Bøger udgivet af Thomson Reuters Professional A/S
-
907,95 kr. Denne bog er den første samlede og dybdegående afhandling om ejeraftaler på dansk.Ejeraftaler (tidligere 'aktionær- eller anpartsoverenskomster') spiller i praksis en væsentlig rolle som det aftalemæssige grundlag for de indbyrdes rettigheder og forpligtelser mellem kapitalejere i små og mellemstore kapitalselskaber.Med den ny selskabslovs § 82 er der for første gang indført en materiel regulering af ejeraftaler, hvilket aktualiserer såvel gamle som nye problemstillinger på området. I bogen behandles disse samt en række øvrige problemstillinger af såvel selskabsretlig, aftaleretlig, obligationsretlig, tingsretlig, konkursretlig som skatteretlig karakter.Bogen indeholder således en systematisk gennemgang at de mange forskellige retlige problemstillinger, praktiske som juridiske, der knytter sig til ejeraftaler.Bogen beskæftiger sig med dansk ret, men inddrager (primært i noterne) også retspraksis og teori fra de øvrige nordiske lande, herunder navnlig Norge.MålgruppeBogen kan benyttes af såvel praktiserende jurister, som opslagsværk m.v., som af jurister med et mere teoretisk sigte.Om forfatterenBogen er skrevet af Martin Chr. Kruhl (tidl. Jensen), ph.d., adjungeret lektor ved Aarhus School of Business and Social Sciences og advokat ved Lett Advokatfirma.Bogen er med få ændringer identisk med forfatterens ph.d.-afhandling, der blev forsvaret ved offentligt forsvar den 26. november 2010.
- Bog
- 907,95 kr.
-
1.083,95 kr. Formålet med denne bog er at give en praktisk indgang til generalforsamlinger med særlig vægt på dirigentens rolle.Bogen beskriver indkaldelse, forberedelse og gennemførelse af generalforsamlinger i aktieselskaber (herunder børsnoterede selskaber) og foreninger.Bogen behandler bl.a.:Indkaldelse og dagsordenMøde-, tale-, forslags- og stemmeretDirigentens ledelse af debattenMulighederne for at stille ændringsforslag og procedureforslagValgAfstemninger om forslagFuldmagter og brevstemmerDe enkelte dagsordenspunkterReferatetBogen gennemgår den rette gennemførelse af valg og afstemning om forslag, og opstiller nye afstemningsmetoder til alle afstemninger, undtagen de mest enkle.Metoderne er udviklet til et komplet system, der også er beskrevet som afstemningsregler for henholdsvis foreninger, ikke-børsnoterede selskaber og børsnoterede selskaber. Disse regler kan dirigenten anvende med hjemmel i sin ret til at tilrettelægge afstemninger, dvs. uden at de skal vedtages af foreningen eller selskabet.MålgruppeBogen henvender sig til advokater og andre, der som dirigenter eller bestyrelsesmedlemmer beskæftiger sig med generalforsamlinger.Om forfatterenBogens forfatter er advokat, adj. professor, dr.jur. Eigil Lego Andersen. Han er partner i advokatfirmaet Nielsen Nørager (www.nnlaw.dk) og har tidligere udgivet bøgerne Gavebegrebet, Kontrakter om Virksomhedskøb, Aktionæroverenskomster, Aktiehandelsaftaler, Aktivhandelsaftaler og Gruppesøgsmål.
- Bog
- 1.083,95 kr.
-
- Se eventuelt 9788761945358
1.233,95 kr. Få overblik over de arbejdsretlige og ansættelsesretlige forhold inden for det offentligeOffentlig arbejdsret adskiller sig på mange måder væsentligt fra den almindelige arbejdsret. Som udgangspunkt sker selve tilblivelsen af de gældende regler i offentlige ansættelsesforhold i et langt mere politisk system end på det private arbejdsmarked.Ansættelsesretlige regler inden for det offentlige suppleres endvidere af forvaltningsretlige regler og grundsætninger, som gør reglerne på det offentlige arbejdsmarked meget anderledes end reglerne på det private arbejdsmarked. Det komplicerer både overblikket over reglerne og regelanvendelsen.Hertil kommer særlige lovmæssige regler, som f.eks. tjenestemandsloven, de kommunale tjeneste-mandsregulativer og tjenestemandspensionsloven m.v.Denne kompleksitet i retsgrundlaget beskrives i bogen, og den giver læserne et kendskab til og overblik over retsreglerne på området.Bogen indeholder en lang række fortrinsvis nyere retsafgørelser til illustration af gældende ret.Målgruppe- Personalemedarbejdere i den offentlige administrationOffentlige medarbejdere, som vil have kendskab til rettigheder og pligter- Forhandlingsberettigede organisationer, der repræsenterer offentlige ansattes interesser- Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer på det private arbejdsmarked, som kommer i berøring med offentlig arbejdsret- Advokater, som rådgiver staten, kommuner, andre offentlige arbejdsgivere eller de faglige organisationer, som repræsenterer offentlige ansatteBogen kan desuden bruges som undervisningsgrundlag med henblik på forståelsen af den offentlige arbejdsret.Om forfatterneOluf Emborg er juridisk konsulent i HR TDC A/S.Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør i TDC A/S og ekstern lektor ved CBS.Begge er erfarne forfattere med tidligere udgivelser om bl.a. arbejdsret bag sig.
- Bog
- 1.233,95 kr.
-
- med kommentarer
843,95 kr. Lovkommentaren giver en samlet og tilbundsgående fremstilling af de nye klageregler og klageprocessen, efter håndhævelsesloven trådte i kraft 1. juli 2010 og erstattede daværende klagenævnslov. Håndhævelsesloven implementerer med forsinkelse dir. 2007/66 i dansk ret og indeholder væsentlige nyskabelser og tilpasninger af den eksisterende retsstilling, bl.a.:Nye sanktioner i form af ’uden virkning’ og alternativ sanktionJustering af reglerne om standstill og opsættende virkningIndførelse af præklusive klagefristerKlagenævnet, der i visse tilfælde bliver obligatorisk klageinstansPå en række punkter giver loven anledning til betydelig tvivl, og forfatterne identificerer disse særlige problemområder og påpeger mulige konsekvenser.Lovkommentaren inddrager den righoldige praksis fra klagenævnet, de danske domstole, EU-Domstolen og Retten i Første Instans.MålgruppeBogen er egnet som opslagsredskab til såvel ordregiveren, den potentielle klager, rådgiveren, samt andre med interesse for håndhævelse af udbudsreglerne.Om forfatterneTorkil Høg er partner hos Lett Advokatfirma og har i en årrække rådgivet offentlige myndigheder og private virksomheder om konkurrence- og udbudsret, herunder EU’s udbudsregler og tilbudsloven. Torkil er ph.d. fra Aarhus Universitet og er forfatter til bl.a. bogen ”Udbudsretlige Erstatningsspørgsmål” fra 2005.Morten Frank er advokatfuldmægtig hos Lett Advokatfirma og har i en årrække rådgivet om EU’s udbudsregler og tilbudsloven, herunder førelse af sager for Klagenævnet for Udbud. Morten er fortatter til flere artikel om bl.a. udbudsretlige forhold og underviser såvel ordregiver- som tilbudsgiversiden i EU’s udbudsregler. Morten underviser tillige på Københavns Universitet.
- Bog
- 843,95 kr.
-
- og kommenteret miljøskadelov
1.878,95 kr. En fyldig belysning af den komplicerede retsstilling ved forurenet jordPå grundlag af forarbejder og retspraksis belyses retsvirkningen af de enkelte bestemmelser i jordforureningsloven og af de fortolkningsproblemer, der rejser sig i forbindelse med bestemmelserne.For at gøre stoffet lettere tilgængeligt indledes alle paragraffer med en opsummering, der belyser emne og baggrund for paragraffen.Bogen gennemgår blandt andet:Forureningskortlægning – betingelser og retsvirkningmiljøskadelovens overensstemmelse med miljøansvarsdirektivetSamspillet mellem jordforureningsloven og miljøbeskyttelseslovenHvem, der har undersøgelsespligten af, om jorden er forurenetforurenerens ansvar efter jordforureningslovenForurenerens ansvar for miljøskaderAnsvarsordningen ved forurening fra villaolietankeJordforureningslovens betydning ved handel med forurenede ejendommeHvilke afgørelser, der kan påklages til Natur- og MiljøklagenævnetNyt i 2. udgaveDen nye udgave er væsentligt omskrevet på baggrund af de mange lovændringer og den omfattende udvikling i praksis og i juridisk teori, der er kommet på området siden 1. udgaven fra 2000. Blandt nyskabelserne må fremhæves implementeringen af miljøansvarsdirektivet med miljøskadeloven i 2008, som medførte specielle regler i bl.a. jordforureningslovens kapitel 4a. Der gives derfor en selvstændig juridisk gennemgang af miljøansvarsdirektivet og miljøskadelovens regler.MålgruppeBogen henvender sig til kommunale miljøforvaltninger og til regionsrådenes miljøforvaltninger. Advokater, byggesagsrådgivere samt rådgivere og formidlere af handel med ejendom kan også bruge denne bog.Om forfatterenDr. jur. Peter Pagh har siden 1999 været ansat som professor i miljøret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.
- Bog
- 1.878,95 kr.
-
- Lejefastsættelse og lejeregulering
733,95 kr. Dette festskrift udgives i anledning af Dansk Selskab for Boligrets 20 års jubilæum.På boligområdet er lovreglerne alt for ofte uoverskuelige og utilstrækkelige, og retspraksis er omfattende og ikke sjældent indbyrdes modstridende. Det kan derfor være overmåde vanskeligt at afdække, hvad der egentlig er gældende ret. I festskriftet tages nogle af de disse mange komplekse problemstillinger under kyndig behandling af 12 fremtrædende specialister på området.Det overordnede tema for festskriftet er ”Lejefastsættelse og lejeregulering". I bidragydernes artikler gives der velovervejede og kvalificerede bud på, hvorledes retsstillingen er - eller burde være - for så vidt angår en mængde af de praktiske spørgsmål, der relaterer sig til fastsættelse, fordeling og varsling af lejen og udgifter til forbedringer i private og almene lejemål. Endvidere er der redegjort for fastsættelse og fordeling af fællesudgifter i andelsbolig- og ejerforeninger.
- Bog
- 733,95 kr.
-
- kompendium
218,95 kr. Velegnet for jurastuderende på Københavns Universitet, der har behov for at kende regler om Erstatningsret, Aftaleret, Køberet og Ejendomsret - i forbindelse med Formueretten på 1. Årsprøve.Kompendiet er udarbejdet i tilknytning til lærebøgerne i Formueret I på 1. Årsprøve. Det giver en kortfattet, systematisk oversigt over pensum for Formueret I, så du kan huske stoffet!Fremstillingen kan både bruges til at lette læsningen af pensum og som note- og repetitionsoversigt i eksamenssammenhæng. Det egner sig også godt til repetition og eksamenslæsning på 2. og 3. årsprøve.
- Bog
- 218,95 kr.
-
- Rekonstruktion
1.648,95 kr. Med en praktisk tilgang behandler denne bog gældende ret på rekonstruktionsområdet.Bogen er opdelt i fire dele:1. del beskriver grundlæggende insolvensretlige begreber, f.eks. fristdagen, nærstående, offentlighed omkring rekonstruktionsbehandling, habilitet, honorar og erstatningsansvar.2. del gennemgår de nye rekonstruktionsregler, fastlagt ved lov nr. 718 af 25. juni 2010. Gennemgangen er praktisk og baserer sig bl.a. på forfatterens egne rekonstruktionsbehandlinger efter de nye regler. I et særskilt kapitel er medtaget 21 rekonstruktionsparadigmer, herunder rekonstruktør- og tillidsmandsinstruks samt arbejdsfordelingsoversigt mellem rekonstruktionsaktørerne.3. del har temaet frivillige akkorder.4. del behandler følgelovgivning omkring moms og skat i tilknytning til rekonstruktion og gennemgår offentlige kreditorers stillingtagen til rekonstruktionsforslag og frivillige akkorder.Denne 2. udgave af bogen er fuldstændigt gennemrevideret, og den fremstår derfor mere som en ny bog end som en ny udgave.MålgruppeBogens praktiske tilgang gør den særligt anvendelig for advokater, domstolsjurister, revisorer og andre, der i deres daglige virke håndterer insolvensretlige problemstillinger. Det kunne f.eks. være ansatte hos SKAT og ansatte i pengeinstitutters erhvervs-, juridiske- og kreditafdelinger.De andre bøger i serienInsolvensret – Rekonstruktion er andet bind i en serie på tre bøger:Bind 1: Insolvensret - GældssaneringBind 3: Insolvensret – KonkursOm forfatterenJens Paulsen er advokat (H) og partner hos DAHL A/S samt forfatter til flere bøger og adskillige artikler om bl.a. insolvensretlige problemstillinger. Han har undervist på jura- og revisorstudierne og afvikler en række kurser i forskelligt regi.
- Bog
- 1.648,95 kr.
-
443,95 kr. Gravide, barslende, adoptanter og deres partnere er særligt beskyttet mod opsigelse i medfør af reglerne i ligebehandlingsloven. Det er ikke forbudt at opsige disse beskyttede personer, men arbejdsgiveren skal kunne bevise, at afskedigelsen intet har at gøre med graviditet, barsel eller adoption.Denne bog er et praktisk værktøj, der giver en detaljeret gennemgang af relevant retspraksis og de mange aspekter af beskyttelsen, som både lønmodtager og arbejdsgiver skal være opmærksomme på.Det gælder bl.a.:Opsigelser begrundet i virksomhedens økonomiOpsigelser begrundet i den ansattes forholdOpsigelser under graviditetsbetinget sygdomVæsentlige stillingsændringerOpsigelser i forbindelse med fertilitetsbehandling og abortOpsigelser efter barselsorlovens udløbOpsigelser af mændOpsigelser af adoptanterBogen giver også mere generelt anvisninger på anvendelsen af ligebehandlingslovens særlige bestemmelser om delt og omvendt bevisbyrde samt om godtgørelsesniveauet.MålgruppeBogen henvender sig primært til advokater, dommere, personalejurister, HR-medarbejdere, konsulenter i fagforeninger og andre rådgivere, der har behov for at vide, om en påtænkt eller allerede gennemført opsigelse af en lønmodtager kan være i strid med ligebehandlingslovens regler, og hvad konsekvenserne i givet fald er.Om forfatterenMikael Marstal er født i 1967 og advokat (H) i Det Faglige Hus samt ekstern lektor i procesret ved Syddansk Universitet.
- Bog
- 443,95 kr.
-
1.448,95 kr. Det giver ofte anledning til tvister, når et lejeforhold om fast ejendom ophører, hvad enten det sker ved opsigelse, ophævelse, bortfald eller brugsrettens overgang til andre.De mange tvister resulterer i et stort antal retsafgørelser, som dog ikke altid giver et entydigt fortolkningsbidrag til regler og aftaler.Lejemålets ophør og brugsrettens overgang har til formål at belyse og skabe overblik over området og gennemgår en række retsafgørelser til og med udgangen af 2009.Første del af bogen omhandler bolig- og erhvervslejemåls ophør ved opsigelse fra lejers eller udlejers side eller ved misligholdelse fra en af parterne, herunder:Tidsbegrænsede lejemålLejers opsigelseUdlejers opsigelseLejers ret til at ophæve ved faktiske eller retlige manglerUdlejers ret til at ophæve ved lejers misligholdelseParternes retsstilling ved konkursLejeaftalens bortfald ved det lejedes ødelæggelseUdsættelse ved umiddelbar fogedforretningFraflytningsopgøretAnden del af bogen omhandler brugsrettens overgang til andre i forskellige situationer: FremlejeBytteretLejers død eller flytning på plejehjemSamlivsophørGenerationsskifte i erhvervslejemålAfståelsesretGenindtrædelsesretNye apotekeres ret til at blive i lejemålMålgruppeDomstole, advokater, jurister, administratorer og alle, der arbejder med lejeret.Om forfatterneTove Flygare er cand.jur. og har beskæftiget sig med ejendomsadministration siden 1977. Hun har i en lang årrække været nævnsmedlem og lægdommer i boligretten.Anne Louise Husen er advokat og har beskæftiget sig med udlejning af fast ejendom siden 1977. Hun er nævnsmedlem og har i en lang årrække været ekstern lektor på Københavns Universitet i lejeret.
- Bog
- 1.448,95 kr.