De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde

Bag om Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde

Anerkendelse er et centralt tema i socialt arbejde, hvor både mødet mellem borger og myndighed og mellem system og fagprofessionel rummer muligheden for anerkendelse og omvendt en risiko for manglende anerkendelse. Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde sætter fokus på anerkendelsens betydning og bygger på kvalitative interview med sociale praktikere, socialfaglige og politiske ledere samt på analyser af journaloplysninger. Inspireret af den tyske filosof Axel Honneths anerkendelsesteori argumenterer Peter Høilund og Søren Juul for, at anerkendelse bør være et normativt ideal for praktisk socialt arbejde. Samtidig viser de, at idealet er langt fra de sociale realiteter, og at dømmekraften i institutionerne og i det konkrete møde mellem system og borger ofte har begrænset sans for anerkendelsens betydning. Siden udgivelsen af første udgave i 2005 er bogen blevet en klassiker på sit område, og de problemer, den pegede på dengang, er ikke blevet mindre i de mellemliggende år – snarere tværtimod. Denne nye udgave er gennemgående ajourført og suppleret med to nye kapitler om hhv. anerkendelsesbetingelser i konkurrencestaten og den betydning, manglende anerkendelse har for de offentlige institutioner Peter Høilund er dr.scient.soc. og professor emeritus fra Roskilde Universitet. Søren Juul er dr.scient.soc. og lektor ved Aalborg Universitet, Institut for sociologi og socialt arbejde.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788741261775
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 192
  • Udgivet:
  • 1. september 2015
  • Udgave:
  • 2
  • 1-3 hverdage.
  • 25. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde

Anerkendelse er et centralt tema i socialt arbejde, hvor både mødet mellem borger og myndighed og mellem system og fagprofessionel rummer muligheden for anerkendelse og omvendt en risiko for manglende anerkendelse. Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde sætter fokus på anerkendelsens betydning og bygger på kvalitative interview med sociale praktikere, socialfaglige og politiske ledere samt på analyser af journaloplysninger.
Inspireret af den tyske filosof Axel Honneths anerkendelsesteori argumenterer Peter Høilund og Søren Juul for, at anerkendelse bør være et normativt ideal for praktisk socialt arbejde. Samtidig viser de, at idealet er langt fra de sociale realiteter, og at dømmekraften i institutionerne og i det konkrete møde mellem system og borger ofte har begrænset sans for anerkendelsens betydning.
Siden udgivelsen af første udgave i 2005 er bogen blevet en klassiker på sit område, og de problemer, den pegede på dengang, er ikke blevet mindre i de mellemliggende år – snarere tværtimod. Denne nye udgave er gennemgående ajourført og suppleret med to nye kapitler om hhv. anerkendelsesbetingelser i konkurrencestaten og den betydning, manglende anerkendelse har for de offentlige institutioner
Peter Høilund er dr.scient.soc. og professor emeritus fra Roskilde Universitet. Søren Juul er dr.scient.soc. og lektor ved Aalborg Universitet, Institut for sociologi og socialt arbejde.

Brugerbedømmelser af Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde



Find lignende bøger
Bogen Anerkendelse og dømmekraft i socialt arbejde findes i følgende kategorier: