De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Barbaroux sidste tørn

indgår i Barbaroux serien

Bag om Barbaroux sidste tørn

Livet går sin gang i den lille provencalske by, Clos-de-Provence, men der er sket visse forandringer. Slagter Barbaroux har solgt sin forretning til Francis og Nicole, som fører den videre med nye tiltag som færdiglavet mad, der kan bestilles pr. telefon, efter at kunden på nettet har studeret menuen. Barbaroux ryster på hovedet over de nye tider, og han har lidt svært ved at vænne sig til at være pensionist og også kun at drikke én pastis om dagen, som hans læge har påbudt ham. Nu får han tid til sammen med sin ven, grønthandleren, at gøre et forsøg på at afmystificere en ruin, som i mange år har været plaget af spøgelser og derfor ikke kan sælges. Men spøgelsesjagten går galt, de to mænd kommer for tæt på et mord og bringes i en alvorlig knibe. Den myrdede er en skrupelløs jordspekulant, og den slags er ikke populære i Provence. Der er flere mistænkte, bl.a. en russer der er kommet til byen for at købe ruinen og forvandle den til et mondænt slotshotel. Barbaroux beslutter sig til at tage en sidste tørn. Han vil skaffe beviset for, at den mand, som han mistænker for mordet, kan blive afsløret, men det bliver noget af et mareridt for ham. Erik Poupliers dameglade slagter Barbaroux fra den provencalske landsby Clos-de-Provence bliver igen og igen midtpunkt for kriminalgåder i Provences ellers så idylliske omgivelser, mens han kæmper for at holde sin umedgørlige kone Florianne nogenlunde tilfreds. Erik Pouplier (f. 1926) er en dansk forfatter og journalist. Inden Erik Pouplier sprang ud som skønlitterærforfatter i 1957, arbejdede han som journalist på flere forskellige medier, dagblade og lokalredaktioner. I 1969 tog han og hans kone imidlertid en beslutning om at rejse til Sydfrankrig, hvor de har været bosat lige siden. Erik Pouplier er især kendt for sin humoristiske serie om den franske slagter Barbaroux, der har næse for både damer og mysterier. I det hele taget er humor et element, der går igen flere steder i Erik Poupliers forfatterskab. Et element han tager ganske alvorligt.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711814185
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 155
  • Udgivet:
  • 21. september 2017
  • Udgave:
  • 2
  • Størrelse:
  • 145x221x14 mm.
  • Vægt:
  • 243 g.
  • 2-4 uger.
  • 19. december 2024

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Barbaroux sidste tørn

Livet går sin gang i den lille provencalske by, Clos-de-Provence, men der er sket visse forandringer. Slagter Barbaroux har solgt sin forretning til Francis og Nicole, som fører den videre med nye tiltag som færdiglavet mad, der kan bestilles pr. telefon, efter at kunden på nettet har studeret menuen. Barbaroux ryster på hovedet over de nye tider, og han har lidt svært ved at vænne sig til at være pensionist og også kun at drikke én pastis om dagen, som hans læge har påbudt ham. Nu får han tid til sammen med sin ven, grønthandleren, at gøre et forsøg på at afmystificere en ruin, som i mange år har været plaget af spøgelser og derfor ikke kan sælges. Men spøgelsesjagten går galt, de to mænd kommer for tæt på et mord og bringes i en alvorlig knibe. Den myrdede er en skrupelløs jordspekulant, og den slags er ikke populære i Provence. Der er flere mistænkte, bl.a. en russer der er kommet til byen for at købe ruinen og forvandle den til et mondænt slotshotel.
Barbaroux beslutter sig til at tage en sidste tørn. Han vil skaffe beviset for, at den mand, som han mistænker for mordet, kan blive afsløret, men det bliver noget af et mareridt for ham.
Erik Poupliers dameglade slagter Barbaroux fra den provencalske landsby Clos-de-Provence bliver igen og igen midtpunkt for kriminalgåder i Provences ellers så idylliske omgivelser, mens han kæmper for at holde sin umedgørlige kone Florianne nogenlunde tilfreds.
Erik Pouplier (f. 1926) er en dansk forfatter og journalist. Inden Erik Pouplier sprang ud som skønlitterærforfatter i 1957, arbejdede han som journalist på flere forskellige medier, dagblade og lokalredaktioner. I 1969 tog han og hans kone imidlertid en beslutning om at rejse til Sydfrankrig, hvor de har været bosat lige siden. Erik Pouplier er især kendt for sin humoristiske serie om den franske slagter Barbaroux, der har næse for både damer og mysterier. I det hele taget er humor et element, der går igen flere steder i Erik Poupliers forfatterskab. Et element han tager ganske alvorligt.

Brugerbedømmelser af Barbaroux sidste tørn



Find lignende bøger