De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Adfærdsproblemer hos anbragte unge

Bag om Adfærdsproblemer hos anbragte unge

Mennesker, der kan opføre sig ordentligt, gør det. Unge, der anbringes uden for hjemmet, har ofte en kompleks problematik, som det ikke tidligere er lykkedes at løse, og mange har oplevet misbrug, overgreb og psykisk mistrivsel. I dag er omkring 3.400 unge anbragt på et opholdssted eller en døgninstitution, hvor personalet er underlagt voksenansvarsloven, som udstikker rammerne for, hvor langt personalet må gå i deres magtanvendelse. Hvis det skal lykkes personalet at hjælpe de anbragte unge, skal de kunne håndtere vanskelige situationer på en ordentlig måde og være ekstremt dygtige til at håndtere trusler og provokerende adfærd, ligesom de skal kunne nedtrappe konfliktsituationer. Og her kommer personalet ofte til kort. Denne bog er en praktisk guide til, hvordan personalet kan håndtere konflikter, nedsmeltninger og vold uden at bruge de særlige beføjelser, som voksenansvarsloven giver. For de er ikke hensigtsmæssige, og der findes velfungerende alternativer. Bogens 13 grundprincipper giver viden om, hvorfor konflikter opstår, og hvordan man som personale løser dem i hverdagen – trin for trin – og minimerer magtanvendelsen. Med udgangspunkt i low arousal-pædagogik henvender bogen sig til alle faggrupper, der arbejder med anbragte unge, og den opfordrer alle til at tage ansvar for problemer og konflikter, der står i vejen for det professionelle omsorgsarbejde og for de unges trivsel, tryghed og udvikling. ”Bogen er let og hurtigt læst, og dens opbygning er overskuelig med helt korte opsamlinger efter hvert kapitel samt et afsluttende afsnit, der gennemgår hvert kapitel som studiemateriale som inspiration til pædagogiske drøftelser af problematikker i arbejdet med anbragte børn og unge. Bogens stærkeste side er for det første dens overskuelighed: korte, koncise og visuelle modeller og eksempler, der både hjælper med at huske det essentielle, når man enten skal anvende det i praksis som medarbejder eller i en supervision som fx psykolog. En anden styrke er det kontinuerlige afsæt i konkrete casebeskrivelser, som bevirker, at professionelle med arbejde inden for dette område kan genkende både de unges og egen adfærd i de beskrevne situationer.” - Susanne Hjort, psykolog, P – Psykologernes fagmagasin

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771586305
  • Udgivet:
  • 29. januar 2019
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af Adfærdsproblemer hos anbragte unge

Mennesker, der kan opføre sig ordentligt, gør det.
Unge, der anbringes uden for hjemmet, har ofte en kompleks problematik, som det ikke tidligere er lykkedes at løse, og mange har oplevet misbrug, overgreb og psykisk mistrivsel. I dag er omkring 3.400 unge anbragt på et opholdssted eller en døgninstitution, hvor personalet er underlagt voksenansvarsloven, som udstikker rammerne for, hvor langt personalet må gå i deres magtanvendelse.
Hvis det skal lykkes personalet at hjælpe de anbragte unge, skal de kunne håndtere vanskelige situationer på en ordentlig måde og være ekstremt dygtige til at håndtere trusler og provokerende adfærd, ligesom de skal kunne nedtrappe konfliktsituationer. Og her kommer personalet ofte til kort.
Denne bog er en praktisk guide til, hvordan personalet kan håndtere konflikter, nedsmeltninger og vold uden at bruge de særlige beføjelser, som voksenansvarsloven giver. For de er ikke hensigtsmæssige, og der findes velfungerende alternativer. Bogens 13 grundprincipper giver viden om, hvorfor konflikter opstår, og hvordan man som personale løser dem i hverdagen – trin for trin – og minimerer magtanvendelsen.
Med udgangspunkt i low arousal-pædagogik henvender bogen sig til alle faggrupper, der arbejder med anbragte unge, og den opfordrer alle til at tage ansvar for problemer og konflikter, der står i vejen for det professionelle omsorgsarbejde og for de unges trivsel, tryghed og udvikling.
”Bogen er let og hurtigt læst, og dens opbygning er overskuelig med helt korte opsamlinger efter hvert kapitel samt et afsluttende afsnit, der gennemgår hvert kapitel som studiemateriale som inspiration til pædagogiske drøftelser af problematikker i arbejdet med anbragte børn og unge.
Bogens stærkeste side er for det første dens overskuelighed: korte, koncise og visuelle modeller og eksempler, der både hjælper med at huske det essentielle, når man enten skal anvende det i praksis som medarbejder eller i en supervision som fx psykolog. En anden styrke er det kontinuerlige afsæt i konkrete casebeskrivelser, som bevirker, at professionelle med arbejde inden for dette område kan genkende både de unges og egen adfærd i de beskrevne situationer.”
- Susanne Hjort, psykolog, P – Psykologernes fagmagasin

Brugerbedømmelser af Adfærdsproblemer hos anbragte unge