De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

AND

- Året rundt

Bag om AND

Hovedparten af alle danskere spiser kun and til jul, lidt færre spiser både and til jul og i forbindelse med Mortens aften og kun en meget lille del af befolkningen spiser and mere end 3 gange om året. I det sydlige Europa og mange asiatiske lande, er and en mere almindelig spise året rundt, og det er synd, at vi i Danmark ikke har samme tradition. Det er klart, at det besværliggøres ved at man ikke kan finde and i køledisken udover ved højtiderne. Anden er blevet en sæsonvare. Hvis du er heldig, er der måske et fransk Berberiandebryst på frost i dit lokale supermar- ked - til en uforskammet høj pris. Men hvis efterspørgslen melder sig, vil vi som forbrugere sagtens kunne ændre på status quo. Det er vigtigt, at vi som forbrugere tager stilling til det, som vi spiser – hvordan det er blevet forarbejdet - hele vejen fra jord til bord. Bogen vil tage dig med rundt i det danske land – på besøg hos fjerkræforeningen Broen og hos Dansk and i Struer, hvor der lægges vægt på, hvorfor økologi er vigtigt i forhold til opdræt af ænder. Derudover, vil man naturligvis blive præsenteret for en lang række dejlige opskrifter med and, med rigeligt inspiration til, hvordan man kan spise and langt oftere. Her er alt fra klassisk helstegt and med mange forskellige slags tilbehør, forskellige tilberedningsmetoder på and, snacks, salater, smørrebrød, sandwich, forretter, hovedretter mm. Om forfatteren Githa Bennorth er uddannet smørrebrødsjomfru og har arbejdet med gastronomi i mere end 30 år. I sin lange karriere har hun bl.a. været med til at udvikle “smushien” for Royal Smushi Café, været køkkenchef på Akvavitten og Suffragetten, og senest blev hun nr. 3 i Masterchef 2018 på TV3. I dag er hun selv-stændig som gastrono- misk konsulent.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793679665
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 152
  • Udgivet:
  • 21. november 2019
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 185x250x20 mm.
  • Vægt:
  • 650 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af AND

Hovedparten af alle danskere spiser kun and til jul, lidt færre spiser både and til jul og i forbindelse med Mortens aften og kun en meget lille del af befolkningen spiser and mere end 3 gange om året.
I det sydlige Europa og mange asiatiske lande, er and en mere almindelig spise året rundt, og det er synd, at vi i Danmark ikke har samme tradition. Det er klart, at det besværliggøres ved at man ikke kan finde and i køledisken udover ved højtiderne. Anden er blevet en sæsonvare. Hvis du er heldig, er der måske et fransk Berberiandebryst på frost i dit lokale supermar- ked - til en uforskammet høj pris. Men hvis efterspørgslen melder sig, vil vi som forbrugere sagtens kunne ændre på status quo.
Det er vigtigt, at vi som forbrugere tager stilling til det, som vi spiser – hvordan det er blevet forarbejdet - hele vejen fra jord til bord. Bogen vil tage dig med rundt i det danske land – på besøg hos fjerkræforeningen Broen og hos Dansk and i Struer, hvor der lægges vægt på, hvorfor økologi er vigtigt i forhold til opdræt af ænder. Derudover, vil man naturligvis blive præsenteret for en lang række dejlige opskrifter med and, med rigeligt inspiration til, hvordan man kan spise and langt oftere. Her er alt fra klassisk helstegt and med mange forskellige slags tilbehør, forskellige tilberedningsmetoder på and, snacks, salater, smørrebrød, sandwich, forretter, hovedretter mm.
Om forfatteren
Githa Bennorth er uddannet smørrebrødsjomfru og har arbejdet med gastronomi i mere end 30 år. I sin lange karriere har hun bl.a. været med til at udvikle “smushien” for Royal Smushi Café, været køkkenchef på Akvavitten og Suffragetten, og senest blev hun nr. 3 i Masterchef 2018 på TV3. I dag er hun selv-stændig som gastrono- misk konsulent.

Brugerbedømmelser af AND