De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om 48 timer i Massachusetts-havet

Klimaforandringerne er blandt de største udfordringer, menneskeheden står overfor. Alt tyder på at de accelererer, og hver ny fremskrivning tegner et mere dystert billede af klodens sande fremtidige tilstand. Naturligvis er det også en problemstilling, som science fiction-forfattere arbejder med, og i øvrigt har gjort gennem mere end hundrede år. Gennem det seneste halve århundrede er der i stigende grad tale om at science fiction-litteraturen diskuterer menneskets ansvar og mulighederne for at vende udviklingen. Mange fortællinger om klimakatastrofer og tiden derefter er dystre i udsynet, og er blevet kritiseret for negativitet. Men hvis en historie for alvor skal få læseren til at tænke over sagerne, nytter det ikke noget at lade problemerne løse sig af sig selv eller ved et eller andet mirakel. De bedste klimahistorier går ikke let hen over problemernes alvor. Til gengæld bliver der i stigende grad skrevet historier, der ganske vist tager klimaproblemerne alvorligt, men også forestiller sig måder at afbøde dem eller genetablere et menneskeligt samfund efter et eventuelt sammenbrud. Her viser science fiction en af sine styrker, nemlig teknologisk opfindsomhed, forbundet med ofte barsk realisme: Ingen siger at det bliver nemt, men der er stadig muligheder, stadigt håb. Strømningen er blevet kaldt hopepunk, og denne antologi rummer både historier af denne slags og af de mere dystre. Indhold: Kim Stanley Robinson: Det druknede Venedig Mitch Sullivan: Kontoret for klimafakta Sam J. Miller: Kælvet Jean-Louis Trudel: At miste det vi ikke kan leve uden Daniel Thron: Barnebarns-paradokset Lavie Tidhar: Druknet Sean Williams: De nye venusboere Catharynne M. Valente: Fremtiden er blå Nicole Feldringer: Afvigere Camille Alexa: Drowntown Carrie Vaughn: Astrofili Pat Murphy & Paul Doherty: Fjærtfangeren Kathryn Blume: Verdens ottende vidunder Ken Liu: Meddelelser fra vuggen: Eneboeren – 48 timer i Massachusetts-havet Afmagt og håb: Efterord ved Niels Dalgaard Om forfatterne

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788794145183
  • Beskyttelse:
  • Ingen
  • Udgivet:
  • 29. september 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Abonnementspris

- Rabat på køb af fysiske bøger
- 1 valgfrit digitalt ugeblad
- 20 timers lytning og læsning
- Adgang til 70.000+ titler
- Ingen binding

Abonnementet koster 75 kr./md.
Ingen binding og kan opsiges når som helst.

Beskrivelse af 48 timer i Massachusetts-havet

Klimaforandringerne er blandt de største udfordringer, menneskeheden står overfor. Alt tyder på at de accelererer, og hver ny fremskrivning tegner et mere dystert billede af klodens sande fremtidige tilstand. Naturligvis er det også en problemstilling, som science fiction-forfattere arbejder med, og i øvrigt har gjort gennem mere end hundrede år. Gennem det seneste halve århundrede er der i stigende grad tale om at science fiction-litteraturen diskuterer menneskets ansvar og mulighederne for at vende udviklingen.
Mange fortællinger om klimakatastrofer og tiden derefter er dystre i udsynet, og er blevet kritiseret for negativitet. Men hvis en historie for alvor skal få læseren til at tænke over sagerne, nytter det ikke noget at lade problemerne løse sig af sig selv eller ved et eller andet mirakel. De bedste klimahistorier går ikke let hen over problemernes alvor.
Til gengæld bliver der i stigende grad skrevet historier, der ganske vist tager klimaproblemerne alvorligt, men også forestiller sig måder at afbøde dem eller genetablere et menneskeligt samfund efter et eventuelt sammenbrud. Her viser science fiction en af sine styrker, nemlig teknologisk opfindsomhed, forbundet med ofte barsk realisme: Ingen siger at det bliver nemt, men der er stadig muligheder, stadigt håb. Strømningen er blevet kaldt hopepunk, og denne antologi rummer både historier af denne slags og af de mere dystre.
Indhold:
Kim Stanley Robinson: Det druknede Venedig
Mitch Sullivan: Kontoret for klimafakta
Sam J. Miller: Kælvet
Jean-Louis Trudel: At miste det vi ikke kan leve uden
Daniel Thron: Barnebarns-paradokset
Lavie Tidhar: Druknet
Sean Williams: De nye venusboere
Catharynne M. Valente: Fremtiden er blå
Nicole Feldringer: Afvigere
Camille Alexa: Drowntown
Carrie Vaughn: Astrofili
Pat Murphy & Paul Doherty: Fjærtfangeren
Kathryn Blume: Verdens ottende vidunder
Ken Liu: Meddelelser fra vuggen: Eneboeren – 48 timer i Massachusetts-havet
Afmagt og håb: Efterord ved Niels Dalgaard
Om forfatterne

Brugerbedømmelser af 48 timer i Massachusetts-havet