som gamle, men er stadig et tabu for mange. Der er en klar forbindelse mellem vores seksuelle trivsel og vores generelle helbred, viser forskningen. Et velfungerende sexliv kan give livskvalitet og social trivsel gennem hele livet. Omvendt kan seksuel mistrivsel forværre tilstanden, hvis man i forvejen har en psykisk eller fysisk sygdom.KORT & GODT OM SEKSUALITET giver basal viden og konkrete råd om seksualitet, trivsel og mistrivsel. Og om, hvordan seksualiteten ændrer sig gennem livet. Bogen rummer også vejledning i den professionelle samtale om seksualitet, som kan være svær, uanset om du er patient eller behandler.KORT & GODT OM SEKSUALITET er til alle, der ønsker grundlæggende viden om seksualitet og trivsel, personligt og fagligt. Den henvender sig også til fagpersoner på det sundhedsfaglige, sociale og psykologiske felt, der gerne vil have mere viden om (og måske mod til) at beskæftige sig professionelt med seksualitet og sexliv.
-
178,95 - 207,50 kr. KORT & GODT OM KOMPETENCEUDVIKLING giver et overskueligt overblik til alle, der søger svar på komplekse spørgsmål om kompetenceudvikling i professionelle og arbejdsmæssige sammenhænge.Bogen bygger bro mellem teori og praksis, svarer på komplekse spørgsmål og sætter fokus på, hvad man konkret skal være opmærksom på. Bogen præsenterer også en model, som kan bruges, når man skal starte og facilitere dialog og refleksion i en medarbejder- eller ledergruppe i arbejdet med kompetenceudvikling.KORT & GODT OM KOMPETENCEUDVIKLING henvender sig til alle, som interesserer sig for kompetenceudvikling. Den er særligt til ledere, konsulenter, psykologer og undervisere, som har med voksnes læring og kompetenceudvikling at gøre.
-
207,50 kr. Både selvtillid og et stærkt selvværd kræver gode sociale færdigheder, evnen til at holde på egne rettigheder, til at stille op for sig selv, at kræve sin ret og bede om det, man har behov for. Det kræver en tro på, at man fortjener at blive behandlet ordentligt og fair, og det er alt sammen færdigheder, man kan lære og forbedre gennem hele livet.Kort & godt om SELVTILLID & SELVVÆRD henvender sig til dig, der ønsker at styrke dit selvværd og øge din selvtillid. Her finder du kort og klar viden om selvtillid og selvværd, gode råd og anvisninger til at styrke dit selvværd og forbedre din selvtillid. Du kan også tage temperaturen på dit selvværd i en af bogens forskellige test, der kan vise dig, hvor du kan sætte ind.Bogen er også relevant for psykologer, pædagoger, lærere og andre, der arbejder med mennesker, som har behov for at styrke deres selvværd og psykiske modstandskraft.
- Bog
- 207,50 kr.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er leg egentlig? Hvorfor og hvordan leger børn? Hvad betyder leg for børns psykologiske udvikling? Hvordan leger børn i dag?KORT & GODT OM LEG giver svar på en lang række spørgsmål og hjælper læseren med at forstå og identificere de mange forskellige former for leg, og hvordan man kan skabe de bedste betingelser for børns leg. Voksne opfatter ofte børns leg som sødt tidsfordriv, men at lege kan være dyb alvor for børnene og er helt nødvendig for deres udvikling. Når børn leger sammen, lærer de bl.a. at begå sig socialt og håndtere udfordringer og konflikter.Legen er et vigtigt fundament for børns udvikling og robusthed - også den farlige leg. Når der i dag er så mange sårbare og usikre unge, mener flere legeforskere, at det kan hænge sammen med, at den risikofyldte leg er dømt ude af børns legeliv. De voksne overvåger og er så fokuseret på sikkerhed, at børn i dag ikke får lov til at udforske verden på egen hånd.Bogen henvender sig til forældre, pædagoger, lærere, institutions og skoleledere, studerende, pædagogiske konsulenter og alle andre faggrupper, der beskæftiger sig med børns liv, leg og læring.Om forfatteren:Ditte Alexandra Winther-Lindqvist er ph.d.og lektor på DPU, Aarhus Universitet. Ditte har forsket i børns leg siden 2003 og interesserer sig for, hvordan forskellige former for leg udvikler fællesskab, venskaber, identitet, kreativitet og fantasi i børns liv. Ditte har de senere år arbejdet med eksistentiel udviklingspsykologi og ser legen som et eksistentielt projekt for børn.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad gør du, hvis du – eller en du kender – bliver krænket seksuelt? Hvordan forholder du dig som leder, når der finder seksuel chikane sted på arbejdspladsen? Og hvordan håndterer og forebygger arbejdsgivere seksuel chikane blandt deres medarbejdere og ledere? Seksuel chikane og krænkelser forekommer ofte i ulige magtrelationer, hvor den ene part har mere magt end den anden til at åbne og lukke de ”rigtige” døre i arbejdslivet eller i uddannelsen. Det har i de seneste særligt metoo-bevægelsen sat fokus på.Formålet med denne bog er at give læseren viden om og værktøjer til at håndtere og forebygge seksuel chikane og krænkelser i arbejdslivet. Den giver indblik i de psykologiske mekanismer, der ligger bag krænkelser og chikane – både offline og online – og forklarer, hvorfor de opstår og nogle gange bliver en del af arbejdskulturen. Mange ledere og organisationer er ikke klar over, hvor langt deres ansvar rent faktisk går. Bogen behandler derfor også de arbejdsmiljømæssige og juridiske aspekter og konsekvenser af seksuel chikane og krænkelser og beskriver lovgivningen på området. Kort & godt om SEKSUEL CHIKANE & METOO kan læses af både fagfolk og personer, der har haft seksuel chikane og krænkelser tæt inde på livet. Den er særlig anvendelig for ledere, undervisere, HR-afdelinger, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og andre, der har brug for at kunne håndtere og forebygge sager om seksuel chikane og krænkelser. Om forfatteren:Ditte Darko er psykolog, cand.psych., fra Københavns Universitet. Tidligere underviser og eksaminator ved Institut for Psykologi, KU. Ditte Darko arbejder med psykisk arbejdsmiljø og trivsel i virksomheder og organisationer, og har især beskæftiget sig med håndtering og forebyggelse af krænkelser i den danske film- og scenekunstbranche. Hun har erfaring med professionel udvikling af ledere og medarbejdere, holder oplæg og underviser i en lang række emner relateret til psykisk arbejdsmiljø og trivsel, herunder kollegastøtteprogrammer.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er pædagogisk etik? Hvad gør man,når man havner i et etisk dilemma? Hvordan håndterer man de udfordringer og uventede situationer, man møder i det pædagogiske arbejde?Denne bog er til dig, der arbejder med mennesker. Den handler om, hvilke tanker og følelser der styrer de valg, vi hver især træffer i hverdagen, og den hjælper dig med at håndtere de etiske dilemmaer, du nemt kan havne i, når de mennesker, du arbejder med, ikke gør som forventet.KORT & GODT OM PÆDAGOGISK ETIK udspringer af et forskningsprojekt om selvbestemmelse og lydighed og overfører disse begreber til genkendelige situationer i det pædagogiske arbejde. Den tager udgangspunkt i specialområdet, men handler om understøttende pædagogik i bred forstand, og henvender sig dermed til alle,der arbejder med børn eller med personer med funktionsnedsættelser.Vi er alle mennesker, og vi kan havne i både gode og dårlige cirkler. Med denne bog i hånden bliver det lettere at havne i de gode.
-
148,95 - 207,50 kr. Mentalisering er evnen til at forstå sin egen og andres adfærd ud fra mentale tilstande som tanker, følelser og behov. Mentalisering er et relationelt fænomen – det foregår i vores relationer. Vi mentaliserer, når vi er sammen med andre mennesker og prøver at forstå deres bevæggrunde, og vi gør det ofte uden at tænke over det. KORT & GODT OM MENTALISERING handler om, hvad mentalisering er, hvordan det udvikles, og hvad der sker, når vores mentalisering svigter. Du kan også læse om, hvordan du kan styrke din mentalisering – enten ved egen hjælp eller gennem mentaliseringsbaseret terapi. Bogen henvender sig til alle, der er interesserede i at vide mere om mentalisering, herunder fagfolk, personer, der kæmper med hyppige mentaliseringssvigt, og deres pårørende. Om forfatterne Sophie Merrild Juul er psykolog og ph.d.-studerende ved Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Region Hovedstadens og Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Sebastian Simonsen er aut. psykolog og ph.d. Han har en i årrække arbejdet som forsker og kliniker med speciale i personlighedsforstyrrelser, mentalisering og psykoterapiforskning, Sigmund Karterud er professor i psykiatri og leder af Institut for Mentalisering i Norge. Hans speciale er personlighed og personlighedsproblemer. Han har ledet et omfattende behandlingsnetværk i Norge og har publiceret en lang række artikler og bøger.
-
148,95 - 208,95 kr. Hvad er neuropædagogik og neuropsykologi – kort fortalt? Hvilken relevans har disse videnskaber i den pædagogiske verden? Hvad bygger de på fagligt og historisk? Og hvordan kan man arbejde med dem i neuropædagogisk praksis?Neuropædagogik og neuropsykologi handler om at anvende og integrere hjerneforskning i den pædagogiske praksis. Målet er at styrke indsigten i de hjernefunktioner, der er involveret, når et barn eller en voksen har funktionsvanskeligheder. Denne kortfattede introduktion til feltet præsenterer relevant baggrundsviden om hjernens anatomi – og den neuropsykologiske viden bliver omsat til neuropædagogisk praksis med metoder og tilgange til arbejdet med dette spændende og komplicerede område. Bogen henvender sig til studerende og professionelle, der arbejder i en pædagogisk profession, samt til pårørende til et barn, en ung eller en voksen, der har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne som følge af hjerneskade, sygdom eller anden forstyrrelse i de neuropsykologiske funktioner.Om forfatteren:Jørgen Lyhne er neuropsykolog og lektor ved VIA Efter- og Videreuddannelse. Han har i 30 år varetaget videreuddannelse af lærere og pædagoger inden for psykologi, neuropsykologi og specialpædagogik.
-
270,65 kr. Tankevækkende bog om skammen, som alle kender til, men de færreste vil vide af.Skam er en medfødt grundfølelse, som særligt bliver udløst, når ens tilhørsforhold bliver truet, og man føler sig lukket ude af fællesskabet. Man har ikke nødvendigvis gjort noget, men når skammen rammer, gemmer vi os og føler os forkerte, skyldige og uønskede.Skammen er social på godt og ondt. Den forbinder os til omverdenen, fordi den opstår i relationer til andre mennesker. Fællesskabet er vigtigt, og vi har ret til at høre til blandt menneskene og ikke leve i ensom fordømmelse.I denne bog beskriver og undersøger Lars J. Sørensen, hvad skam er, hvordan den sanses og føles, hvordan den er et mellemmenneskeligt fænomen, hvordan skam, skyld og forkerthed er forbundet, og hvordan skammen kan afhjælpes.Vigtige temaer bliver taget op: identitet, væren, krop, ære, magt, respektfuldhed, forbundethed, klimaskam mv.Der er særligt fokus på, hvordan nærværet, nuet og tilstedeværelsen er vejen til at møde skammen og sig selv med værdighed og selvrespekt. En vej til at være fuldgyldigt til stede i verden som den, man er.Bogen henvender sig til alle, der vil inspireres, finde dybde, viden og nye indsigter om skam, de psykologiske sammenhænge bag og de mellemmenneskelige perspektiver og forståelser, som skammen er rundet af.LARS J. SØRENSEN er psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi og har 1979-2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og i privat praksis, og han har gennem mange år undervist på forskellige psykoterapiuddannelser. Han er forfatter til en række bøger om psykologiske emner, blandt andet Sjælens længsel (2016) og Selvglad (2018).
- Bog
- 270,65 kr.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er angst? Hvorfor får børn angst, og hvilke typer angstlidelser findes der? Hvordan behandler man bedst angst, og hvad kan man som forældre gøre for at mindske eller afhjælpe barnets angst i hverdagen? KORT & GODT OM BØRN & ANGST henvender sig til dig, der har et barn, som er ængsteligt eller har angst, og som gerne vil vide mere om, hvad en angstlidelse indebærer, og hvad I selv kan gøre i familien for at hjælpe barnet. I bogen finder du viden om de forskellige former for angst, hvordan de viser sig, og hvorfor de opstår. Du får også viden om, hvordan din egen adfærd som forælder kan være med til at øge eller afhjælpe barnets angst, og hvilke behandlingstilbud der passer til det enkelte barns angst. Bogen indeholder også vigtig viden om børn og angst til lærere, pædagoger, sundhedspersonale og andre, der arbejder med børn. Om forfatterne: Barbara Hoff Esbjørn er professor mso i klinisk børnepsykologi, specialist og supervisor i psykoterapi og leder af Center for Angst, Institut for Psykologi, Københavns Universitet. Sonja Breinholst er ph.d., autoriseret psykolog, specialist i kognitiv adfærdsterapi og adjunkt ved Center for Angst, Institut for Psykologi, Københavns Universitet.
-
148,95 - 208,95 kr. Hvad er ADHD? Hvad sker der, når man har ADHD? Hvorfor får man ADHD? Hvordan stilles diagnosen? Hvordan foregår behandlingen? Hvad kan man selv gøre? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er forældre eller tæt på et menneske med ADHD?Kort & godt om ADHD henvender sig til dig, der har ADHD eller er tæt på et barn, ung eller voksen med ADHD og gerne vil have mere at vide om emnet, hvordan behandlingen foregår, og hvad man selv kan gøre. I bogen finder du kort og klar viden om ADHD, om symptomer, årsager og behandling, særlige forhold for børn, unge og voksne med ADHD, og om hvordan man kan forholde sig til ADHD i hverdagen. Bogen indeholder viden og råd om opmærksomhed, hyperaktivitet, impulsivitet og andre vanskeligheder som søvn- og spiseproblemer mv.Bogen er også relevant for lærere, pædagoger, behandlere, ledere og andre, der er i kontakt med mennesker med ADHD.Serien Kort & godt:Kort & godt-serien er en række bøger, der beskriver det vigtigste, man skal vide om forskellige emner inden for psykologi, sundhed og det gode liv. Bøgerne er skrevet af førende eksperter på området og formidler den vigtigste viden på feltet i et sprog, der er til at forstå. Kort & godt!
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er spiseforstyrrelser? Hvorfor udvikler man en spiseforstyrrelse? Hvordan foregår behandlingen? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er tæt på et menneske med spiseforstyrrelse? Mange har prøvet at være utilfreds med deres krop, ændre på kosten eller dyrke mere motion for at tabe sig. Men for nogle bliver forholdet til mad, vægt og spisning forstyrret eller ligefrem skadeligt, hvilket tærer på både krop, sind og omgivelser. KORT & GODT OM SPISEFORSTYRRELSER giver viden om de forskellige former for spiseforstyrrelser, behandlingen, og hvordan man skelner den almindelige utilfredshed med krop, kost og motion fra det, der er tegn på en alvorlig lidelse. Man får viden om ernæringens vigtige rolle for at få det bedre, og hvordan man håndterer kulturens kropsidealer, f.eks. på sociale medier. Bogen er skrevet til lærere, pædagoger, behandlere og andre, der i deres arbejde er i kontakt med mennesker med spiseforstyrrelser. Den er også til pårørende og til dig, der har en spiseforstyrrelse. Om forfatterne: Birgitte Hartvig Schousboe, autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Har arbejdet med spiseforstyrrelser i over 20 år og været leder af Rigshospitalets anoreksiklinik. Loa Clausen, autoriseret psykolog og seniorforsker. René Klinkby Støving, speciallæge i hormonsygdomme, overlæge og professor ved Center for Spiseforstyrrelser, Odense Universitetshospital. Lene Kiib Hecht, afsnitsleder og ledende klinisk diætist i Psykoterapeutisk Ambulatorium for Spiseforstyrrelser, Psykiatrisk Center Ballerup.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er LGBT+ og det seksuelle alfabet? Hvad er forskellen på seksuel orientering og kønsidentitet? Og hvordan kan man forstå og definere køn på en måde, der også rummer de mennesker, der ser sig som noget andet end mand eller kvinde, han eller hun? KORT & GODT OM LGBT+ giver konkret viden om LGBT+, hvad de enkelte bogstaver står for,og hvor mangfoldigt køn og kønsforståelse, kønsidentitet og seksuel orientering i virkeligheden er. Du kan også læse om minoritetsstress, regnbuefamilier ogom udfordringer på arbejdspladsen, livet for unge LGBT+-personer og om LGBT+ og religion. Endelig er der gode råd til, hvordan pårørende og fagpersoner bedst kan støtte LGBT+-personer. Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om seksualitetens og kønnenes mangfoldighed. Den er oplysende læsning for pårørende og for alle faggrupper, der arbejder med mennesker. Bogen er også til dem, der er undersøgende i forhold til køn og seksualitet.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er OCD? Hvorfor får man OCD? Hvordan stiller man diagnosen? Hvordan foregår behandlingen? Hvad kan man selv gøre? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er forældre til eller tæt på et menneske med OCD? Kort & godt om OCD er skrevet til dig, der har OCD eller er tæt på et barn, ung eller voksen med OCD og gerne vil have mere at vide om emnet, hvordan behandlingen foregår, og hvad man selv kan gøre. Bogen giver kort og klar viden om OCD, om symptomer, årsager og behandling, særlige forhold for børn, unge og voksne med OCD, og om hvordan man kan forholde sig til OCD i hverdagen. Kort & godt om OCD indeholder viden om tvangstanker og tvangshandlinger og giver råd til, hvordan man bedst kan begrænse og håndtere dem og andre vanskeligheder, som ofte opstår i kølvandet på OCD. Bogen er også relevant for lærere, pædagoger, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med OCD.
-
- Stine Bjerrum Møller
178,95 - 207,50 kr. Hvad er vrede? Hvorfor bliver man vred, og hvad sker der i kroppen? Hvornår bliver vrede problematisk? Hvad kan man selv gøre for at blive bedre til at regulere sin vrede? Og hvordan foregår professionel hjælp til at håndtere voldsom vrede? Vrede er en helt almindelig menneskelig følelse, som alle oplever af og til. Men nogle gange bliver vrede for hyppig, intens eller langvarig, så den kan være til gene for dig og dine omgivelser. KORT & GODT OM VREDE henvender sig til dig, der ønsker at blive bedre til at regulere din vrede og vil have mere at vide om emnet - hvorfor man bliver vred, og hvad du selv kan gøre. I bogen finder du kort og klar viden om følelsen vrede, og om hvornår vreden bliver problematisk. Du kan også blive bedre til at få kontrol over din vrede og give slip på den med bogens forskellige øvelser. Bogen er også relevant for familiemedlemmer, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med voldsom vrede.
-
148,95 - 207,50 kr. Hvad er angst? Hvorfor får man angst, og hvilke typer angstlidelser findes der? Hvad sker der i kroppen, når man har angst? Hvordan behandler man bedst angst, og hvad kan man selv gøre? KORT & GODT OM ANGST henvender sig til dig, der har angst og gerne vil vide mere om, hvad angst er, og hvad man kan gøre for at komme af med sygdommen. I bogen finder du viden om de forskellige former for angst, og hvordan de viser sig. Du kan læse om, hvorfor man får angst, hvilke komponenter angsten består af, og hvordan man skelner mellem angstlidelser og den angst, som er en naturlig del af det at være menneske. Du kan også få mere at vide om, hvordan man kan behandle angst med fx kognitiv adfærdsterapi og medicin. Bogen giver gode råd om, hvad man selv kan gøre, så man ikke vedligeholder eller forstærker angsten. Der er også gode råd til pårørende, der gerne vil hjælpe et familiemedlem med angst – og samtidig skal passe på sig selv.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er compassion? Det er at være opmærksom på sin egen og andres trivsel. Compassion er at forholde sig til de svære ting i livet – og en vej til at hjælpe og støtte sig selv og andre. Compassion er fundamentet for sunde relationer, menneskelig tryghed, velbefindende og trivsel. Compassion er en del af menneskets natur. Det er en evolutionær vinderstrategi, der er årsagen til, at mennesker er overlevet både som individ og art. Bogen giver kort og klar viden om, hvad compassion er. Den beskriver hjernens udvikling og belyser gennem interessante forskningsresultater, hvordan det moderne liv sender hjernen på overarbejde. Med praktiske råd og enkle øvelser hjælper bogen dig til at få mere compassion i hverdagen og dermed større tilfredshed i livet. Compassion kræver visdom, mod og styrke. Compassion er at være omsorgsfuld, nærværende og engageret i livet – også når det er hårdt. HENRIK TINGLEFF og VIBEKE LUNDING-GREGERSEN er begge autoriserede psykologer og specialister i psykoterapi og klinisk psykologi. De underviser, holder foredrag og er engageret i internationalt udviklings- og forskningssamarbejde. I deres fælles virksomhed Mindwork arbejder de med trivsel og forebyggelse i organisationer og rådgiver ledere og andre, der ønsker balance i hverdagen. Henrik og Vibeke er også værter for en af Danmarks mest lyttede podcast Hjernen på overarbejde.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er sorg? Hvordan viser sorg sig, og hvordan forløber den? Kan man blive syg af sorg? Går sorg over – eller lever man med den? Og hvordan kan man bedst få hjælp, hvis man er i sorg? Hvordan kan familie og venner hjælpe – og hvornår er der brug for terapi? KORT & GODT OM SORG henvender sig til dig, der oplever sorg – enten fordi du har mistet en kær person, eller fordi omstændigheder i livet betyder, at der er muligheder eller ting, du ikke kan opnå eller få. Begge dele kan udløse sorg, også selv om det er individuelt, hvordan man reagerer og på hvad. I bogen finder du viden om, hvad sorg er, hvordan de typiske sorgreaktioner viser sig, og hvordan sorg forløber. Du kan læse om sorgens påvirkning af hjernen og resten af kroppen, og om hvordan man skelner mellem den sorg, vi alle kan opleve i forbindelse med et tab, og den vedvarende sorg, der kræver terapi. Der er også gode råd om, hvad man selv kan gøre for at leve med sorgen, og hvordan man kan tale med andre om sorgen og ad den vej få hjælp og støtte. Pårørende kan også læse med, så de bedre kan hjælpe personen i sorg til at leve med tabet. Om forfatteren: Mai-Britt Guldin er psykolog, specialist i psykoterapi, godkendt supervisor og ph.d. Som psykolog har hun arbejdet med mennesker med tab og sorg i 20 år. Hun er seniorforsker og leder forskningsprogrammet Tab og Sorg og har udgivet flere bøger om sorg.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er stress? Hvorfor bliver unge stressede? Hvad sker der i kroppen? Hvordan oplever forældre og lærere stress hos unge? Og hvordan kan forældre, lærere og unge selv reducere og forebygge stress? KORT & GODT OM UNGE & STRESS henvender sig til dig, der er ung og oplever stress og gerne vil have mere at vide om emnet, hvad du selv kan gøre og hvor du kan få hjælp. Bogen henvender sig også til forældre og lærere, der oplever stress hos unge og ønsker mere viden om, hvordan de kan hjælpe stressramte unge, og hvordan unges stress kan påvirke både familie- og skoleliv. Bogen indeholder kort og klar viden om hvad stress er, stressende faktorer i unges liv, og hvordan det kan komme til udtryk hos unge. Der er tre forskellige afsnit i bogen, som henvender sig til henholdsvis de unge, forældrene og lærerne, og beskriver hvordan de hver især oplever den unges stress, kan være med til at reducere den og hvordan stress hos unge kan forebygges i både familien og skolen. Bogen indeholder også en FAQ, der giver svar på de mest almindelige spørgsmål fra unge med stress, og tips og øvelser til at slappe af og reducere stress. Bogen er også relevant for pædagoger, behandlere og andre, der er i kontakt med stressramte unge.
-
178,95 - 207,50 kr. KORT & GODT OM PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSER henvender sig til dig, der har en personlighedsforstyrrelse og gerne vil have mere at vide om emnet, hvad du selv kan gøre og hvor du kan få hjælp. Bogen giver kort og klar viden om vores personlighed og personlighedstyper, og om hvornår der er tale om en forstyrrelse. De forskellige personlighedsforstyrrelser beskrives en for en, og man kan læse om, hvad der sker i hjernen og om samsygelighed med andre psykiske lidelser som depression, angst eller spiseforstyrrelse. Du kan læse om den seneste forskning inden for området, årsager, hyppighed og gode råd til pårørende. Bogen er også relevant for pårørende, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med en personlighedsforstyrrelse. Erik Simonsen er speciallæge i psykiatri, ph.d. og dr.h.c., professor i klinisk psykiatri ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet og han har siden 2007 været forskningschef i Psykiatrien Region Sjælland.
-
178,95 - 208,95 kr. Hvad er stress? Hvad sker der i kroppen? Hvad kan man gøre? Hvordan behandler man stress? Hvordan skal man forholde sig til stress på jobbet og i familien? Bogen henvender sig til dig, der er stresset og gerne vil have mere at vide om emnet, hvad du selv kan gøre, og hvor du kan få hjælp. I bogen finder du kort og klar viden om stress, hvorfor man bliver stresset, hvornår man bliver syg pga. stress, hvad du kan gøre ved det, og hvordan du lytter til kroppen og får god søvn, kost og motion. Kort & godt om STRESS indeholder viden og råd om sygemelding, tilbagevenden til arbejdet, diagnose, behandling og livet efter stress. Der er gode råd og information til pårørende og en FAQ, der giver svar på de mest almindelige spørgsmål fra mennesker med stress. Bogen er også relevant for pårørende, ledere, behandlere m.fl. Denne 2. udgave er opdateret og revideret med den sidste nye viden og forskning – og indeholder et nyt kapitel om at komme godt tilbage på arbejdet af stressforsker Malene Friis Andersen.
-
178,95 - 207,50 kr. Kort & godt om OPGAVESKRIVNING handler om, hvordan man som studerende skriver bedre opgaver ved at demonstrere akademisk arbejdsmåde og videnskabelig metode i sin opgaveskrivning. Bogen er kort, begrebsafklarende og konkret handlingsanvisende. Den præsenterer den skriftlige akademiske opgaves forskellige strukturelementer, og viser hvordan de anvendes konkret. Formålet målet er at gøre læseren fortrolig med forskellige metoder og greb, der kan skabe klarhed i hovedet og struktur i opgaven.Bogen henvender sig til studerende, der gerne vil blive bedre til at lave skriftlige opgaver, og til studievejledere, undervisere og/eller bachelorprojektansvarlige. Bogen kan bruges som øvelsesbog i undervisningssammenhæng, til selvstudie eller som fælles støtte i studiegrupper, der sammen ønsker at udvikle vigtige studiekompetencer. Om forfatteren: Annelise Dahlbæk er cand.pæd. i musik og generel pædagogik. Hun arbejder med coaching, facilitering og vejledning af både studerende og nyuddannede. Tidligere lektor på læreruddannelsen og har undervist i pædagogik og psykologi på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium.
-
178,95 - 207,50 kr. Hvad er et paradoks? Hvordan identificerer du paradokser, når de viser sig i organisationen? Og hvad kan du som leder gøre, når din handlekraft bliver stækket af paradoksernes modsatrettede krav? Som leder oplever du løbende krydspres og paradoksale situationer. Du skal finde den bedste løsning – der samtidig er den billigste. Du skal sikre en langsigtet og stabil drift – og samtidig honorere et krav om hurtige resultater. Du skal være tæt på medarbejderne – og samtidig på tilpas nok afstand til at kunne se, hvad organisationen har behov for. Det er nemt at blive paralyseret af paradoksernes absurditet. KORT & GODT OM PARADOKSER I LEDELSE introducerer dig til paradokstænkningen – en ledelsestilgang, der er et svar på den moderne organisations kompleksitet. Bogen giver dig konkrete greb og forslag til, hvordan du forholder dig til komplekse problematikker i organisationer, og klæder dig på til at arbejde aktivt og reflekteret med paradokserne i organisationen og i dit eget lederskab. LOTTE S. LÜSCHER er cand.psych.aut., erhvervspsykolog og ph.d. i ledelse. Hun er indehaver af Clavis Erhvervspsykologi, hvor hun arbejder med ledelses- og organisationsudvikling og ledersparring i danske virksomheder og organisationer. Hun er desuden ekstern lektor ved Psykologisk Institut og School of Business and Social Sciences ved Aarhus Universitet. Forfatter til en række artikler og bøger om ledelse, herunder Ledelse gennem paradokset (2012) og Lederen mellem tvivl og handlekraft (2018).
-
148,95 - 207,50 kr. Hvad er depression? Hvad sker der, når man får en depression? Hvorfor får man depression? Hvordan stilles diagnosen? Hvordan foregår behandlingen? Hvad kan man gøre? Og hvordan kan man hjælpe sine nærmeste, hvis de bliver ramt? Kort & godt om DEPRESSION henvender sig til dig, der har en depression og gerne vil have mere at vide om emnet, hvad du selv kan gøre, og hvor du kan få hjælp. I bogen finder du kort og klar viden om de forskellige former for depression, om symptomer, årsager og behandling og om samspillet mellem krop og psyke.Bogen indeholder viden og råd om stress, belastende livsomstændigheder, personlighed, genetik, krop, søvn, livsstil, alkohol, parforhold og arbejdet – og om hvordan man forebygger tilbagefald. Bogen er også relevant for pårørende, behandlere, ledere m.fl.Poul Videbech, læge, dr.med., professor i klinisk psykiatri ved Aarhus Universitet, depressionsforsker, psykoterapeut og en af landets førende eksperter på depressionsområdet. Forsker i årsagerne til og behandlingen af depression og har forsket i fødselsdepression. Tidl. formand for Dansk Psykiatrisk Selskab. Har skrevet lærebøger i psykiatri samt flere andre bøger. Er bl.a. medforfatter til bogen Fødselsdepression, der er hjælp at få. Engageret deltager i samfundsdebatten om depression og psykisk sygdom. www.videbech.com.Kort & godt-serien er en række bøger, der beskriver det vigtigste, man skal vide om forskellige emner inden for psykologi, sundhed og det gode liv. Bøgerne er skrevet af førende eksperter på de forskellige området og formidler den vigtigste viden på feltet i et sprog, der er til at forstå. Kort & godt!