De Aller-Bedste Bøger - over 12 mio. danske og engelske bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Kristeligt Dagblad

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Lindsø
    206,95 kr.

    Med mere end 120 engagementer om året er Erik Lindsø en af landets mest benyttede foredragsholdere. Han når mange tusind mennesker, når han fortæller om ”skuffelser, der skal vælges med omhu”, om ord, der ”skæbner, hvad de nævner” og om livet som en gave – ”og gaver pakker man ud”! I ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” giver han livsmod og gåpåmod til enhver og deler ud af lune historier og gode tanker om det at være til uden at gå til.”Jeg sad fast ved højttaleren, mens han fortalte. Og jeg måtte ringe og sige til ham, at han havde givet mig migræne. Det får jeg af store oplevelser”. - Johannes Møllehave

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    I 2015 viste antisemitismen sig atter på europæisk jord. Jøder er blevet dræbt i Paris og i København. Det skete i 70-året for befrielsen af de nazistiske dødslejre. Jødehadet stiger i Europa, og der er fortsat et behov for at tale om jødeforfølgelsens historik og for at minde om folkedrabet på seks millioner jøder. Med denne bog kommer vi tæt på holocaust gennem interview med en række markante danske og internationale overlevere og forfattere. Alle tekster er skrevet af Benjamin Krasnik.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    "Vejen til Værdighed" er en samtale med Karen Margrethe Kirk om at lykkes midt i mislykkethed. Samtalen med Karen Margrethe Kirk startede som et almindeligt interview til Kristeligt Dagblad, og denne single bygger på Daniel Øhrstrøms lange samtale med Karen Margrethe Kirk i hendes hjem i Holmstrup på Fyn. Men da artiklen var færdig, stod det hurtigt klart, at hendes historie fortjente mere plads. For den handler ikke kun om hende, men også om at finde vejen til værdighed, når livet virker uforståeligt og mislykket. Og om at finde håb, når alting ellers virker håbløst.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Hvem kan lægge én dag til sit liv ved at bekymre sig? I dag er samfundet slået mere skævt af frygt end nogensinde, og det er kun blevet værre de seneste år. Denne single er et forsøg på at forsvare fornuften og håbet i en tid, der med tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens ord på mange måder er præget af hysteri. For selvom ingen kan sige sig helt fri for frygt, er de færreste bekymringer velbegrundede. Læs journalist Daniel Øhrstrøms interviews med blandt andre Leonora Christina Skov og Flemming Kofod-Svendsen. Alle artikler har tidligere været bragt i Kristeligt Dagblad.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Kristeligt Dagblad har til denne single talt med en række store kunstnerpar. De er alle kreative mennesker med individuelle ambitioner om at nå helt ind i kunstens rum, hvor det sublime opstår, men alligevel har de fundet sammen to og to i kærlighedsforhold. Her fortæller de både om det svære og det smukke i at være to, der både skaber hver for sig, men også forsøger at skabe et liv sammen. For kunsten at elske er den største af alle. Alle artikler har været bragt tidligere i Kristeligt Dagblad og er skrevet af journalisterne Lise Schmidt Søgaard, Daniel Øhrstrøm og Dorte Washuus.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    "Europas store teologer" er samtaler med seks af vor tids største teologer om Gud og tro i dag. Anders Raahauge rejste i sommeren og efteråret 2012 omkring i Europa og interviewede en række fremtrædende europæiske teologer for Kristeligt Dagblad. De tre store konfessioner i Europa er repræsenterede: den ortodokse, den katolske og den protestantiske. Metropolit Kallistos Ware kaster lys over den ortodokse kirkes teologi. Professor Hans Küng og atomfysiker Michael Heller er begge katolikker, Küng svarer på de kirkelige spørgsmål, mens Heller, der også er teolog, redegør for forholdet mellem religion og naturvidenskab. Professor Eberhard Jüngel står for belysningen af luthersk evangelisk kristendomsforståelse. Det samme gør lektor Matthew Kirkpatrick fra en yngre generation, men her gennem to prismer, nemlig Søren Kierkegaard og Dietrich Bonhoeffer.I denne single er tilføjet et interview fra 2013 med Heinz Schilling, historiker og førende kender af reformationen.De øvrige interviews er første gang bragt i Kristeligt Dagblad i 2012-13.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Steen og Süheyla vil giftes, men de tør ikke fortælle om deres kærlighed til nogen. Han er dansk, hun er tyrkisk, og det giver problemer. For det er ikke bare to mennesker, der har mødt hinanden, men også to kulturer med traditioner og forestillinger, der ikke bare sådan kan forenes.Denne historie følger Steen og Süheylas drøm om et bryllup. Og deres lange vej dertil fyldt med tro, tvivl, kompromiser og opgør. Samtidig er den en fortælling om livet i Danmark, når man ikke er herfra. Og om nogle af danskernes fordomme, der kan gøre det svært at tilpasse sig den danske kultur.Historien er baseret på mange timers interview med Steen og Süheyla, som af hensyn til familierne har ønsket ikke at oplyse deres virkelige navne. Enkelte steder i teksten er stednavne og tidsangivelser også ændret. Historien blev bragt i Kristeligt Dagblad i 2006.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Nogle ser tilbage på barndommen som det forjættede land. Andre husker den med gru. Hvor stor betydning har de første år for den retning og de valg, der senere præger den voksne tilværelse? Syv kendte danskere fortæller, hvordan bardommen har været afgørende for deres liv. De er:Journalist Samuel RachlinOverlæge Ole HartlingPolitiker Britta Schall HolbergSkuespiller Henning JensenBiskop Søren Lodberg HvasSognepræst Kathrine LilleørBørnepsykiater Gideon ZlotnikAlle artikler har været bragt i Kristeligt Dagblad i 2004 og er skrevet af journalisterne Dorte Remar, Dorte Kvist og Anne Korsholm.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    De fleste danskere kender højtiderne jul, påske og pinse. Men der er også en lang række mindre højtider, helligdage og mærkedage, som markeres i kirken.Flere af de højtider, der omtales i denne guide, er højtider, som har deres faste plads i kirkeåret, som er kirkens kalender, og derfor fejres de år efter år i kirkerne. Fælles for alle mærkedagene er, at de fejres år efter år i kirker og hjem, på skoler og i institutioner – i større eller mindre grad. Og bag dem alle ligger en spændende historie, som du kan læse om i denne guide.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Hvordan bliver man bankrøver? Hvad kommer forud, og hvordan ender man i en situation, hvor man sigter på et andet menneske med et skarpladt våben for at få penge?Fordomme er der nok af. Og mange af dem bygger på realiteter, for en hel del bankrøverier bliver begået i ren desperation eller af dumhed af mennesker, der ikke har haft det nemmeste liv. Men nogle gange, som i tilfældet Benjamin, er ligningen ikke nær så ligetil. Han var vokset op i et kristent hjem, havde aldrig stjålet noget, og det gik hurtigt i hans hoved.Så hvordan kan det gå til, at en ung mand med alle forudsætninger for et godt liv, ender med at blive bankrøver. Og hvordan ændrer det et menneskeliv at blive fængslet for det?Historien om Benjamin er rekonstrueret ud fra mere end 30 timers interview med ham, hans venner og familie samt aktindsigt i politirapporter om røverierne og indsigt i Retslægerådets psykolograpporter. Historien blev første gang bragt i Kristeligt Dagblad i 2006.

  • af Kristeligt Dagblad
    58,95 kr.

    Det kristne kærlighedsbud, der blev formuleret for 2000 år siden, er aktuelt for mennesker til alle tider. Men i det velfærdssamfund med materielle goder og mange valgmuligheder, som de fleste danskere lever i, bliver det ofte påpeget, at velfærden har fremmet en kultur af egoisme og manglende ansvarsfølelse.Så hvordan praktiseres altruisme, næstekærligheden, i den virkelighed? I denne single fortæller ni kendte danskere om deres forhold til deres næste. De er:Søren Krarup, præst og politiker (bragt i Kristeligt Dagblad i 2006)Eva Smith, juraprofessor (bragt 2011)Niels Due Jensen, tidligere koncernchef (2011)Edith Thingstrup, sognepræst (2011)Dorit Otzen, socialrådgiver og tidligere leder af Reden (2011)Egon Clausen, forfatter (2011)Ivar Castenschiold, godsejer (2006)Henrik Qvortrup, chefredaktør på Se og Hør (2006)Inge Genefke, læge (2006)Artiklerne er skrevet af journalist Dorte Remar og samlet af journalist Lars Henriksen. De blev første gang bragt i Kristeligt Dagblad 2006-11.