Bøger udgivet af Strandberg Publishing A/S
-
9,95 kr. BEST OF - 67 X KUNST af Michael Jeppesen giver læseren en veloplagt og vidende introduktion til den danske samtidskunst. Bogen henvender sig til alle, der gerne vil danne sig et overblik over hvilke kunstnere, som pt. tegner den danske samtidskunstscene. I bogen præsenteres 67 danske kunstnere og kunstnersammenslutninger, som sidder forrest i kunstbussen, udvalgt af Michael Jeppesen. Både de i brede kredse forholdsvis ukendte kunstnere som Lea Porsager, Rolf Nowotny og Jette Hye Jin Mortensen samt korte introduktioner til nogle af de mest kendte danske samtidskunstnere som Danh Vo, Olafur Eliasson og Tal R. Bogen er rigt illustreret med de omtalte kunstværker, og billedsiden er en oplevelse i sig selv.BEST OF - 67 X KUNST er let at gå til for den nysgerrige, forudsætningsløse læser og er skrevet på Michael Jeppesens rus af kærlighed til og fascination af kunsten. Han opfordrer sine læsere til at acceptere præmisserne for værkerne, lad sig opdatere og underholde, google sig til flere billeder, og bruge bogens register til at finde ud af mere om de enkelte kunstnere.Bogen er skrevet med afsæt i Michael Jeppesens forestilling om, at alle kan sanse, forstå og komme i øjenhøjde med kunst. Ifølge Jeppesen har kunsten i alt for mange år levet på løfter om store erkendelser og livsnødvendige udfordringer. Og det er helt unødvendigt, for især den kunst, der i disse år kommer til, er underholdende, umiddelbar og tilgængelig.Artist talksUffe Holm. 21. jan. kl. 17.30 på Fjerritslev BibliotekDitte Gantriis. 23 jan. kl. 17.00 på Farum BibliotekLea Porsager. 30. jan. kl. 17.00 på SAK Kunstbygning, SvendborgGudrun Hasle. 4. feb. kl. 19.00 på BIBLIOTEKET, NordvestAlexander Tovborg. 20. feb. kl. 17.00 på Møstings Hus, Frederiksberg.Jette Hye Jin Mortensen. 19. mar. kl. 17.00 på Holstebro KunstmuseumSåvel papirbogen, e-bog og de efterfølgende formidlingsaktiviteter i forbindelse med Best of - 67 x kunst er støttet af Nordea-fonden. Den gratis e-bog er et led i Nordea-fondens bestræbelse på at gøre de kulturelle tiltag, de støtter, i dette tilfælde samtidskunsten, tilgængelig for så mange mennesker, som muligt.Om forfatterenMichael Jeppesen er kunstkritiker ved dagbladet Information, radiovært på programmet ”Forfra med Jeppesen” på Radio 24syv og medvært på Søndag Live på DR2. Han er desuden forfatter til en række bøger, bl.a. ”Overblik – 63 danske samtidskunstnere”, 2006, "Før ørerene falder af" (2006).
- E-bog
- 9,95 kr.
-
- FInd motivationen og styrk dine muskler med træning og proteinrig kost
18,95 kr. Det gode seniorliv handler om vores muligheder for at leve et aktivt liv – både fysisk og socialt. Selvom det er et faktum, at vores krop ændrer sig med alderen, viser den nyeste forskning, at vi kan gøre meget for at befinde os godt i vores krop i mange flere år.Vores hverdagsliv og sociale relationer har nemlig stor indflydelse på, hvordan vi håndterer vores liv og helbred. Bogen præsenterer en række muligheder, som vi kan gøre brug af, når vi runder de 50-60 år. På det tidspunkt skal vi gøre en indsats for at opretholde muskelmassen og bevare vores styrke. Det gode seniorliv forklarer hvorfor det er sådan, og giver forslag til, hvordan du ved at spise nok proteiner og træne dine muskler kan blive ved med at dyrke dine interesser, leve et socialt liv – eller bare gøre, hvad du har lyst til!Bogen indeholder øvelser til styrketræning hjemme eller i træningscenter, forslag til proteinrige måltider og inspiration til at få gode vaner.Det gode seniorliv er baseret på den nyeste forskning inden for aldring, og den præsenterer råd fra Danmarks førende aldringsforskere fra Center for Sund Aldring og CALM-projektet på Københavns Universitet. Udgivet i samarbejde med Center for Sund Aldring.
- E-bog
- 18,95 kr.
-
- Fra demokratiets barndom til i dag
148,95 kr. 170 års argumenter imod kvinder.Forfatteren og historikeren Birgitte Possing kaster, med et imponerende historisk overblik, lys over den strukturelle modstand, som generationer af kvinder har mødt på deres vej mod magt og indflydelse i det offentlige liv.Med en overflod af citater fra de sidste 170 år, dokumenterer Birgitte Possing en håndfast tradition for at nedgøreambitiøse kvinder, hvad enten de har bevæget sig i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken eller på den kulturelle scene. Resultatet er en unik samling af både tragikomiske og skrækindjagende argumenter imod kvinder.Birgitte Possing, dr.phil., f.1952, er professor emerita i historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Senest har hun skrevet om kunsten at skrive en biografi og om sammenhængen mellem biografi, køn og historie, et felt, som hun har høstet international anerkendelse for. Birgitte Possing er medinitiativtager og forfatter til Dansk Kvindebiografisk Leksikon. Modtager af bl.a. Weekendavisens litteraturpris (1993) og Årets Danske Faglitterære Pris (2014).
-
- En fortælling om at skabe liv
148,95 kr. En sommeraften i 1977 skrev 28-årige Ninna Arbo historie. Uden at vide det. Som den angiveligt første kvinde i verden inseminerede hun sig selv – på en bænk bag Helligåndskirken i København. I årevis havde hun i en ydmygende tiggergang søgt en donor, men nu havde hun endelig mødt en fremmed mand, der gav hende den livgivende sæd. I de følgende årtier hjalp hun en lang række kvinder til at blive mødre uden fædre. De anonyme donorer var mænd, hun havde tillid til; de var de diskrete pionerer for nutidens fertilitetsklinikker. ‘Mod sædvane’ fortæller deres smukke og grumme historier om at skabe liv. Historier, fyldt med dilemmaer for Arbo, donorerne og mødrene. Historier, der stikker hånden ned i hvepsereden i den aktuelle debat om, hvornår og hvordan vi har ret til skabe liv. Om hvad tidsånden anser som etisk, retsligt, politisk og sundhedsmæssigt godt eller skidt. ‘Mod sædvane’ sætter pionerhistorierne i perspektiv fra de tider, hvor det kostede dødsstraf eller vanære for dem, der fik eller skaffede sig af med børn uden for ægteskab, til nutidens fri abort og individuelle ønsker om at skabe liv, når som helst vi ønsker. Birgitte Possing, f. 1952, professor emerita i komparative kulturstudier, dr.phil. og forfatter. Har blandt andet skrevet om ikoner i dansk og europæisk historie og om kunsten at skrive biografi. Hendes bog 'Argumenter imod kvinder' fra 2018 brød igennem til et bredt publikum og inspirerede til et teaterstykke af samme navn. Possing har modtaget Weekendavisens Litteraturpris 1993, Einar Hansens Forskningsfonds pris 2004, KRAKA-prisen 2008, Årets Faglitterære Pris 2014, Holbjerg Medaljen 2020 og Rosenkjærprisen 2020.
-
- En fortælling fra de engelske bjerge
128,95 kr. Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder.James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen.For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.
-
- 25 indgange til kunsten derude
9,95 kr. ”Stedsans - 25 indgange til kunsten derude” handler om kunsten i det offentlige rum. Gennem nedslag i 25 værker fra 1943 til i dag giver bogen indblik i de kunstneriske tilgange, som har været med til at forme kunsten i det offentlige rum i Danmark: Fra stillestående skulpturer til interaktive installationer, fra underspillede monumenter til topografiske pejlemærker.Bogen stiller skarpt på de diskussioner og faglige overvejelser, der knytter sig til kunsten derude. Den rejser spørgsmål som: Hvilke kunstneriske og politiske bevæggrunde ligger bag de ideer, som ender som skulpturer på byens pladser, eller som udsmykning af offentlige bygninger? Hvad kan kunsten, når den bevæger sig ud af museet? Hvad gør den ved stederne – og hvad gør stederne ved den? Hvem er den skabt for, og hvem bestemmer, hvordan den skal se ud?Bogen udkommer i anledning af 50-året for Statens Kunstfond, som siden 1964 har været stærkt engageret i kunsten i det offentlige rum i Danmark. Den er redigeret af kunsthistoriker Camilla Jalving og rummer bidrag af en række centrale aktører og skribenter på området. Billedsiden byder på helt nye fotografier af fotografen Torben Petersen optaget specielt til bogen.Udgivet i samarbejde med Statens Kunstfond og Kulturstyrelsen.E-bogen "Stedsans - 25 indgange til kunsten derude" er kun velegnet til læsning i programmet iBooks på Apple iPad.
- E-bog
- 9,95 kr.
-
198,95 kr. "Lille kunsthistorie for børn og barnlige sjæle" giver alle, store som små, en både overskuelig og nemt tilgængelig indføring i kunstens historie fra hulemalerierne og op til i dag. Bogen er illustreret på en sådan måde, at vi ikke bare bliver bedre til at kende ismer og stilarter, men måske også kommer i bedre humør. På den måde får vi også mere lyst til at møde den rigtige kunst ude i virkeligheden.Forfatteren Peter Michael Hornung har ønsket at vise os de vigtigste stilretninger og kunstneriske udtryk gennem historien. Bogen er oplagt som ”læse-sammen-bog”, hvor tekster og billeder supplerer hinanden. Via illustrationerne kan både børn og voksne opleve stilarter og ændringer i kunstens udtryk gennem tiderne. De ledsagende tekster klæder desuden den voksne på til at fortælle om de enkelte perioder og til at besvare børnenes spørgsmål.Endelig giver forfatteren en række gode råd, som læserne kan tage med sig, når de spurter hen til det nærmeste kunstmuseum, bl.a. at give sig rigtig god tid til et par udvalgte værker. Det er vigtigere end at prøve at overskue det hele i ekspresfart.Bogens format er fixed e-pub og er kun egnet til læsning på iPhone, iPad og iBooks på Mac.
- E-bog
- 198,95 kr.
-
- Om at være tæt på børn og unge med psykiske problemer
128,95 kr. Denne bog er til dig, der er tæt på et barn eller en ung med psykiske problemer.Flere og flere børn og unge kæmper med psykiske problemer som følge af blandt andet angst, depression, autisme, ADHD og spiseforstyrrelser. Forskning viser, at forældre er afgørende i behandlingen, men man får ikke nødvendigvis hjælp til at håndtere den opgave. Det efterlader mange forældre under stort pres.‘Bogen til pårørende’ tilbyder viden, vejledning og gode råd baseret på fagfolks erfaringer og forskning inden for feltet. Den beskriver, hvordan man navigerer i at være omsorgsfuld forælder for sit barn og samtidig også er pårørende, der er en del af behandlingen. Bogen forklarer, hvad man kan gøre, hvis det hele ramler, hvordan åbenhed om problemerne kan hjælpe, og hvordan man kan få bedre styr på dagligdagen, så man kan støtte det syge barn, passe på hele familien og bevare sit arbejdsliv.I bogen fortæller fem forældre, hvordan det er at være pårørende. De beskriver, hvordan de støtter deres barn, hvad der er svært, og hvad der hjælper, hvad de gerne ville have vidst, og hvordan de og deres børn er landet i livet igen.
-
- for børn og barnlige sjæle
128,95 kr. Hvad tænkte PH, da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?‘Den lille bog om dansk design’ formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk, kærligheden til materialet og, med PH’s ord, om “at turde og at lege”.Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgiver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagen-stel og Kay Bojesen-aben. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med.Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, har i mange år formidlet dansk design i indland og udland og skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
- E-bog
- 128,95 kr.
-
- – leg dig til en stærk krop med Outdoor Fitness
128,95 kr. 'Træn i det fri – leg dig til en stærk krop med Outdoor Fitness' er bogen til dig, der gerne vil i gang med at træne, men ikke orker lange løbeture og triste timer i et fitnesscenter.Outdoor Fitness tilbyder effektiv træning og masser af frisk luft, som bliver omsat til en stærkere krop på rekordtid. Bogen her giver dig alle de redskaber og træningsprogrammer, som du skal bruge for at komme i gang. Med andre ord: Sæt din træning fri – udendørs, året rundt og kom i kanonform med et smil på læben.Bogen er skrevet af reflexolog Søren Malling, som blandt andet har været tilknyttet fodboldklubberne PSV Eindhoven, Brøndby, Spartak Moskva og Swansea. Her har han holdt bl.a. Michael Laudrups spillertrupper skadesfri med hjælp af de øvelser og grundtanker, som han beskriver i bogen her. Søren Malling driver en klinik i Hellerup og dyrker selv ivrigt Outdoor Fitness.
- E-bog
- 128,95 kr.
-
128,95 kr. “Nu har vi hørt om etniske minoritets-grupper, hele MeToo-bevægelsen. Den eneste store minoritet vi mangler, det er personer med handicap.”Sådan siger 34-årige Jacob Nossell i denne bog. Jacob er konsulent, nybagt far – og har cerebral parese. I ‘Unormale mennesker’ undersøger journalist Sonja Furu vores forståelse af normalitet og afvigelse, historisk og i dag.Hun bor på Egmont Højskolen, hvor halvdelen af eleverne har et handicap. Og hun besøger forfatter Nikoline Werdelin, digter Caspar Eric, politiker Kristian Hegaard og en række andre mennesker – kendte og ukendte og vidt forskellige. Men med det tilfælles, at de lever med et handicap. Hvordan ser de på normalitet? Deres egen og samfundets?Bogen afdækker diskrimination, svigt og uformåen, men tegner også et håbefuldt billede af en ny generation, der vil have sex, børn, uddannelse og arbejde på lige fod med alle andre. Som ikke vil tvangsnormaliseres, men står ved, hvem de er.‘Unormale mennesker’ er en personlig beretning om værdier, lykke, succes og normer.Sonja Furu (f. 1993) er cand.mag. i journalistik fra Syddansk Universitet. Hun skriver for Weekendavisen og har tidligere arbejdet for Politiken, Kristeligt Dagblad og Information.
-
- Dansk landskabsmaleri 1807-1875
378,95 kr. En fælles forestillet nation er en nybrydende undersøgelse af, hvordan 1800-tallets danske landskabsmaleri bidrog til at skabe en fælles visuel nation og formede vores forståelse af Danmark som nation.Som en af 1800-tallets væsentligste danske kunstgenrer kan landskabsmaleriet ikke alene fortælle om, hvordan Danmarks fysiske fremtoning engang tog sig ud og dermed minde os om, at det danske landskab er under konstant forvandling. Landskabsmaleriet kan også vise os, hvordan vores nation har været fremstillet gennem tiden.Vi forbinder ofte det danske landskab med grønne bøge, kyststrækninger, bølgende kornmarker og monumenter fra ældre tider. Og det er ikke uden grund, for som kunstnere som Lundbye, Eckersberg, Købke og Skovgaard har vist os, er det et billede af nationen, der har en særlig genklang i 1800-tallets danske landskabsmaleri.Gertrud Oelsner er uddannet mag.art. i kunsthistorie i 2001, og opnåede sin ph.d.-grad i 2017. I perioden 2000-2013 var hun ansat som museumsinspektør på Fuglsang Kunstmuseum. Siden november 2016 har hun været direktør for Den Hirschsprungske Samling. Hun står bl.a. bag udstillinger om kunstnere som Albert Gottschalk (2002), Johan Rohde (2006), P.C. Skovgaard (2010), Thorald Brendstrup (2012), Vilhelm Kyhn (2012) og Anton Melbye (2018) samt udstillinger om skystudier (2003), den danske vitalisme (2008) og det antropocæne i 1800-tallets danske landskabsmaleri (2018).
- E-bog
- 378,95 kr.
-
- Den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet
148,95 - 188,95 kr. Vidste du, at der flyver en helikopter rundt på Mars? At kvantecomputere rent faktisk virker? Eller at magneter kan være frustrerede? Niels Bohr Institutet blev indviet i 1921 og var fra begyndelsen med helt fremme i udviklingen af den moderne fysik. Nu, 100 år efter, summer de historiske bygninger stadig af forskning i absolut verdensklasse. De første år var arbejdet centreret omkring Niels Bohrs arbejde med udvikling af kvantefysikken, men i dag undersøger forskerne alle mulige fysiske fænomener – fra magnetiske mikrostrukturer til de fjerneste galakser. I denne bog fortæller nutidens efterfølgere til Niels Bohr om forskningen på instituttet. De tager dig med på en rejse gennem både verdensrummet og fysikhistorien og giver samtidig et indblik i helt ny forskning, der markant ændrer vores forståelse af verden. Forskerne beretter om deres egen fascination af fysikkens verden og kombinerer den med konkret viden om emner som klimaforskning, machine learning, Mars-ekspeditioner, exoplaneter og jagten på universets mindste bestanddele. Vi får også et bud på, hvilke gåder fysikerne vil forsøge at løse i fremtiden. Bogen er redigeret af astrofysiker Anja C. Andersen, som forsker i stjernestøv og arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse, stjerneudvikling samt for observationer af det tidlige univers. Hun er forfatter til adskillige videnskabelige astrofysik publikationer, samt artikler inden for forskningspolitik.
-
- Få det bedste ud af livet efter hjerneblødning eller blodprop
128,95 kr. Hvert år bliver cirka 12.500 mennesker i Danmark ramt af en blodprop eller en blødning i hjernen, og i alt lever ca. 90.000 med diagnosen apopleksi, bedre kendt som stroke. Sværhedsgraden af følgerne varierer fra menneske til menneske, men næsten alle, som har haft en blodprop eller en hjerneblødning og deres pårørende oplever, at deres liv og dagligdag forandres. For nogle er forandringerne små, for andre livsomvæltende.‘Stroke – Få det bedste ud af livet efter hjerneblødning eller blodprop’ formidler den nyeste forskning. Bogen forklarer, hvad et stroke er, hvordan det kan forebygges, og hvordan det diagnosticeres og behandles. Bogen præsenterer både evidensbaseret viden og inspiration til at få det bedste ud af livet efter et stroke. Samtidig møder læseren fem personer, der selv har været ramt af stroke. Bogen kommer desuden rundt om de psykiske udfordringer og om de muligheder, der er for at få hjælp fra kommunen og patientforeninger.Lise Penter Madsen har stor erfaring med at formidle komplekst stof til læsere, der ikke er fagfolk. Hun står bl.a. bag ’Lev godt med type 2-diabetes’ og ’Få det bedste ud af livet med demens’. Professor, overlæge dr.med. Grethe Andersen er garant for bogens faglige indhold.
-
128,95 kr. I december 2019 brød en ukendt epidemi ud i den kinesiske millionby Wuhan, og få måneder senere erklærede WHO Covid-19 for en pandemi. Et globalt vaccine-kapløb gik i gang, og allerede den 27. december 2020 blev den første dansker vaccineret. Aldrig er en vaccine blevet udviklet og godkendt så hurtigt.Thomas Senderovitz, som indtil maj 2021 var direktør for Lægemiddelstyrelsen, har været helt tæt på udviklingen af vaccinen fra begyndelsen. I ‘Kapløbet om vaccinen’ tager han læseren med ind i det episke drama omkring vaccineudviklingen.‘Kapløbet om vaccinen’ er fortællingen om den svære balance mellem sikkerhed og hastighed, mellem hensyn til sygdomsbekæmpelse og samfundets genåbning. Det er fortællingen om kampen for at genopbygge det globale samfund og undgå massiv overdødelighed og økonomisk ruin. Om et geopolitisk drama, hvor Rusland, Kina og USA hver især ønsker at markere sig, og hvor lande kæmper for at sikre sig vacciner. Om kampen for redelig information og opbygning af tillid i befolkningerne. Og det er en fortælling om den videnskabelige og faglige opgave med at teste og godkende vaccinerne og planlægge og eksekvere udrulningen af vaccinerne i Danmark.Af Thomas Senderovitz. Fortalt til Peter Hyldgård.
-
168,95 kr. I ‘Fremad‘ udfolder Bastian Emil Goldschmidt cykelløbets idealer gennem sportens fortællinger. Fortællinger, hvor styrke og styrt, storhed og sorg lever side om side med cykelrytternes pedaltråd på landeveje og velodromer verden over.“Da jeg som dreng så mit første Tour de France, stod det klart for mig, at jeg her blev jeg præsenteret for alt det, som jeg kun troede stod skrevet i bøger: Helten, der kæmper og overvinder udfordringer, i en fortælling der både er grusom, farlig og smuk. Jeg vil gå så langt som til at sige, at når jeg savner styrke og mod på livet, finder jeg det i cykelsporten.“Sådan fortæller Bastian Emil Goldschmidt, der i ‘Fremad’ tager os med ind i cykelsportens inderste væsen. Fra dengang Tour de France skulle være så hårdt, at kun én rytter skulle være i stand til at gennemføre løbet, forbi den støvede og stridsomme pionértid på Europas krigshærgede veje, over cykelsportens moderne syndefald i slutningen af 1990’erne og frem til nutidens højteknologiske væddeløb, hvor danske Mads Pedersen i 2019 blev verdensmester på Yorkshires regnvåde asfalt. Med den italienske cykelhelt Gino Bartalis ord: Historierne er sande, frygteligt sande.Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) har gennem sit arbejde som cykelekspert hos Eurosport, cykelskribent, oplægsholder og oversættelsen af Curzio Malapartes ‘Coppi og Bartali‘ (2017) vakt begejstring hos cykelinteresserede landet over. Bastian Emil er desuden musiker og har turneret i Europa, USA og Rusland som forsanger med bandet Grand Prix.
- E-bog
- 168,95 kr.
-
- Hvordan du som ung kommer igennem depression og får det godt igen
128,95 kr. Bogen er til dig, der er ung og har en depression eller måske er bange for, at du har. Og til dig, der kender en ung, som har en depression.Bogen er baseret på fagfolks erfaringer og forskning inden for feltet og beskriver, hvad en depression er, hvordan den opstår, og hvordan de forskellige symptomer ser ud og kan opleves. Den fortæller også om de forskellige behandlingsmuligheder og giver gode råd til at komme godt tilbage til en hverdag uden depression og til, hvordan man forebygger fremtidige depressioner.I bogen fortæller fem unge, hvordan det er at have en depression, hvad der hjalp dem, og hvordan de er landet i livet igen. Et forældrepar fortæller, hvordan det er at være familie til en ung med depression, hvordan de støttede, hvad der var svært, og hvad de gerne ville have vidst. En af de unge fortæller: ”Jeg ved, at livet ikke bare er fun and games. Den krise, jeg har været igennem som meget ung, gør mig bedre rustet til at komme igennem de kriser, der kommer i livet. Men jeg kan også godt føle mig snydt for min ungdom. Hvorfor kunne jeg ikke bare stå og fyre shots i hovedet til en gymnasiefest og have kriller i maven over en fra 3.G? Hvorfor skulle jeg ligge herhjemme og tænke over, om livet overhovedet er værd at leve? Men det har jeg foran mig, tænker jeg så. Det med kriller har ikke en tidsfrist.”
-
118,95 - 128,95 kr. Man anslår, at godt 87.000 personer har en demensdiagnose i Danmark i 2018. Hvert år får omtrent 7.700 personer stillet diagnosen, og det antages, at 400.000 mennesker er pårørende til en med demens.Med bogen ‘Få det bedste ud af livet med demens’ vil Strandberg Publishing i tæt samarbejde med Nationalt Videncenter for Demens repræseneret ved professer dr.med. Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog Laila Øksnebjerg øge viden om demens hos patienter og pårørende og give dokumenteret vejledning i, hvordan man får det bedste ud af livet med demens.Patienter og pårørende rammes hårdt, når demensdiagnosen stilles. Det er hverken muligt at stoppe eller helbrede sygdommen, og behandlingen består derfor af pleje, omsorg og stimulerende aktiviteter. Udfordringen, især for de pårørende, er at finde overskud til at sætte sig ind i sygdommen og de mulige tiltag for at øge livskvaliteten for patienten og pårørende.For at sikre at bogen henvender sig bedst muligt til patienter og pårørende, er skriveopgaven lagt i hænderne på videnskabsjournalist Lise Penter Madsen, som har erfaring med at formidle komplekst sundhedsvidenskabeligt stof til læsere, der ikke er fagfolk.
-
- Lev godt med type 2-diabetes
128,95 kr. Det kan være overvældende at få at vide, at man har type 2-diabetes. Det tager tid og energi at bearbejde de mange følelser og få nye vaner: Man skal måle sit blodglukose, tænke over, hvad man spiser, man skal motionere, holde op med at ryge og tage medicin. For de fleste betyder det, at man skal ændre sin dagligdag betragteligt.Denne bog gennemgår skridt for skridt, hvad det indebærer at have type 2-diabetes — baseret på den nyeste forskning. Desuden fortæller fem personer med type 2-diabetes om, hvordan de har håndteret sygdommen og de udfordringer, den har medført. Gennem deres fortællinger kan man blive inspireret til, hvordan man selv kan tackle sygdommen, så psyke og krop er i balance.Al viden understøtter, at når man accepterer sin type 2-diabetes som en følgesvend, der skal tages hånd om resten af livet, så får man mere overskud. Bogen her er tænkt som en støtte i denne proces.Steno Diabetes Center Copenhagen er garant for bogens faktuelle indhold.
-
- Fællesskaber i Danmark
128,95 kr. Come Together handler om de mange frivillige fællesskaber, der pibler frem i Danmark. Mennesker fra både land og by mødes for at løfte mange af de almennyttige opgaver, som velfærdsstaten tidligere har taget sig af. Når systemerne kollapser, griber vi fat i hinanden – uden om de etablerede kommandoveje. Forfatter Jane Sandberg stiller de relevante spørgsmål om, hvilke opgaver vi i fremtiden vil kunne forvente, at velfærdssamfundet stadig løfter, og hvilke der kan kun løftes, hvis frivillige hænder griber?Come Together går tæt på 24 udvalgte fællesskaber i hele landet. Fællesskaber, hvor mennesker mødes for at gøre noget sammen, fordi de kender værdien af at løfte i flok. De spiser eller motionerer sammen; de dyrker deres grøntsager i fællesskab, de hjælper hinanden med at reparere ting, der er gået i stykker, eller skabe rammer, som afhjælper ensomhed. Det er det almenmenneskelige og relationerne, der er det vigtigste. Mødet og samtalen mellem mennesker skaber kontakt på tværs af kulturelle, sociale, politiske og generationsmæssige skel. I Come Together beskrives de enkelte initiativer. Der er interviews med dem, der fik idéerne – og gode råd til andre, som gerne selv vil i gang med at skabe nye fællesskaber. Bogen skildrer også udviklingen af fællesskabs-Danmark fra andelsbevægelsen over brugsforeninger og frivillige i sportsforeninger til Folkehuset Absalon på Vesterbro. De udvalgte fællesskaber er best-practice, og de kan fungere som en guide for kommende fællesskabsinitiativer ud fra en betragtning om, at vi kan noget helt særligt med fællesskaber i Danmark.Om forfatteren:Jane Sandberg har siden 2015 været direktør for Enigma – Museum for post, tele og kommunikation. Hun er cand.phil. i kunsthistorie, journalist og har desuden en master i kommunikation. Hun har tidligere bl.a. været direktør i Akademisk Arkitektforening samt museumsdirektør på Trapholt og Øregaard Museum. Jane Sandberg har skrevet flere bøger, senest Bornholm, Bornholm, Bornholm (sammen med Pernille Gjede).
-
- Nykredit Fonds Arkitekturpriser 2007-2019
248,95 kr. Nykredit Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største. Prisen er på 500.000 kr. og uddeles hvert år til en eller flere arkitekter, som – personligt eller gennem deres værker – har gjort noget særligt for byggeriet. Nykredits Fond har uddelt prisen siden 1987. Motivationsprisen gives som støtte til en yngre tegnestue, som har vist fremragende egenskaber og bidraget med interessante nye vinkler på arkitekturen, mens Bæredygtighedsprisen de seneste fem år er givet til tegnestuer, der driver bevægelsen mod bæredygtighed i arkitekturen fremad. Begge priser er på 250.000 kr.Bogen Positioner i ny dansk arkitektur præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitekturer, som den former sig netop nu. En række af landets bedste og mest interessante arkitekter bliver her præsenteret i ord og billeder.I interviews gives ordet direkte til 13 væsentlige tegnestuer, der har det tilfælles, at de alle har vundet hovedprisen Nykredit Fonds Arkitekturpris. De 19 øvrige tegnestuer repræsenteret i bogen har gennem de sidste 13 år modtaget enten fondens Motivationspris eller dens Bæredygtighedspris.De 13 prisvindende tegnestuer er interviewet af skribent og redaktør Michael Juul Holm i et levende og lettilgængeligt sprog. Bogen rummer desuden et nyt essay af forlagsdirektør på Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss.Bogen er rigt illustreret med mere end 130 fotografier af ny arkitektur fra Danmarks vigtigste tegnestuer, såsom BIG, COBE, SLA og Dorte Mandrup. Derudover præsenterer den også 2019’s spritnye prismodtagere.
- E-bog
- 248,95 kr.
-
- - a living legacy
318,95 kr. I april 2013 genåbnede Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York, også kendt som Finn Juhl-salen, efter en gennemgribende restaurering.Finn Juhl i FN - et dansk mesterværk i New York fortæller historien om levendegørelsen af dette stykke danske kulturarv. Om Finn Juhls arbejde med at indrette salen, om selve restaureringen og om designduoen Salto & Sigsgaards design af moderne møbler til den restaurerede sal.Bogen er skrevet af Karsten R.S. Ifversen, forfatter og arkitekturredaktør på Politiken og Birgit Lyngbye Pedersen, erhvervshistoriker og Finn Juhl-kender. Den amerikanske arkitekt og forfatter Michael Sheridan har skrevet forord.Finn Juhl i FN - et dansk mesterværk i New York er rigt illustreret med historiske illustrationer samt nyoptagne fotos af Hans Ole Madsen. Udkommer både i en dansk og en engelsk udgave. Bogen er udgivet med støtte fra Realdania, Kulturstyrelsen og Udenrigsministeriet.
- E-bog
- 318,95 kr.