De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

ADHD

- Bidrag til en kritisk psykologisk forståelse

Bag om ADHD

I det seneste årti er antallet af børn og unge, som diagnosticeres og sættes i medicinsk behandling for ADHD, noget nær eksploderet. ADHD-feltet har hidtil været domineret af en overvejende sundhedsvidenskabeligt funderet tilgang, ligesom behandlingen af ADHD primært har været medicinsk, eventuelt suppleret med adfærdsterapi. Carsten René Jørgensen fremlægger en række tilløb til en mere psykologisk og psykodynamisk forståelse af nogle af de problemstillinger, der knytter sig til ADHD-området, herunder problemer omkring ADHD-diagnosen, risiko for over- og fejldiagnosticering samt medikalisering af sociale problemer. ADHD. Bidrag til en kritisk psykologisk forståelse skitserer en mere humanvidenskabeligt funderet psykologi og psykiatri med fokus på psykosociale faktorers betydning for forståelse og behandling af psykiske lidelser, især ADHD-relaterede lidelser. Bogen kan samtidig læses som en kritik af, hvordan sundhedsvidenskabelige, biomedicinske og neuropsykiatriske tilgange i de seneste årtier har fået en stadig mere dominerende position inden for psykologien og psykiatrien. Carsten René Jørgensen er cand.psych, ph.d. og professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Han er desuden uddannet gruppeanalytisk psykoterapeut og tilknyttet Klinik for Personlighedsforstyrrelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov. Ud over en lang række videnskabelige artikler og lærebogskapitler om personlighedsforstyrrelser, psykoterapi, psykoterapiforskning og sammenhænge imellem samtidskultur og psykisk lidelse har han tidligere udgivet fire fagbøger, Psykologien i senmoderniteten (2002), Identitet. Psykologiske og kulturanalytiske perspektiver (2008), Personlighedsforstyrrelser. Moderne relationel forståelse og behandling af borderlinelidelser (2. udgave 2009) og Danmark på briksen. Et psykologisk perspektiv på Danmark og danskerne i det senmoderne (2012), alle på Hans Reitzels Forlag.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788741257082
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 344
  • Udgivet:
  • 10. marts 2014
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 164x238x28 mm.
  • Vægt:
  • 668 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 25. november 2024
På lager

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af ADHD

I det seneste årti er antallet af børn og unge, som diagnosticeres og sættes i medicinsk behandling for ADHD, noget nær eksploderet. ADHD-feltet har hidtil været domineret af en overvejende sundhedsvidenskabeligt funderet tilgang, ligesom behandlingen af ADHD primært har været medicinsk, eventuelt suppleret med adfærdsterapi.

Carsten René Jørgensen fremlægger en række tilløb til en mere psykologisk og psykodynamisk forståelse af nogle af de problemstillinger, der knytter sig til ADHD-området, herunder problemer omkring ADHD-diagnosen, risiko for over- og fejldiagnosticering samt medikalisering af sociale problemer.

ADHD. Bidrag til en kritisk psykologisk forståelse
skitserer en mere humanvidenskabeligt funderet psykologi og psykiatri med fokus på psykosociale faktorers betydning for forståelse og behandling af psykiske lidelser, især ADHD-relaterede lidelser. Bogen kan samtidig læses som en kritik af, hvordan sundhedsvidenskabelige, biomedicinske og neuropsykiatriske tilgange i de seneste årtier har fået en stadig mere dominerende position inden for psykologien og psykiatrien.
Carsten René Jørgensen
er cand.psych, ph.d. og professor i klinisk psykologi ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Han er desuden uddannet gruppeanalytisk psykoterapeut og tilknyttet Klinik for Personlighedsforstyrrelser, Aarhus Universitetshospital, Risskov. Ud over en lang række videnskabelige artikler og lærebogskapitler om personlighedsforstyrrelser, psykoterapi, psykoterapiforskning og sammenhænge imellem samtidskultur og psykisk lidelse har han tidligere udgivet fire fagbøger, Psykologien i senmoderniteten (2002), Identitet. Psykologiske og kulturanalytiske perspektiver (2008), Personlighedsforstyrrelser. Moderne relationel forståelse og behandling af borderlinelidelser (2. udgave 2009) og Danmark på briksen. Et psykologisk perspektiv på Danmark og danskerne i det senmoderne (2012), alle på Hans Reitzels Forlag.

Brugerbedømmelser af ADHD



Find lignende bøger